Evet, bu noktada alacağım paraya bakarım
Hayır, kariyerimden vazgeçmem
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Açıkçası çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü biz Türk lirası karşılığını hesaplayarak karlı iş falan diyoruz ama bana göre hesap yanlış. 3000 Euro Almanya'da ve 3000TL Türkiye'de aynı. 1-1 gibi düşünün. Her ülkedeki maaş skalası da ona göre ayarlanıyor. Buna ek olarak da kira, fatura ödemeleri vs. Türkiye sınırından çıkınca sanki altın bulacağını sananlara şaşırıyorum. Her ülkede o ülkenin para birimine göre bir yaşantı yaşarsınız. Az mantık.
Yani dediklerinize de katılıyorum ama birde şöyle düşünün Almanya'da kazanıp Türkiye'de harcanması daha mantıklı değil mi? Yani orada parayı biriktirip Türkiye'de yatırım yapabilirler şu an Avrupa'da çalışan Türklerin büyük bir bölümü öyle yapıyorlar zaten. Ben turizm bölgesinde yaşıyorum inanın en değerli turizm arsalarının büyük bölümünü yurtdışında yaşayan Türkler satın almışlar. Türkiye'de yaşayan biri bunları nasıl alabilir imkanı yok kaldı ki adam 50 sene çalışıp bir ev sahibi olamıyor. Bizde konut, araba, arsa fiyatları uçtu oysa onların emeklileri bizde ucuza tatil yapıyor...
Evet soruda özellikle yaptığınız kariyerden vazgeçip böyle bir teklifi kabul eder misiniz diye sormuştum amacım her şeye rağmen kariyerine para için son veren olup olmayacağını öğrenmekti... :)
Yani aslında kişiden kişiye değişen bir durum bu kesin dönüş yapan yaşayanda var nasıl olsa oturumları da var zaten bazıları kışın orada yazın burada ömürlerini tamamlıyorlar...
Ülkemizdeki vergisel zorunluluklar, ödememiz gereken katkı paylarını çıkarırsak emin ol çok farklı olurdu ama baba parasıyla hayatını idame ettiren doğal gaz parasını cebinden ödememiş, şans eseri yurtdışına çıkmış insanların üfürdüğünü burada satman komik. Neyse sen haklısın. Tamam :)
@Erenblrr haaaah tipik genç tepkisi de geldi. Tecrübe derken ciddiydim. Bak kardeşim yurtdışına gitmiş yaşamış biri olarak diyorum bunları emin ol. Hatta Almanya'dan çok daha pahalı ülkelere de gittim. Emin ol o lokasyonda iken oranın parasına göre hareket ediyorsun. Çok bir fark olmuyor. Çünkü tüm fiyatlandırma ona göre; aynı ülkemiz gibi lokasyon değiştirdiğinde farklı rakamlara ulaşıyorsun. Düşün İstanbul Avrupa tarafı ile Anadolu tarafını veyahut küçük illerdeki fiyatlandırmaları. Neyin inadı bu anlamadım. Neyse. iyi günler.
Almanya'da yaşayan birisi olarak bu haberi almanca dan hiç bir yerde okumadım. Hatta da demin yine baktım araştırdım ama bulamadım. Türkçesine baktım 2 haber buldum. Garsonlar doğru azalıyor, işçi lazım.
4000 brüt 2500 net falan yapar. 5000 brüt 3000 net'e çıkar. Tabi evli olup olmadığın, çocukların falan filan da bu konuda önemli. Yazdım şey şu an evli ve çocuğu olmayana geçerli. Bu iyi maaş geçinirsin tek başına. Tabi borcun falan varsa, araba vergisi, telefon fatuarsı falan derken aylık bazen tam yeter bazen de zorlanırsın.
Ama çocuk falan oldu mu onların ihtiyaçı, okul masrafları falan derken bazen zor yetiyor. Tabi belirli yardımlar da oluyor misal çocuk parası gibi.
burada da birçok şeye zam geliyor ama şikayet eden nadir.
Türkiye ve Almanya'nın para birimi kıyaslanamaz. Almanya'da alım gücü var yani az zamlar gelse bile yinede alabilirsin çoğu şeyi veya gelecek aya falan bırakırsın. Ama Instagram'da bazı siteler atıyor şu kadar maaşla şu arabayı alabilirsin falan diye onlar hikaye. Taksitle alabilirsin ama bunun kirası, yemeği falan da var.
Yani Türkiye'den Almanya'ya gelip zengin olacağım diye düşünmeyin. Her ülkenin kendisine göre standartları, yaşam tarzı var.
Yani kesinlikle katılıyorum ve çok iyi olmuş sizin görüş yazmanız, insanlara buradan bazı şeyler toz pembe gözükebilir her ülkenin yaşam tarzı çok farklı sonuçta ama genç olanlar özellikle çaresiz çünkü çalışabilecekler sadece 30 seneleri var bunu da en iyi şekilde değerlendirmeleri gerekiyor lakin buradan pat diye Almanya'ya gidilemiyor maalesef istenen şartları tamamlamaları gerek ayrıca orada parasını en iyi şekilde biriktirebilecek bir kapasiteye sahip olması gerekiyor yani kısaca çok zor şartlar onları bekliyor, çok teşekkür ederim...
Rica ederim. Misal 3 sene önce staj yaptığım yere İzmir'den bir kadın kızı ile Almanya'ya geldi ve yerleşti. Eşi gelemedi. Kadın zaten Almanya'da doğup büyüdü sonradan Türkiye'ye gitti, İzmir'de şirkette çalışıyordu. Evlendi çocuğu oldu falan. Kızı daha iyi eğitim görsün diye Almanya'ya geldi kadın. Kadın en fazla galiba 1 yıl dayandı sonra İzmir'e geri gitti. Yani senin de dediğin gibi bazı şeyler toz pembe gözükebilir ama değildir.
Evet zaten hiç bir şey göründüğü gibi değil onu sadece içinde yaşayanlar bilir bu anketi paylaşma amacımda oydu zaten insanlar bilgi sahibi olsunlar, tekrar teşekkürler :)
Rica ederim, asıl ben teşekkür ederim 😊
Eig için teşekkür ederim 😊
Rica ederim...
Hiç gitmedim ama orada doğduğum ve akrabalarımın cogu orada olduğu için az bucuk bir şeyler biliyorum. Basit işlerden asla 4000 euro kazananı duymadım. Ama refah seviyesi yüksek... İnsanlar haklarını fazlasıyla alıyor hata Mercedes çalışanlarına 6000 euro prim verdiler... İş konusuna gelirsek yaşlı nüfusun fazla olmasından dolayı işçi açığı olması doğrudur giderekte artacaktır... Sadece alım konusunda titiz davranacaklarını düşünüyorum yani herkesi kafasına göre almayacaklardır. Ya bi bağın olacak ya da başarılı olduğunu doğrulayan bir belge vs...
Kesinlikle çok haklısın yani gitmek isteyen çok olacaktır ama onların arasına girmek çok zor olacaktır. En önemli şart iyi derece Almanca olacaktır her zaman ki gibi, üniversite mezunu ve bir çok şart isteyeceklerdir...
Aynen en kolay çözüm ama ona bile hemen oturum vermiyorlar ama çalışma izni veriyorlar galiba...
Tabi ki neden olmasın bu yaşlar bir daha gelmeyecek... :)
Geçici olarak dönemsel çalışır dişimi sıkar buradan çarşıda bir kaç tane dükkan, ev aldıktan sonra geri döner. Onların geliri ile hayatımı idama ederdim. Hacca gider gelir sonra ihtiyacımdan fazlasını çevremdeki muhtaç insanlardan başlayarak zekâtımı öder ölene kadar insanlara yardım yaparak ibadetimi yapar sonra hakkın rahmetine kavuşurken cenazemde konuşulan iyi şeyleri duymak mutluluk verirdi kabirde.
Umarım gönlünüze göre olur genelde insanlar yurtdışını öncelikle rahat bir maaş, daha özgür bir yaşam için seçiyorlar ama en önemli adım ise para biriktirip bunu Türkiye'de yatırıma çevirmek bu durumda herkese hak veriyorum çünkü çalışabilecekleri yaş aralığı 20 ile 50 arası yani 30 sene yaptı yaptı yapamadı geçmiş olsun...
Yurt dışında rahat bir yaşam yok. Adamlar gece 4 te kalkıp 5 te iş başı yapıyor. Buradaki Suriye insanına bakılan göz ile oradaki Türk insanına aynı gözle bakılıyor. Tek avantajı devlet ev kiranin yüzden 25 ini karşılıyor, çocuk parası bir de arabalar ucuz. Türkiye ye göre yaşam standartı yüksek ama çalışırken kafana göre değilsin. Orada çalışıp burada yatırım yaparsan ordaki hayatından daha mutlu bir hayatın olur. Orada işçi iken burada patron olursun
Evet bu görüşünüze katılıyorum...
Cevap
8Cevap
Bu tür haberler herzaman cikiyor ama bos haber. Inanmayin böyle seylere. Almanlar 65-70 li yillardaki vasifsiz kisileri getirip calisin demez.
Uni mezunu , is tecrübesi ve dil bilme sarti var. Ayrica bunlar olsa bile yinede vize vermiyorlar, iclerinden en iyisini seciyorlar , oda is bulurlarsa.
Önceden orada kazanip tr de yatirim yapiyorlardi. Cünkü ardini arkasini kimse sormuyordu takip etmiyordu. Şu an türkiyede bankanizda duran paranizdan faiz bile alsaniz vergisini ordan istiyorlar.
Tabiki türkiyeye göre hayat sartlari biraz daha kolay ama hicbirsey toz pembe degil uzaktan göründügü gibi..
Yani kıstasları ve şansları tutan gidebilecek...
Evet Almanya işine yaramayanı asla almaz...
Almanya'ya garson olmak için değil de kendi mesleğimi yapmak için giderim ne şiş yanar ne kebap.. Aşağıda Almanyada kazanılan 3000€ ile Turkiye'de kazanılan 3000 Lira'yı bir tutanlar olmuş. Ağır saçmalamışlar. Turkiyede 105 liraya aldiginiz 5 litrelik yağı Almanya'da kaç € vererek alıyorlar bir bakın. Ayrıca Almanyada bir kaç aylık maaşla lüks araba alabiliyorken, Turkiyede yıllık maaşınla elle tutulur bir şey alınamıyor..
Aynen çok haklısın...
Sadece yurt dışı için değil, sadece para için de değil eğer işimde mutlu değilsem sektör değiştirmekten korkmam.
Bence doğrusu da bu... :)
Aha asgarî ücreti zaten çok düşük Almanya'nin, 3000 Euro ile dünyayı fethedirim 😂
İyi para :)
Orada kazanıp Türkiye'de harcayacaksan mantıklı. Ama orada kazanıp, orada harcayacaksan mantıksız.
Evet kesinlikle, işte olay bu zaten... :)
Bir sürü polonyalı, polonyalının işi beğen ediği yerse bulgar var, üstelik kariyeri çöpe atamam
Evet Avrupa bir bakıma Doğu Avrupa ülke vatandaşlarının çalışma cenneti olmuş öncelik ve maaş yüksekliği onlarda ikinci sırada Türkler geliyor...
190.000euro maş 20.000euro teklif ettiler, artı ekstralar kabul etmedim byndan 10 yıl önce, sebepte şu adamlar hala nazi mantığındalar
100.000 olacak yanlış yazmışım
Anladım, kesinlikle haklısınız katılıyorum size...
ihtiyacı olsaydı hazırda 5 milyon suriyeli var alırdı zaten aldıda ihtiyacı kadar olanı.
Gerçekse bende gideyim
2022 için duyuru yapılması lazım öncelikle bu konuda haberler çıktı ama konsoloslukları takip etmeniz şart...
Bi bakayım Türkiye'de mühendis olacagıma orada garson olurum
Yani ama baya bir şart var mesela 2021 için olan şartları sırlayayım size...
Başvuru formu ( Bu form Almanca ya da İngilizce doldurulmak zorundadır)
Pasaport (Yeşil ya da Kırmızı pasaport olabilir.)
2 adet biyometrik fotoğraf
Mesleki gelişimini açıklayan özgeçmişiniz.
Mesleki durumunuzu ifade eden diploma ve sertifikalar
Ustalık ya da çıraklık belgesi olanlar bu belgeleri ibraz edebilir.
SGK İş Dökümü belgeniz. Bu belgede bütün çalışma geçmişiniz yazmaktadır.
Çalıştığınız ya da görev yaptığınız kurumlarda hangi görev ve ünvanda görev yaptığınıza dair görev belgesi almanızı tavsiye ederim.
Özellikle kamu personelleri görev belgelerini alarak Valilikten apostil imza ile onaylatabilir.
Üniversite mezunlarının diploma örnekleri ve diplomalarının mesleki denkliği
Motivasyon yazısı ( Konsolosluğa ibraz edeceğiniz mesleki hedefinizi ifade eden bir yazı - aşağıda açıklanmıştır)
Başvuru sürecinizi anlatan bir yazı. (Aşağıda açıklanmıştır)
Geçiminizi Almanya'da nasıl sağladığınızı gösteren belge.
Sağlık sigortası belgesi (seyahat sağlık sigortası -
Dkkf en iyisi bi kız bulup evlenmek
Aynen en kolayı o sanırım...
Nüfusları yaşlı kafalarına üremiyorlar
Aynen doğurganlık oranı çok düşmüş çalışacak genç nüfüs keza öyle yaklaşık 1.5 milyon genç çalışana ihtiyaç varmış. Bu durum bana 1960 yılını anımsattı o zamanda böyle işçi almışlardı...
Bizimkiler koşar ya
Eee ne yapsınlar son zamlardan sonra herkese para lazım...
Haklısın bro
Teşekkürler..
Nasıl başvuru yapılıyor onu da deseydin
Onu güncelleyeceğim...
Aşı yapmazsa giderim.
Aşıya karşı mısınız?
Evet ve olmadım.
Hadi ya...
Para
Para şu an herkesin önceliği...
hayır kabul etmem..
Aslında daha çok yeni mezunlar istiyor gitmeyi...
sen yaşlısın seni almazlar diyorsun yani :)
Yok abi estafurullah olur mu öyle şey :) hem senin kendi işin var :)
etmem tabii ki