Kaynanam, annemler farklı şehirdeler çocuğumu bırakacak kimsem yok. Bu aralar çok sıkışığız benim de eşime destek olmam gerekiyor. 3 yaşındaki oğlumla ofiste sekreterlik yapmam etik olur mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMaalesef söz konusu işolunca disiplin gerekiyor. Her ne kadar zor durumda olsan da karşı taraf bu durumu umursamaz ve rahatsız olur. bugün değilse yarın o laf gelir. Ama bazı kurslar var ve yaş sınırı düşük onları araştırabilirsin. hem çocuğuna da bir katkı olur. 3 yaşındaki bir çocuk az çok derdini anlatmaya yeni başlamıştır. tabi bir anne için zorbir durum. sürekli takip etmek çocukta bir değişim olursa hemen fark etmek gerek. keşke 5 yaşında falan olsaydı o zaman daha kolaydı işin. ama bu yaşta insan kıyamaz biryere bırakmaya
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKimseye emanet etme. Ben de benzer bir soru sormuştum biri yazmış annesinin iş yerinde istismara uğramış çocukken 😖. Ya kafayı yiyorum. Lütfen iş yerine götürseniz bile X amca y teyze gibi kimselere güvenmeyin. Ortalık sapık dolu. Sen tuvalete gidersin sapık iş arkadaşın veya patronun bilemeyiz, tutar çocuğu istismar eder. Ruhun duymaz. Sonradan haberin olsa nolacak ayrıca. İş o çocuğa pis ellerin hiç değmemesi. Lütfen çocuğunuzu en iyi şekilde koruyun. Kafayı yiyorum.
00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
s +1 yılTahminimce hiçbir iş yeri bunu kabul etmez. Etti diyelim verimli olmayacaktır çünkü çok küçük. Ben de ara ara annemçn yanına giderdim ama kardeşin 2-3 yaşlarındayken annem pek onu yanımda getirmemi istemezdi çünkü dikkatini dağıtıyordu. Başta kabul edilse bile ilerde sorun olacaktır durumun etikle alakası yok. Bu durumda bir komşunla anlaşabilirsin uygun fiyatlı kabul ederse ya da birine bakıcılık yapabilirsin. Ya da kreşlere başvurabilirsin çalışmak için
00 Yorumla
+1 yılZordaysan bir dene ama önce bilgilendirme yap tabi. Yapmazsan o zaman etik olmaz işte. Eğer laftan anlayıp gürültü yapmayan bir çocuksa sorun olmamalı.
Ben küçükken annem beni bakıcıyla bırakırmış. Sonra öğrenmiş ki kadın beni alıp evlere temizliğe gidiyormuş.
Yani zaten bence ne dadılara canını emanet edebilirsin, ne de huyu güzel bir çocuksa onu görüp sorun çıkaran insandan sana hayır gelir.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
41Cevap
Gözünüzü seveyim, maddi durumunuz yeterli değilse çocuk yapmayın !!! Bu belki size acımasızca gelebilir ama ailede tek kişi çalışarak rahat rahat geçinilebilecek bir durumunuz yoksa çocuk falan yapmayın.
Yaparsanız işte bu soruda ki gibi sorunlarla baş başa kalırsınız.
Sadece bu sorunlar değil, maddi durumunuz çok iyi değil, çok çok iyi değilse o çocuğa bir gelecek sağlayamazsınız.
Çocuğa da kendinize de yazık etmeyin, aylık en az 25.000 TL geliriniz yoksa çocuk işine kalkışmayın.
Sorunun cevabına gelince şansını deneyeceksin, iş yeri ile görüşüp karar vereceksin, eğer çocuğun orada olması kimseyi rahatsız etmeyecekse izin verebilirler.
Bence tatlı bir dille anlat durumu, uzlaşma olursa çözüm sağlanır.14 Yorumla- +1 yıl
Maddi durumu iyi olmayanların çocuk yapmaması konusuna katılıyorum ama 25.000 tl nedir yaa 😅
- +1 yıl
Çocuk 3 yaşında eminim o zaman maddi durumları daha iyidir
- +1 yıl
@sudesiyahseven Öncelikle yorumun için teşekkür ederim.
25000 TL minimum rakam çünkü olsay sadece çocuğun çocuk olduğu yaşlarda kalmıyor.
Okul çağı geldiği zaman özel düzgün bir eğitim için en fazla liseye kadar Türkiye'de özel okulda sonrasında ise yurt dışında eğitim almasını sağlaman lazım. Belki liseyi bile gelişmiş bir ülkede okutmak lazım.
Devlet okullarının durumu ortada... Ülkenin eğitim sistemi de ortada...
Çocuğunun sürünün bir parçası değil BİREY olarak yetişebilmesi için gelişmiş batı ülkelerinden birinde eğitim alması lazım.
Okul bitince eğer Türkiye'de yaşamak zorunda kalırsa iş kurması gerekicek, çünkü şu an maaşlı çalışanlar için şartlar çok kötü ülkede... Bunun için de destek lazım çocuğa.
Bu saydıklarım için 25000 TL yetmeyebilir belki, az bile söylemiş olabilirim.
Sağlık harcamalarını saymadım bile...
O yüzden diyorum çok çok iyi para kazanmıyorsanız bu ülkede sakın çocuk yapmayın, çocuğunuzun hayatını mahvedersiniz diye.
- +1 yıl
@yalnızbirgün Orasını bilmiyorum, ama bir şeyleri garanti etmeden çocuk yapmak doğru bir şey değil. Mesela çocuk doğduğunda açılacak bir banka hesabına çocuğun üniversite hatta belki yüksek lisans bitene kadar olan eğitim ve yaşam masraflarının karşılığı bir para koyabilmek lazım.
Cidden çok önemli bu, eğer bunları yapamazsan çocuğun iyi bir eğitim almaz birey olmak yerine sürüde ki kölelerden biri olarak kalır maalesef.
- Eğitim & Kariyer konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılBu hakikaten bizde sorun ya, İlber Ortaylı'dan başka da bunu dile getiren kişi yok. Türk halkı bu çekirdek aile işini beceremiyor.
Ben kaç tane çocuğu olan genç Ukraynalı kadın tanıdım. Birinde bile şöyle bir sorun olmaz, bizde anneanneler ve babaanneler dırdır etmekten, tantana çıkarmaktan ve gelinleriyle kavga etmekten başka bir boka yaramıyorlar47 Yorumla- +1 yıl
birinde bile ne sorunu olmaz?
- +1 yıl
@mutlumutlum Çalışıyorum çocuğumu ne yapayım sorunu. Çocuk bu devirde salt anne tarafından yetiştirilemez, elin insanında ebeveynler, yapacak işleri güçleri de olmadığından buna yardımcı olurlar bizde hiç öyle bir şey yok
Bir de utanmadan ''Güya gelin olacak, çocuğunun derdini de ben çekiyorum bu yaştan sonra'' gibisinden konuşurlar.
Lafa geldi mi aile, analık falan, işine geldi mi geçimsizliğin art niyetin dik alası - +1 yıl
ben isvecte yasiyorum... rusyada nasil bilmiyorum ama avrupa birligindeki hemen hemen her kulturu go4dum.. tam tersi anne anne veya babaanne avrupada asla torunlarina bakmaz.
- +1 yıl
ama mesela isvecte 2 yasinda bebekler krese giderler sabahtan ailelerin is cikis vaktine kadsr.. boyle boyl3 buyurler
- +1 yıl
@mutlumutlum İskandinavlar kıyas dışı bu konuda, onlar dünyanın her yerine göre değişik insanlar
- +1 yıl
sadece iskandinavlar degilki... avrupada durum bu.. Ama slavlari gercekten bilmiyorum...
- +1 yıl
@mutlumutlum Hayır değil, İtalyanlar kabaca bizim gibi mesela. Yunanlar, Balkan toplulukları falan.
Avrupa'yı Alman ve İsveç'ten ibaret sanmayınız.
etik olmayı bırak, acaba iş sahibin razı olacak mı onu düşündün mü? açıkçası soru troll değilse hiçbir iş yeri çocuklu eleman istemez. hele ki sen sekreterlikten bahsediyorsun, o çocuk ses yapacak ister istemez senin orada telefon iletisimini sağlaman , dosya düzenini sağlaman vs gerekecek. cocugun olması orada is düzenini illa ki bozar, bu yuzden senin gündüz bakım evlerine bir goz atman gerekli calısmak istiyorsan
10 YorumlaSana eziyeti olmayacaksa uslu uslu duracaksa ve iş yerin de bunu sıkıntı yapmıyorsa neden olmasın. Hem bütün gün çocuğun yanında olmuş olur hem de işini yapmış olursun. Sonuçta insanlar bazı şeyleri mecbur kaldığı için yapıyor, keyfinden götürmüyorsun çocuğunu.
12 Yorumla- +1 yıl
Çocuğun orada ''uslu uslu 9 saat durması'' mümkün mü acaba?
+1 yılİş yeri kabul etse bile çocuk sefil olur. Öğle uykusu, yemeği derken çok zorlanırsın. İş yaparken sürekli anne diye seslenecek, bu durumda işe odaklanamazsın. Allah korusun sen bir şeye bakarken kaşla göz arası bir kaza olsa, kimse bunu kabullenmez bence.
10 Yorumla
+1 yılLynette Scavo geldi aklıma. O da iş yerine çocuğunu götürmüştü 😂 valla problem.
30 Yorumlaİş yerleri bunu kabul etmez. Zaten ne senin için verimli olur ne de çocuk için uygun bir ortam olur. Aile büyüklerinden rica etsen 1 2 ay yanına gelemezler mi? Sonra mecbur ya kreşe vereceksin ya bakıcı tutacaksın..
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 899 cevap paylaştı.
+1 yılUmarım soru trolldur yoksa komik çünkü sen etik desen de değil, ki ışyeri bu kreş değil. Hiçbir işveren kabul etmez ki hakli. Gelen giden müşterinin yanında olacak şey değil... O zaman kreş gibi bir yerde çalışmak lazım, ofis ortamı uygun değil...
00 Yorumla
+1 yılÇocukla işe gitmek elbette etik değil. Şirketin kreşi varsa başvurup bırakırsınız. Onun dışında 3 yaşında çocukla işe gitmenize kimsenin müsaade edeceğini sanmam.
10 YorumlaEtik olup olmamasına iş yeri karar verir ama bana sorarsan 3yaşındaki bir cocukla çalışabilmen ve işlerini yapman neredeyse İmkansız olur. Buda iş yerinde uygun görülemez ve sorun teşkil eder...
10 Yorumlaİş yerinde ayda yılda bir olsa tamam ama ben işveren olsam kabul etmem. İşe odaklanamazsın, çocuğa odaklanamazsın. En güzeli bir kreş bul ve oraya ver çocuğu.
10 YorumlaOlmaz yani laf olur bi. Kere susarlar iki kere susarlar. Keşke böyle yerlerin kreşide olsa çalılanlarına az bi miktar ücretle ne biliyim zor iş ya kadın olmak anne olmak
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 834 cevap paylaştı.
+1 yılTanıdık olması lazım. Ben, bu şekilde arkadaşımı işe almıştım. Çok zor ama imkansız değil. Anlayış göstermeleri lazım. Çocuk huysuzluk eder, sıkıntı olabilir.
00 Yorumla
+1 yılBazı işyerlerinin kreşleri oluyo öyle bir yer bul çalış bence mesela Telekom.. önceden tekel. vardi onlar falan kreşleri vardı calisanlar çocuklarını getryordu
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 344 cevap paylaştı. Eşini düşünüyorsun illaki iş yerinde idare ederler bir yere kadar eşin de ailesini çağırsın iyi bir dayanışma sorunu çözer.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞirketin büyüklüğüne göre değişir. Bazı büyük şirketler çalışanlarına kreş hizmeti sağlıyor. Kücük şirketler de tolerans olabiliyor. Yani çalıştığınız ofise bakmak lazim.. Ama cogu is yerine özel hayat sorunlarınızı görmek istemezler.
00 Yorumla
+1 yılİki senelik çocuk gelişimi mezunları var bulabilirsen hangi şehirdesin bilmiyorum ama onlar daha makul fiyatlara çocuklara bakıyorlar.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 303 cevap paylaştı. Kreslere bi göz atmanı öneririm! 2 yaşınıda geçmiş! Kreslerde arkadaslariyla akşama kadar oynasın. Bakıcı 2-4 kişi oluyor. Gözün arkada kalmaz!
00 YorumlaÇalıştığım şirkette var senin gibi bir arkadaş sorun olmuyor. Hatta ufaklığa alıştık beraber öğlenleri hamburger yemeye falan gidiyoruz.
00 YorumlaEtiklikle alakası yok. Patronun inisiyatifine bağlı. Konuşun, sorun.
10 Yorumla
+1 yılİşyeri kabul ederse git ama etmezler kreşe vermen lazım
10 Yorumla
+1 yılMaalesef olmaz. Orasi bir is yeri cocuk bahcesi degil. Kreşe verilebilir en fazla.
00 YorumlaÇocuk içinde sizin içinde işyerinde olmanız iyi olmaz. Ona başka bir alternatif bulun.
00 Yorumla
+1 yılBence bunun için bir kreş ile konuşup maddi gücün nispetinde bir talepte bulun
00 YorumlaDevlet veya ozel krese verin is yerinde ses etmezlerse bile o cocugun ilgiye ozene ihtiyaci var
00 Yorumla
+1 yılEtikden ziyade patronun insiyatifine kalmış bir durum.
00 Yorumla
+1 yılİşte calismani etkileyebilir ve işveren bunu kabul edeceğini sanmıyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocukla olmaz maalesef sonuçta işyeri. Kresi olan isyerleri olabiliyor. Bulabilirsen bu sekilde araştır. ya da görüşmeye gittiğinde sor bebekle çalışmayı.
00 Yorumla
+1 yılEtik olsa bile Pandemi sürecinde yine olmaz. Allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılOlmaz o iş evden ek gelir getirecek işler bulmaya çalışmalısın.
00 Yorumla
+1 yılIs yerleri veya belediye falan ayarlamiyormu calisan anneler icin
00 YorumlaOfise almazlar ben cocukla anneniz ya da kayinvalideniz buyuyene kadar gelip baksinlar ya da siz onlarin yakinina tasinin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu yüzden çalışmadan erken yaşta çoçuk yapmak istemiyorum ve en fazla bir tane çoçuk yaparım
10 YorumlaPatrona bağlı Bi durum ama sende zaten rahat çalışamazsın ki iş yeri sonuçta orası çocuğun durmaz ağlar her iş veren kabul etmez bu durumu devlet kreşleri var daha uyguna öyle Bi yer görüşebilirsiniz
10 YorumlaEğer namusunla ekmek paranı kazanıyorsan ve en önemlisi ofiste kimse bu duruma sorun yaratmazsa göğsünü gere gere git bence... 👍
24 Yorumla- +1 yıl
ne alaka allah askina kres mi orasi ne cocuguyla gelecek
- +1 yıl
maalesef yanlissin is dünyasinda isler öyle yürümez hem bir sürü kres var ona yollasin cocuk da sIkILIR zaten bütün gün isyerinde durmaktan
+1 yılkimse senin çocuğunun yaramazlığını hoşgörmez orası işyeri Allah muhafaza özel sektördeysen işinden bile olabilirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılÜcretsiz veya düşük ücretli bir kreş bulmayı deneyebilirsin veya yeni mezun olmuş çocuk gelişimciler daha ucuz olacağı için onşara emanet edebilirsin
11 Yorumla- +1 yıl
En iyi seçer misin
Bu etik olma meselesi değil ki, çocukla işe gidilmez yani, yazık o kuzuya kıyamam ya, heder olur orada. başka bi çare bulmak lazım.
10 Yorumla
+1 yılSen bence işini değiştir ya da uygun bir kreş bul kreşlerde bir iş bulsan daha iyi aksi takdirde çok zor kabul ederler
04 Yorumla- +1 yıl
Keske erkekler dogurdaydi
- +1 yıl
Hahaha bizimde askerlik var öyle deme canım
- +1 yıl
Askerlikte birsey yok ki
- +1 yıl
Ya ne şekilde yaptığına göre değişir ben ulaştırma şöför olarak yaptım çok rahattım şimdide makam şoförüyüm
Kreşe vermen doğru olur işini etkilerse çıkma durumun olursa riske atma derim ben
00 Yorumla
+1 yılBence kayınvaliden falan gelsin sizinle kalsın. Ortalık sapık dolu köpeğe bile tecavüz yapılıyo be
01 Yorumlaküçükken annem beni götürürdü tamamen patronun insiyatifine bağlı
00 Yorumla
+1 yılolmaz gidilmezki he İstanbul'da olsan kabul edecek patron tanıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşyerinde çocuğuna mı göz yumacaklar? İş yerine meyve mi getiriyorsun çocuk mu?
11 Yorumla- +1 yıl
Sonra diyecek ki ''Çocuk bu, oynar, ne yapalım yani siz hiç çocuk olmadınız mı?''
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılİş yerleri kabul etmiyorlar
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇok vicdanlı bir işverene sahip olman lazım
10 Yorumla
+1 yılAilenizi çağırın bir süreliğine
10 Yorumla
+1 yılÇok laf olur. Canını sıkarlar
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 382 cevap paylaştı. iş yerine çocuğu götüremezsin. kreşe vereceksin.
40 Yorumla
+1 yılÇocuğumu da getireceğim diye sormadın mı?
00 Yorumla
+1 yılÇok küçük daha tüm gün nasıl dursun orda🥴
00 Yorumlaçoğu iş yeri bunu kabul etmez
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılAllah yardımcınız olsun
00 Yorumla
+1 yıldadı tutmak için hiçmi bütceniz yok
00 Yorumla
+1 yılİş yerinin kreş yardımı yok mu?
00 YorumlaKreşi olan işyerleri ne başvurmaya çalış
00 Yorumla
+1 yılİş yerinde kreş olmalı
00 YorumlaBöyle bir saçmalık olamaz 🤣
01 Yorumla
+1 yılOnlara sorman gerek!!!
00 Yorumla
+1 yılAnneler torunlarini çok özlemiş bence
00 Yorumla- Devamını Gör (37)
Devamını Gör(82)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Dadı tutacak bütçem yok ve çalışmak zorundayım. Çocuğumla işe gitmem etik olmaz mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım