5 yıldır özel bir bankanın çağrı merkezinde yüksek gelir segmenti müşteri hizmetlerinde çalışıyorum. Pandemiden sonra eve geçtik eşim de bende. İş yerinin özel sağlık sigortası var. Evde olduğunuz için yemek kartı veriyor her ay 700-800 civarı aynı şekilde eşime de. 9 aylık kızımız var ve benim annem uzak , kayınvalidem ise çocuğu getirin ben evimde bakayım diyor ama çocuk süt emiyor. Tüm gün oraya bırakamam. Ve 3 görümce kayınpeder benim yanımda çocuğu Sıka sıka ağlatıyorlar ben yokken düşünemiyorum. 5 aylıktı ise başladım izin dönüşü, yan apartman dan bı kadın ile anlaştık ayda 1600 e gelip o bakıyor evde bizim yanımızda. Şimdi bayram sonrası iş yeri çağırıyor ama ben çocuğu napicam onu düşünüyorum. Bakıcinin evine bırakamam, annem de gelemiyor, kayınvalidem ben kendi bildiğim gibi buyutucem onu diyor asla vermek istemiyorum ona. Eşimde bende toplamda 11.800 lerde maaş alıyoruz. Ben istifa etsem alacağım 90 bin tazminat olacak onunla borçları kapatıp eşimin maaşıyla gecinemez miyiz acaba? Sadece kira fatura veririz borç olmaz. Bide eşim bekçiliğe hazırlanıyor kazanırsa daha rahat edicem. Sizce çocuğa bakmak için bu risk alınır mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİlk olarak istifa etsen de veya kötü performans desende banka bir anda sana sorabilir neden kötüledin diye?
Bir diğeri su zamanda tek maaş ile geçinmek zor ve seneye daha da zor olma ihtimali var veya daha iyi olma yalnız alacağınız tazminat bu gün orta segment bir araba bile almıyor, bir diğeri de eğer oluyor ise bankayla konuşup Home ofis çalışma sürenizin 6 ay veya sene basına kadar uzatılmasını talep ediniz bebeğinizden dolayı belki kabul edilebilir. Eşinizin bekçilik işi olmadan da istifa etmemenizi öneririm00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bence bakıcı, annen veya kayınvaliden baksın. İşi bırakma, çok çok 1-2 veya 4 yıl sonra çocuk büyüyecek ve o zaman ne olacak? Bu sefer evden sıkılırsın. En fazla bir, bir buçuk yıl daha dişini sık. İnsanlar bu pahalılıkta iş bulamıyor, sen istifa ediyorsun. Hiç akıllıca bir karar olmaz bence, sakın işi bırakma.
00 Yorumla
Senin yerinde olsam çıkardım bir çocuğun anne eliyle büyütülmesi çok önemli evet devir ekonomi devri ve maddi yetersizlik çok zorlayıcı bir etken ama çocuğunun gelişimi için anne olarak sen sartsin bu arada çıkınca alacağın parayı borca yatırana kadar o parayla yatırım yapmani tavsiye ederim paranın değeri katlanmasi için ama tek maaşla borç evin gideri ihtiyaçlar vs nasıl karsilarsiniz elbette bunları da düşünmek lazım eşinin ailesi maddi destek sağlayamaz mi bu süreçte?
00 Yorumla
Çocuğum yok ama çalışan bir kadın olarak geçim zorluğunu ve kadının çalışmasının ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Sakın bırakma işini, Allah korusun en kötü ihtimali düşün; eşin çalışamazsa nasıl bu işe ihtiyacın olacağını getir aklına. Maddi durumunuz el veriyorsa bakıcıya ayırdığın miktarı artır, sütünü sağarak beslemeye devam et. 2 yaşından sonra da kreşe başlatır, güzelce idare edersin inşallah
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
53
Cevap
45Cevap
+1 yılCocugunun gelecegini düşün, cocuklar cabuk buyur, bebekligine cocukluguna hasret kalirsin, o da sevgisiz ilgisiz buyur dolayisiyla hasta olur, psikolojik sorunlari da olur, seni iyi taniyamaz, seni suclar, para icin beni terketti millete verdi, bana bakamadi diye, sevmez istemez seni, o da ilerde seni huzurevine verir. Yapmaz deme, çocuklar anneler kadar merhametli degil. Calistigin parayi bakiciya verecegine calisma sen bak. Aldigin tazminatla internetten ticaret yapar gecinirsin. Rizki veren Allah. Cocugu rizkiyla gonderen hepinizin rizkini dunyada yaratan Allah. Teslim ol ona. Ona guven. Onun da istedigi vatana millete dunyaya hayirli bir evlat yetistirmek. Bunu yaparsan yaptigin yapabilecegin en buyuk hayirdir.
30 Yorumla
+1 yılKendi çocuğunla geçireceğin zaman kendine yapacağın en büyük yatırım olur hem bu dünya hem ahiretin için annelik hakkını ne şekilde kullanacağını elbette sen daha iyi bilirsin ancak senin kendi kanından kendi canından olan bir meleğe senden başka kimse gerektiği merhameti gösteremez elbette bunu yaptığında para kaybedeceksin fırsatları kaçıracaksın belki ekonomik zorluklar çekeceksin ancak o çocuk büyüyüp sana hayırlı bir evlat olarak anne seni çok seviyorum diye elinde güllerle geldiği gün keşke yerine iyi ki diyeceksin sana ve ailene mutluluklar dilerim iyi bayramlar
10 YorumlaHer şeyden önce bence çocuk çok daha önemli. Okuduğum ve anladığım kadarıyla bilinçli ve ailenizi düşünen insanlarsınız eşinizle birlikte. Bence en azından çocuğunuz biraz büyüyüne kadar ekonomik anlamda kendinize yetebilirsiniz. Çocuğu anneden başkası büyütmemeli bence ve özellikle ilk birkaç sene yetiştirme açısından oldukça önemli bence. O yüzden ne bakıcı ne de kayınvalideler çok sağlıklı bir çocuk değil. Ben işi bırakmanızdan yanayım. Onun dışında mümkünse evden başka bir işi daha az vakit harcamak kaydıyla-ağırlıkla çocuğunuza harcamak için- bir işe girilebilir.
10 YorumlaBen zamanında işi bıraktım. Iykide bırakmışım cocuklarımla bağımız cok kuvvetli🥰 ne anneme nede kayınvaldeme bırakmazdîm cocuğumu onlarda zaten bakmazdılar. Şimdi yine sil baştan hem bebek büyütüyorum hemde kendi işimde calışıyorum deli gibi uykuya hasretim. Annem arada bir kac saat bırak uyu diyor ama bur kac saat icin bile kıyamıyorum. Para kazanılır, biraz harcamalar kısılır ama o cocuk birdaha büyütülmez. Kendi cocuğunu kendin büyüt. Ne sen birdaha annesi olucaksın nede o birdaha bebek olucak.
00 YorumlaYa evet çocuğun küçük haklısın. Kayinvalide konusunda sana katılıyorum bende o yüzden ise giremiyorum çünkü kayinvalidem çocuğu benim büyütme sekimden çok çok uzakta bir şekilde büyüticek bunu sürekli dile getiriyor. Çocuk ezik olmasin diye şimdiden çocuğa kavgayı dövüşü ogretiyor sadece bu 2 gün içinde hemen bu kötü huyunu aldı. Inşallah sizinki öyle değildir. Eğer imkanınız yeterli ise bırakmayın derim
00 YorumlaBence eşinle başbaşa oturup, her seçenek için kağıt kalem kullanarak bir liste düzenlemelisiniz.
Olumlu ihtimaller
Olumsuz ihtimaller
Düşük ve yüksek riskler.
Her seçenek de kazançlar ve kayıplar..
Dolayısıyla eşinle bu kararı ortak vermen ve sonucunu birlikte yaşaman sana ileride de gelebilecek sıkıntıları çözebilmene yardımcı olacaktır.
Sevgiler00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuğun her zaman anneye ihtiyacı vardır kendin buyutmen en doğrusu ne annen ne kayinvaliden ne gorumcen senin çocuğuna bakmak zorunda değil ay bunları karnınıza konarken neden hesaplamiyorsunuz acaba ya mümkünse esin iki ise üc ise gidicek sen anne olarak çocuğuna bak bi zahmet
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence işini bırakma asla. Bir kadın, ekonomik özgürlük demek. Senin şimdi çocuğun var evet ama ileride daha da zorlaşacak. Tek maaş yetmeyecek emin ol. Çocuk büyür bir şekilde ama senin hayatın geri gelmez. İşi bırakırsan, eşin tekrar çalışmanı istemeyecek ve istediğin şekil bir hayat da süremeyeceksin. Sürekli eşinden para istemek zorunda kalacaksın. İstediğin şeyi almak bile sorun olacak belli bir ay sonra. Yapma...
00 Yorumla
+1 yılBence bırakma çünkü benim annemde ben çocukken işte çalıştı ve kendimi çok yalnız hissettim çünkü annemi günde 2 3 saat görüyordum ve bu bir çocuk için yeterli değildi ni çocuk annesinin yanında büyümeli
10 Yorumlahep söylerim aile planlaması çok önemli... iyi bir tazminat ama yeterli değil home ofis ya da freelance çalışabileceğin bir iş bulmalısın yani eşinin maaşı asla 3 ünüze yetmez... anlattığın durumda işten çıkmaktan başka şansın yok
10 YorumlaÇocuk için her şey yapılır. Zor durumda kalırsanız o zaman ailelerden yardım isteyin. Eviniz var anladığım kadarıyla idare edersiniz. Tazminat konusunu anlayamadım emeklilik gibi bir şey mi iyi araştırın derim.
10 Yorumla
+1 yılBiraz lüksünden kısarak çocuğuna kendin bakmalisin bence , çünkü annesiz büyüyen çocuklar, çok sağlıklı yetişmez diye düşünüyorum, o anne sevgisi herşeye bedeldir bence. Benim annem gibi oturduğun yerden ticaret te yapabilirsin , al sat yapıyor.
00 YorumlaÖncelikle şöyle söyleyeyim ne soracak olsam direk metnin içine yazmışsınız. Umarım yeni bir bakıcı bulabilirsiniz. Yeter mi tek maaş demişsiniz. Bilmiyorum kira mı ev? Çocuk büyürken masraf ne denli artar? Çocuk sahibi de olmayınca insan bilemiyor elbet.
Bu arada yüksek gelir grubuna bakıyorum deyince eşinizle toplam maaşınızı sizin maaşınız sandım. Bankalar ne kadar kötü Hocam yaa. :(00 Yorumla
+1 yılŞu dönemde tek maaş la geçinmek çok zor sen doğum iznini kullandın mı annelik kullanmıyor musun yarım gün mesai sisteminde idare edersen daha iyi olur sizin için...✍️✍️✍️
00 YorumlaMaaş yetmez işten çıkarsan, ama kadınların çalışması bana gore ters durum iyiyse kıyamam karıma, özelden bana yazarmisin bekçilik ile sana bilgi verecem. Ben bekciyim.
00 Yorumla
+1 yılİki kişi için 11 bin az bence , çocuğun daha önemli büyüklere de bakıcıya da bırakma bence 2 yıl en az ayrıl işten büyüt çocuğunu sonra kreşe verirsin başka iş bulursun kendine 😘
01 Yorumla- +1 yıl
Araştır bi kaç yaşında alıyorlar kreşe?3 yaş uygun bence arkadaşları vs olur gelişimi için daha iyi 😘
+1 yılİşin zor.
Ne desem bilemedim.
Güya akıllı oldugumu soylerler. :) Konuyu dikkatlice okudum ve cozumun yok gibi.. Dost acı soyler bacım. Cocuğunuza üzüldüm ama insallah cozumunuz bulunur.00 YorumlaIyi ki okumamisim diyorum. 2 kisi $1000 bile etmiyor. Sadece aylik kart ekstrem 6-7 geliyor bekarim sen dusun gerisini.. Evde yapabilecegin extra bir is bulman lazim.
00 Yorumla
+1 yıl1) istofa edince tazminayini nasil alacaksin?
2) ilk cocukta genc anneler aşırı dikkat ediyor herseye, bırak kayinvaliden baksın kocanida o buyuttu kocana birsey oldumu olmadı, 11800 maas çok degil bir aile için bende tek basima 6000 aliyorum gida muhendisiyim yarin evlenince benim ailemde asagi yukari sizinki gibi olur gelir olarak,
Ben olsam birakirim kayin valideme00 Yorumlaİki kişi 11 ooo de bırakma çok az gecinemezsiniz mecbur kaynana başka alternatif yok 1600 iyi bulmuşsun bakıcı ama evde o fiyata akşama kadar bakmaz
11 Yorumla
+1 yılÇocuğunu kendin bak. Ne kaynana ne ana ne başkası bırak işi cocugunu kendin yetiştir derim. Bu çocuk içinde senin içinde daha iyi olanı...
10 Yorumla
+1 yılBen bakıcıya çocuk bırakmam işini bırak çocuğuna bak hülya avşar değiliz biz yemişim maaşınıda parasınıda pulunuda kariyerinide okadar
00 Yorumla
+1 yılBence işini bırakma. Çocuklar için iyi bir gelecek çok önemli. Ama vermek istemiyorken ne hissettiğini de biliyorum. Emin ol çok zor bir karar.
00 Yorumlaİşini bırakma kaynanan canı değil sonuçta çocuğa eziyet etcek hali yok ya bırak bikac yok o baksın sonra ztn okul dönemi basliyo
00 YorumlaBence bırakmamalısın para çoğu şeyden önemli. Çocuğun için başka bakıcılarla görüş elbet birini bulursun. İşini bırakma kesinlikle.
00 YorumlaTr şartlarında geçinmek zor olur :/ gündüz bakım evlerini düşünseniz? Kreş çağına gelince rahat edersiniz zaten...
00 Yorumla
+1 yıl11800 tl yetiyor mu size ekonomi bu haldeyken? Borçları kapatsan dahi esinin tek başına gücü yetmeyecektir.
00 Yorumla
+1 yılYa okurken çok üzüldüm inan çok hakkin var, bir yandan gecim bir yandan cocuk. Annende gelse nolcak yaaaa
00 Yorumla
+1 yılÇocuğuna verecegin ilgi ve sevgiyi yaşlanınca toplayacaksin. Vermezsen bir şey alamazsın. Karar senin.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAllah kolaylık versin. Tek maaş ile geçinemezsin. Şartların maaş olarak çok iyi olmasada iş bırakılmaz. En iyisi bakıcı kadın
00 Yorumla
+1 yılneden bunları çocuk yapmadan önce düşünmüyorsunuz?
sonra böyle sıkışıp bunalıyorsunuz10 Yorumla
+1 yılNe zor bir problem sorusu be kadın evin geçimini bırakta adam düşünsün şu girdiğin sitrese değer mi çocuğun senden mahrum oluyor yarın ahlak i bozukluğu nasıl telafi edeceksin
00 YorumlaKızım devir para devri işten çıkarsan cocugunun gelecegini cope atmış olursun ilerde iyi eğitimler almasını istiyorsan birikim şart. Hem genc bi kadınsın evde oturup napcan sosyallik iyi gelir insan psikolojisine.
20 Yorumla
+1 yılBence ücretsiz izin al iki yıl kadar yasal hakkın sanırım ya da ne bileyim ne kadarsa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendi çocuğuma kendim bakmak isterim bakıcı kreş falan olmaz çocuk için anne çok önemlidir. Çalışmayı düşünmüyorum ya da işten çıkarım zaten hamile olunca
00 YorumlaBence bosan kocana nafakayi daya isi de birak yasaa
02 Yorumla- +1 yıl
Temiz.😂
+1 yılÇocuğun her zaman anneye ihtiyacı vardır.
Ben olsam çocuğum için bırakırım.❤️01 YorumlaHangisi daha önemli ise onu bırakmamalısın. İllaki biri diğerinden daha fazla değerlidir.
00 Yorumla
+1 yılimkanın varsa gözün tek kişinin çalışmasıyla geçinmeye kesiyorsa bırak
00 Yorumla
+1 yılİşini bırakma yanına bakıcı ayarla hem yemek temizlik yapar
00 YorumlaBekçilik olmadan işini bırakma
Çocuğu bir süre bakıcı evinde baksın00 Yorumlakendin bak çocuğana çocuk daha çok küçük. bu yaşta bakıcı falan sakın tutma
00 Yorumla
+1 yılEnişte bekçi olur ise gece korkarsın yanlız başına ama
00 Yorumla
+1 yılŞu an bakıcı tutup baktırman daha mantıklı gibi daha garanti duruyor bence
00 Yorumla
+1 yılSimdi basliktan yola cikicam!! Para her daim gelir calissanda calismasanda zorlanacaksiniz devir pahali! Ama o cocugu kendinden hasret birakma iş icin degmez bebegin en dogal hakki senin yaninda buyumek.
10 YorumlaBence işi bırakma bu devirde tek maaş ile geçinmek zor oluyor
00 YorumlaAnne çocuk ilişkisi çok önemli annessiz büyüyen çocuklarda hep sevgi eksikliği oluyor para mal mülk geçici çocuğunu bildiğin gibi sen büyüt başkasının büyüttüğü çocuk başkasına hayırlı sana hayırsız olur kültürümüz anlayışınız farklı olur
00 YorumlaBence alınmaz zaten ekonomi kötü tekrar iş bulacağında şüpheli 1 sene sonra çocuk büyüyünce keşke bırakmasaydım dersin. Bi yolunu bul derim
00 YorumlaBekçilik çok zor kesin değil. Lux harcamanın yok ise esinin maaşı ile bir süre geçinirsiniz sknrasin malum alım gücü... sadece eşinin maaşı ne kadar?
00 YorumlaEn güzel yaşları çocuğunun bence birlikte olun. Bu devirde bakıcılara hiç güven olmuyor hayat sizin ama aile olarak anı biriktirebilmek hele ki anne çocuk olarak bence çok önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 kişi 11 çok az para. Ben tek basıma 15 aldıgım halde evlenmeyi gözüm kesmiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana diyorum asla ama asla işini bırakma bu senin sigortan
00 Yorumla
+1 yılBenim arkadaşımı annesi bankaciydi işini bıraktı kız büyüdü hala çalışmıyor kadın yani çocuğun içinse bırakman iyi olurhem kendin içi hemde çocuğun için
01 Yorumla- +1 yıl
Ne depresyonu bu çıkamadın hala
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbla çok anlamam fakat çocuk evleri falan vardır belki?
00 Yorumla
+1 yıleşin çalışsın yalnızca yoksa çoçuklar ilgi görmesse ilerde köü şeyler olur
20 Yorumla
+1 yılöncellikle Allah yardımcınız olsun bence bakıcıya para vericeginize annenizle görüşün para karşılıgında baksın
00 Yorumla
+1 yılBence işten çıktığına değebilir çocuk için sonuçta. Yani eşininde aldığı para iyi birde 90 bin gelirse diyorsun bence deper için ferah olacaksa yap.
01 Yorumla- +1 yıl
Ya defol
+1 yılNiye birakasin ki anaokuluna ya da krese birak. Hem cocuk sosyal becerilerini gelistirmis olur ve kendi basina olmayi ogrenir
00 Yorumlaİstifa etsen nasıl tazminat alacaksın. Hangi banka geri çağırıyor
02 Yorumla
Soran+1 yılİstifa dediğim kötü performans ile seni atıyorlar ve tazminat vermek zorundalar. Özel bir banka işte, homeofis bitti dediler bayrak sonrası ofise geçiyoruz dediler
+1 yılTabikidee ewet yemişim işi yw millette cocuk emanet edilirmi kiii hele bide bu dewirde
00 Yorumla- Devamını Gör (38)
Devamını Gör(83)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem