Ameliyathane teknikeriyim 3 ay önce mezun oldum iş tecrübem yok ama 3 farklı hastanede toplam 58 gün staj yaptım herkes stajlarımda işimi çok iyi yaptığımı söylerdi ama tek sıkıntım ameliyatlarda doktoru hiç asiste etmedim bundan dolayı cerrahi aletleri biliyorum ama çok fazla hakim değilim bu yüzden çok fazla stres oluyorum ya bir şeyi bilmeyen saf s*lak muamelesi görürsem diye iş görüşmesinde sorumlu hemşire ben sana yardımcı olur her şeyi öğretirim dedi ama buna rağmen yeni insanlar yeni iş ortamı diye çok stres yapıyorum kendi paramı kazanmayi çok istiyorum ama sırf bu stresimden çekingenligimden dolayı işten vazgeçesim geliyor nasıl aşabilirim bu durumu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAbicim sakın vazgeçme ve stres etme. Sen işine odaklanmani öneririm. Çalışacağın yer basit insanların değil, profesyonel kişilerin yanı. Senin yeni başladığını hemen hepsi bilir ve ona göre davranır. Normal bir şekilde geçer gider. Bir sene sonra bu düşünceme gülersin. Şu anda ameliyat hemşiresi veya personeli yok denecek kadar az. Yetismen lazım ve herkes elinden geleni yapar. Korkma gerek yok. Sen güçlü bir kişisin.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu durumun üzerine gitmeden yenemezsin :) kararlı ol, yürekten iste ve asla vazgeçme. Herzaman söylerim düşünerek ya da kafanda kurarak olayları çıkmaza sürüklersin. Öğrenmeye ve en iyisini yapmaya gayret et ;) başarı sana gelecektir. Stres için de meraklanma hepimiz yaşadık gayet normal :)
00 Yorumla
Kimse annesinin karnında öğrenmiyor birşeyi ve sen zaten biliyorsun neyin ne olduğunu. Sadece dikkatini topla ve kendine güven. Sadece bir süre heyecan stres yaparsın sonrası kendiliğinden oturur zaten.
10 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 437 cevap paylaştı. Bugün acildeydim doktor yeni başlamış o kadar heyecanlıydıki tane tane derdimi anlatıyorum midem bulanıyor stres kaynaklı vs yanma oluyor mu diyor 😂😂😂 Stres yapma sakin ol inşallah şansın yaver gider anlayışlı biri ilk tecrübende yanında olur☺️
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
14Cevap
+1 yılYeni işini; yeni bir tecrübe ve yeni bir arkadaş ortamı olarak düşünebilirsin. Sonuçta görüşme yaptığında senin yeni mezun\staj tecrüben olduğunu bilerek seni işe aldılar. "Ben buradan maksimum ne öğrenebilirim?" diye düşünerek işe başlarsan her şey daha kolay ve zevkli olacaktır senin için.
00 Yorumlaİşin başında elbette stres/heyecan olur. 40 yıllık tecrübeli değilsin ki. Ya ne olacaktı? Bence çok normal. Tüm duyguları yaşayıp hissetmek güzel, her şey zamanla gelişecek, umarım iyi olur. Başarılar 🖤
00 Yorumlaher işyerinde zaten yeni başlayana yardımcı olunur, stresini emin ol ki yeneceksin. sen işe başlar başlamaz orada çalışanlarla aynı işi yapmıycaksın zaten. ilk başladığın gün iş arkadaşlarına heyecandan kaynaklı stresli olduğunu belirt ilk günü atlatınca geçicek her şey emin ol.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılBir sağlıkçı olarak söylüyorum çok fırça ve küfür yersin.. hocadan stresten ağızları çok bozuk çünkü
02 Yorumla
Soran+1 yılKüfür ve fırça yiyecek kadar tecrübesiz değilim stajlarımı hep tam puanla tamamladım tek sorunum cerrahi aletleri biliyorum ama çok fazla bilmiyorum bütün sorunum burada :')
- +1 yıl
Herşeyi mükemmel bilmen oradaki ortamın stres ve kaygısının önüne geçemez. Bir cerrahtan tokat bile yersin.
+1 yılİlk iş gününde dakikalar geçtikçe stres falan kalmaz...
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı. Stajla iş bir değildir ama stres yapma zamanla alışıyorsun geçiyor
00 Yorumla
+1 yılMerhaba bende aynı durumdayım sizinle yeni başlayacağım ve aletleri bilmiyorum güncelleme yapıp bilgilendirseniz sevinirim işe girdiniz mi nasıl ilerliyor?
00 YorumlaKral o stresin yenilme yönu isi biliyo olman lazim ben en azindan böyle dusunuyorum akisina birak hatada yapacaksin acemilik cekersin 2-3 ay sonra kralsin👍
00 Yorumla
+1 yılKendine güven emin olmadıgı bir işi yaparken Dr sor ögren.. bende askerde ameliyathane görevlisiydimm.. Tabi ameliyata girmiyor dumm sadece izliyordum
00 YorumlaBaşladıktan yarım saat sonra alışırsın ne kadar stres yapma desekte oluyor insanda yeni iş olaylarında maalesef
00 YorumlaKesinlikle sakin ol işe başlamadan derin nefes al kendıne güven :)
00 YorumlaSaçmalama. Vazgeçme sakın. Öyle bir yere gelemezsin. Ben de senin gibiydim. Ancak düzeldim.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 344 cevap paylaştı. İnanıyorsan vazgeçme seviyorsan işini
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yıltıpda yanlış olmaz bunu unutma
00 Yorumla Zamanla geçiyor. Kaçınılmaz bir süreç bu...
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yılSen bi basla alisirsin
00 Yorumla
+1 yılBaşlama sende zorlayan mi var Allah Allah
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 799 cevap paylaştı. Sıkıntı yapma çalışırsın öğrenirsin ne olacak
10 YorumlaTerini silersin cerrahın yeter
00 Yorumla
+1 yılBende ameliyathane teknisyeniyim
00 Yorumla
+1 yılYenersen bana da haber ver
00 YorumlaSakin ol
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılAlışırsın
00 Yorumla
+1 yılStres yapma sakın
00 Yorumla
+1 yılTakma
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Yeni işe başlayacağım ama çok stresliyim. Nasıl yeneceğim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Yeni bir deneyime başlamak insanların çoğu zaman stresle ve kaygıyla karşı karşıya kalmalarına neden olur. Aslında bu insanın doğası gereği normal bir durumdur. Hatta sağlıklı olanın bu olduğunu bile söyleyebiliriz. Çünkü insan yeni bir durumla karşılaştığında doğal olarak çoğu zaman neyle karşı karşıya kalabileceğini bilemez, bu durumda da vücudumuz ve beynimiz alarma geçer. Kaygı seviyesini arttırır ve kendini tetikte tutarak herhangi bir tehlike durumuna karşılık güvende ve sağlıklı kalmaya çalışır.
Yani, aslında kaygı bizim için olumlu bir duygudur. Bizi uzun vadede daha güvende tutar ve dikkatli olmamızı sağlar.
Sadece aşırı kaygılı olmak bizim işleyişimizi bozar ve iş yapamaz duruma gelmemize neden olur. Bu durumlarda da düşünme şeklimizi değiştirmeli ve bu kaygılı durumu kendi içimizde ve düşünme şeklimizde daha mantıklı anlamlandırmaya çalışmalısın.
Kendine zaman ayır ve kaygını mantıksallaştır, bu sana iyi gelecektir.