Yaşım 34, yaklaşık 6 yıldır işsizim. Freelance iş yaparak geçimimi sağlıyorum. Aylık 5000 geçiyor elime. Üstelik günde 2 saat falan çalışıyorum. 100 bin biriktirdim. İş görüşmelerine gidip olumsuz yanıt almaktan yoruldum. Gittiğim yollar aynı, bindiğim arabalar aynı, her şey aynı. Yeniden üniversite okumayı, kpss'ye girmeyi düşünüyorum. 1 ayda 4 iş yeriyle görüştüm. Hepsi asgari teklif etti. Asgari ödeyelim üstü elden diyenler de oldu. Oysa ben mezun olur olmaz, asgari ücret üstüne başlamıştım. Hayatımda olumlu hiçbir şey yok. İş görüşmelerine gidip gelmekten bıktım.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile İlişki Danışmanı+1 yıl
Acaba bakışını biraz değiştirsen mi?
Mesela; yaptığın iş ile aradığın işin arasında bir çizelge yapsan. Yapmış olduğun işi geliştirip, ilerletmek için adım atsan, kazancını katlasan, notebook ve netin olan her yer senin iş yerin olsa, kalıplaşmış olan, iyi bir iş bulamıyorum bakışını değiştirip, işimi geliştirmek için neler yapabilirim diye baksan sanırım sana daha faydalı olur diye düşünüyorum.
Paylaşımını altındaki yorumlara baktımda sanırım mevcut elinde olan işin senin geliştirebileceğin, mobbing, taciz gibi olasılıkları ortadan kaldıran, ayrıca kazancını ise kendi çalışma gücün ile belirleyeceğin bir iş gibi bence. Patron yok, hiyerarşi yok, sigortanı kendin yatırabilirsin (istersen), gezip dolaşabilirsin, yurt dışından bizim ülkemizde oluşumlar oluyor onları bulabilirsin, onlar için yazabilirsin.
Buna benzer o kadar çok olasılık var ki. Bence sen bir noktaya kitlenmiş, orada ısrar edip daha çok seni içine çekmesi için çırpınıyorsun. Şimdi güzel bir duş al ve “Daha güzel ve başarılı olmam için için neler mümkün? İdrak etmeyi diliyorum. “ diye 21 sabah söyle. Bence evrenin senin için çok daha güzel bir planı var. Sadece senin bunu görmek için farklı bir yöne kafanı çevirmeye ihtiyacın var.
Mutlu ve başarı dolu yaşamlar 😊🙏🏻
Psk. Derya Alageyik02 Yorumla- +1 yıl
Güzel ve uzun cevabınız için teşekkür ederim Derya Hanım. Sigortayı kendim yatırırsam 1600 tl ediyor. Elimdeki tüm birikimi versem, yaklaşık 100 bin 6 yıllık sigortamı yaptırabiliyorum. Elimdeki iş bana part-time çalışıp sınavlara hazırlanmam için imkan veriyor ama 6 yıldır bunu başaramadım. Olduğum yerde sayıyor gibiyim. 5000 tl ile yalnız başınıza yaşamanız çok da mümkün değil. Sadece düzgün bir iş yeri arıyorum. Şu ana kadar da bulamadım, bulamadığım için de başlamadım.
- +1 yıl
Sizin mesleğinizden örnek vereyim yaşadığımı anlamanız açısından; X kişisi İKTİSAT mezunu, yaşam koçu olduğunu söylüyor. Y de sizsiniz, mesleğinizin gerektirdiği her şey var ama X kişisi alınıyor. Siz de yıllarca emek verdiğiniz eğitimin karşılığını almaya çalışıyorsunuz.
En İyi Cevaplar
Aynı durumdayız. Üstüne üstlük yüksek onur mezunuyum. Bölüm birincisiyim.
Neden okuyup kendimi yırttım diyorum. Keşke sertifika alıp bir yerlere işe girseymişim 3-4 sene evvel.
Hak etmediğimiz için değil sistem bu olduğu için bu haldeyiz.01 Yorumla- +1 yıl
Sizin yaşınız yine genç. Okumamak lazımmış, evet.
+1 yılŞimdi yaş 34 olduğu için ve çoğu memuriyette 35 şartı olduğundan kpss bana pek mantıklı gelmedi. ancak evde freelance iş yapıp 5 bin kazanmak üstelik günde iki saat çalışarak bu güzel bir şey.
Ben yerinde olsam beş altı bin veren bir yerde çalışıp maaşımı alırım freelance işini de e mesai sonrasına denk getirip aylık gelirimi on bin bandında tutarım.05 Yorumla- +1 yıl
Memuriyette mülakat olanlarda 35 yaş var. Kaldırıldı yazıyor. Özelde çalışınca, işten sonra da telefonlara bak diyorlar. Saat 5.30'dan evden çıkacağım. 2 saat yol. Akşam 7'de evde olurum.
- +1 yıl
Şimdi mülakat olanlarda 35 var deyince zaten hemen hemen mülakat olmayan yok gibi.
Mülakat olmayanlarda merkezi atama ile yapılanlar kaldı ki onlarda da eğer nitelikli bir bölüm okumadiysan atanmak için en az 95 ve üzeri alman gerekecek. Ben şahsen o puanı bu yaşta alamam hee yaşım 35.
Veya 100bine bir iş kurulur mu bunu araştırmak lazım o da riskli olur ama kazanınca da gözünün yaşına bakmazsın - +1 yıl
Üniversitelere büro elemanı alınıyor, 80-85 aralığında lisans kod 4001. Buna ne diyeceksiniz?
- +1 yıl
4001 kodu en tehlikeli kod neden mi?
Herhangi bir lisans programından mezun olmanı istiyor şart sadece bu yani zaten bu şarta göre aklınıza ne kadar lisans mezunu varsa hepsi başvuru yapabilir demek bu da kpss puanını en üste çeker.
Sizin dediğiniz 80-85 puan muhabbeti atıyorum x üniversite açıktan ilana çıkar 4001 kodunu koyar başvuru şartı olarak ama özel nitelikler olarak misal en az 5 yıl x sertifikası almış olan der, en az 10 yıl sgk'lı şurada çalışmış olan der en az 3 yıl üniversitenin olduğu ilde yaşamış olacak der veya Absürt bir serifika şartı koyar ve adamına göre ilan yapmış olur.
Bu şartları taşıyan da sadece 1 kişi olduğu için o kişi üniversiteye alınır.
Kaldı ki o kişi zaten o üniversitede taşeron olarak çalışıyordur onu almak için böyle bir ilan açmışlardır 80-85 değil 65 puanla bile bu şekilde atanılabilir
Bir iş yerinde sebat edecek tavrı çoktan geçmişsin. 6 senedir özgür çalışıp, saati vardiyası bir işte çalışmak seni bunaltır.
Homeoffice müşteri temsilciliği yapabilirsin fazladan. 8 saat kendi evinde ve pc başında yabancı müşterilerin sorunlarını çözersin.
Geriye kalan saatlerde de tercüme işine devam edersin.06 Yorumla- +1 yıl
Bunaltmaz, erken kalkarım hep.
- +1 yıl
Önceki iş yerimde mobinge uğradım. İyi bilirim. O da ayrı bir rezalet.
- +1 yıl
Müşteri temsilciliğine başvurdum, dönmediler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
24Cevap
+1 yılYaşadığımız süreç dolayısıyla iş bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bu senin hak edip etmemenle ilgili bir durum değil. Bu durumda olan o kadar çok kişi var ki! Freelans iş yaparak para kazanman senin avantajın. İnan bunu da başaramayan kişiler var. Sen pes etme ve iş görüşmelerine devam et. #KızlarBirAdımÖne
12 Yorumla- +1 yıl
Artık yıldım gerçekten. İyi bir eğitim alıp yabancı dil öğreniyoruz, bunları hiç yapmasaymışım da asgari ücret üstünden kazanırmışım zaten.
- +1 yıl
Bu konuda o kadar haklısın ki diyecek bir sözüm yok. Ancak yalnız değilsin, iyi eğitim alıp aynı durumda olanların sayısı her geçen gün artıyor. Bu ülkenin ayıbı.
+1 yılTabiki hak ediyorsun. Belki onlar senin için uygun değildi ve daha iyilerini bulacaktın. İki saatte 5bin kazanıyorsun bu rakam güzel bir kazanç. Memuriyet denenir ama referans ve mülakat var nerdeyse hepsinde. Bu sıkıntı nasıl aşılır onu bilmiyorum. Bence kendi işine yönel çok başarılı olursun
10 Yorumla
+1 yılÜlkenin şu anki sürecine göre senin tabirinle günde sadece 2 saat çalışarak aldığın 5.000 bir çok kişinin kendi şartlarına göre çok iyi. Monotonluğundan şikayet ettiğin şu hayat bir çok kişinin hayali. Mutlu edecekse seni daha iyisini bulabiliyorsan bırak, bulamıyorsan da çok ta şikayet edilecek bir durum değil zaten.
01 Yorumla- +1 yıl
Sigorta yok, birçok işveren bunu tecrübe olarak görmez. Her gün evdesiniz, çevreniz olmuyor. Daha iyisini bulamadım, daha kötüsünü buldum.
+1 yılDostum ülkenin yarısı senin durumunda. Okusan da bitirsen de değişen bişey olmayacak. Başka şeyler düşünmek lazım. İnteraktif yollardan para kazanmak şart. Bu arada günde iki saat nasıl bir iş ile uğraşıyorsun? Yapabileceğim bir şey ise bende bulaşayım
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı. yani günde 2 saat çalışarak 5k alıyosan bence diğer işlere girme derim boşa zaman kaybı çünki köle gibi çalıştırıyolar. bi miktar birikmişinde var biriktirmeye devam et derim. bende o şekilde çalışma imkanı bulsam işi bırakırım köle gibi çalışıyoruz beee
03 Yorumla- +1 yıl
Freelance çalışan biri için iyi para mı?
- +1 yıl
biriktirmişim?
+1 yılHemen umutsuzluğa kapılma! iş görüşmesinden sonra görüşmeyi nasıl geçirdiğini düşün ve nerelerde hata yaptığını saptamaya çalış. Böylece bir sonraki iş görüşmende aynı hatayı yapmadan o işi kapabilirsin. Bol şanslar
01 Yorumla- +1 yıl
4 iş buldum. 4ünde ben ok desem olacaktı. Ama asgari sigorta, üstü elden gibi katakulli peşindeler. Ya da elimdekinden daha az veriyorlar, yol, yemek yok. Geriye ne kaldı?
+1 yılFreelance Çalışmışsın kaç yıllık deneyimin var bilmiyorum ama 4-5 civarı deneyimi olanların sektördeki maaşları yüksek ben tasarımcıyım 8-10 den başlıyor 4-5 yıl deneyimli olanların
02 Yorumla- +1 yıl
3 yıl özel, 6 yıl freelance. Verilen ücret asgari.
- +1 yıl
Hiç O zaman sektöre girme kendi dijital şirketini oluştur şirketini de DC Gibi bir platform üzerinden yönet herkes uzaktan işi yapıp sana göndersin ben olsam böyle yapardım işi
16 yıldır fiziksel görünümüm ve yaşım gibi akla hayale gelmeyecek bahaneler üretilerek iş başvurularım ülke genelinde kasten kadın İK kesimi ve kadın yöneticiler tarafından engelleniyor. Diyeceklerim bu kadar.
00 Yorumlaİlahiyatçı Tuğba manevi sifa terkibleri kitaplarını almani ve dua etmeni tavsiye ederim instagramda da takipe et
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGünde Sadece 2 saat çalışıyorsun ayda 5000 lira alıyorsun ve şikayet ediyorsun çocuğum Ben haftada 6 gün sabahtan akşama kadar it gibi çalışıyorum ve senin aldığın maaşı alamıyorum şükür et biraz şükür et
00 Yorumla
+1 yılUmudunu yitirme elbet bir yerden istediğini bulursun sadece biraz daha sabret günümüz de olaylar maalesef daha zor hal. aldi
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 416 cevap paylaştı.
+1 yılGünde 2 saat çalışıp aylık 5000 geçiyorsa eline, hala neyin tatavasını yapıyorsun?
04 Yorumla- +1 yıl
Bazen 3500 de oluyor ama. Bazen 10 000. Belirsiz bir hayat.
- +1 yıl
Ne iş yapıyorsun?
- +1 yıl
Yabancı dilde makale.
- +1 yıl
Hangi işte başarılıysan oradan devam et. Aranma bence.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHerkesin nasibi vardır. Zamanı gelince o nasip insana ulaşır. Sabırlı ol
10 Yorumla
+1 yılKa c senelik tecrüben var
Ve hangi sektör?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEee ne bekliyorsun?
Yaş 34 ?
Asgari beğenmiyorsun?
Üniversite okudunuz diye , iş mi bulacaksınız illaki?01 Yorumla- +1 yıl
Asgari vasıfsıza verilen maaş. 2 yabancı dilim var. Aynen kendi ülkemizden iş beklemekle hata yapıyoruz.
En mantıklısı işini devam ettirmen günde 2 saat e 5000 TL gayet iyi bence
00 Yorumla
+1 yılbir eş için fena gelir değil hem de evden 2 saat. sen evlenmeyi düşün
00 Yorumla
+1 yıltabiki hak ediyorsunuz ve bu bir süreç..
emin olun güzel günler gelecek..01 Yorumla- +1 yıl
hiç öyle görünmüyor.
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşinize daha çok yogunlasip daha fazla para kazanamazmisiniz? İki saatliğine 5000 TL diyorsunuz ayda bu çok iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHangi iş ya o freelance günde iki saat aylık 5000 tl iyi imiş.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHangi iş acaba?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllahın rızası için ne iş yaptığını söyle. Çok paraya ihtiyacım var
00 Yorumla
+1 yılyani evden 5.000 kazanıyorsan ve sadece 2 saat çalışıyorsan iş araman bence mantıklı değil
06 Yorumla- +1 yıl
Para her şey değil.
- +1 yıl
yani evet değil ama dertsiz başını da derde sokmak mantıklı değil maaş veya para kazanmak olarak söylemiyorum rahatlık ve özgürlük anlamında diyorum
- +1 yıl
Bu açıdan iyi evet. Tek iyi yanı bu.
- +1 yıl
yani yoksa çalışmana bişey demiyorum ama bu kadar özgür rahat ve istediğin gibi çalışma şansın olmayacak
- +1 yıl
Daha iş yerinde mobinge uğramıştm. Ne kadar kötü olduğunu tahmin edebiliyorum. Düzgün hayat şartlarını, iyi bir işi hak etmiyor muyum?
- +1 yıl
tabi ki ediyorsun ama bunu sağlayacak iş bulma şansın önemli olan
bence herşeyin en güzeline layıksın
10 Yorumla
+1 yılHayir en cok sen hakediyorsun!
12 Yorumla- +1 yıl
O zamandan bu zamana değişen bir şey yok. Umarım bu mesajınzı evren algılar.
- +1 yıl
Ask senin icin ne demek
+1 yılYabancı dilin de varmış hostes falan olamaz misin
00 Yorumla
+1 yılPes etme savaşmaya devam et.
00 Yorumla
+1 yılUzmanlık alanın nedir?
00 Yorumla
+1 yılgünde 2 saate 5k kazanıyorsan aylık çok iyi
00 Yorumlane iş yapıyosun tam olarak
00 Yorumla
+1 yılMaşallah bir İstanbul olmuşsun
02 Yorumla- +1 yıl
O ne demek?
- +1 yıl
Yaş konusunda
Gizli Üye(25-29)+1 yılE işin varmjş işte daha güzel ne olabilir?
00 Yorumla
+1 yılmemur olma yaşı 35
02 Yorumla- +1 yıl
Kaldırıldı o yaş sınırı. Adalet bakanlığında var yaş sınırı.
- +1 yıl
A grubu atandığm için öyle biliyorum
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılElbet ediyorsundur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir gün dönmezsiniz
00 Yorumlarıskın var bir yerde
10 Yorumlatebrikler
00 Yorumla
+1 yılNe is yapiyosun
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Her iş görüşmesinden elim boş dönüyorum. Güzel şeyleri hak etmiyor muyum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat