Bu ülkede okumak enayilik mi?

Merhaba ben ortaokul mezunuyum. Lise okumadım, pazarcılık amelelik vs ile geçti gençliğim. Konuya giriyorum ben 22 yaşına yeni girdim ve annemin baskısıyla bi fabrikaya kazan kaynakçısı olarak başvuru yaptım. 4 kişi alacaktı 8 kişi başvurmuşuz. 1 yıllık tecrübem vardı. Mülakatı geçtim sonra da form doldurmuştum istenilen maaşa 12000tl yazdım sırf beni almasınlar diye 😃 sonra aradılar beni kabul edildin diye ve gittim insan kaynaklarına, oradaki adamla ahbap olduk, bu gün insan kaynakları uzmanı alımı varmış 1 kişi alınacak ve 5900 kişi başvuru yapmış 😳

valla ben şok oldum 5900 işsiz var ve net verecekleri maas 5300tlymis. Ben patronla konuşmadan önce bana 5000tl anca verirler diye tahmin ediyordum. Konustuk iyi bi adamdı en son maaşa geldi konu 12000tl çok para size veremeyiz o kadar biraz inmek zorundayız 10500tl aylık teklif ediyoruz dedi ben şok oldum. Haftada 5 gün günde 8 saat. Sabah 8:30 akşam 16.30 çalışma saatleri bayramda 2 gün tatil teklif ettiler. Valla kabul etmek hiç aklımda yokken kabul ettim pazartesi başlıyorum 😊

Ben okumadım 10500tl + bazı ek ödemeler alacağım. 16 sene okuyanlar 5000 küsür yarım kadar alacak. Sizce bu ülkede okumak eseklik midir?