Beni kendine mahkum etmeye çalışıyo yerimde olsanız naparsınız
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle biri ile evlenmemeliydin, hayat görüşünüz bu konuda uymuyor. Bunu önceden konuşmalıydınız onunla. Ha sonradan bir anda değişmiş ise o zaman sen de onu değiştir. Bekara karı boşaması kolaydır ama böyle durumlar da zaten yuvanın temelini oluşturan meseleler. Ya kabul edeceksin ya bitireceksin başka çözümü yok yani.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Psikoloji+1 yıl
Öncelikle Merhaba;
Eşinizin çalışmanızı istememesi noktasındaki temel kaygıları neler olabilir bunlara bakmak gerekebilir. Örneğin bazı eşler; eşlerini çalıştıran erkeklerin evlerini iade etme noktasında daha yetersiz olabildiklerini düşündükleri için eşlerini çalıştırmayabilirler. ya da özellikle kapalı toplumlarda büyüyen bireyler, kadının çalışmasının desteklenmediği bir aile ortamında büyüdüyse çalışma konusuna sıcak bakmıyor olabilir. Ayrıca çocukların bakımı ve evle ilgili yükümlülüklerin yerine getirilme konusu da ayrı bir problem teşkil edebilir. Neticede önemli olan nokta eşinizin ne gibi bir gerekçeyle size hayır diyor ve çalışma düşüncenizi onaylamıyor oluşudur. Kaygısını giderebilecek çözüm yolları bulunduğunda bir eşinizin bu düşüncesi ortadan kalkabilir. Bunların dışında ilişkinizdeki sınırları gözden geçirmek gerekebilir. İlk günden beri görüşleri bildirme noktasında ağırlıklı olarak eşinizin dediği mi oldu? Eşinize hayır diyebilme noktasında ve sizin isteklerinize uyumlanma noktasında eşinizin nasıl bir tutum benimsediği çok önemli. Bu tutumları inşa edense bizim eşimize karşı isteklerimiz ve beklentilerimiz noktasında çizemediğimiz sınırlardır. Bu noktada sınırları yeniden inşa edebilmek adına çift terapisini önerebilir ve dilerseniz yardımcı olabilirim sevgiler…10 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılEn başından bunu konuştuysanız ve buna rağmen sizi şimdi kısıtlamak istiyorsa büyük sorun gerçekten.. Eşinizle bu durumu kavga etmeden sakin şekilde konuşmayı deneyin ve çalışmak konusunda ne derece kararlı olduğunuzu kendisine gösterin.. Tartışmayla maalesef iyi sonuçlar alamazsınız.. Konuşarak çözemezseniz ilişki terapistinden yardım almanızı öneririm.. Keyifli akşamlar.
00 Yorumla
+1 yılBence siz bu hayattan ne istiyorsunuz ona karar vermeniz gerek.
Özgürlük mü?
Yoksa birine bağlı kalmak mı?
Bu duruma sadece maddi olarak bakmayın genele vurun.
Bu kararı verdiğinizde sorunun cevabı otomatik olarak ortaya çıkacaktır.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
39Cevap
Daha düzgün birini bulaydın, nice baba yiğitler vardı ki sen sırf onlar memur değil veya gelirleri düşük diye yüzüne bakmadın. Baksaydın. İnsan evleneceği insanı tanımalı. En az 10 ay nişanlı kalmalı. Sazan gibii atlamayaydın
10 YorumlaBir de bunu soruyor musun direkt bosanırdım hicbir erkeğin kadının haklarına ve özgürlüğüne engel olmaya hakkı yok bu kadar cahil bir erkeğin değişmesi mümkün değil değisse bile sizi çok yıpratır sonra bir de o yıpratmaları iyileştirmeye çalışırsıj boşan gitsin kendi hayatını mahvetme
04 Yorumla- +1 yıl
Önce ikna etsen. Boşanmak son tercih.
- +1 yıl
11. Sınıf? Çok gençsin daha.
- +1 yıl
Takip edersen sevinirim. Sen de.
+1 yılAyrıl. Eğer çalışmayı bırakırsan bunu başaracak sende üstünlük kurmaya çalışıyor bunun sen de farkındasın böyle bir insan düzelmez en faydalı adım onunla yollarını ayırman. Ona mahkum olduğunda kuklası olacaksın bunu istiyor ayaklarının üzerinde durabiliyorken ayrılmalısın yoksa bok gibi bir hayatın olur sevgiler.
00 YorumlaEşin gibi insanlar zor insanlardır. Bir kere "çalışamazsın" dedilerse o laftan dönmezler. Kendin söylemişsin "beni kendine mahkum etmeye çalışıyor" diye. İstediği gerçekten buysa işin zor...
00 YorumlaEğer bir mesleğin varsa ihtiyacınız yoksa çalışmayabilirsin ama eşin senin gelişmeni ilerlemeni ya da ayakların üzerinde durmanı istemiyorsa bunu kesinlikle halletmelisin eğitimini tamamla en azından ilerde bir şey olurda kendi işini yapabilecek olursun
00 Yorumla
+1 yılİsteklerini abart. Ben evde kalamam. Öyle biri olsa direkt boşanırdım. Her sey bir yana beni dört duvara sıkıştırmak istemesi bir yana.
00 YorumlaEğer geliri fazla fazla yetiyorsa evinize ben çalıştırmam mesela ama eş adayı zorla çalışacam diyorsa da engel olmam.
00 YorumlaBoşardım bu kadar net Hemen çocuk da yapar seni maddi manevi kendine mecbur etmeye çalışıyor. Onu kıyaslayama diye seni çalıştırmıyor
00 Yorumla
+1 yılBir kadın kendi ayakları üzerinde durmalı bence. Kocan bile olsa sana engel olmasına izin verme. Hakkını aramaktan da çekinme.
00 Yorumlaihtiyaçlarımı karşılayabiliyosa tamam derim, karşılayamıyosa zorlanıyosak çalışacak bi yer arardım ama tabi hoş karşılamayacağı kesin :d
00 Yorumla
+1 yılSaygı göstermesi gerektiği kafasına dank etmeli yoksa bu ilişkide mutlu olamazsınız.
10 Yorumla
+1 yılNeden engel olduğunu öğrenmelisin ve kendi görüşlerini isteklerini mantık bir şekilde konuşmalısın
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBir çok nedeni olabilir
Seni kontrol etmeye çalışıyor olabilir, bu tehlikeli bir durum.
Ya da seni düşünüyor olabilir bunu sen bilebilirsin ama şunu unutma gguclu bir kadın olmak her zaman en iyisidir
Olur da bir gün o giderse sen yine güçlü olacaksın.00 Yorumlakararımda kesin olduğumu belirtir bir işe girerdim fikirlerime de saygı duymasını isterdim
01 Yorumla- +1 yıl
bişey sorim mi
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılevlenmeden önce konuşulur bunlar flört aşaması bu yüzden var
00 Yorumla
+1 yılEmin misin belkide öyle düşünmüyordur.. senin yorulmanı istemiyor olabilir
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı. Aylık para iste. Çalıştırmıyorsa istediğin parayı verecek..
00 Yorumla
+1 yılBende yaşadım bu durumu ve sonuna kadar savaştım teslim olmak yok
00 Yorumla
+1 yılBir kocanın eşine karşı yasal tek hakkı bu sanırım.
00 Yorumla
+1 yılseni kendine mahkum etmeye mi çalışıyo. ne deyim ki ne olasın
00 Yorumla
+1 yılParasını çok çok ye bak gör o zaman sen de çalış diye baskı yapar
00 YorumlaEvlenmeden önce bunları konuşmadınız mı? Bunlar evlilikte sıkıntı oluyor gerçekten.
00 YorumlaÇalışmayı bu kadar çok seven insan görmedim daha aferim
00 Yorumla
+1 yıl2 çocuk yapar
sonra boşanır
sonrasında da ağlardım. Ühüü 2 çocuk bakamıyom ühüü00 Yorumla
+1 yılYerinde olsam evlenmeden önce sorardım ve çalıştırmam derse evlenmezdim bile
00 Yorumla
+1 yılben olsam izin verirdim... ama parasını kendisine harçlık yapmasını isterdim...
00 YorumlaSürekli bir şeylerini karış engel oluyormuş gibi hissettir başından savmak için çalıştırıcaktır denendi.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvde kendine zaman ayırmak ve ailene de hizmet etmek...
Dışarıda binlerce erkeğe hizmet edip, akşam da evde hizmet etmekten daha iyi değil midir?00 Yorumla
+1 yılBırak kocanı ayrıl bu mağara adamlığıdır. İlk önce seni vasıfsızlaştırır sonra aldatır sonra da peşinden it yavrusu gibi gezdirir. Geçmiş olsun sana olan aşkı bitmiş :)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendini bildiğimi okurum net saygı duymadığınız düşünür daha da hircinlasirim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKocan izin vermiyorsa çalışamazsın ha ben özgürüm laikim dersen o tarafını bilemem
00 Yorumla
+1 yılbu durumu belkide senin menfaatini düşündügü için engellemeye calısıyor olamazmı
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 986 cevap paylaştı.
+1 yılmahkum etmek ndir ya sahsen bende çalışmasını istemiyorum :d nie yorulsun ki
00 Yorumla
+1 yılSenin yorulmani istemiyordur
Kiskanclik veya bilmiyorum
Ama senin yerinde olsam dinlemezdim kendi fikrin düsüncen00 Yorumla
+1 yılBu zihniyette bir adamdan ne kadar çabuk kurtulursan o kadar mutlu olursun bence.
00 YorumlaNet boşanma sebebi. Ciddiyim
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 391 cevap paylaştı.
+1 yılBosanmakla tehdit et...
00 Yorumla Kendisinin tedavi olmasini saglardim.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılNe işle meşgülsünüz peki?
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı. Ayrilmakla tehdit et.
00 Yorumla
+1 yılNiye evlendin o zaman?
01 Yorumla- +1 yıl
Yani kariyer yapmak isteyen evlenmez kariyer yapar net
+1 yılİnadına çalış. Sakın dinleme.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkarim beni calistirmasa keske evimin beyi olurum hic sorun etmem 😂
00 Yorumla
+1 yılbeni böyle kısıtlayamaz boşanırdım
05 Yorumla- +1 yıl
@Nybys212 çalışmama "izin vermemek" nedir bu mağara adamıyla ne orta yolu bulucam en baştan evlenmezdim zaten böyle biriyle
- +1 yıl
@Nybys212 baştan beri haklıyım 🌞
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKonuşarak ikna etmeyi deneyebilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMahkeme yolu ufukta gözüktü.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSevişme, ev işleri yapma, bol para harca..
00 Yorumla
+1 yılKonuş onunla. Olmuyorsa boşan.
20 YorumlaBoşanır kendi hayatıma yön veririm
10 Yorumla
+1 yılBöyle bir hakkı yok.
10 Yorumla
+1 yılkocayı boşa gitsin
10 Yorumla
+1 yılKocayı boşa çalış
00 Yorumla
+1 yılO kim ki sana engel oluyor ya
00 YorumlaNedenkş
00 YorumlaÖzünü dinle. Ayaklarını uzat evde
00 Yorumla
+1 yılOnu ne kadar sevdiğinizi hissettirebilirsiniz.
00 YorumlaÇalışma ozaman
00 YorumlaDinle kocanı çalışma ne iş yapıyor ki
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışın
00 Yorumla
+1 yılBoşarım.
00 Yorumla- Devamını Gör (18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem