- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 519 cevap paylaştı.
+1 yılYurtdışındaki gelişmiş ülkelerde bizim ülkemizdeki tıp, hukuk, mühendislik vb alanların çoğunun diploması geçerli, denk sayılmıyor yani buradan oraya çalışmaya gidilecekse denklik alınması gerekir ki bu da referans vb unsurlara bağlı olabilir veyahut buradaki diplomanızı bir şekilde yüksek lisans amaçlı saydırabilirseniz orada yüksek lisans yapıp denklik alınabilir onun dışında herkesin sandığı gibi burada iyi bir yerden mezun olup gider orada çalışırım diye bir olay yok kendinizi kabul ettirebilecek donanımda olmanız gerekiyor.
Beden işçiliği, inşaat vb sektör Avrupada çok gelişmiş alanlar olmadığından diplomalı birisine göre daha kolaydı aslında ancak artık otomotiv vb firmalar hep robotlaşmaya gidince eski iş gücünü aramıyorlar artık.
Yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, otomotiv ve uçak mühendisliği gibi mühendislikler gelişmiş ülkelerde revaçta olan bölümlerdir ve bu alanlarda iyiyseniz daha rahat kabul görebilirsiniz.18 Yorumla- +1 yıl
Benim avrupa vatandaşliğim var o kişiler yurtdişinda çalişabilir diyor
- +1 yıl
@simgee_yuuna Vatandaşlığın varsa zaten büyük bir sorun yok ki.
Çalışmak için giden birisinin oturum izni vb işlerle uğraşması zaten sorun ki birde dediğim gibi diplomaları zaten denk sayılmıyor.
Ama Avrupa vatandaşı olunca buradaki diplomasını kesin olarak denk sayıyorlar mı ondan çok emin değilim ama belki kendi vatandaşlarında farklı bir yönetmelik geçerli olabilir. - +1 yıl
Iste sorun orada denklik sayilir mi yani yine çalişma iznim olur mu ki ayrica dil eğitimi almayi düşünüyorum yurt dişinda
- +1 yıl
@simgee_yuuna Eskiden dünya sıralaması ilk 1000 şartı vardı sanırım ama değişiklikler olmuştur. Bazı platformlarda mavi diploma olursa bazı ülkeler kabul ediyor diyor ama tabiki her ülke değil. Mesela İngiltere sadece Ab üyesi olan ülkelerdeki diplomaları sayıyor ekstra olarak sadece Kanada ve Abd diplomarı sayılıyor.
Almanyada vatandaşlık vb şart yok diplomanı tanıtıyorsun eksikler ne ise söylüyorlar onun kurslarını alıyorsun ve başarıyla tamamlarsan eğer tanıyorlar vs vs.
Yani hangi ülkenin hedefinde olduğuna göre değişir bu durum. - +1 yıl
Yani vatandaşliğimin olmasi bana avantaj sağlamiyor sanirim dimi?
- +1 yıl
@simgee_yuuna Sağladığı ülke vardır muhakkak ama net bir bilgim yok bunun için gitmeye karar verdiğinde danışmanlık şirketleri var onlara danışırsan daha iyi net bir bilgi alırsın.
- +1 yıl
Ben her avrupa ülkelerini devmiyorum tek sevdiğim avrupa ülkesi İrkanda tek oraya düşkünüm
- +1 yıl
@simgee_yuuna Orayı hiç bilmiyorum.
En İyi Cevaplar
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 314 cevap paylaştı. Kesinlikle hemsirelik. Aksini iddaa eden varsa bilki sana yalann soluyordur
19 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 567 cevap paylaştı. Tabi ki yazılım sektörü dünyada çok fazla açık var bazı dillerde
20 Yorumla
+1 yılAlmanlar türkiyeden gelen mühendisleri begenmiyor. Bizim sirkete geldi bir kiz uyum saglayamadi geri postaladilar. malzeme mühendisiydi galiba
06 Yorumla- +1 yıl
kiza görev veriyorlar kiz is begenmiyor kendini yukarda görüyor anladin mi? Alakasiz seyleri düzeltmeye calisiyor.
- +1 yıl
dilinin cok cok iyi olmasi lazim bu ülke Almanca konusuyor cünkü ingilizceyle is ceviremezsin. hukuk, gazetecilik, psikoloji gibi bölümlerde anadil seviyesi Almanca gerekli ki para kazanabilesin.
- +1 yıl
hemsire acigi var diye biliyorum
+1 yılÇöpçü olabilir 😀 ya da evlenip gitmek daha kolay yol.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılSertifikalara, tecrübeye bakılıyor yurtdışında. Ne kadar çok o kadar kolay
00 Yorumla
+1 yılÖnce yurt dışın iş yapan bir şirkette çalışarak adım atmış olabilirsin
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 353 cevap paylaştı.
+1 yılFizyoterapi
12 Yorumla- +1 yıl
Araştır bakalım😇
Yazılım mühendisliği
11 YorumlaDeneyim ve cv önemli yurt dışında.
00 Yorumla-Hemsire
-Güvenlik
-Polis
-Insaat sektöru00 YorumlaBulaşıkçı
00 Yorumla
+1 yılTurizm
10 YorumlaSağlık sektörü
10 YorumlaMasa başı ticaret
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKuyumculuk
00 Yorumla
Detaylı bilgi