Buradaki üstünlük elbette eğitim. Sizce hangi bölümü okumak daha zahmetli ve zor?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılBen şu an tıp okuyorum ve bedenim askeri eğitimi kaldıramazdı diye düşünüyorum ancak şu an subay olarak görev yapan kişilerin çoğunun da bence kafası tıp eğitimini kaldırmaz. Bu yüzden sorunuza kime neyin zor geleceği kişiye göre değişir gibi yuvarlak bir cevap vereyim.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
En İyi Cevaplar
Doktor ve subay çok genel tabirler. kalp cerrahı ile normal bir teğmeni karşılaştıramazsın aynı siklette değiller keza bir kurmay olmuş bir subayla da pratisyen hekimi karşılaştıramazsın... hangi meslek olursa olsun mesleğin tek başına bir fonksiyonu olmaz senin o konuda aldığın eğitim ve o mesleği ne kadar iyi icra ettiğin önemlidir
13 Yorumla
Soran+1 yılElbette öyle ama benim kastettiğim şey hangisini bitirmek daha meşakatlidir?
- +1 yıl
Doktorların aldığı eğitim içerik olarak daha zor. günümüzde bilmiyorum ancak eskiden de harp akademilerinde ki eğitim genel manasıyla zordu (anormal yüksek beklentiler ve haliyle beklentileri aratmayan disiplin). şu anda da bir değişiklik olduğunu sanmıyorum. temelde baktığında harp akademilerinde seçtiğin branşa ait mesleki eğitimin yanı sıra birde harp taktik ve tekniklerini öğrenirsin yani bir meslek değil iki meslek öğrenirsin o sebeple bence harp akademileri bir miktar daha meşakkatlidir diye düşünüyorum
Soran+1 yılBence de öyle. Askeri eğitimin yanında mühendislik dersi görmek, her gün kamuflaj giymek, bot giymek, emir komuta zinciri altında falan askeriye daha zor geliyor. 😁
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
11Cevap
Tıp eğitimi 6 yıllık, uzun ve zahmetli bir eğitim. Hem teorik dersler var hem pratik dersler. Yani hem güçlü bir ezber hem de mantık örgüsü kurabilmeyi gerektiriyor. Daha meşakkatli yani. (Bence) Hangisi daha üstün diye soruyorsan da buna vereceğim tek cevap her mesleğin çok kutsal ve bir meslek icra eden her insanın çok değerli olduğudur.
20 YorumlaTıp bir tık daha zor olabilir fakat ders içeriği anlaminda... yoksa genel manada harp okulu bitirmek daha zor. Sporuyla ugrasiyorsun, dersiyle ugrasiyorsun, komutanlarinla ugrasiyorsun... Bence kesinlikle genel anlamda harp okulu daha zor.
01 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 384 cevap paylaştı. Doktor eger iyi bir doktor ise bence o
Yoksa karaktersiz cok doktor var01 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 673 cevap paylaştı. TIP okuyup ve kazanmak daha zor.
Ama bunlar harici Subaylık çok daha zor.01 Yorumla
Soran+1 yılSubaylıkla birlikte mühendislik eğitimi de veriliyordu yanılmıyorsam. Askeri disiplinde mühendislik okuyorsun işte. Ama bana göre tıp daha zor geliyor. Çok karmaşık ve değişik terimler var. Birde 6 sene. :S
+1 yılİsteyen subay olur hatta askerde kalıp da olabilirsin ama tıp kazanmak ve okumak çok zor
21 Yorumla
Soran+1 yılAynı fikirdeyim bende. :D
+1 yılsence zor demek ne demek? bir şeyin zor olması için neleri barındırması gerek?
02 Yorumla
Soran+1 yılFelsefe yapmaya gerek yok. Bildiğimiz zorluk işte.
- +1 yıl
felsefe değil. soru sordum
+1 yılEskiden subaylıktı şimdi doktor
10 Yorumla
+1 yılDoktorluk zordur ancak her türlü üstündür
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 734 cevap paylaştı. doktorluk meslektir askerlik ise bir yaşam tarzı
00 YorumlaTip tabiki
10 Yorumlamakam üstünlük belirtmez
01 Yorumla
Soran+1 yılTm knk
Doktor
01 Yorumla
Soran+1 yılNiden peki
+1 yılBarışta mı savaşta mı? 😂
02 Yorumla
Soran+1 yılEheheh sen çok komiksin
- +1 yıl
Ah ah. Keşke komik olabilsem 🙄