Arkadasimla meslek secimleri hakkında konusuyoruz. Doktorluk falan sana olur diyor. Ben de tip okumak agir gelir bana olmaz diyorum. O da "doktorluk derken dis hekimligi yani" diyor. Ben de doktorluk farkli dis hekimligi farkli diyorum. O da ayni seyler ikisi de diyor. Hangimiz hakli?
Cevabın nedir?
+1 yılHekim ne demek sence?
Ya bu kadar cahiliyet olmamalı... Diş hekimi demek diş doktoru demektir. Sadece Diş hekimliği, Tıp haricinde okunan bir bölümdür, kendi alanına ait dersleri alabileceğiniz bir bölümdür.30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılIkinci sinifa gectim doktor değil tabi ama dış doktoru diyede bir gercek var alanları farklı ama bizde doktor sayılarız :) veterinerlerde doktor hayvan doktoru mesela anlatabildim mi acaba
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet. Ben de dis hekimligi okumak istiyorsun nasil zor bir bolum mu? Hangi universitedesiniz?
Cevap sahibi+1 yılAnkara Üniversitesi. Acikcasi herseyin zorluguu var ama duzenli calisinca oluyor çalışmazsan zor bir bölüm olur ezberinde kuvvetli olsum mumkunse :)
Hekim demek doktor demek ama her doktorun farkli bransi vardir bunlarda sadece dis konusunda uzmanlasir bu kadar basit
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
9Cevap
diş hekimliği tıpdan mezun olmuyor doktor denemez o yüzden
02 Yorumla
Soran+1 yılIste ben de bunu demek istiyorum tam olarak bu.
- +1 yıl
Yanlışın var. Doktor olmak için tıp okumak gerekmiyor. Doktor ne demek önce onu anlamanız lazım. Doktor insanlardaki bir hastalığı verdiği ilaçlar kimyasallar yoluyla veya yaptığı işlemlerle iyileştiren kişidir. Diş hekimleri de ağız bölgesindeki tüm hastalıklardan sorumludur. Tek farkı tıp okumuyo olmalarıdır. Ama tıpta görülen temel bilim derslerini görürler. Ayrı bir bölüm olarak okunmasının nedeni ağız bölgesinin vücudun geri kalanına göre daha farklı olması. Diş hekimliği için çok fazla pratik gerekir ve bu tıp faküktesinde yapılmak istenirse tıp 6 yılda bitemez. Diş hekimliği aslında tıptan sonra yapılan uzmanlık bölümlerinden biri gibidir. Nasıl bir beyin cerrahı bir kalp ameliyatı yapamaz ise bir diş hekimi de ağız dışında ameliyat yapamaz ama aynı şekilde bir tıp doktoru da diş hekimi gibi ağız tedavisi yapamaz. Bu arada dünya çapında tıp mezunlarına verilen ünvan "dm" dir yani "doctor of medicine" dir yani "tıp doktoru" diş hekimlerine ise "dds" tir yani "doctor of dental surgery" ünvanı verilir yani "diş cerrahisi doktoru"
Ikisinede hekim diyolar ikisidr hastanelrrde cakisiyo tek benzerlik bu
00 Yorumla
+1 yıldoktordur diş hekimi diyosun yani diş doktoru demek.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHekim diyorsun , hekim doktor demektir = Diş doktoru :))
00 Yorumlaaynı seyler yanı diş doktoru
12 Yorumla
Soran+1 yılDoktorluk tip okuyunca olmuyor mu?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 567 cevap paylaştı. ikiside doktor branşları farklı sadece
00 Yorumla
+1 yılhekim=doktor
00 Yorumla
+1 yıldişcidir
10 Yorumlane farkeder ki :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok farklı çok
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi