öğretmenliğin bildiğiniz gibi maaşı az 30 öğrenciyle ilgilenmek yorucu artı yeni yeni şeyler çıkıyor dahada zorlaştırıyor (il içi yer değişikliği falan) vede toplumsal saygı yok öğretmene ve öğretmenliğe acaba bir yandan çalışıp okuyabilir miyim tıp tarzı bir bölüm
Cevabın nedir?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 829 cevap paylaştı.
+1 yılTıp çok mu güzel? Doktora çok mu saygı var? (Her işin zorluğu var kardeşim mesleğinin değerini bil hem maaş konusunda hem de kutsal bir meslek çocuklara bilgi öğretiyosun millet olamamış sen tersi ile itiyorsun ESNAF olda sen o öğretmenliği çok ararsın... 1200 TL maaşla sabah 8 akşam 8 6 gün çalışıyorum gel yer değiştirelim 1 ay çalışacak mısın?
013 Yorumla
Soran+1 yılesnaflığıda yaptım yapmamış değilim hatta ünive gidene kadar yaptım merak etme. yerim doldurulur işte. meslekte kendini geliştiren insanlar olduğu yerde kalmamalı yükselmeli evet öğrencilerimi seviyorum onlara birşeyler öğretmek hoşumada gidiyor ama öğretmenlik artık hem toplumun gözünde hemde benim gözümde çok değersizleşti. ben ilk 20 bine girip yazdım bu bölümü ama beklentilerini karşılamıyor insanın
- +1 yıl
Senin ideolojin yüksekte daha iyisini yapabileceksen inanıyorsan kendine güveniyorsan YÜRÜ... ama bu mesleği de bırakmamaını tavsiye ediyorum ben 17 yaşımdan beri bir fiil esnafım yaşım 28.5 11-12 senedir esnaflık yapıyorum 2-3 sene değil ilk 5 sene iyi geliyor da sonradan esnaflık adamın ömrünü yiyor ne senelik izin ne bişey var işler kesat gidince patronun suratı 5 karış iş olsun diye afedersin yırtınıyosun siz 2 ay yatın okullar başlasın ağlamaya başlayın bak kardeşim bedavaya ekmek yok işini seviyosun ama beklentini karşılamıyosa daha üst seviyeye çıkmak istiyosan yolun açık olsun ama o idolojiye gideceğim diye istifa etme elindeki bulgurdan da olma...
Soran+1 yıldostum 2 ay tatil diye toplum birşey öğrenmiş onu konuşup duruyor hiç öğretmenlik yaptın mı bir sınıfta birsürü çocukla günlerini geçir de göreyim uzaktan herkese kolay siz kendi çocuğunuza 5 dk katlanamıyorsunuz okulda biz onlarla günlerimizi geçiriyoruz o çocukların birsürü terbiyesizliğine rağmen
- +1 yıl
Allah çarşına pazar versin kardeş eğer İyi bir İş bulamadan bırakırsan pişman olmazsin inşallah (2ay iyiki yatıyiyonuz 2 ay l*n bu boru mu? ) ben üniversite okuyorum aöf 4 gun cumartesi sınav için izin aldım 1gün dersim zayifti çalışmak için izin aldım 1gün hasta oldum işe gitmedim 1cumartesi de arkadaşlar la deniz e gittik izin aldım aldığım günlere bak hep c. Tesi adam bana bu sene amma izin kullandin ha diyor dondum kaldim ot gibi yaşıyoruz blader vallahi hayretsiniz ha)
Soran+1 yılkardeş ben tatil olması taraftarı değilim tatil olunca benim maaşım azalıyor ek ders alamıyorum yazları tatili isteyen kim zorunlu tatil farkındaysan öğrenci tatil yapsın ailesiyle gezsin tozsun diye öğretmenler için değil ki
- +1 yıl
Hımm siz tatil yapmıyonuz oke ;) ablam da ögretmen 2.250 Tl maaş alıyo tatilken o baya baya tatil yapıyo öğrencileri tatil yapmıyo onun ;) :))
- +1 yıl
vallah, i varya bedavadan para kazanmak isteyen nesil yetişiyor sözüm sana da yani hiç kusura bakma yani ya da bakarsan bak...
Soran+1 yılablanın öğretmen olduğu belli daha maaşını bilmiyorsun çıplak maaş 2080 lira ya kafa bulma benle kıskanıyorsan git sende oku imkan var
Soran+1 yılsen ne iş yapıyorsun anlat bakayım. ben 5 yaşımdan beri pazarcılık yaptım babam 12 yaşımda öldü orta okulda öğlen okulum bitince pazardaydım akşama kadar liseyi anadolu lisesini kazandım saat2 de okulum bitiyordu 8 saat ders gördükten sonra akşama kadar durmadan çalışıyordum. öss ye girmeden 2 gün önce saman attım ben öss ye girdim ben bu kadar zor şartlarda okurken sende aylak aylak gezmeseydin elinden alan mı vardı
- +1 yıl
aylak aylak gezdiğimi nereden çıkardın lo şero biz yan gelip yattık sanki mk.. hayret bişeysin yaa eyvallah Baban vefat etmiş başın sağolsun zor durum ve zorluk çekmişsin ve bir mertebeye gelşmişsin ama bu elindeki imkanın değerini bilmiyorsun... Benim kafama DANK etti de şu an okuyorum zaten kpss ye de hazırlanıyorum pazar günüm birtek tatil onu da dersane köşelerinde geçiriyorum geçte olsa okuyorum ben aylak aylak gezmedim ama okumaya geç başladım sen benden azimlisin 20 li yaşlarda memur olmuşsun Tebrikler ama daha üstünü olabiliyosan ol olamıyosan bırakma diyorum arkadaşım sen beni anlamıyosun blader...
Soran+1 yılkusura bakma böyle yazsaydın yanlış anlamazdım :D zaten bırakmaya niyetim yok daha önce diğerini bitirmeliyim bırakmam için sanada başarılar bu arada umarım istediğin olur. elinden geleni yap gerisini ALLAH verir. bende elimden geleni yapacam hakkımızda hayırlısı
- +1 yıl
Bende yazları çalıştım liseden çıktığımdan beri de çalışıyorum 2003 yılından beri... Aynen yaa bırakma tabi ki hasta etme adamı daya yersin bak (86 lıyım karşı gelmezsin heralde :P ) şu an AÖF kamu yönetimi okuyorum 4 e geçtim 25 yaşımdan sonra okumaya başladım istediğini elde etmeden diğerini bırakma diyorum sana ben heralde anladın ki tatlıya bağlandı iş ;) ALLAH senin de yoluna açık etsin kardeş ;)
Soran+1 yıleyvallah hayırlısı :D
+1 yılBu yaştan sonra tip cekilmez istediği kadar prestijli olsun istediği kadar maas alsın hatta tip hic cekilmez yillrini heba etmeye değmez. ne güzel ogretmensin atanmissin maas yetmiyor ise dershanelere falan bak ya da özel ders ver o da olmadi ikinci bir is bak ama tip okumayı sil
05 Yorumla
Soran+1 yılneden ki o kadar zor mu
- +1 yıl
Hem zor hem mesakatli hem de uzun bu eğitim süresi var cok da kazanamiyorlar daha doğrusu cok kazanmak icin cok ugrasman lazim soyle ki uzman doktor olmasan büyük ihtimalle acilde gorev yapacan hem yipratuci hem de maaasi 5bin falan uzman olmak için omrunden ömür gidecek kadar calisman gerek
Kisaca degmiyor
Soran+1 yılfarketmez ben bir başlarsam sonunu görmeyene kadar durmam onuda yaparım ayrıca yükselmek birşeyler başarmak hoşuma gidiyor uzmanlık sorun olmaz
- +1 yıl
Peki seni 4. Sınıfta da görmek isterim
Hakkinda hayirlisi başarılar
Soran+1 yılbakalım önce kazanalım sonrasını sonra düşünürüz
Tıp başlı başına bir iş. Hem çalışıp hem tıp okumak oldukça zor olsa gerek ki okulda ki saatlerini bilmiyorum. Bir iki sene idare ettin diyelim bunun hastanede çalışması olacak nöbetin olacak. İkinci öğretim birşeyler bak kendine matematik öğretmenliği yaptığına göre sayısaldan devam edeceksin. Mühendisliğe yöneleblirsin
011 Yorumla
Soran+1 yılcem yılmazın espirisi gibi oldu sudokuya yönel :D
Soran+1 yılmüh. değilde mimarlık yazabilirim tıp olmazsa
Soran+1 yılevet o da mantıklı aslında yeteneğim ve isteğim olanda bir iş ama çekincelerim var
Soran+1 yıliş bulma mevzu sıkıntı olur mu diye
Soran+1 yılbakalım ama kolay olmayacak o da
Soran+1 yılbakalım hele bir o zaman gelsinde :D
tıp gibi bir bölümü hem çalışıp hem okumak insan üstü bir güç gerektirir ama seviyorsan hayallerindeki iş ise o motivasyonla Hulk gibi olursun :D şaka bir yana önce bir sınava gir puanını gör eğer ilk girişte tıpı kazanacak puan alabilirsen zaten her türlü altından kalkarsın bence
013 Yorumla
Soran+1 yılinş. kalkabilirim
Soran+1 yılbendede mantık tamammen o parası iyi :D
Soran+1 yılülkemizde kim sevdiği arzuladığı şeyi okuyor yapıyor ki
Soran+1 yılsen ne iş yapıyorsun :D
Soran+1 yılişte o bölüm nedir :D merak ettim
Soran+1 yılodtü güzel üniversite sevindim adına :D
Soran+1 yılhaklısın böylede olmalı zaten
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
6Cevap
bende atanamamıs bir öğretmen olarak katılıyorum 2. üni gideceğim fakat bölüm konuusnda hala karar veremedim. sağlık hem parası iyi hem kolay iş bulunan bir sektör ama benim yapabileceğim bir iş değil. hem çalışıp hem tıp okumak seni epey zorlayacaktır
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen okuyabilir miyim okuyamam diye korkuyorum bırakırım diye
+1 yılOkumak ve çalışmak çok zor olur. Heleki tıp için. Sonuçta 6 yıl hayatını bir eğitime adıyacaksın. İyi düşünüp karar vermelisin. Ne istediğini bilmelisin
010 Yorumla
Soran+1 yılaynen bende o yönden kararsızım millet okuyamayıp bırakıyor ben bir yandan çalışıp bir yandan nasıl okuyacam
- +1 yıl
Okumak ve çalışmayı bir arada yapmak iççin çok fazla azim gerekir. Millete bakma sen :) ne istediğin önemli senin için. Eğer maddi yönden bir sıkıntın varsa hem yazın çalışısırsın birikim yaparsın ve okuldan sonrada yarım gün bir kafede çalışırsın.
Soran+1 yılbir kafede yarım gün abartma :D
- +1 yıl
abartma derken :) anlamadım
Soran+1 yılkafede yarım gün çalışmak olmaz
- +1 yıl
E öbür türlüde senin için çok fazla zor olur. Gündüz bir işte çalışıp gecede ders çalışman lazım. O zaman matematik öğretmenliğine biraz daha devam et. Birikim yap veya ek işte olabilir. Seneye denersin
Soran+1 yılbirikim işi yaş işi bırakamam asla özellikle bu yaşta zor bırakırım
- +1 yıl
Hedefini belirledikten sonra kolay olur bence. Eğer hırslıysan
Soran+1 yılbakalım kısmet
- +1 yıl
İnşallah
+1 yılHocam bir şey sorabilirmiyim siz matematik öğretmenleri ile pdrlerin yani rehberlik öğretmenlerinin aldığı maas farklı mı aynı mı?
Pdrciler yani rehberlikçiler 2700 tl alıyomus03 Yorumla
Soran+1 yılpdrciler full ekders alıyor ben onların maaşını almak için 30 saat derse giriyorum
- +1 yıl
hocam ben 1. sınıf psikoloji okyucam ama pdr formasyonu almak istiyorum sizce bir aksilik çıkmadan alabilrmiyim? siz daha yii bilirisiniz bu işlerin içinden biri olarak
Soran+1 yılalırsın benim arkadaşımda piskoloji okudu pdr ci olarak atandı onda sıkıntı olmamıştı
+1 yılHocam , benzer durum bende de var. Ben de bilgisayar öğretmenliğini yeni bitirdim ve şu an KPSS ye hazırlanıyorum. Öğretmenliğe çok saygı kalmadı düşüncesine katılıyorum. Ben de başka bir bölüm okumak istiyorum. Seneye nasip olursa başka bölüm için hazırlanacağım ama ben de daha karar veremedim. Benim de aklımda tıp var. Hakkımızda hayırlısı olsun...
00 Yorumla
+1 yıltıp değil de ezberin iyiyse hukuk oku bence. matematik 10 numaradır zaten edebiyatla coğrafyaya da baktın mı derece yaparsın
09 Yorumla
Soran+1 yıl:D hukuk hiç düşünmemiştim
- +1 yıl
tıptan daha prestijli bence. tıpçıların ameleden farkı yok
Soran+1 yılbence prestijli bölüm kalmadı hepsi yerlerde hukukta aynı heryer hukuk bürosu
- +1 yıl
hukuk aynı değil. bugün 2 senelik bir avukatla konuştum 5500 maaş alıyomuş. hem de avukat yani hem parası var hem adı
Soran+1 yıldoktorlar 8-10 bin tl alıyorlar
- +1 yıl
kuzenim çocuk doktoru 4000 alıyor. hepsi 8-10 almıyor. o eskidenmiş. başhekim bile 15 alıyor artık. önceden doktora saygı vardı şimdi millet doktorları dövüyo öldürüyo. hiç mi denk gelmedin. hani bu sadece doğuda olsa halk cahil dersin de antalya Ankara İstanbul gibi yerlerde de oluyor. sen bilirsin yine de benden söylemesi. senin hayatın tabiki ne istersen o
Soran+1 yıldövülme konusunda korkum yok ek ücretle 8000 i geçiyor diyorlar doktorlukta ama
Hem calisip hem nasil tıp okunacak biraz mantikli düşün. Ki bunun kararını önceden vermen gerekirdi. Kendini bu alanda yetistirip kurs vererek cok iyi kazanabilirsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılkurs özel ders iyi getiriyor ama ben toplumsal saygı statüde istiyorum malesef ayaklar altında öğretmenlik
okuyabilirsin tabi 70 yaşında üniversite okuyan insanlara şait oluyoruz sen istedikten sonra okuyabilirsin tabi uygun şartlar kendiliginden gelişeektir inan.
00 YorumlaÖzel ders ver :) ben öğrenci olduğum halde veriyorum
05 Yorumla
Soran+1 yılbırakmazsam yapabilirim
Soran+1 yılkariyeri yok prestij sıfır
Soran+1 yılben tatili çok istemiyorum 2 ay çekilmiyor. çiçek bahçesi konusunda bazı konularda haklısın öğrencilerimi özlerim bırakırsam ama yükselmekte istiyorum
+1 yılHem çalışıp hem tip okumak cok cok zor. Kazanması da ayrı zor tabi
01 Yorumla
Soran+1 yılilk 20 000 de bu bölüme gittim 5 bin yükselmek zor olmaz
+1 yılTip zor olur hocam da benim arkadasim var o da mat. Ogretmeni o da senin gibi yapamamis su an hem calisyor hem tekrar dan okuyor
02 Yorumla
Soran+1 yılbıraktı mı arkadaşın tıpı peki
- +1 yıl
Yok tip degil insaat muhendisligi okuyor hemde ogretmenlige devam ediyor
yani bu bizim meslekteki hem gemi brokeri olup hem de gemi acenteliği yapabilir miyim sorusuna eşdeğer birşey. Zor kardeşim zor..
06 Yorumla
Soran+1 yıldeneyelim görelim yapmadan bilemem değil mi
Soran+1 yılmaaş prestij rahatlık
Soran+1 yılo öğretmenlerin demekki beklentisi az herkes bir değil
+1 yılBende aynı durumdayım kararsızlık hat safhada lab derslerini nasıl yapmayı düşünüyorsunuz haftada 15 saat ders alarak okumaya devam edebilir miyiz sizce
01 YorumlaHocam ne yaptınız, tıpa girdiniz mi? Bir yandan çalışırken bir yandan yürüyor mu dersler
00 YorumlaNe yaptınız Hocam? ikinci üniversiteye başladınız mı?
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 708 cevap paylaştı. öğretmenliği bırakmadan bir başka bölüm oku
03 Yorumla
Soran+1 yılbırakmayı düşünmüyorum zaten ama getirisi yüksek bir bölüm istiyorum
Soran+1 yılzaten öğretmenliği bırakmayı düşünmüyorum 4 yıl okudum atandım bırakır mıyım
+1 yılAynı sorun bendede var kardes
012 Yorumla
Soran+1 yılmühendis misin dostum
- +1 yıl
Aynen kardeş ilk tercihimizde dis hekimliği yazmadim pişmanım mühendislik yazdik
Soran+1 yıldostum diş hekimliğindede birkaç yıl boş bekliyorsun benim arkadaşımda diş hekimiydi bir kaç yıl boş bekledi garantisi tıp
- +1 yıl
Ben 2. ogretim hukuk istiyorum bu sene tıp daha olmaz bizden geçti
Soran+1 yılhukuk okuyan sayısıda çoğaldı onunda ilerisi yok ama
- +1 yıl
Yok ya bence iyi iş yapar :) tipta olurr
Soran+1 yıldeneyelim toprağım yaş geçmeden
- +1 yıl
Yas 22 oldu baslarim ben sen gene maas alıyorsun rahatsin
Soran+1 yılyaşın gençmiş daha bence fırsatı kaçırma yıl ilerledikçe daha zor olur
- +1 yıl
Senin kac yas
Soran+1 yıl25 benim için son fırsat
- +1 yıl
Hmm senin baya varr
+1 yılTabiki
08 Yorumla
Soran+1 yıl6 yıl zor bir bölüm okumak ve çalışmak zor olmaz mı
- +1 yıl
Benim babam da tarih öğretmeniydi bir yandan öğretmenlik yaptı bir yandan da ikinci üniversiteyi bitirdi şu an mali müşavir
Soran+1 yılama tıp biraz zor bölüm. demek babanızında beklentilerini karşılamamış öğretmenlik
- +1 yıl
Evet. İlla tıp mı diyorsunuz
Soran+1 yılstatü maaşı iyi başka meslek grubu var mı
- +1 yıl
Hukuk alanını düşünebilirsiniz ya da sağlıkta ısrarcıysanız eczacılık daha iyi
Soran+1 yılbenim oturduğum yerde eczacılık bakkalcılık gibi adım başı eczane
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 697 cevap paylaştı. Torba tutun hocam
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Mat. öğretmeniyim ama öğretmenlik beklentilerimi karşılamıyor tekrar sınava girip tıp tarzı birşey okuyabilir miyim hem çalışıp bir yandan acaba?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat