İsimden memnun değilim iş başvurularına bakıyorum nasil izin almak lazim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl4857 sayılı İş Kanununun “Yeni İş Arama İzni” başlıklı 27. maddesinde; Kanunun 17. maddesinde yer alan ihbar önel süreleri içindeişveren, işçiye yeni bir iş bulması için gerekli olan iş arama iznini iş saatleri içinde ve ücret kesintisi yapmadan vermeye mecburdur, iş arama izninin süresi günde iki saatten az olamaz ve işçi isterse iş arama izin saatlerini birleştirerek toplu kullanabilir, ancak iş arama iznini toplu kullanmak isteyen işçi, bunu işten ayrılacağı günden evvelki günlere rastlatmak ve bu durumu işverene bildirmek zorundadır, işveren yeni iş arama iznini vermez veya eksik kullandırırsa o süreye ilişkin ücret işçiye ödenir, işveren, iş arama izni esnasında işçiyi çalıştırır ise işçinin izin kullanarak bir çalışma karşılığı olmaksızın alacağı ücrete ilaveten, çalıştırdığı sürenin ücretini yüzde yüz zamlı öder denmiştir. 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununun 421. maddesi 2. fıkrasında ise; “işveren, belirsiz süreli hizmet sözleşmesinin feshi halinde, bildirim süresi içinde işçiye ücretinde bir kesinti olmaksızın, günde iki saat iş arama izni vermekle yükümlüdür” denmiştir.
Böyle bir hakkın var, bu yazıyı oku. Klasik ve şık bir elbise ile gitmeni tavsiye ederim.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu işin en kolay ve mantıklı yolu , sabah amir memur kım varsa arayıp hasta olduğunu söyle. Devlet hastanesının hasta kayıt bölümünden kayıt yaptır ve barkod al. Oradan doğru iş gorusmesıne , ertesı gün barkodu yetkili kişiye ver tamamdır :)
01 Yorumla- +1 yıl
Peki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
8Cevap
+1 yılKlasik izin alma yöntemleri, bankada işim var, noterde işim var, annemi hastaneye götüreceğim vs
01 Yorumla- +1 yıl
Ya ben sadece önemli bir isim var desem olmuyor mu ya illa yalan mı lazım
Gizli Üye(18-24)+1 yılBanka da işin olduğunu söyle güzellik merkezine gidecem dee randevu ile çalışılan bir şey sonuçta yakının birisine hastaneye falan eşlik etmen gerektiğini söyle sjsjsj bunlar benim yöntemlerin 10/10👌👌😂😂😂😂😂😂😂😂
00 Yorumla
+1 yılkorana olduğumdan şüpheleniyorum de 2 hafta izin kap
00 Yorumla
+1 yılDoktor randevum var de
01 Yorumla- +1 yıl
Belge istiyor
+1 yılDoktor a gidiyorum de
01 Yorumla- +1 yıl
Belge istiyor
Aynı dert bendede var
00 Yorumlaİzin gününde git bence
03 Yorumla- +1 yıl
Pazar günü mü kim pazar günü görüşür ki
- +1 yıl
Vizite ne demek be
ayrıl gitsin
04 Yorumla- +1 yıl
Sen mi bakcan bana
- +1 yıl
Bakamazsın
Gizli Üye(30-35)+1 yılGöze batmamaman lazım iş çıkışı git
06 Yorumla- +1 yıl
7 de iş çıkışı
Cevap sahibi+1 yılHafta sonu git
- +1 yıl
Haftasonu da çalışıyorum
Cevap sahibi+1 yılHiç. mi. izinim yok hangi şehirde sin ki
- +1 yıl
Pazar günü iznim var
Cevap sahibi+1 yılHangi şehirde sin
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılNormal
00 Yorumla
+1 yılIs görüşmesine gidecem de izin al
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem