Bayan için zor mu atamaları nasıl oluyor bulunduğum şehirde yapabilir miyim bide sözlü mülakatları zor mu
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılYeni polis olarak sana biraz süreç hakkında bilgi vereceğim.
İlk olarak yeni hazırlanacaksan lise mezunu isen TYT puanını olabildiğince yüksek tut.
Önlisans veya Lisans mezunuysan, önlisansta 65 lisansta 60 puan en az alman lazım. Ancak bu sene olan değişikle birlikte 10 katı aday çağırılma söz konusu. Buda lisansta minimum 68 önlisansta 75 puan alman gerekiyor mülakata hak kazanabilmen için.
Başvuru yaptıktan sonra para yatırma işlemleri başlıyor en son 200 TL ücret yatırıyorduk hala öyle. Ancak kontenjanlar açıklandıktan sonra mülakatlara çağırılırsan 10 katı aday içine girersen para yatırıyorsun.
Muhakkak bulunduğun ilde parkur kursuna git. 4-5 ay önceden. Parkur kolay değil. Görmeden çalışmadan geçmek zor. Ben parkurda ilk gün bacağımı sakatladım kursta muhakkak eğitim al ve sözlü mülakat için çalışma kitapları al kendine.
İlk ön sağlık oluyor boy kilo endeksi vücutta iz renk körlüğü elde titreme gibi basit bir ön kontrol oluyor. Ardından spor mülakatı onu da belli saniyede yapıp puan alman lazım. Ardından sözlü sınava giriyorsun ki en zoru bu.
Kazandıktan sonra genel sağlık kontrolü oluyor güvenlik araştırması yapılıyor.
Buralardan geçersen eğitime devam ediyorsun süreci tamamlayıp ataman yapılıyor.
Bulunduğun şehir senin memleketinse çalışamazsın. Tayinleri çok sık değil bayan içinde zor bir meslek değil. Yumuşak biriysen biraz zorlanabilirsin.017 Yorumla
Soran+1 yılÇok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim İstanbul'da yaşıyorum orada çalışamaz mıyım bide 2 yıl eğitimde polis okulunda mı kalınıyor
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. Hayır calisamazsin kendi kayıtlı olduğun memlekette. 2 yıl yatılı eğitim polis okulunda kalınır.
Soran+1 yılHayır çalışılabiliyor olur mu öyle şey
Soran+1 yılMaddenin kaldırılmasıyla, memurların tamamı, nüfusuna bakılmaksızın, nüfusa kayıtlı oldukları il ve ilçelere atanabilecek. Bilindiği gibi Emniyet ve Askeri Personel nüfusa kayıtlı olduğu illerde çalışamıyordu. Bu değişiklikle artık Polisler ve Askerler kendi memleketlerinde görev yapabilecek.
Cevap sahibi+1 yılBu haberi duydum gördüm de ancak uygulamada böyle bir şey yok
Soran+1 yılSen polis misin
Cevap sahibi+1 yılEvet. Böyle bir imkan olsa niye memleketimde çalışmayım boşuna kira veriyorum bilmediğim şehirde.
Soran+1 yılHadi ya ama öyle yazıyodu internette
Soran+1 yılNe zaman atandın
Cevap sahibi+1 yıl2020 Eylül ayında atandım ben. Onu bende gördüm ama hiç böyle bir şey duymadım. Bak şöyle bir şey var. Büyük şehirde mecburi olarak memleketinde çalışanı duydum. Eşi annesi babası rahatsız bakıma muhtaç durumda olan ya da hastane tedavisi olan bunlardan dolayı tayin olanı duydum kendi memleketine.
Soran+1 yılSen hiç sormadın mı nerde görev yapıyosun memleketin neresi
Cevap sahibi+1 yılYok hiç sormadım eğitimde falan söylemişlerdi zaten komiserler. Ben Tekirdağlıyım şu an Elazığ Baskilde görev yapıyorum
Soran+1 yılHe ben istanbuldayım büyük şehir diye vermeleri lazım normalde
Soran+1 yılBayanların ne gibi bi zorluğu var
Soran+1 yılŞark görevinde misin sen 2 senenin sonunda zaten yapabiliyosun atama
Cevap sahibi+1 yılYarın sorarım komisere ben öyle bir şey yok diye biliyorum dediğim gibi hiç duymadım kendi memleketinde çalışan.
Bizim burada benimle aynı dönemden mezun 2 bayan var mesela. Onların haricinde de 4 tane bayan polis var. Bir sorun yaşadıklarını duymadım. Ancak bizim burada zaten doğru düzgün olay olmuyor küçücük bir yer. Haftada bir kavga falan olur anca bir şey olur ona bakarız genelde karakoldayız ya da devriyede ya da nöbette. Zorlanan bir tek arkadaş var oda ailesi için biraz sıkıntıda. Annesi emekli ve rahatsız babası yok kardeşi üniversite okuyor annesi sürekli hastaneye gitmesi lazım falan o yüzden uzaklık sıkıntısı çok yaşıyor.
Burası 3 sene. Ben direk buraya tayin oldum yani ilk burada göreve başladım. Şark geçiyor. 3 sene dolunca tayin hakkım gelecek.
Soran+1 yılSorarsan çok memnun olurum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 704 cevap paylaştı.
+1 yılPMYO dan girersen tyt ye girip 250 ham puan alman laizm pomemden girersen lisans mezunu olman kpssye girip 70 puan alman lazım.
00 Yorumla Uğraşırsın Nasibin Varsa Girersin Yoksa Olmaz Zaten
00 Yorumla
+1 yılAtaması kolay da kazanmak zor biraz
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadınlar için kolaydır
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılKolay değildir
00 Yorumla
+1 yılzor degil
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem