Artık herkesin bir kurumsal kimliği olan linkedin profilinde, iş deneyimi bölümüne işimizle alakalı neler yazabiliriz? En doğrusu ne olur?
Cevabın nedir?
Cevapla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Mevcut profilimdeki icerigi maddeler halinde olusturmayi tercih ettim:
-title ile beraber egitim durumu ve toplam is tecrubem.
-kisa sureli kariyer hedefim
-uzun sureli kariyer hedefim
-profesyonel hayatta kullandigim, teknik becerime guvendigim olcude siralanmis halde en onemli 5 teknik skill
-bi onceki maddede belirttigim teknik skillerden en onemli 3 tanesindeki yeterlilik duzeyim, toplam tecrubem ve onlarla iliskili alt teknik skiller
-calistigim sure bazinda siralanmis sekilde proje yaptigim ve isleyisine sahip oldugum sektorler
-soft skill diye tabir ettigim teknik olmayan ama is hayatinda cok onemli olan skiller (takim calismasi, ogrenmeye aciklik, oz motivasyon vs vs)
-ekip yonetimi ile ilgili skillerim ve tecrubem
-devam eden ya da ogrendigim yeni teknolojiler veya sertifikalar veya egitimler10 Yorumla
- +1 yıl
Bende öncelikle şirketin çatısı altında olduğunu eklemelisin. Sonra ünvanını belirtip ufak bir yaptığın iş tanımı hakkında kısa bir bio yazman daha şık olur.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
12Cevap
- +1 yıl
Ne yaptığını kısaca yazsan yeterli pek fazla düşünme önemli olan deneyim ne iş gaptığın 2.- 3. Görüşe bakar 🤘🏻
10 Yorumla Linkedin maalesef cok gereksiz insanlarin istilasi altinda. Ögrencide profil aciyor , hicbir vasfi olmayanda.
Profesyonel bir platform böyle olmamali.00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 308 cevap paylaştı. ingilizce hikaye bile yazsan olur ama inglizce olsun :)):):):
10 YorumlaTecrubelerini yaz sonrasinda calisma hevesinle alakali bir paragraf yap
10 Yorumla- +1 yıl
resmi, dürüst ve pozitif bi mesaj vermen gerekiyor işverene karşı
10 Yorumla - +1 yıl
Linkedinde iş bulunmuyor. Kadınsanız abazalardan kurtulamazsınız
00 Yorumla linkedinile ilgili hiç bir şey bilmiyorum ve gereksiz olduğunu düşünüyorum
00 Yorumla- +1 yıl
Kısa öz olmalı. Aşıklar şeklinde de oabilşrb
00 Yorumla işte üstlendiğin görevler ve bşarılar
20 YorumlaDogrulari yaz
10 Yorumlaİş ile ilgili
10 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Her isi yaparim abiii
00 Yorumla - +1 yıl
Tmmmm
00 Yorumla Yaz başkan
00 Yorumla- +1 yıl
En iyisi benim
00 Yorumla Tmmmm
00 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Linkedin'e iş deneyimi ekleme kısmındaki açıklama yazısı nasıl olmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Linkedin, iş hayatı ile ilgili inanılmaz kullanıcı sayısına ulaşmış ve etkileşim alanı çok geniş bir sosyal mecra. Diğer mecralardan onu ayıran en büyük özellik iş insanlarının birbiriyle bağlantı kurduğu profesyonel bir platform. Bu nedenle işiniz, kariyeriniz konusunda ciddiye alınması, diğer sosyal medya ortamlarıyla karıştırmamasına özen gösterilmelidir.
İşinizle ilgili bir hesap açıyorsanız kimlerin sizinle bağlantı kurmak isteyeceğini bilemezsiniz. Şirket yöneticilerinden CEO'lara, meslektaşlarınızdan, rakiplerinize kadar herkes birer bağlantı potansiyeli taşıyor. Linkedin hesabımızı yönetirken şeffaflık ve güvenilirlik benim için önemli konular arasında. Eğer profil resminden başlayacak olursak, kullanacağınız fotoğrafın mesleğinizle alakalı olmasına özen göstermek lazım. Bir hesap uzmanı, danışman, ve benzeri iş sahasında bir mesleğiniz varsa giyim kodunuz bir reklamcıdan, grafiker, müzisyen ya da sanatçıdan farklı olmalıdır. Her mesleğin farklı giyim kodları vardır ve bu konu hakkında çokça bilgi de mevcuttur. Hiçbir şey olmasa bir uzmandan destek alabilirsiniz. Aynı hassasiyetle, hakkımda kısmını doldururken kurumsal bir dil kullanmak, yazım ya da imla hatalarına dikkat etmek kişinin imajı hakkında çok şey ifade eder. Abartıdan ya da bayağılıktan kaçınmak gerekir. Olmayanı "-mış" gibi göstermek en kaçınılası konudur.
Geçmiş ya da mevcut iş bilgilerinin paylaşımında da dürüstlük önemlidir. Farklı alanlarda çok sık iş değiştirdiğiniz bir kariyer geçmişiniz varsa nelerin orada olması gerektiğine doğru karar vermek gerekir. Güncel bilgiyi paylaşmak her zaman iyidir. Tabi Linkedin sadece geçmiş iş bilgileriniz, eğitiminiz biyografiniz ve profil fotoğrafınızdan da ibaret değildir. Bu mecrayı nasıl etkili ve aktif kullanacağınız, ne tür içeriklerle bir paylaşım planı yapacaksınız bu da madalyonun öteki yüzüdür.