selamlar benim psikolojiye gercekten bi ilgim var ve kisisel ozelliklerimin de psikolog olmaya uygun oldugunu dusunuyorum (iyi bi dinleyici olma, empati kurabilme ve cok daha fazlasi) her neyse psikoloji okumayi arastirdim. zor bi bolum oldugunu biliyordum ama bunu dert etmiyordum sonucta ilgilendigim bi alanda olacaktim. ama ben acikcasi ozel sektorde calismak istemiyorum cunku nolacagi hic belli olmuyor ve ben bahtsiz bi insanim muhtemelen bana asgari ucretin altinda verirler. ben hastane veya adliyede calismak istiyorum ama onun icin de yuksek lisans yapmak lazimmis ve yuksek lisans icin ya asiri zeki ya da zengin olman lazimmis. bende iki ozellik de yok ama gercekten devlette calisan bi psikolog olmaj istiyorum... her neyse sonuc olarak psikolojinin zor bi bolum oldugunu biliyorum, ama okumali miyim? is imkani ne durumda?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Merhaba.
Aslında sizinde dediğiniz gibi bu bölümü okuduktan sonra yüksek lisans yapılarak veya birçok programa katılıp sertifikalar alarak kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Yani psikoloji alanında ilerlemeyi düşünüyorsanız bu ve benzeri durumları da göz önüne alarak okumaya başlamalısınız.
Bölümün zorluğu hakkında her bölümün kendine göre tatlı zorlukları var ama çalıştıktan sonra elbette gayet okunabilir bir bölüm olduğunu düşünüyorum. Yani zaten siz bu mesleği seviyosunuz. Mesleğin geleceği hakkında da başta biraz bahsettim.
Umarım hakkınızda hayırlısı olur. Başarılar dilerim. ❤00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence okunur tabi ki çokta geçerli bir meslek olduğunu düşünüyorum. Psikoloji bölümü gelecekte de çoğunluğun tercih ettiği bir meslek olacak kanısındayım.
Psikologlar genellikle sağlık, eğitim, akademik, araştırma-geliştirme, danışmanlık merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezleri, okullar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, özel eğitim merkezleri, hastaneler, hapishaneler, çocuk mahkemeleri gibi alanlarda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarında rahatlıkla iş imkanı bulabiliyorlar...00 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 303 cevap paylaştı. Psikoloji okursan ve ingilizceni c2 seviyesine çıkarırsan bana ulaş 1 senede senin altına sıfır mercedes + hayatını yaşama fırsatı sunarım. Burada şikago da yeterince psikolog yok. Bi ofis açarsın saati 80$'dan günde 8 saat çalışsan 640$ %8 vergilere gider günlük gelirin 500$ altına düşmez bazı hastaların sana mesaiye kalman için yalvarır 😂 burada yalnızlıktan çoğu kişi psikologa gidiyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
3Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla psikolog olarak söylüyorum, okunmaz. Devlette çalışmak için yüksek lisansa vs gerek yok ama adliyede psikoloğun ne iş yaptığını kimse bilmiyor. Hakimle bir röportaj yapmıştık adli psikoloji dersimde, psikolog mu var burada dedi öyle söyleyeyim. Form vs dolduruyorlar genelde. Dediklerini keşke ben bölümü okumadan öğrenseydim. Taksitle öyle böyle yüksek lisansı yaptım ama bununla bitmiyor terapi eğitimleri oydu buydu yine para ve zaman maalesef. Yine de devlette çalışma hayalin varsa (çok çok yüksek puanlar istiyorlar kpss'de bu arada ve 1 1 alıyorlar, büyük alımlar yok) denenebilir.
22 Yorumla
Soran+1 yılcooookk tesekkur ederim benim asıl alanim dil zaten ama psikolojiye de bi ilgim vardi ayni anda hem dile hem tmye calisacaktim ama su an sadece dile odaklanicam ❤ psikolojiyle de hobi olarak ilgilenicem kitaplar okuma filmler izleme falan
Cevap sahibi+1 yılBaşka bir alanın varsa oraya yönelmen daha iyi olur aynen, psikolog unvanı almadan da psikolojiyi öğrenebilirsin dediğin gibi kitaplardan filmlerden videolardan. En azından paran cebinde kalır :D Rica ederim <3
+1 yılben okuma taraftarı değilim ama okuyanlara ve bu mesleği icra edenlere tabiki de saygı duyarım. içinden nasıl geliyorsa onu yap unutma bu senin hayatın senin yaşamın.
00 YorumlaKnkk bi youtube kanalı ac psikoloji icerikleri paylas. Hatta canlı yayın yap arada milletin sorununu coz. Mis gibi gelirin olur
00 Yorumla
+1 yıliyi bir psikologa ihtiyacim var onu biliyorum da...
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılOkunur
00 Yorumla
+1 yılOlabilirsin
00 YorumlaEvet okunur
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği