Başardığımı görünce , bu olaylar benim için kolay diyerek ilgimi kaybedebiliyorum. Ama başaramadığımı farkettiğimde o zaman hırslanıyorum ve başarmak için çabalıyorum. Başarıyı elde etmek için önce başarısız olmayı görmek gerekir bence. Bolluk bereketin içinde ki bunun kıymetini bilemez. Ama elindekileri kaybettiğinde bolluk bereketin ne kadar kıymetli olduğunu görecektir.
Kazanmak için önce kaybetmek gerekir. Bazen bile isteye düşmek gerekir. Silkelenebilmek için.
Konunun ne olduğuna göre değişen bir durum bu aslında.. Yani bazen kaybedince daha da hırslı ayağa kalkıyorum, bazen de başarı elde ettikçe daha da fazlasını istiyorum.. Sonuç olarak aslında bizi neyin hırslandırdığından ziyade başarı sağlayıp sağlayamadığımız olmalı.. Keyifli geceler..
Başarı da baaşrısızlık da birbirinin kardeşi bence. Sadece birinden kamçılanan bir insan ilerleyemez. Neden?
baiarıdan besleniyosan engeller çıktığında pes edersin. başarısızlık motive ediyorsa da başardığın noktada sıkılırsın. İkisinden de ders ve motivasyon alabilmek önemli
Başarı zirveye ulaşmanın en önemli basamağıdır. Başarılı olunca kendimi huzurlu ve özgüvenli hissediyorum. İş ve eğitim hayatındaki başarı sosyalliği de etkilemekte.
Bence ikiside. Başardıkça daha fazlası için, başaramadıkçada başarmak için hırslanırım. İmkansız diye bişey yoktur. Ölüm olmadıktan sonra çözümsüz bişey yoktur…!
Hiç hırslanmam nr başarı ne başarısızlık beni hırslandırmaz... Gerekli olanı yapmam gerektiği gerçeği varken gaza gelmeye hırs yapmaya ihtiyacım yok zaten. Huy olarak da mizaç olarak da böyleyim
Başarısızlık direkt olarak hevesimi kırar. Elbette iyileştirmek için elimden geleni yaparım ama olmuyorsa da takıntılı hale gelmem. Başarı ise büyük bir motivasyon kaynağı benim için.
Bence bunun en büyük sebebi insan başardığı bir seyi gördüğünde , farkettiginde mutlu oluyor mutlu oldukça da özgüveni yükseliyor bundan dolayı daha çok şey yapmak istiyor dolayısıyla başardıkça daha da hırslanıyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Başarı hırslandırır diğeri daha çok moralimi bozuyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao
Başarı mıknatısıyım başarınca magnet gibi başarıyı çekiyorum