AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
112Cevap
Evet kesinlikle olması gereken bir şey eminim ki çoğu kadın rahat rahat okumak için gideceğini düşünüyorum rahatsız eden olmaz en basiti
Ben gitmem. Kafa yapıları kendini belli eder daha iyi o açıdan. Herkes hakettiği vizyonu yaşar...🦄🍀❤️
Erkek tacizinden korkan kadınlara ayrı okul açmaktansa erkek tacizini ortadan kaldıracak fikirler üretsek çok daha akıllıca bir iş olacaktır..
Kadinlara yonelik daha koruyucu politikalar uygulamak ve erkeklere yonelik daha agir ceza vermektense boyle bir seyi uygun bulmuslar cok yazik diyorum ve sacma buluyorum hepimiz insaniz ve bir arada yasamayi ogrenmeliyiz
Açılsın bence. Tercih seçenekleri çoğalması herzaman iyidir
3 erkek 1 kız beğenmemis erkeklerin hoşuna gitmemiş. Size ne arkadaş isteyen istediği yere gider..
Hayır saçma bence kadın erkek ayrımı yapmaya devam mı edicez
Çok şacma normal hayat da Kadınlar ve erkekler iletişim halinde zor mantiksiz
Ekşi verenler bu konuyu bana açıklasın bakalım neresi yanlış
Desteklemiyorum. Kadın ayrı bir canli değil. Bunu normallestirmesinler
Asla. İnşallah Allah nasip etmez. Allah bu topluma önce akıl sonra da ilim versin...
herkese kendi isteğine göre bir okuma seçeneği sunulabilir
Hiçbir şeye bağlamadan yani taciz vs. şunu da düşünmeliler. Bazıları geri kafalılıktan değil de dikkat dağılmasın vs. gibi sebeplerden de kadın-erkek ayrı okul isteyebilir. Japonya yapınca oluyor biz yapınca bağnaz oluyoruz nedense.
Azerbaycanda 1992 ci ilden boyle bi universite var eskiden kızların okumasına izin verilmediği için acilmis...
tabi sorun yok ama üniversiteden önce kadınlara özel erkeklerin çalıştığı kerhane açılması lazım ki biz erkeler bir rahat edelim efendim
Gereksiz demiyeceğim çünkü amacı okumak olan kızların işine yarar. Üniversite birisi asıldı derdi yok.
Yani bu devirde herkese hitap edilebilecek seçeneklerin olması güzel. Tercihe kalmış. bence artı tarafları daha güzel olur. Sırf erkekler var diye okutmayan ailere karşı güzel bir seçenek en azından çocuklara fırsat doğar.
Bölumun %90ı erkekti. Bana bi fenaliklari olmadi. Nerde yasiyor bu zihniyet anlamiyorum
açılsın tabi ya gitmek isteyen gider istemeyen gitmez tercih meselesi olmasında zarar yok
Başta çok saçma geldi ama ailesel problemler korkanlar vs olduğunu düşününce mantıklı. Destekliyorum
Kadınlara sadece eğitim konusunda hak veririm diğer konular da artık Yeter..
Ne güzel bir haber çok mutlu oldum. Destekliyorum. Kesinlikle.
Saçma bence kadın erkek ayrımı yok diyorlar ama insanları buna zorla istiyorlar
İtiyorlar
Zorla degil isteyen gider istemeyé gitmez
Zorla olmadığını bende biliyorum ama bu ayrım için yapılmış bir adımdır arkası gelecektir
Bir yanım destek verse de diğer yanım toplumu ayrıştırmak çözüm değil diyor.
aklı başında olgun modern kültürlü her kadını desteklerim
birisinin zoruna gitmiş
tesettürlü olanlar azınlıkta olur herhalde diye düşünüyorum
Unide kiz dusururum diye uni okumaya girdim şu hale bak bekar ölcem sanirim
Iste niye acilsin :
@dilara0808 napcam bilmiyom
Bekar oleceksin knk
@dilara0808 biliyorum
Tabi ki destekliyorum bu bi ayrıcalık değil ki aslında zaruri olması lazım
Destekliyorum tabi çok da güzel olur bence. Lise var bir sürü universite niye olmasin
Ne gerek var bu ayrımcılığı tetikliyor zaten hastalıklı bu zihniyet sapıklığın temelini oluşturuyor
Hiç bir kız gitmez. Okumak için gitmiyor lar ki erkek li ortam için orada çogu
ben gitmek istiyorum biz sizin gibi abaza değiliz
İnan sizler erkek lerden 1000 kat ilişki fazla yaşıyorsunuz tabiki abazan degil doygun olmuş oluyorsunuz o zaman 😊
siz bulamadığınız için yaşayamıyorsunuz yoksa tüm dünyayla çıkarsınız
A kızım sizlerden 100 ü geçik sevgilim ilişkim oldu hamile kalan oldu bıktık sizlerden o derece canım bbnm
kendin söyledin 1000 kat ilişki yaşıyorsunuz diye
Sen kabul etmiyon işte 😊
Her kadın aynı değil biz nasıl tüm erkeklere tecavüzcü katil demiyorsak sizde bir kaç tane öyle kadın gördünüz diye hepimizi suçlayamazsınız sonuçta annende kadın.
başarı sağlanırsa tüm üni ler kadın erkek diye ayrılmalı
:D :D onların verdiği suyu içmem ölüyorum deseler bir bardak su verenin ecdadını...
Afganistan'da kadın erkek ayrı okuduğu için gerici denir sonrasında tek bir cinsiyete özel üniversite açılınca desteklenir. İkisi de benim gözümde yobazdır.
orada zorla ayrı okuyorlar, bizde tercihe bırakılmış.
Neden böyle bir uygulama var? Cinsiyetlerin ne gibi bir farkı var ki kadınlara bu konuda ayrıcalık veriliyor? Taciz tecavüz konusu bu duruma neden oluyorsa o sorunu önlemek için bu çözümü uygulamak büyük ihtimalle daha çok artış gerçekleştirecek. Lütfen hiçbir topluluk için pozitif ayrımcılık yapmayın.
Bunu isteyen vatandaşlar olduğu için böyle bir uygulama var. Bunun pozitif ayrımcılıkla da alakası yok. Erkekler de ayrı üniversite talep ediyorsa ve sayıları 1 üniversiteyi doldurmaya yetecekse onlara da açılır. Bu ülke ailesinin erkekler var diye üniversite okumasına izin vermediği kızlarla dolu. Bu kişilerin eğitim hakkını kullanabilmesi için böyle bir uygulama gerekiyordu. Sadece bu da değil cinsiyetlerin size göre bir farkı yok diye başka insanlara göre de farkı olmamak zorunda değil, erkeklerle okumak istemeyen kadınlar olabilir ve sayıları da fazlaysa devlet onların taleplerine cevap vermeli çünkü devlet bunun için var.
Babası göndermiyorsa babasının eğitim alması gerekiyor burası laik bir ülke. Erkeklerle okumak istemeyen kadın ileride çalışmayı düşünüyorsa boşa okuyor çünkü çalışacağı ortamda da erkek bulunacak. Size göre yeterli sayıya ulaşınca devlet o topluluğun istediğini yapmak zorunda. O zaman yarın komünizime veya şeriata geçelim çünkü halkın azımsanmayacak bir kısmı bu düşünceler içerisinde. Bu olayı ortaya atanların amacı kadın - erkek eşitliği veya eğitim değil toplumu ayrıştırmak ve nefret siyaseti gütmek olduğunu biliyoruz.
Çalışmayı düşünür düşünmez orası ona kalmış, eğitim sadece çalışmak için alınmıyor. Babasının eğitim alması gerektiği fikrine katılıyorum ancak insanları hiçbir şeye zorlayamayız. Böyle şeyler zamanla değişir ve o zamana kadar bir sürü kız heba olur, böyle bir üniversite açarak bazılarını kazandırmak varken tam olarak hangi sebeple yapmamamız gerekiyor? Evet yeterli sayıya ulaşınca devletin yapması gerekiyor, ülkede yaşayanların büyük çoğunluğu ne isterse o olur demokrasi böyle bir şey.
@Acılıkoala Toplumun kaçta kaçının böyle bir talebi var? Türkiye'de on milyonlarca kişilik gruplar kürtçe eğitim isterken kaale alan yok, ki olmamalı da
Ama derdi üniversite okumak değil siyasi provokasyon olan tiplerin her isteği emir telakki ediliyor
Haklısınız 🥴
Fikrine katılıyorum King Ragnar ana dilde egitim safsatası da bu saçmalıkları içinde
@Ragnar_Lodbrok Toplumun büyük bir yüzdesine gerek yok bunun için tek bir üniversite açılacak, o üniversite doluyorsa bu yapılması için yeterli. İmam Hatipler gibi her yere bunlardan açıp milletin başka alternatifi olmamasını asla desteklemem.
Kürtçe eğitim konusuna gelirsek, seçmeli ders olarak bu insanların da taleplerinin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum ama komple Kürtçe eğitim yapılabilir bir şey değil çünkü ülkenin resmi dili Türkçe ve bütün kurumlarda olması gerektiği gibi Türkçe konuşuluyor.
Niyet okumuyorum sonuçlarıyla ilgileniyorum ve sadece burada bile ailem göndermiyor üniversite okuyamayacağım diyen bir sürü kız görüyorum en azından bir kısmı bu şekilde okuyabilse ailesine veya kocasına mecbur kalmasa kârdır.
@Acılıkoala O kurulacak şey de üniversite olmayacak. Akp'nin dandik üniversite görünümli kurstan bozma eğitim kurumu olacak. Celal Şengör ülkedeki öğrencilerin hiçbirinin üniversite okumadığını söylüyor mesela. Hadi Odtü'yü, Yıldız'ı üniversite saydık, buralarda okuyanlar zaten boşuna okumuş olacak.
Annesi babası göndermiyor diye üniversite okuyamayan kızın başka sorunları vardır, onun derdini üniversite açarak değil, ana babaya ceza vererek çözersin. Kimse kimsenin eğitim hakkını gaspedemez.
Üniversite eğitimi zorunlu değil, okuyacak kız da reşit. Devlet bu konuda zorla kimseye bir şey yapamaz ki ailesiyle kızı düşman etmek de hiç mantıklı olmaz. Şu an kasiyerlik için bile millet üniversite mezunu istiyorlar, ben de çoğu yerin iyi eğitim vermediğinin farkındayım ama bu kızların üniversiteden başka da alternatifi yok.
@Acılıkoala Türkiye'de ben devletin yerinde olsam, kalifiye eleman gerektirmeyen işler için üniversite mezunu şartı koşmayı zaten yasaklarım
Ayrıca o işler öyle değil, Türkiye'de yobaz kitlenin gerçekten devletçe itilip kakılması lazım.
Gider eğitim programı açarsın, ailesinden destek olmayan genç kızların eğitimini sağlarsın. Ana babası karşı çıkarsa da terslersin bu işler böyle
Böyle anne babalara düşman olması gerek insanların. Başlatmayın aile değerlerinize diyerekten.
Şart koşmayı yasaklamak bir şeyi değiştirmez, şartlara üniversite mezunu yazmaz ama işe alacağı kişiyi üniversite mezunlarından seçer bir şey değişmez. Direkt üniversite mezunu almayı yasaklasak bu sefer de bir sürü üniversite mezunu iş bulamaz.
Bunun için eğitim programı açılmalı bence de ama herkesin tek sıkıntısı maddiyat veya kalacak yer değil. İnsanlar ailesiyle düşman olmak istemiyor çünkü ömür boyu bu konuda vicdan azabı çekmekten korkuyorlar. Bu yüzden orta yol olarak hem kızları mağdur etmeden hem aileleri düşman etmeden böyle bir alternatif olabilir diye düşünüyorum.
@Acılıkoala Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri gerontokrasi ve yaşlı kesimin toplumu belinden kırması
Vicdan azabıymış bilmem neymiş hepsi toplumun bu ahlaksız yapısı
Çok korkuyorlarsa açıktan okusunlar. İmamhatiplerin üni versiyonu olmuş resmen. Saçma sapan
ne olacak biliyor musunuz? yobaz aile yapısına sahip kızlarımız, kadınlarımız okumak istiyosan bu üniversiteye gideceksin başka şansın yok denecek. belki bazıları için iyi olabilir ama bana gore şeriata bir adım
Hayır desteklemiyorum iyice haremlik selamlık olmaya doğru gidiyor ülke.
olabilir olmasina da ben genclere universiteye hic gitmemelerini tavsiye ediyorum. maddi ve zamansal olarak buyuk kayip bu ulkede.
Destekliyorum zorla kolundan tutup burada okuyun demiyorlar heralde isteyen gider okur istemeyen okumaz
Çok saçma neden erkeklere özel üni yok? Asıl onlar için açılmalı
Şaka gibi erkeklerin yaptığını normal görüp kadını kısıtlıyorlar
Açılsın açılsın sonra eşcinsel vakaları arttı diye ortalığı birbirine katarlar ahahsjsj
Ne gerek var böyle şeylere Afganistana çevirdiler ülkeyi.. Bugün kadınlara özel üniversite derler, sonra diğer üniversitelete gitme hakkını kaldırırlar. hoş geldin taliban
Ne günlere kaldık yarabbim. Haremlik selamlığa döndüysek çadır hayatına da geçelim
boylesi uygulamalar ters tepiyo tera psikolojik etkisi var
Erkekleri niye rahatsiz ettigini biliyorum ben cunku artik rahat rahat universiteye gidip ona buna bakip rahatsiz edemezler kizlari. Ben sonuna kadar destekliyorum
Evet. Cinsler ayrilmali. Escinsellik daha iyi diyor abiler.😂😂😂🤔👍
İlerde erkeklerin olduğu ortamda calisicak zaten çalışmak için okuyor yani erkekler her yerde kimse kabul etmese de erkekte kadında birbirine ihtiyaç duyarlar. Bence saçma ama hayırlısı
Yobazlık alameti diğer yandan taciz edilen kızlar için ya da erkeklerle aynı ortamda olmaktan çekinen kapalı kızlar için ekstra bir seçenek sadece
Değerlendirme skalanız oldukça ironik. Yobaz olan sizin zihniyetiniz bence. Yurtdışında bunun örnekleri var. Demek herkes yobazmış bir bir ileriymişiz şimdi bizde yobazlık şerefine layık olduk😃
@BiBusesin tatlım kimse kimseyi zorla becermiyor bu projenin amacı zinayı azaltmak 😄
Sadece kadinlara mi bence erkeksiz olmaz ayrica takip isteğimi kabul ettin ama bir merhaba demedin ya valla cok ayil ya :(
Aşırı saçma şeriata göre yönetilmiyoruz o zaman hocaları da sadece kadın olsun geri kalmışlık başka açıklaması yok
Kadınlara özel üniversite açılıp kadınları okutmaya çalışılacağına o geri zihniyetleri değiştirmelerini öneririm
Desteklemiyorum! Kızların sayısı karma okullarda azalırsa erkeklerin çoğu okumaz
şeriatın habercisi bu. şeriatla yönetilen ülkelerde karma eğitim yok. .
saçmalık bu sadece erkek hegomenyasını dahada güçlendirir
güçlensin 🤔 ne olacak
@neolacaksaolsun56 neden güçlensin sizin bizden bir üstünlüğünüz yok
@sevmekemektirr9 elindeki telefon bile biz erkekler yaptım ustunlugumuz var
@Osmansonmez hahahahaha bu telefonu yapan erkek seni kendiyle bir mi tutmuyordur cinsiyetinle övüneceğine kendinle övün vizyonsuz
Cinsiyetçi yaklaşım desteklemiyorum 😡
Beni de güvenlik yapsınlar o üniversiteye. Kardeşin kadınları seviyor 😂😂
Desteklemiyorum çünkü diğer tıpın puanı yükseliyor bu yüzden
İyi ama erkekler içinde açsınlar
Tek kadınlar için olmaz
erkeklere özel oluyor birde kadınlara özel olsun bu seferde :) .
Bence cok kotu ama bilmiyorum isteyen de olabilir :/
Erkekler olarak buna karşı çıkmalıyız çünkü kızlar olmazsa biz ne yaparız
Bunun için geç bile kalınmış kadın erkek ünv olması yabancı ülkelerde çok yaygın