+1 yılÖncelikle :) Dış Mimarlık diye bir meslek yoktur. İç Mimarlık ve Mimarlık vardır.
Eğitim olarak hemen hemen aynı eğitimi alırlar. Eğitimi her iki bölüm için de çok zordur Uykusuz gecelere alışık olmanız gerekecektir.
Hangisi derseniz Mimarlık derim. Çünkü Mimarlık bambaşka bir şeydir. İç Mimar her yerde iş yapamaz. Kendini kanıtlaması gereklidir. Mimar ise her yerde iş yapabilir. Binanın dışını, kaç odasının olacağını odaların büyüklüğünü ve şekillerini, fonksiyonlarını belirleyen bunları üreten Mimardır.
Bitmiş bir binanın içerisinde koltuk şu renk olsun, perdeler şöyle olsun diye dizayn eden de İç Mimardır. Mimarlar İç Mimarların İşini yapabilirken, İç Mimarlar, Mimarlar ile aynı işi yapma yetkisine imzasına sahip değillerdir.
Ha İç Mimarlık bir ihtiyaç mıdır?
Kesinlikle EVET.111 Yorumla
Zor sartlara karsi direncliysen mimar ol. Parasi guzel riski cok. Ic mimarin riski yok tutturabilirsen ve pazar yetenegin kuvvetliyse bunlara bagli olarak kullandigin çizim programlarinda profesyonelsen, yeniliklere aciksan ve zevkliysen guzel isler yaparsin. Ama sunu bil mimarlik ismi ayni olsada farkli dallarda is yapan baska mimarliklarda var. İç mimar veya peyzaj mimari gibi. Mimar cizilecek projenin mimari kısmyla ilgilenir. Binanin statik halini bozmadan estetik ve guzel nir hal almasi icin cizim ve uygulamasini yaptirir. Ic mimar yapilmis yapinin ic mekaniyla ilgilenir. Duvarlarin rengi dolaplarin cinsi mutfak vsvs aklina ne gelirse. Peyzaj mimari herseyi bitmis olan insaatin disarisindaki cevre duzenlemesi park isi banklar yesillendirme va agaclandirma islerine bakar. Tercih sana kalmis.
50 Yorumla
Dis mimarlik diye birsey yok :) mimarlik ve ic mimarlik var, mimarlik daha cok mesela bir binanin temeliyle ilgili bir binanin tasarimi yapimi, ic mimarlik daha cok dekorasyon ic tasarim cok farkli yönlere gidiyor ama ortak yönleride var temel mimarligi ikisinde de ögreniyorsun.
Internetten arastir biraz, ona göre karar ver hangisi daha cok ilgini cekerse ;)43 Yorumla- +1 yıl
tamam kanki beni ezme D:
- +1 yıl
tamam knk D:
+1 yılBu yastan sonra zor :)
14 Yorumla- +1 yıl
öleyim o zman D:
- +1 yıl
Sen bilirsin :)
- +1 yıl
vay be vay be açık havda yıldırım çarpsın ozman D: bana
- +1 yıl
Carpmasin. Tesekkurler :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Dış mimar dediğin normal mimarlık daha iyi ve genel eğitim alır. İmza yetkisi ile para kazanma ihtimali daha fazladır zira iç mimarların imza yetkisi yoktur ve para kazanmak istiyorsan zengin ve geniş bir çevren olması lazım.
06 Yorumla- +1 yıl
hımmm
- +1 yıl
27 yasındayım bu saaten sonra zor olur herhalde
- +1 yıl
menapoza girdim artık geçti bizden
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 439 cevap paylaştı. Dış mimarlık diye bişey yok! Bu kadar cehalet olamaz ya.. Tabikide mimarlık daha ıyı daha yetkili ve daha zor ! Cok calişman gerekiyor mimarlık boş insanların meslegı degildir
12 Yorumla- +1 yıl
tamam ukala
+1 yılHem ic mimar hem dis mimar ol icin disin bir olsun o. O
Tamam gidiyorum41 Yorumla- +1 yıl
oke knk
Dış mimar diye birsey yok arkadaşım. Mimarlık iç mimarlık peyzaj mimarlığı vs. diye gider artı olarak okadar kolayda bir meslek değildir.
00 Yorumla
+1 yılYaratıcılık ve sıra dışılık var mı?
Etraf mimar kaynıyor ama sadece özelliği olan vasıflılar iyi ekmek yiyor :)01 Yorumla- +1 yıl
aynen
Dış mimar yok mimar var iç mimar eşit ağırlık mimarlık sayısal
01 Yorumla- +1 yıl
tmmm knk
Gizli Üye(30-35)+1 yılDıs mımar ol bence mıs gıbı ıs meslegn baya dısındasın yanı :)
01 Yorumla- +1 yıl
tamam
+1 yılçuklet tesisatçı ol onun daha çok gideri var :D
09 Yorumla- +1 yıl
fantezikçi hatun seni D:
- +1 yıl
öhö öhö :D
- +1 yıl
su iç geçer D:tesisat bozuksa geliyim D:
- +1 yıl
sen ne ara tesisatçı oldun :D
- +1 yıl
içimde bir tesisatçı varmış uyandı D:
- +1 yıl
evet fark ettim fazla uyandırma sen onu :D
- +1 yıl
yok sankin şimdilik oh oglum horsi sakin evladim bırrr D:
- +1 yıl
:D :D hadi kolay gele sana
- +1 yıl
tamam knk sağol geçtik bız o yollardan rht ol yaş olmuş 27 ergenlkik bıteeli yıl olmuş
Piç mimar olma da :D
03 Yorumla- +1 yıl
hasi come
- +1 yıl
olur
+1 yılTabiki de dış
03 Yorumla- +1 yıl
parası iyimi moruk
- +1 yıl
Arkadaslar dis mimarlik yok demis ben şok hahhhshs kazanci en guzel ve en dikkat ozen calisma gereken meslktr
- +1 yıl
Peyzaj ic mimarlk ve mimarlk olark ayriir en yuksek puanli olan mimarlktir ben uniye basldgmda dis mimrlk dye geciyodu arkdslarn yas 17-18 oldgu icin atp tutmak kolydr :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılher yer mimar dolu
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar