şu an hukuk öğrencisiyim. ilerde savcı olmak istiyorum ama daha çok terör olaylarına bakmak istiyorum. asker olmak istiyordum çok önceden ama boyum yetmediği için şimdi savcı olmak istiyorum. savcı olduktan sonra biz mi seçiyoruz terörle mücadele olsun diye bilgisi olan var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılterörle mücadele başsavcısı diye bir makam yok. hakimlik savcılık sınavlarını kazandıktan sonra savcı olmaya hak kazanırsan, çeşitli illerde savcı olarak görev yaparsın. siciline ve kıdemine göre başsavcı olmayı başarırsan yine çeşitli iller başsavcı olabilirsin. tabi bu zorlu bir yol.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSavcı olabilmek için kişinin Hukuk Fakültesinden mezun olması gerekmektedir. Fakülteden mezun olduktan sonra Adli Yargı sınavına girmeliler. Adli Yargı sınavında 100 soru yer almaktadır. Hukuki Alan bilgisi ve 40 sorulukta genel kültür soruları yer almaktadır. Sınavdan başarılı olarak geçmek için en az 70 puan almaları gerekmektedir. Gerekli puanın alınmasının ardından mülakat gerçekleşecek. Mülakatı da başarılı geçtikten sonra savcı adayı olursunuz. Daha sonra iki sene sürecinde staj yapacaksınız. Yapılan stajın ilk senesinde savcı olup olmayacağına karar verilir. Stajın son senesinde ise staja bağlı bir sınav yapılır. Sınavda da istenilen başarıya ulaşılırsa savcı olunur.
00 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 833 cevap paylaştı.
+1 yılevladım hele bi bitir, sonra sınavına girersin. önce yazılı sonra sözlü.. ikisini de geçince kura çeker savcı veya hakim olursun. sonra bağlantılar önemli canım benim.. daha açık yazamıyorum. bağlantıların kuvvetli olmalı
12 Yorumla- +1 yıl
ah be kuzum, senin geçtiğin yollardan geçeli inan o kadar uzun zaman oldu ki... hayırlısı olsun ne diyeyim.. hevesin bu lafla da kırılacaksa ohoooo daha peşin peşin uğraşma o zaman. bu yollar meşakkatli dikenli... terör işi sıkıntılı. sözlerimde bir sorun da yoktu ama artık neresinden anladığına da bağlı..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılMillet ne ne kadarda kıskanmış resmen sana saldırmışlar dikkate alma onlari insallah istedigin yerlere gelirsin
33 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim bizim millet yeterki milliyetci biri gorsun asker polis savci üstune atlarlar hemen
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe terörü bacım terör mü kaldı adam virüsle ekonomiyle seni altediyor zaten
01 Yorumla
+1 yılAvukatım ama ben de bilmiyom prosedürü ama vatan millet sevgisi ile dolan birisi çok iyi yerine getirir
20 YorumlaCnmm okuyunca olunuyo cnmm
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı. savcı olmak çok zor siyasi torpil istiyolar
00 Yorumla
+1 yılHocalarına sorsana
02 Yorumla- +1 yıl
Mutlaka sınavları vardır
Hukuk oku önce
02 Yorumla
+1 yılTanıdıkların olacak once
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi