6 ayda ziraat mühendisliği kazanılır mı bu yıl ki sınava katılmayı düşüyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMerhabalar sevgili öğrencim! Dilersen 6 ayda neler yapabileceğine birlikte göz atalım. Tam olarak 174 günün var. Kısacası çok iyi bir programla her şeyi yetiştirecek vaktin var. Öncelikle TYT'den ve AYT’den en az 3’er deneme yaparak eksik olduğun konuları tespit etmelisin. Eğer her şeye sıfırdan başlıyorum diyorsan önceliğini daha çok sorulan konulara yönlendirebilirsin. Daha sonra tüm konular Mayıs ayında yetişecek şekilde bir ders programı yapmalısın.
Mümkünse konuları çalışırken küçük notlar almalısın ki geriye dönme ihtiyacı hissettiğinde hızlı bir tekrar yapabilesin. Ayrıca yazacağın notları zihninin süzgecinden geçirmeli ve mümkün olduğunca kendi cümlelerinle ifade etmelisin ki zihninde konuları kolayca oturtabilesin. Yine her konuyu çalıştıktan sonra testlerini en az 1 kaynak kitaptan çözmeli ve hata yaptığın/yapamadığın soruları mutlaka öğrenmelisin.
Bu konu çalışmaları devam ederken Şubat ayında her hafta 1 TYT denemesi koymalısın. Bu sayede kendini gerçek sınavda süreyi ayarlayacak o sürede zihnini sorularda tutacak dikkat düzeyine erişebilirsin. Ayrıca eksik olduğun noktaları net bir şekilde tespit etme imkanın da olmuş olur. Mart ayına geldiğinde ise aylık 3 TYT ve 1 AYT denemesi yapmalı ve yine konu çalışması ve test ile pekiştirme olayına da tam gaz devam etmelisin.
Nisan ayında bu denemeleri 2 AYT-2TYT olarak ayarlamakta fayda var. Zaten Mayıs ayında tüm konular biteceği için her anlamda hazır olmuş olursun. Mayıs ayında bütün konuların bitmiş olacağı için burdan sonra her gün 1 AYT veya 1 TYT denemesi olarak gününü planlamalısın. Bu çalışmayı Haziran 17-18ine kadar devam ettirmelisin. Denemeleri mümkün olduğunca sabahtan çözmen önemli.
Bu sayede kendini tam anlamıyla sınava hazırlamış olursun. O gün çözdüğün denemedeki hatalarını aynı gün mutlaka analiz edip aynı hafta içinde öğrenmelisin. Başarılar dilerim ☺️30 Yorumla
En İyi Cevaplar
biz derhanedeyken rehberlik hocasının yanına gittik nasıl çalışalım diye günde 200 matematik sorusu çözün 1 hafta çözerseniz kumpir ısmarlıcam dedi. 2 arkadaş gaza gelip çözdük deesane denemelerinde 9 netimiz falan çıkarken 1 haftada 20 netin üstüne çıktık. o 1 haftalık çalışma bizi bayağı yukarı taşıdı. sonra kumpir yemeye gittik biz sanıyoruz ki herkese 1 kumpir ama hoca dahil üçümüz bir kumpir yedik 😀😀😀 pintiydi ama iyi gaza getirmişti bizi...
00 Yorumla
+1 yılİyi üniversite kazanmak için yetersiz. Yani herhangi bir yerde okumak yerine iyi bir okuldan mezun olmayı tercih et derim. Temelin varsa bir şeyler olur, yoksa imkansız.
02 Yorumla- +1 yıl
Ben 0 dan 6.5 ay kala ve 61 obp ile ilk 3 bine giren ve tıp kazanan biriyim boş konuşmaya lüzum yok imkansız diye de bir şey yok gözünüzde büyütmeyin inanan yapar hırs yapan kazanır yatarak kazanılmaz
- 7 ay
@Slsllslskjzk merhaba yardımcı olur musun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
8Cevap
+1 yılreis ben hiç bir zman ayirmadan makine mühendisi oldum sende bence istedikten sonra yaparsın
02 Yorumla- +1 yıl
Reis bölümünden memnunmusun
- +1 yıl
@sznkasim6380 hayır iş bulmak kolay değil tandııklar araclığıyla ilerliyor hersey
+1 yılEğer çok istersen her şey mümkün inanmak zor değil 🌼✨
00 YorumlaBu sınava her sene giren birisi olarak rahatlıkla yetiştirebilirsin. Sistematik çalışman ve kendinin farkında olman gerekir. Yani sürekliliğin olursa bence en iyi üniversitenin ziraat mühendisliği bile kazanılabilir
10 Yorumla
+1 yılÜlkede her yer üniversite, barajı aş zaten kazanırsın ziraat mühendisliği. Üniversite mezunundan fazla bir şey yok ülkede. G
Bence git yol yakınken elektrik, kaporta vs işi öğren. Aç kalmayı bırak zengin olursun00 Yorumla
+1 yılGözünü kapatık sınava girsen yine kazanırsın o bölümü rahat ol
00 YorumlaKazanılır valla denedim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen ziraat mühendisiyim, kazanırsın ama iş imkanı yok tavsiye etmem
10 Yorumla
+1 yılYeteri kadar çalışırsan kazanırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZiraat Mühendisleri işsiz
00 YorumlaDoğru çalışma ile rahat kazanırsın
00 Yorumla
+1 yılDüzenli ve etkili çalışma ile evet
00 Yorumla
+1 yılNah kazanirsin besyoyu anca alirsin canim
01 Yorumla- +1 yıl
Arkadaş komedi filmi gibisiniz ya. Moral bozmak için mi cevap veriyorsun anlamadım ki. Zor yazmak var, bir de senin gibi üslubu bozuk bir şekilde cevap vermek var. İnsanlar ile bu şekilde konuşanlara madalya falan mı takıyorlar?
Hemşirelik kazanılır mı
00 Yorumla
+1 yılTabikide
00 Yorumla
+1 yılKazanılır
00 YorumlaBjn bilmiyom
00 Yorumla
+1 yılevet
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilmiyorum
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında