Merhaba arkadaslar cidden o kadar arada kaldim ki kimse beni anlamiyor suanda lise son sınıfım bu sene mezun oluyorum ama universite okumak istemiyorum fakat annemde bu duruma karsi cikiyo universite okusam isiz kalcam buna eminim onun yerine yazin guzelik uzmanligi egitimi alip o alanda kendimi ilerletmek istiyorum 2 3 yıl para biriktirsem calisip kendi yerimi acabilirim diye dusunuyorum ama onlar beni kucumsuyo okumazsan kimse seni umursamaz diyolar evet universitenin guzel bi yer oldugunu biliyorum ama gercekden hic hevesim kalmadi guzelik uzmanligida eskiden beri istedigim bir meslek gercekden hersey okumak mi okumayan insan cahil mi kalir. Okumayan dediysem acıkdan okumayi dusunuyorum ama onuda pek begendiremiyorum gercekden napcam bilmiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılOku ama okurken okuduğun bölümle ilgili kendini geliştirmeye çalış. İşverenlerin en büyük bahanesi tecrübe. Herkes hazır yetişmiş eleman istiyor. Bu yüzden staj yap. Gerekirse yaz tatillerinde bölümünle alakalı işlerde ücretsiz ya da düşük ücretlere çalış. Hayat b*ktan beter.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Eğer idealist değilsen kardeşim oku. Eğer idealist biriysen uğraşma el emeği daha değerli daha önemli çok daha fazla para kazanırsın. Artık üniversite okumak belgeden ibaret idealist değilsen. Yoksa yıllarca akedemik yapicam. veya sikicam kendimi meslekte en iyisi olmayı hedefliyorum dersen başka yoksa gereksiz canım kardeşim. Ne iş yaparsan yap severek yap mis gibi kazancın olur azicikda kıvrak ticari zeka varsa bakma arkaya.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
15Cevap
Bak kanka, benim de annem güzellik uzmanı, hatta Dr. Cleans adında ki şubelerin birinde ortak.
Ama o senin dediğin gibi kolay bir şey değil, sorunlu tip insanlarla çalışmak, güvenliği sağlamak, herkesle iyi anlaşmak, ikna kabiliyetini yüksek tutmak, gelir giderleri kontrol etmek o kadar kolay bir iş değil.
Güzelce git üniversiteni oku bence.
Bak ben şu an endüstri mühendisliği okuyorum, anneme yaslanıp da ben güzellik uzmanı olucam falan demedim, çünkü bu işler her an batabilir, ortada kalırsın, orada burada iş bulmak, ve asgari ücretin altında maaş almak da seni sinir eder.
Git üniversite okuuuuuuuuu😂10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılOkuyacaksan illa ekmek yiyebilecegin bolumlerden oku. Ki guzellik uzmanlığı demissin. O da cok mantıklı. Onu da yapabilirsin gerçekten. Neden olmasın ki?
02 Yorumla- +1 yıl
Bende oyle dusunuyorum ancak ailem herseyi universite okumak saniyo
- +1 yıl
Tamam. Al karşına konus. Cevrende universite okuyup issiz kalan, ya da alakasi olmayan iste calisan cok insan vardir eminim. Onları ornek göster. Bak bunlar okudular. Simdi ne yapıyorlar de. Ve ogrencilik onceden zordu ama daha zor. Bir ogrenci yurdu aylik olmus 2.5-3 bin. Harcadığın ettigin gelecek sana en az 4 bin. Yazik gunah de. Baktin isin icinden cikamiyorsun. Yaşadığın sehirde olan bolumleri yaz. Gelirse gelir gelmezse gelmez. Denedim olmadi dersin. Ha oldu da tuttu, gene okursun. Enazindan ailenin ici rahat eder. Ama bir yandan da guzellik uzmanlığı icin ne gerekiyorsa onu yaparsın
+1 yılHayır değil yapabiliyorsan kendi işini yap terziler pastane unlu mamüllerle uğeasan kişiler üniversite okumuşlardan daha vasıflı geliyor bana
12 Yorumla- +1 yıl
Banada oyle geliyor tek sıkıntı kendi isimi acana kadar bir kac yıl surunurum sonrasinda rahat ederim
- +1 yıl
Aynen öyle bu devirde aklı olan esnaflıga yönelsin 4 sene okuyacağına 4 sene çalış sermayw biriktir esnaflıga atıl daha vasıflı olursun
Kimseyi memnun edemezsin kendi hayallerinin peşinden git. İş (birikim)+açıktan okuma olabilir. Ulaşılabilir hedefler koy kendine.
01 Yorumla- +1 yıl
Sanırım oyle yapıcam isyemedigim bi meslegi omur boyu yapamam lisedede ailem istiyo diye saglik sectim ancak artik kendi kararlarim olmasi gerektigibi dusunuyorum biraz uzulurler saddece yapcak bisey yok
o zaman bu bölümün alanını oku üniversitede. ailen haklı okumamış adamı kimse umursamaz hep aşağı seviyede görür
00 Yorumla
+1 yılşu an okuyorum ve keşke okumayıp çalışsaydım boş neyse bu devirde universite mezunu kasiyerde lazım
02 Yorumla- +1 yıl
Gercekden cok kararsızım cok uzuluyorum boyle emek verip emeginin karsiligini alamayan insanlar gordukce
- +1 yıl
valla ben okuyorum ama boşa okuduğma kanaat getirmeye başladım keşke çalışsaydım da gitmeseydim boşa zaman kaybı bence zaten gidenlerde hep karı kız peşinde
+1 yılİyi bir bölüm iyi bir ünüversite olmuyacaksa okunması saçma
10 Yorumlaokuma boş ver bi sorun yaratmaz bu kararı 1 günde iyice ayrıntılarıyla düşün kazanan okumamak olurdu
00 Yorumla
+1 yılEğer o işi seviyorsan okuma okuyup da sevmediğin bişeyi yaparsan ömür boyu mutsuz olursun
00 Yorumla
+1 yılBen de son sınıfım ve üniversite sınavına hazırlanıyorum. Hedefim yaşadığım ildeki üniversiteyi kazanıp, erasmusa başvurmak ve eramusta kendime yurt dışında bir düzen kurup orada yaşamak.
01 Yorumla- +1 yıl
İnsallah hedefine ulasirsin 🧡
Ne okudunur ne de okunmaz. Bana soracak olursan istediğin alanda bi bölüm oku o bölümü okurken de bie yandan kendini bu alanda geliştir. Akademik olarak çok istekli değilsen 2 yıllık ta okuyabilirsin.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 624 cevap paylaştı.
+1 yılPeki istediğin mesleğin örgün eğitim olarak bölüm durumu yokmu o mesleğin üniversite bölümünü oku
00 Yorumla Sen bildiğini yap boş ver üniversiteyi canım senin fikrin daha iyi bence
012 Yorumla- +1 yıl
Teşekürler cok kararsizim ama banada oyle geliyor
- +1 yıl
Atamiyorum suanda yeni katildigim icin siz atin isterseniz
- +1 yıl
Adana
- +1 yıl
Olabilir
+1 yılKime göre neye göre ama
03 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani
- +1 yıl
Bunun artı ve eksileri kağıda döküp karar vermen lazım
- +1 yıl
Güzel fikir ama sanirim guzellik uzmanliginin artilari agır gelir yinede denicem tesekurler
+1 yılOkuyup o işi de yapabilirsin ama okusan daha iyi
02 Yorumla- +1 yıl
Hem okuyup hem calismak cok zor okursam para biriktiremem
- +1 yıl
Oku bence bidaha fırsatın olmaz
kadınların okuması gerek
02 Yorumla- +1 yıl
Elbete ki oyle kadin erkek fark etmez her insan icin okul onemli ancak okusam bile is bulabilme umidim yok hersey cok karamsar geliyo
Okuduğun bölüme bağlı
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 411 cevap paylaştı.
+1 yılEvet a101 üni mevzunu istiyor
00 Yorumla
+1 yılOku pişman olmazsln
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvett
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 603 cevap paylaştı.
+1 yılMantıklı
00 Yorumla Evet
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım