Mekatronik mühendisliği istiyorum ama imza yetkisi yok makine oku filan dedi bir tanıdığım ne olduğunu araştırdım da pek anlayamadım açıklar mısınız lütfen?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılBir projenin hayata geçebilmesi için altında konuyla ilgili mühendisin imzası olması gerekiyor. İmza yetkinizin bulunmadığı bir alanda proje hazırlasanız bile devlet yapmanıza izin vermez. Çalıştığınız yer size yaptırıp başkasına imzalatabilir ama bu durumda sorumluluk alıp imza atan kişiye de ödeme yapmaları gerekir, bu da pek işlerine gelmez, çoğu kişi de başkasının projesine imza atıp riskini almak istemez zaten.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
5Cevap
+1 yılProje sorumlusu olamaz anlamında müdürlük vesaire ama Siz mekatronik mühendisliği okuyun pişman olmazsınız.
03 Yorumla
Soran+1 yılBen ama kendimi mühendislik alanında ilerletmek istiyorum ilerde kendi şirketini kurmak gibi mesela böyle bir durumda bir sıkıntı olur mu
- +1 yıl
Hayır olmaz.
Soran+1 yılAnladım teşekkür ederim
İmza yetkisi; resmi belgelerde ihtiyaç duyulan ve üzerinde bulunması zorunlu imzanın sorumluluklarını da üstlenme yetkisidir.
06 Yorumla
Soran+1 yılBunun bana ne gibi bir eksisi olur?
Soran+1 yılBen zaten Türkiyede kalmak istemiyorum ilerde
Soran+1 yılEvet biliyorum üniversiteye herkes gibi eğlenmek için gitmicem zaten sadece bölüm konusunda kararsızım
+1 yılProjeler sizin elinizden geçiyor
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani?
- +1 yıl
Makina mühendisliği okuyup bitirirsin ya da inşaat yapılan çizimler projeler sizin imzanız ile gerçekleştiriliyor ama sorumlulukta size ait
Soran+1 yılBen mekatronik istiyordum daha avantajlı diye makine mi daha iyi yani?
- +1 yıl
Makina daha avantajlı okuyun bilmiyorum tabi kendi kararınız
Gizli Üye(36-45)+1 yıldoğru demişler. üretim müdürlüğü yapamazsın.
07 Yorumla
Soran+1 yılÖrnek verir misin?
Cevap sahibi+1 yılçalıştığım fabrikadaki mekatronik mühendisleri masa başında memur hayatı yaşarken makine ve elektrik mühendislerinin bölüm müdürleri olması ve makatronik mühandislerinin onların elemanı olması.
Soran+1 yılMakineyle çap yapmak istiyorum ilerde ama istediğim üniversitede makine bölümü yok
Cevap sahibi+1 yılçap map yüksek falan geç bunları. direk mak. müh okumalısın.
ya da elektrik elektronik ama bunu kızlar tercih etmez.
Soran+1 yılBen tercih ederim ama mekatronik daha avantajlı hem de çok yönlü o yüzden mekatronik istiyorum
Cevap sahibi+1 yılanlamıyorsun galiba yaşım 39 ve okul bitiminden bu yana iş hayatındayım. üretim ve sanayi sektöründeyim. kendini kandırma daha odası bile olmayan bölüm için bana burada bilmişlik te taslama. sana insan gibi bu bölümün iş hayatındaki yerini anlatmaya çalışıyorum. kendi bildiğine gideceksen sen bilirsin. bilgisayar mühendisiyim. imza yetkim olmadığı için hiçbir halt olamadık sadece program yazan orta kademe yönetici olduk.
Soran+1 yılBeyefendi 39 yaşına gelmişsiniz ama üslup ne öğrenememişsiniz. Ben bilmişlik taslamıyorum bilmişlik taslayan sizsiniz kendi konuşma uslubunuza bakın ondan sonra beni eleştirin. Mekatronik m. avantajlı olduğunu bir çok mühendis arkadaşım var hepsi söylüyor işsizlik gibi bir durumu yokmuş çok yönlü olmasının sebebi de birden fazla mühendislik alanını kapsaması. Ben bunları söylerken nerde bilmişlik tasladım?
+1 yılYapılan projeden sorumlu oluyorsun o kadar
04 Yorumla
Soran+1 yılMesela benim bir projem var bunun yetkisini başka birisi mi üstleniyor yani?
- +1 yıl
Calistigin firmada yapılan operasyonun başından sonuna kadar takibini yapacak ve oluşabilecek tüm sorumlulukları üstlenmek gibi
Soran+1 yılAnladım bunun bana bir eksisi olur mu peki?
- +1 yıl
Yok ya bisey olmaz
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım