arkadaşlar üniversite döneminde anksiyete bozukluğundan antidepresan kullanınca atanırken sorun yaşar mıyım? Daha önce bu ilaçları kullanıp da atanan öğretmen arkadaşlarımız varsa yazabilirse çok mutlu olurum. Sıkıntı çıkabiliyor atama zamanı diyenler var içime bir sıkıntı geldi senelerce emek verdim okula ilaç yüzünden atamam engellenirse diye çok korkuyorum 😰
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, eğer bu raporlanmazsa yani kronik bir rahatsızlığı var ve o yüzden kullanıyor gibi bir ibare olmadan sadece ilacı bir süreliğine kullanan biriyseniz hiçbir sıkıntı olmaz. Ben de yıllarca antidepresan hap kullandım ama önümde hiçbir sıkıntı çıkmadı yani. Askerdeyken şöyle bir sordukları olmuştu ama sonrasında diğer arkadaşlarımdan hiçbir ayrım yapılmadan ben kaldığım yerden askerliğime devam ettim. Dolayısıyla böyle şeyler kaleme alınmadıkça hiçbir sıkıntı çıkarmıyor. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBazı psikiyatırlar sorun ediyor benimde yıllar önce 6 ay kadar kullandığım sabır ilacı vardı ondan sonra iş yerleri için heyet raporları alırken çoğu psikiyatırdan onay aldım en son bir tanesi yıllar sonra bir işte kıllık yaptı bende gittim başka hastaneden rapor aldım geçtim. 😎
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
8Cevap
+1 yılBiraz güçlü ve iradeliysen ilaç kullanmayıp aklına kötü şeyler ve kaygı geldikçe mantıklı düşüncelerle onları geri püskürtebilirsin. Bunu yapacak güce ve zekaya illa ki sahipsindir, öyle çok güçlü ve zeki olmana gerek yok.
14 Yorumla
Soran+1 yılderste sunum anında kendime hakim olamıyorum. O duygular beynimi ele geçiriyor gibi ve o an mantıklı düşünemediğim için istemdışı davranıyorum.
- +1 yıl
Sunum anına bırakma. Boş bir vaktinde otur, aklına gelen kötü düşünceyi ve ona karşılık mantıklı bir düşünceyi. Bunu sürekli yaparsan ilerleyen zamanlarda aklına hep mantıklı olanı gelecek.
Mesela rezil olduğunu veya iyi sunamadığını düşünüyorsun. Ama aslında düşünmen gereken "Ben bir insanım, illa ki hata yapabilirim. Buradaki insanlar da benden çok farklı değil. Hatta ben belki de çoğundan başarılıyım. 2-3 gün sonra bunlar kimsenin umrunda bile olmayacak."
Bu tarz mantıklı ve nesnel düşünceler üretip yazmalısın.
Soran+1 yılbir aydır bdt görüyorum bunu uyguladım sürekli fakat bende etki etmedi neler yapmam gerektiğini yazıyorum ama uygularken sıkıntı yaşıyorum hatta uygulayamıyorum doktorun söylediklerini kendime sürekli tekrarlıyorum ama denesem de geçmiyor. Örneğin bugün sunum vardı ve sunumdan önce de yine çok defa kendimi sakinleştirmeye çalıştıysam da sunum anında kötü sonuç aldım.
- +1 yıl
Benim dediğim şey farklı. Tek yapman gereken oturup mantıklı düşünceler üretmek. Şu an bile yorum yazana kadar yapabilirsin aslında ama ısrarla reddediyorsun. İnsanın önce iyileşmek istemesi ve kendine yardım etmesi gerekir. Neyse sen bilirsin, böyle devam. Hayatta başarılar.
Asıl sorunun cevabını bilmiyorum, üzgünüm.
Gizli Üye(36-45)+1 yılAkil mantik cercevesinde bakarsak, hepimizin zor donemleri oluyor ve hepimizin psikolog ya da psikiyatr destegi almaya ihtiyac duyuyoruz. Ciddi ve nukseden bir hastalik olmadikca sa bahsettiginiz duruma engel teskil etmemesi gerek bence. Ama yine de bu durumu yasamis biri vardir umarim ve teyit edebilir 🤞
00 YorumlaKişinin tıbbi geçmişi özel bilgidir. MEB ona bakamaz yasal olarak. Bakan kişi suç işler, bu nedenle bilse bile bildiğini ifade edip resmi kayıtlara geçirmez.
19 Yorumla
Soran+1 yılanladım yani sağlık raporunu falan incelediklerinde bir sorun olmuyor öyle değil mi?
- +1 yıl
Kankam sen çok masum düşünüyorsun :( Öğretmenlik için bir sorun teşkil eder mi bir bilgim yok fakat özel bilgi, ona bakamazlar diye bir şey de yok. Misal polislik, askeriye gibi yerlerde bildiğim kadarıyla bal gibi bakıyorlar :(
Soran+1 yıl@KızlarSoğuyor peki ben öğretmen için sorun teşkil edip etmediğini nerden öğrenebilirim
- +1 yıl
Bilmiyorum, çok ciddi bir rahatsızlığın yoksa sorun olacağını sanmıyorum ben
- +1 yıl
@KızlarSoğuyor Haklısın. Yasalar hatta anayasa bile ihlal ediliyor. Yine de bu bilgiye erişmek yasadışı. Bürokratlar bir gün bunun başlarına dert olabileceğini iyi bilirler.
- +1 yıl
Soran+1 yıl@KızlarSoğuyor haklısınız bende sosyal kaygı var. ve bu eğitim hayatımı etkiliyor insanlarla iletişimim çok zayıf nerdeyse iletişim kuramıyorum. Fakat bölümüm öğretmenlik bunu aşmam gerekiyor üniversitedeyim. İlaca başladım fakat bu sorun aklıma şimdi geldi atama konusunda sıkıntı çıkarır mı diye çok endişeliyim. Ben sosyal fobiyi atlatamazsam insanlarla iletişim hiç kuramayacaktım fakat ilerdeki mesleğim gereği nerdeyse mecburum buna
- +1 yıl
Sorun olacağını sanmıyorum.
Soran+1 yıl@KızlarSoğuyor inşallah teşekkür ederim
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 372 cevap paylaştı.
+1 yılKullanmak değil, neden kullandığın sorun çıkarabilir. Nükte.
01 Yorumla
Soran+1 yılsosyal kaygı sebebiyle kullanıyorum sizce sorun ederler mi
+1 yılHayır asker polis harici problem teşkil etmez
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim inşallah
+1 yılBizim matematik öğretmeni kullanıyordu
02 Yorumla
Soran+1 yılpeki öğrencilik döneminde kullandıysa atama zamanı sorun oluşturuyor ise? Öğretmen olduktan sonra sanırım pek problem olmuyor o şekilde kullanan tanıdığım var fakat aranmadan önce kullanıp sıkıntı yaşanıyor mu bunu merak ediyorum
- +1 yıl
Onu bilmiyorum kanka
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBi şey olmaz
04 Yorumla
Soran+1 yılbu şekilde olup atanan tanıdığınız var mı
- +1 yıl
Yok da kimse bakmaz ona sıkma canini. Zaten o zamana kadar bırakırsın belki
Soran+1 yıl4. sınıfa doğru bırakıyorum da atanana kadar aradan 1 sene kadar geçmiş olur büyük ihtimalle ama yine de korkuyorum.
- +1 yıl
Korkma bi şey olmaz
Hayır değil
01 Yorumla
Soran+1 yılbunu yaşayan tanıdığınız var mı
Hayır
03 Yorumla
Soran+1 yılbildiğiniz bu şekilde olup atanan tanıdığınız var mı
Soran+1 yılpeki hastalığı ne idi
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı