edebiyat görmedim hiç 16-17 net hedefim var ea girmeye karar verdim sınava
son kaç ay çalışmalıyım bu net için?
şuanda tyt ve ayt mat kasıyorum
son kaç ay çalışmalıyım bu net için?
şuanda tyt ve ayt mat kasıyorum
Merhaba, ben normalde dilciyim ama bu sene sözelden hazırlanıyorum sınava. Türk edebiyatında gördüğüm kadarıyla gerçekten bol soru çözmek lazım yani ben ekim ayından beri çalışıyorum mesela. Şu anda girsem en az 12-13 net yaparım ama 12-13 net de kimseye yetmez. 16-17 net de iyi bir hedef değil bence. Hedefinizi yükseltmenizi öneririm. Sınava çok uzun bir zaman var ve 4-5 aylık sıkı bir çalışmayla üstesinden gelirsiniz diye düşünüyorum. Yani bu süreden az bir sürede bilgilerinizin oturması ve bu netleri çıkarmanız mümkün değil. Bilgilerin oturması zaten 3-3,5 ayı alıyor. 4'üncü aydan sonra da netlerini artırmaya başlıyorsunuz. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Merhaba,
Tam olarak süre söyleyemeyiz. Herkesin verim aldığı süre değişiklik gösterebilir ama genel anlamda ilk ezberle alakası olmayan konuların azda olsa şimdiden başlamanız gerektiğini düşünüyorum. Yani bu edebiyatta 4 soruya tekabül eder.
Sonrasında ezberlerin çoğaldığı konuları son 3 aya bırakabilirsiniz. Örneğin fecriati döneminden sonraki ezberler olabilir. Önceki konuları şimdiden halledin dememdeki amaçta YKS'ye az bir süre kala çalıştıklarınızı tekrar etmek ve pratik soru çözmek yerine konu anlamakla uğraşmamanız.
Ayrıca daha detaylı bahsettiğim benceme de bakabilirsiniz.
AYT Edebiyat'a Nasıl Çalışılmalı: İşte Taktikler!
Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz. Başarılar dilerim. ❤
teşekkür ederim
ezber olmuyucak konular ne mesala şimdiden hallediyim
Rica ederim.
burada tüm konuların genel adı yazıyor. https://i. hizliresim. com/gefo9l0. png
Türk Edebiyatı dönemlerine kadar gelirsiniz. Sonra dönemleri ezberleme işlemi kalır. Dönemlerdende fecriati-milli edebiyata kadar olan kısmı 2. dönem halledersiniz. Son 2-3 ay Cumhruiryet dönemi ve diğer ezber ve derslerin tekrarını yaparsınız. Ben bu şekilde yapmıştım. Hocalarım önermişti. Birde bunları ezberleyip öğrenmeye çalışırken ne kadar pratik soru çözümü yaparsanız o kadar netlerinizi garanti altına alırsınız. 345 yayınlarını ve son zamanlara doğru ama tamda son zamana kalmadan çıkmış soruları da çözün. Çünkü ÖSYM soru tiplerini görmeniz önemli. Çok sona da bırakmayın ve buna göre çalışmalarınızı yürütebilin.
Ve son bir şey söyleyeyim. Hedefinizi daha yüksek tutun. Çünkü insan hep hedefinin bir tık aşağısını yapma ihtimalini taşır. Soruların hepsini çözmeye odaklanın. Sadece cumhruriyet dönemi çok detaylı. Hepsi ezbeleyememe ihtimali oluyor. O yüzden en önemlilerini ezberlersiniz.
bilgiler çok iyi ya çok yardımcı oldun ilk 6 konuyu şimdi hallediyim o zaman gerisinide son 2-3 ay çalışırım
umarım hukuk kazanırım 50bin ile alıyor tekirdağ
İlk konuları şimdi anlayarak ilerleyin. Dediğim gibi dönemleri ( divan, tanzimat... vs.) 2. dönem ilerlerlersiniz. Son 2-3 aya da asıl ezberleri bırakırsanız.
İnsan istedikten sonra başaramayacağı şey yok. İnanın ve bunun için doğru bir çalışma yürütün. Tekrar başarılar dilerim. İyi günler.
çok teşekkür ederim sizede :))
yanlış yönlendirmek istemem ancak ben sınava yaklaşık 2 ay kala çalışarak 20 doğru,4 yanlış yaptım.Öncelikle yorum sorularını genel olarak yapabiliyordum bu açıdan çok çalışmama gerek kalmadı. Bilgi açısından da çok detaylı ezber yapmadım, genel çalışmıştım.1 aylık çalışmayla bile soruların hepsini doğru yapanlar oluyor. Yapılır ama şimdiden yavaştan başlamak iyi olacaktır. Sonlara doğru stres, heyecan derken çalışmalar olumsuz etkilenebiliyor.
ooo çok iyi ben hiç edebiyat görmedim hayatımda son 3 ay başlıyım garanti olsun yinede
hangi bölümü okuyorsun
psikoloji okuyorum
Cevap
1Cevap
Ezberin kuvvetliyse 4-5 ayını alır. Ama sıkı çalışman lazım.
o kadar sürüyormu ya o zaman son 4 ay çalışmaya başlarım edebiyata
şu an tyt kasıyorum ve ayt matı 25e yükseltmeye çalışıyorum
Çok fazla bilgi var. Hiç görmedim demişsin. O yüzden
peki şimdi edebiyattan unutmayacağım 2-3 konu var mı 4 ay öncesinde birşeyler yapabiliyim
günlük 20 paragraf çözüyorum ayt edebiyatta 5 soru paragraf geliyormuş sanırım
Konuyu tekrar etmediğin sürece unutursun. Şöyle yapabilirsin istersen kitap okur gibi geceleri konuları oku, öyle yat. Ciddi çalışman gereken zaman için kulak dolgunluğu olur. En fazla bunu diyebilirim.
2 3 ay çok fazla çalışmalısın. Geçmiş senelerin sorularını mutlaka çöz. Her gün düzenli olarak yazar - eser - konu çalış. Hallolur
3 ay iyi çalışsam yeterlimi ya 17 net bana yeter hedefim tekirdağ hukuk 50bin
tamam teşekkür ederim
3 ay yeter de artar
Sadece son 1.5 ay calişip 20 üstü yapan tanıyorum
2 ayda 17 net çıkarmı çok iyi
Full edeb. Kasarsan olur
hergün çalışırım edebiyata
o zamana kadar matematiğide halletmiş olucam 25e sabitliyicem ayt matı bide şimdiden tarih coğrafya başlıyıcam
hedefim 50bine girip tekirdağ hukuk