Evet, kesinlikle var
Hayır, olduğunu sanmıyorum
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bunu her çalışma alanında ve her yerde görüyoruz. Yeterlilik vb şeyler bahane bir yerde her kadın her erkekten yetersiz değil ama yine de erkekler daha fazla para kazanıyor.
Bu duruma şahit olmadım... Fakat çevremdeki şirket veya işletmeler tanıdıkların her zaman kadın elemana öncelik verdiğini işe alımda olsun şartlarda olsun gördüm... Mesela akşam vardiyasına ya da mesai ye kalan kadın elemanlarını servis veya duruma göre taksi ile evine yollardı babam.. Birazda benim ısrarım vardı bunda.. Ama genel çevremiz aynı plazadaki firmalar veya iş yaptığımız başka firmalar da gözlemim benzerdir
dünya da sadece iki ülkede aynı işi yapan kadın ve erkeğin eşit para kazanması için uygulama var. biri afrikadaydı diğeri avrupa da olması lazımdı. bununla ilgili bi araştırma yapmıştım ama ülkeleri hatırlayamadım şu an.
Evet kesinlikle var. Hatta buna maruz kalanlardan biri de ben idim. Yönetici olarak çalışıyorum. Bir de benimle ayni seviyede olan bir partnerim var yönetici o da. Onun maasi mesai koşulları benimkine gore daha yuksek ve iyi şartlarda idi. Izin sureleri de ayni sekilde. Şu an orada çalışmıyorum ama eminim hala var bu. Kadinlarin nedense bir cok alanda onunde engeller var.
Cevap
8Cevap
Ben turizmciyim ve kesinlikle şunu söyleyebilirim kadının yeterliği erkeğe göre oranla açık ara daha az. Bu durumda eşit olmamız mümkün değil.
Mesele ağır işlere gelince yok ama masabaşı ve türevi işlerde varsa elbet yanlış fakat başka konulardada erkeklere ayrımcılık var iş bulmak istesen baktığın yerlerin büyük çoğu bayan eleman alıyor Mesela bi noktada kaçınılmaz bu
böyle bir konuyu genelleyemeyiz. bazı yerlerde bazı yanlış uygulamalar olabilir ancak 'hep şöyle oluyor' diyemeyiz
Güç gerektiren işlerde olabilir ama masabaşında böyle fark olması utanç verici
Dünyanın her yerinde bu sorun var maalesef ben kadınlarımıza karşı daha adaletli olmamız gerektiğini düşünüyorum umarım baştakıler de boyle düşünür
Benim işte yok dil yüzünden ayrımcılık var sadece.
Türkiye'de herkes asgari bence fark yok 😄😄
kadınlar daha fazla alıyo
Erkek egemenligi diyorum
Evet, var
Elbette var.
Alakası yok.
sar abime 250 gram