• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Eğitim & Kariyer

Sizce "z" kuşağının eksiği ne?

Enperatriz_Eztia
Enperatriz_Eztia Takip Et
FenomenMaster Yaş: 29
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
49
Yapay Zekaya Sor
Merhabalar,
Z kuşağının eksiği aşağıdaki linkte mevcut. Kesinlikle katılıyorum. Peki, sizce "z" kuşağının eksiği ne?

https://youtube.com/shorts/P8BoHFNnCik?feature=share
Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
13 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Z kuşağından olup olgun düşünceli biri olarak söylüyorum videodaki çok doğru. Her şeyden kolayca vazgeçme, disipsinsizlik var. Bu beraberinde başarısızlık getiriyor bu yüzden mutsuz oluyorlar. Mutsuzluğu kapamak için beyin her zaman en kolay endorfin (mutluluk hormonu) salgılatacak şeylere yöneliyor. Bu sosyal medya, cinsellik vb. Ama bunlar kolay olduğu için kalıcı da olmuyor sonuçta genel bir mutsuzluk depresyon durumuna neden oluyor.

Her şeyden kolay vazgeçme mentalitesi insanı boostlayan karşı cinsten birini sevme- sevilmeyi bile değersiz hale getiriyor. Normalde atalarımızdan gelen genlerle sevme sevilmenin iyi bir sey olduğunu düşünen beyin bir kez daha hayal kırıklığına uğruyor ve daha da dibe vuruyor.
    Ateistlik falan da bu yüzden arttı, tutunacak dal bulamadıkları için her şeyi reddederiz mantığindalar. Yine videodaki okuma işi de aynı şekilde beyin oo orada videolar vaar ben niye sıkıcı kitabı okuyayım ki deyip okumuyor ve kendini gelistirmiyor (gelismeyen beyin geriler). Sonuç olarak hiç bir şeyin değerini bilmedikleri için böyleler. Kendimi bu grubun dahili olarak görmüyorum çünkü her durumda kendimi geliştirmeye ve koyduğum hedeflere ulaşmaya çabalarım, bu yüzden de hep pozitif ve enerjiğim

3
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• KızlarSoğuyor
    KızlarSoğuyor Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 97%
    +1 yıl

Çok fazladır. En başta tecrübesizlik ve vakitlerinin çoğunu sanal alemde geçirmeleri nedeniyle her şeyi fazla toz pembe ve basit görmeleridir. Üstelik bunu asla kabul etmezler ve birçoğunda müthiş bir kendini beğenmişlik, diğer kuşaktan insanları aşağılama görülmektedir.
    Örnek vermek gerekirse çokça gördüğümüz sokak röpartajlarında Z kuşağı mensubu insanlarda bu durumu görmek mümkündür. Hep bir "Türkiye'de gelecek yok, yurt dışına gitmek istiyorum." vs. gibi cümleler kurarlar. Karşıdaki dayıları, teyzeleri cahil olarak görürler (çoğu yaşlı insanın yeterli bilgiye sahip olmadan, pek de mantıklı konuşmadığının farkındayım) fakat kendi bilgilerini asla sorgulamazlar. Z kuşağı mensuplarının da o küçümsedikleri yaşlı insanlar kadar bilgisiz oldukları, tıpkı o insanlar gibi sosyal medyada, arkadaşlarından vs. duyduklarını söylediği çok net bir şekilde görülmektedir. Üstelik bunların yanı sıra tepeden baktıkları amcaların, teyzelerin aksine hayat tecrübeleri de yok denecek kadar azdır.
    Davranışları da son derece saygısız olmakla birlikte lakayit konuşma şekilleriyle insanların sabırlarını sınarlar.
    NOT: Bu mesaj Z kuşağıyla ilgili genel yargılar içermekte olup, anlattığım şekilde olmayan, azınlıkta kalan Z kuşağı mensuplarını tenzih ederim.

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

28

Cevap

47

Cevap

• ta00ta
    ta00ta Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 89%
    +1 yıl

Sabırsız ve disiplinsiz olduğumuzu düşünmüyorum. Biz Hanya’yı anlatırken, mevzuyu Konya’ya getirenler yüzünden umursamaz sayılabiliriz. 😄
    Bilgi konusunda da katılmıyorum. Çok genel bir bakış açısı olmuş, ben de genelleme yapacağım bu yüzden, bence yeni nesil eskiye göre çok daha bilinçli ve bilgili. “Okutun” derken Z kuşağının Z kuşağı tarafından okutulmadığını da hesaba katalım.
    Şimdi geliyorum soruya, ne eksik. 😄 Eski nesile göre daha rahatlar, bu yüzden tutuculuk eksik. Rahatlığı edepsizlik boyutuna taşıdıkları için bazısında edep eksik. Yapabilecekleri çok şey var ama imkanları eksik.

3
    0 Yorumla
  • klasikdeli
    klasikdeli Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

bilmediği konuda bile biliyormus gibi anlatan karsısındakini dinlemeyen arkadaslık dostluk nedir tadamadılar teknolojiden dolayı sokakta oyun oynayamadılar serserilerden sapıklardan dolayı paylasmayı öğrenemediler kendine oyucak icat edeni falan da yoktur çok fazla dalından meyve koparmanın tadını alamıycak coğu asosyaller toplum olmanın farkına varmaları güç kafaları sexe calıyor ama çalıs desen çalışmaya maça yok ama en kaliteli elbise en kaliteli telefon olsun en pahalı latte olsundalar yamalı pantolon giymedi çoğu bizler ailemizin durumu iyi olsada kötü olsada çalıstık meslek zanaat sahibi de olduk okumanın dısında yamalı pantolonda giydik 2 benden buyuk kazakta giydik seneyede olur diye kimseye özenmedik te... yama var diye hor da görmedik kimseyi bizim için karakater önemliydi kıyafet değil onlar için cep telefonu markası bindiği araba markası önemli hepsi için demiyorum ama coğu öyle

2
    0 Yorumla
  • Ütü-Masası
    Ütü-Masası Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Üniversite kapısına dayanan gencin 9 bin kelime bildiğini hiç sanmıyorum. Konuşan beyefendi yanlış bir hesaplama yapıyor olmalı. Türkçede zaten 100 binin üzerinde kelime var. Kaldı ki Z kuşağı, bugünkü orta ve yaşlı kesimin gençlik yıllarından daha çok sorgulayan, araştıran ve öğrenen bir kesim. Bence Z kuşağının en büyük eksikliği özentilik. Özentilik ta Osmanlı'dan başladı ama bu Z kuşağınınki özentilikten öte, yozlaşmaya doğru gidiyor.

4
    5 Yorumla
    • Enperatriz_Eztia
      Enperatriz_Eztia
      +1 yıl

Bir öğretmen olarak bilmediğine yemin edebilirim sfhsgk

Yorumla
    • Ütü-Masası
      Ütü-Masası
      +1 yıl

90 bindir o bence :D

Yorumla
    • Enperatriz_Eztia
      Enperatriz_Eztia
      +1 yıl

Her üniversite okuyan 90 bin olsaydı bu ülke bu halde olmazdı. 😅 geçmiş sorularımın birinde yine bir bağlantı paylaşmıştum. 8 yaşında Amerika daki bir çocuğun konuşması. Üniversiteyi bitirenler öyle konuşabilsin bizim ülkede mümkünatı yok. 2 kelimeyi bir araya getiremiyor çoğu 🤷‍♀️

Yorumla
    • Ütü-Masası
      Ütü-Masası
      +1 yıl

Kitap okuma oranı çok düşük ama 9 bin kelime bana çok az gibi geldi. B2 seviyesinde İngilizceye sahip birisi bile 9 bin kelimeden fazla İngilizce kelime biliyor zaten. Eğer cidden 9 bin kelimeyse durum vahim cidden :/

Yorumla
    • Enperatriz_Eztia
      Enperatriz_Eztia
      +1 yıl

İstisnai kişiler elbette vardır ancak istisnalarla değil genellerle sistem yürütülüyor. Genelinin durumu vahim.

Yorumla
  • OrtaSehpa
    OrtaSehpa Takip Et
    Yoda Yaş: 43 , eic 100%
    +1 yıl

Ben 40 yaşındayım. Hemen size anlatayım. Z kuşağının eksiği yok, fazlası var. Şöyle ; adamlar o kadar donanımlı, bilgileri, gelişmiş ki, bu Türkiye'deki olanaklar onlara yetmiyor. O enerjileri, becerileri, zekaları adeta harcanıyor. Saçma sapan şeylerle uğraşmaya adeta mahkum ediliyorlar. Hepsi geleceğin mimarı, mühendisi, dehası, dahisi olacak potansileye sahip zehir gibi gençler. Onları bırakın ben bile üzülüyorum onlar için. Kendi adıma şu kadarını söyleyebilirim. Hepsini çok seviyorum 😘🙋‍♂️

0
    0 Yorumla
  • lalisaaaa
    lalisaaaa Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23
    +1 yıl

Z kuşağının eksiği özgürlük. Kısıtlamaya gelemeyen bi gençlik. Bırakın çocuklar istedikleri hayatı yaşayabilsin. Sisteme karşı çıkabilen belki de tek kuşak. Ne istediklerini biliyorlar fakat destekçi bulamıyorlar. Sistemin köpeği olayı reddettiklerinde disiplinsiz oluyorlar. Hangisine sorsanız yurtdışına gitmek istiyor. İnsanlar hemen yargılamaya geçiyor tabii. Kimse de sormuyor bu çocuklar neden gitmek istiyor. Şimdi size ben soruyorum istemediğiniz bi hayatı yaşamanızı istiyorlar ama siz istemiyorsunuz. Karşı çıkmak mı yoksa kaderine boyun eğmek mi? Z kuşağı karşı çıktığı için ayrıştırılıyor. Çünkü istedikleri tek şey dünyaya bir kez gelmişken hem özgür hem de istedikleri hayatı yaşayabilmek. Umarım anlayışlı olursunuz.

4
    5 Yorumla
    • Karahan83
      Karahan83
      +1 yıl

Dünyadan haberin yok reıs senın 90 2000 başlarında o sıstem sana bu yazıları yazdırmazdı. Derın devlet mafyalasmıs bır turkıye + batık bankalar hortumlanan fabrikalar vardı. Hastanelerde yerlerde bekliyordu ınsanlar bır ilaç yazdırmak ıcın sabahlara kadar uyuyakalırdı ınsanlar ve dönem SSK basında Kemal kılıcdaroglu vardı. Bugün terorıstlerle kol kola gezen CHP lıderı. Bedrettın Dalan donemının ıstanbulunu yazsam oturur ağlarsın. Hıc gırmeyım o konulara. Bugün bınlerce ogrencıhe burs verılıyor ve burs paralarını keyfe keder krıpto paraya yatıran var. Düşün.. evet sımdı krız var ama sadece turkıyede degıl tüm dünyada var. Son 3 sene hastalık muhabbetıne her ülke 50 sene gerıye gıttı. Z kuşağının eksıgı bu sıfır araştırma sıfır merak bol keseden sallayın

Yorumla
    • lalisaaaa
      lalisaaaa
      +1 yıl

Neden geçmişi sürekli ısıtıp ısıtıp gündeme getiriyorsunuz anlamıyorum. Geçmişle yaşarsan 1 adım ileri gidemezsin. Bana geçmişten bahsetmen zerre umrumda değil. Propaganda yapacaksan burası o yer değil. Siz sadece aptal insanları geçmişte yaşanmış şeyleri anlatarak duygu sömürüsü yapıyorsunuz. Fakat bizim umurumuzda değil tamam mı. Biz kendimizi kurtarmaya bakarız. Neden mi? Çünkü bu zamana kadar gördüğümüz herkes bencildi. Siz de dahil beyefendi. Derin devletmiş. Banane kardeşim. Ben kendi hayatıma, kendi refahıma bakarım. Sizce beyefendi tek derdimiz kriz mi? Biz sadece özgür bir şekilde istediğimiz hayatı yaşamak istiyoruz. Bunu hakediyoruz. İyi geceler.

Yorumla
    • Karahan83
      Karahan83
      +1 yıl

Bak zerre bılgın yok ama fıkrın var.. gecmısını bılmeyen geleceğine yön veremez. Bu her konuda gecerlıdır z kuşağı ;) eskı turkıye eskı yönetimler eskı sıyaset mafya uzantıları kapalı kızların kamu ve unıversıtelere alınmaması, sağ sol kavgaları, su kuyrukları , sabahı ederım sana yazarak.. Aıle büyüklerinle konuş doğru bılgıyı onlar verır sana.. tıktokcu arkadaşlarının saçma sapan ıkı lafına kanıp ınsnıp fıkır yürütme

Yorumla
    • lalisaaaa
      lalisaaaa
      +1 yıl

Cidden Çok kötüsün tiktokçu arkadaşlarım yok tiktok kullanmıyorum. İşte bu yüzden saygı duymuyoruz size. Her genci bir tuttuğunuz için. Hepsi aynıymış gibi yargısız infazda bulunduğunuz için. Size ne desem anlamazsınız. Beyninizi 90 larda 2000 lerde unutmuşsunuz siz. Gözleriniz kapanmış. Anlamanızı asla beklemiyorum. Görüşümü paylaştım sadece. İyi geceler.

Yorumla
    • Neo-Osmanlıfikik
      Neo-Osmanlıfikik
      +1 yıl

Türkiye'ye taliban gelip de resmi görüşme yapabiliyor şimdi evet haklısın. daha geçtiğimiz haftalarda oldu bu. Öcalan'ın mektubu canlı yayında tv'de okutuldu, Osman Öcalan 'ın bir devlet kanalına çıkması da gayet normaldi dimi? z kuşağı z kuşağı a. mk sakız etmilsiniz ağızınıza sanki akp seçmenindeki z kuşağının gençleri altın sıçıyor. Tutturmuşsunuz chp Kemal Kılıçdaroğlu sabah öğlen akşam yıllardır aynı tantana söylemlerde en ufak bir değişiklik yok aynı boku koklayarak oy veriyorsunuz. Eskiden eskiden eeee yeter be eskilere bakarak önünüzü göremiyorsunuz duvara tosladık toslayacağız. Partizanlığı bırakıp vatanımızı düşünsek? Kim olursa olsun. Akp bitti yok artık. Tehdit savuruyorlar siz de ona uyuyorsunuz. kim provokatör belli. Siz kendi insanlarınızı öldürmeye hazırlık yapıyorsunuz herkes farkında artık. Bu oyuna gelirseniz abdnin oyununa gelmiş olursunuz. Kimse hain değil terörist değil bunu kafanıza sokun. KK sskyı batırmış.. eee şimdi soylu talan etti ona diyecek 1 şeyiniz yok ama. Yok imamoğlu zam yapmış tü kaka. nolmuş? Diğer yapılan zamlara da tepki verin ama haksızlık yapmayın. Hergün herşeye hergün zam geliyor ama sesiniz çıkmaz. bunun adını bana bir söyle bi adı var bunun...

Yorumla
  • mehmetsercan
    mehmetsercan Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 30%
    +1 yıl

z kusagı diye bi kusak yok bence ama simdiki dönemin cocukları hep pratıkte kafada biliyo uygulamada yoklar yaşayarak görerek yaparak ögrenme yok kulaktan duyma bilgili bile olsa sadece okuyarak biliyolar ve saygı hemen hemen hiç yok saygılı gencleri ayırarak maalesef bu cagın cocukları sıkıntılı gencler zeki ama duygusu bos içini doldurmak için yaşamaları gerek

3
    0 Yorumla
  • zabıtkatibi
    zabıtkatibi Takip Et
    Guru Yaş: 40
    +1 yıl

Linke bakmadan yazacağım
    Araştırma yokHazırcılık çok fazlaHeyecan ve hareketlilik çok fazlaİnternete aşırı vakit harcıyorlarAşk sevgi gibi kavramları sadece cinsellik zannediyorlarKolay ve yorulmadan para kazanmak istiyorlarAile akraba kavramından bihaberlerŞimdilik bunlar aklıma geldi

4
    0 Yorumla
  • kırmızılego
    kırmızılego Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 99%
    +1 yıl

2 bacakları eksik. Sadece 2 bacakları var fakat aileleri yarış atı gibi görüyor. Sabah okula, okuldan sonra kursa, kurstan sonra spor kursuna, sonra evde sadece ders çalışsın, yetmez ekstra bir de ingilizce kursu var arada onu unuttuk bak

3
    3 Yorumla
    • uzgunbirgencc
      uzgunbirgencc
      +1 yıl

Çok şükür ailem böyle değil ya sağolsun her istediklerimi yaptılar djjdjd

Yorumla
    • kırmızılego
      kırmızılego
      +1 yıl

Bunu daha çok özel okulda okuyan öğrenciler yaşıyor. Devlet okulunda okuyanlar bu kadar yoğun değil. Para yok ki adam neyle kursa yollasın... O yüzden okuldan sonra ancak eve gidiyo çocuk

Yorumla
    • uzgunbirgencc
      uzgunbirgencc
      +1 yıl

Evet valla bende meslek lisesinde bilgisayar bölümündeyim ve okulda sadece bilgisayar laboratuarinda günümüz geçiyor onun dışında aileme ben söyledim Spor salonuna yazılmak istiyorum diye spor salonlari da pahalı falan dediler ve gerçekten pahalı ve haklısın özel okulda okuyanlar bir sürü yere gidiyor zengin oldukları için ve genelde aileleri baskıcı falan oluyo ama

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Değer kavramı eksik... Beğen beğenme kültür adet örf veya din gibi değerler toplumlar için gereklidir. Bişeye sahip çıkmak yaşatmak önem vermek insanı farklı olgunlaştırır.
    Bu kuşak bu gibi değerlerden uzak, yenilikçi ama faydalı yenilik peşinde değiller.
    Sürekli şikayet eden, şikayet ettiği konuda hiç bir çaba göstermeden bunu başkasından bekleyen, emek vermeden hazıra konmaya çalışan bir nesil.
    Hepsi değil tabii ki ama hatırı sayılır oranda bu böyle

2
    0 Yorumla
  • PembeDişFırçası_
    PembeDişFırçası_ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 97%
    +1 yıl

Aşırı derece hazırcı olmaları kolay yoldan yorulmadan para kazanmak istemeleri, her şeyin en iyisine en güzeline sahip olmak istemeleri (öyle bir dünya yok)

2
    0 Yorumla
  • By_Bezgin
    By_Bezgin Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 95%
    +1 yıl

Beyin. Hepsi çok şey bildiğini sanıyor ama kör cahiller. Bilmis bilmiş tavırlar, gereksiz egolar.

5
    0 Yorumla
  • sevgivehuzur12345
    sevgivehuzur12345 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 26
    +1 yıl

1960-70-80-90'lı yıllarda bir çocukluk ve gençlik yaşayamamak en büyük eksik olabilir.
    Çok isterdim 70 veya 80'li yıllarda, çocuk yetiştirmek konusunda bilinçli olan, insan olan bir ailede doğmuş olmayı.
    Teknoloji çağını, 21. yüzyılı, hayatımı mahveden ailemi sevmiyorum.
    Cahit Zarifoğlu'nun dediği gibi: "Ben bu çağdan nefret ettim, etimle kemiğimle nefret ettim."

1
    0 Yorumla
  • Makınelıtufek
    Makınelıtufek Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 95%
    +1 yıl

Z kuşağında sıkntı cok gitarı sırta takıp anası gibi sac uzatıp okul okumakla olmuyor coğunluğu dünydan haberi yok TV ızlemez haber ızlmez dunya yansa haberi olmayan z kuşağı var

1
    3 Yorumla
    • uzgunbirgencc
      uzgunbirgencc
      +1 yıl

Evet bende Z kuşağindanim ve hiç empati duygulari yok kendi kuşağimdan nefret ediyorum hoşgörü anlayış yok farklılıklara saygıları yok tipi iyi olmayan ya da kilosu çok zayıf ya da kilolu olan birini görseler hemen alay ediyolar hiç dusunmuyolar o kişinin duyguları var mı diye

Yorumla
    • Makınelıtufek
      Makınelıtufek
      +1 yıl

@uzgunbirgencc ben z kuşağından olmam ya z kuşağı aynen dediğin gıbıler tum arkadaşlar. bugun arjadaşa diyorum yazık kazakıstanıda karıştrdılar hadi ya diyor dunyayla TV yle haberle alkası yok

Yorumla
    • uzgunbirgencc
      uzgunbirgencc
      +1 yıl

Aynen öyle

Yorumla
  • Karahan83
    Karahan83 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 43 , eic 95%
    +1 yıl

Zeka kanka alayı özürlü tıktokcu ınstagramcı abuk subuk ruh gibi kuşak evlat olsalar sevilmezler o derece

2
    0 Yorumla
  • _Centaur_
    _Centaur_ Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 97%
    +1 yıl

Güzel imkanları varken bunları iyi şekilde kullanmamakta ısrar etmeleri. Ve çoğunlukta saygı ve görgü kuralları eksik.

1
    0 Yorumla
  • wwwhayvanistancom
    wwwhayvanistancom Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 95%
    +1 yıl

Z kuşağının eksikliği yokluk kıtlık ve savaş görmemiş olmasıdır. Ve doymak bilmeyen harcama alışkanlığıdır.

2
    0 Yorumla
  • MrCenGo
    MrCenGo Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 91%
    +1 yıl

Genelleme yapmayı çok doğru bulmuyorum. Kişi bazında değerlendirmek gerekz

3
    0 Yorumla
  • _Mer_ve_000
    _Mer_ve_000 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 98%
    +1 yıl

erkek kardesim dir kendileri. Asiri bencil ve saygisiz. saygili ama saygisiz ya anladiniz siz😅

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Ben Z kuşağını hiç beğenmiyorum başlı başına hatalar davaranışları bozuk saygı yok terbiye sıfır düşüncesizler illaki hepsi böyle değildir ancak çoğunluk böyle maalesef.

2
    0 Yorumla
  • iamfromNowhere
    iamfromNowhere Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 97%
    +1 yıl

Duygusu eksik sadece, dunya yansa umurlarinda degil

2
    0 Yorumla
  • LacivertGandalf
    LacivertGandalf Takip Et
    Master Yaş: 109 , eic 96%
    +1 yıl

Daha bundan başka çok eksiklikleri var ama neyse konuşmayacağım shsdj

2
    0 Yorumla
  • biradetmehmet
    biradetmehmet Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 31%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.

Yokluk görmemiş olmamaları
    Yoksunluk fakiri bir nesil oldular

1
    0 Yorumla
  • Cleanman58
    Cleanman58 Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

Herkesi bir kefeye koymamak gerekir. Aklı çalışanı da var çalışmayanı da.

1
    0 Yorumla
  • uzgunbirgencc
    uzgunbirgencc Takip Et
    Xper 4 Yaş: 22
    +1 yıl

Çoğu kişinin Sosyal fobisi var ve çok yalnız ve bu özellikle Z kuşağında çok neden olduğunu hala anlayabilmiş değilim bende de var

1
    4 Yorumla
    • Enperatriz_Eztia
      Enperatriz_Eztia
      +1 yıl

Arkadaşlarının yerine sosyal medyada sosyalleşmeye çalıştıkları için.

Yorumla
    • uzgunbirgencc
      uzgunbirgencc
      +1 yıl

Ya bence şundan dolayı sosyal medyayla pek alakası yok çünkü ailelerin çoğu çocuğunu yani en son dogurduklari çocuğunu el bebek gül bebek büyütüyor aman benim çocuğum mükemmel falan diyo her istediği yapılıyor sonra bu çocuk toplum içine çıkınca farklı görüslerle karşılastigi için kendine yediremiyo içine kapanıyor

Yorumla
    • uzgunbirgencc
      uzgunbirgencc
      +1 yıl

Mesela beni de ailem bu şekilde büyüttü şu anda bir sürü antidepresan kullanıyorum sosyal fobi için bipolar bozukluk için falan ve bi de akran zorbalığı iyice arttı bundan da olabilir

Yorumla
    • Enperatriz_Eztia
      Enperatriz_Eztia
      +1 yıl

Onun etkisi de olabilir ancak ben öğrencilerimden de görüyorum. 2 kelimeyi bir araya getirip mantıklı konuşmalar yapamıyorlar. Onlar el bebek gül bebek büyüyen çocuklar değil. Ailelerini tanıyorum.

Yorumla
  • Tanzanit
    Tanzanit Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Saygı, sevgi, ahlak, duygu.. Öyle olmayanlar üzerine alınmasın.

1
    0 Yorumla
  • mein-schönesland
    mein-schönesland Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 97%
    +1 yıl

İş yok olanda asgari ücretle çalışıyor kazançlar düşük okuyandan da az maaş alıyor. Turkiyede z kuşağını elestiremem çoğu haktan mahrumlar

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Bence akıllı değiller, kendilerini çok bi şey sanıyorlar kısa yoldan zengin olma para kazanma hayali falan

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Sorgulamak, araştırmak, eleştirmek..

Ne yazıkki hepsi ezbere konuşuyor tvde ya da etrafında ne deniyorsa o doğrudur diye kabul ediyorlar..

1
    0 Yorumla
  • HissizProfil
    HissizProfil Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl
    0
    0 Yorumla
  • ʀᴏᴄᴋsᴛᴀʀ_
    ʀᴏᴄᴋsᴛᴀʀ_ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 87%
    +1 yıl

Eksiğimiz yok fazlamız var bizden öncekileri de gördük.

1
    0 Yorumla
  • qqPSiCoPaTa
    qqPSiCoPaTa Takip Et
    Bilge Yaş: 22 , eic 96%
    +1 yıl

Eksiğimiz yok fazlamız var bizden öncekileri de gördük.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Hayal dünyasında yaşıyorlar. Hayata laylay lom bakıyorlar.

2
    0 Yorumla
  • pisttMonaRoza
    pisttMonaRoza Takip Et
    Xper 2 Yaş: 23
    +1 yıl

Bence çok anlayissiz bir nesil var ortada çok egocu narsist kendilerini teknoloji cağında yetiştikleri için bilgili sanmaları vs

2
    0 Yorumla
  • Kerevizim
    Kerevizim Takip Et
    Xper 2 Yaş: 25
    +1 yıl

Yaşayarak deneyimleme , sinsilik, konuşma yetisi, eğitim , para.

2
    0 Yorumla
  • petbardktnsesglmiyor
    petbardktnsesglmiyor Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

zombi gibi şuursuzlar oysaki zombilerde insandır yazın bi su kabıda z kuşağı için koyun

2
    0 Yorumla
  • Fjorgyn
    Fjorgyn Takip Et
    Xper 3 Yaş: 27
    +1 yıl

Z kuşağı kesinlikle bir şeyi sorgulamadan hareket ediyorlar. Ne denilirse onlara inanıyorlar.

2
    0 Yorumla
  • Fatihhbey
    Fatihhbey Takip Et
    Xper 1 Yaş: 31
    +1 yıl

Aslında hiçbir eksiği olmayan yurtdışındaki akranlarına özenen bir kuşak sadece

2
    0 Yorumla
  • Redamancy-4
    Redamancy-4 Takip Et
    Mentor Yaş: 22 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.

Memnun olmuyoruz bence

3
    0 Yorumla
  • Tubaacelyaaa
    Tubaacelyaaa Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 87%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 342 cevap paylaştı.

Birçok eksikliği varrrr

2
    0 Yorumla
  • Chlax
    Chlax Takip Et
    Bilge Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Bence ahlak ve duyguları eksik

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bende z kuşağındanım ama cok internet bağımlısılar özellikle tiktok

2
    0 Yorumla
  • Tuğçe0707
    Tuğçe0707 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Videoyu izlemedim ama bence ciddiyetsizlik

2
    0 Yorumla
  • Ggeceninruhuu
    Ggeceninruhuu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

duyguları yüzeysel yaşamak

1
    0 Yorumla
  • KıyametAlameti
    KıyametAlameti Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 62%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 413 cevap paylaştı.

Yanlış zamanda doğmaları.

1
    0 Yorumla
  • MütefekkirSeyyah_
    MütefekkirSeyyah_ Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 77%
    +1 yıl

28 harf..

#Vesselam

1
    0 Yorumla
  • вуηαяcσѕ
    вуηαяcσѕ Takip Et
    Mentor Yaş: 38 , eic 100%
    +1 yıl

Pek eksiği yok. Yaşayacakları her şeyi yaşadılar.

1
    0 Yorumla
  • Drakula3584
    Drakula3584 Takip Et
    Master Yaş: 42
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 3,2b cevap paylaştı.

Ben eksiklik göremedim pek canavar gibiler 😂

1
    0 Yorumla
  • Nükleerteori
    Nükleerteori Takip Et
    Mentor Yaş: 32
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 6,7b cevap paylaştı.

Önceki nesilleri aptal yerine koymaları

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Beyin bence bende de yok çünkü

1
    0 Yorumla
  • joeblack18
    joeblack18 Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 43%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Vatan sevgisi..

4
    0 Yorumla
  • MadagaskarAslanı
    MadagaskarAslanı Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Bence saygı eksik

3
    0 Yorumla
  • feyziiihüsnü
    feyziiihüsnü Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 98%
    +1 yıl

Din iman

3
    0 Yorumla
  • Ahmetcann54
    Ahmetcann54 Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Düşünme yetisi

3
    0 Yorumla
  • NujenZanistvan
    NujenZanistvan Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

Onları iyi yetiştirmiş Y kuşağının eksikliği

1
    2 Yorumla
    • uzgunbirgencc
      uzgunbirgencc
      +1 yıl

Yalnız Z kuşağının ailesi x kuşağı y kuşaği 1985-1997 arası kişiler

Yorumla
    • NujenZanistvan
      NujenZanistvan
      +1 yıl

Ailesel bir durumdan değil toplumsal bir şeyden konuşuyoruz.

Yorumla
  • Denizzsu36
    Denizzsu36 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26
    +1 yıl

Çok fazla aptal olmaları

2
    0 Yorumla
  • aloneenolaa
    aloneenolaa Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 359 cevap paylaştı.

Beyin

2
    0 Yorumla
  • Yarennihal
    Yarennihal Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 78%
    +1 yıl

Ahlak, saygı.

2
    0 Yorumla
  • IIBarlasII
    IIBarlasII Takip Et
    Xper 7 Yaş: 41 , eic 98%
    +1 yıl

Beyin

2
    0 Yorumla
  • Omrblk
    Omrblk Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

Beyni

2
    0 Yorumla
  • bafiabi
    bafiabi Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 91%
    +1 yıl

emek bilmemek

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (15)
Devamını Gör(60)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Sizce "z" kuşağının eksiği ne?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Z kuşağının diğer kuşaklardan çok farklı olduğunu düşünüyor musunuz? 70 cevap verildi
Z kuşağının sorunu ne? 12 cevap verildi
Z kuşağı demek ötekileştiren bir ifade değil mi? 5 cevap verildi
Z kuşağı Y kuşağı hakkında ne düşünüyor? 6 cevap verildi
Niye Z kuşağı bi tuhaf? 13 cevap verildi
Z kuşağının diğer kuşaklardan en onemli farkı ne sizce? 7 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • ChatGPT'nin Dünya Kupası tahminleri için ne diyorsunuz? Sizce Kupayı hangi takım alır?
  • Evli bir kadın iş hayatına atılırsa değişir mi?
  • Fazla kilolu olmama rağmen kadınlar neden bana ilgi gösteriyor?
  • En sevdiğiniz çorba nedir?
  • Senin için dürüstlük mü, sadakat mi daha önemli?
  • Bebekler selam 💅💗 en sevdiğiniz rengi tahmin edeyim mi?
  • Sıcak havalarda araba mı yoksa motor mu en iyi tercihtir?
  • Dağa çıkınca her tarafım kelebek oluyor, siz de doğada böyle huzur buluyor musunuz?
  • Terbiye ne zaman verilir?
  • Sevdiceğin sana bu şekilde bir kahvaltı hazırlamış ne düşünürsün?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨