Özellikle kadınların yorumlarını merak ediyorum. Sadece kadınların gidebileceği üniversiteler açılacak.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılHem iyi hem kötü yanları var. Iyi yanları üniversiteye sirf erkek var, kizim baska yollara sapar diye gondermeyen karanlik zihniyetli bir kesim var. Onlarin ici rahatlar, bir sekilde gidemeyen kızlarımız icin iyi olur. kotu yanı japonyada evet uygulaniyormus ama biz japonya degiliz kulturumuz bir degil. Bu durum cok suistimal edilebilir. Gunumuzde zorla başını kapattırıp imamhatip ortaokuluna/lisesine gonderilen kizlar var. Bu da muhtemelen öyle olur. Kiza ya kadin universitesini kazanirsin ya da okumazsın gibi bir secenek sunulabilir. Bugun bile kız gozumuzun onunde olsun diye il dışına gondermeyen burda oku diyen aileler var. Onun disinda erkekten soyutlamak ne kadar dogru. Tip 6 eczacilik, diş 5 yil, ogretmenlik falan 4 yil. Bu kadar yil harem gibi aynı cinsinle bir arada kalmak insani çıldırtır bence. Dogadaki dengeyi saglayan kadin ve erkektir. Biri cok olursa olmaz, biri az olursa olmaz, biri hic olmazsa olmaz. Besin zinciri gibi düşünün. Erkek evet kimi zaman kizlari rahatsiz etse de bazi sapiklar, digerleri yeri gelince ortadaki dengeyi saglayan bir terazi oluyorlar. Onun disinda bu kadinlar calisma hayatinda da erkeklerle çalışacaklar. Nereye kadar ayiracaklar merak ediyorum. Bir yandan iyi bir yandan kotu dedigim gibi. Bu durum cok suistimal edilir. Bugun kızların 50 tane girebilecegi universite varken 2021 de devlet kadin universitesi açmış ne isin var elin erkekleriyle, hem rahat edersin, okulunu okur gelirsin, sen kadin universitesini kazandin kazandin yoksa sana universite yok diyen tipler eminim olacaktır. Bu tepki de etkiye yol acip bu universitelerin daha da cogalip kadinlarin iyice soyutlanmasina neden olabilir. Gunumuzde muhendislikler de bile kız ogrenci artışı varken ve kizlar kendilerini o bolumlere de kabul ettirebilmisken bu iyi olmadi, olmaz. Amac guzel olabilir ama benim ulkem bu amaci guzel kullanmayabilir. Kadinlari egitelim derken secenekleri kısıtlıyorlar farkinda degiller. Benim ortaokulda kac arkadaşım zorla imamhatibe gonderildi. Biri bizim sehrimizin en iyi 3. lisesine girebilecekken babasi olacak yuzunden imamhatipte okudu. Fikir guzel ama kullanma amacinin ne oldugunu soylememe gerek yok. Kadin ve erkek bir arada olmalı. Dogadaki her sey birbirinin dengesiyle ayakta durur. Kadinin dengesini de erkek saglar erkeginkini de kadin. Birine agirlik vermek hic iyi sonuclar dogurmaz. Bu universiteye erkek hoca da vermezler. Sonra kizlar normalken erkek gormeye gormeye erkek delisi olup cikabilirler bu da baska bir yan etkisi. Kadinin cinsel kimligine zarar verme durumu da var. Yani bizim ulkede bu sistem olmaz ve yanlis kullanilir. Ortaokullari (imamhatip ortaokullari) daha cinsel kimligi olusmamis, oturmamis cocuklari bile ayırır olmuslar.
14 Yorumla- +1 yıl
Sistemde olumlu ve olumsuz yönleri var dediniz ben tamamen olumsuz olduğunu düşünerek şunu söyleyebilirim ki olumlu dediğiniz noktalarda da şu karşımıza çıkıyor. Babası erkeklerle münasebet kurmasın diye bu okula yollar böylece cahil baba yüzünden kızın hayatı heba olmaz. Ama üniversiteden çıkınca yine başka bir şehirde üniversite dışında yine erkeklerle münasebeti olabilir. Yani cahil baba bunu da düşünür ve yine yollamaz üniversiteye kızını. Yani bu sistemin savunulacak bir yanı yoktur bu bakış açısıyla bile
Cevap sahibi+1 yılZaten genelde olumsuz olabilecek durumlardan bahsettim yorumumda farkettiysen. Bu sistem olmaz, oturmaz, neresinden tutsan elinde kaliyor. Benim demek istedigim şuydu icinde ukte kalan kizlarimiz var. Evet belki calisma hayatina yine babasi olacak kisi izin vermeyebilir ama kizin elinde diplomasi olur en azindan. Kiz evlenince babadan kurtulup o diplomayla calismaya baslayabilir eşi karsi cikmazsa ya da babasi vefat eder gider calisir, kpss ye girer bir seyler yapar. Ama simdi bu erkek var diye gondermeyen zihniyetliler kizin hayatini tamamen karartıyor. Lise mezunu cogunlugu. Yasi oluyor kizin 30-35 evlenmis coluk coluga karismis oluyor o saatten sonra okuyamayabiliyor belki boyle bir avantaji olabilir ama onun disinda savunulacak bir yani yok yorumumda da bahsettim. Hatta Şu an zorla kizim okusun diye gonderen ama icten ice erkeklerden rahatsiz olanlar var onlar icin bir kapi olacak bu sistem. Kadinlar sahaya daha cok ciksin derken bunu istemedik. Erkekler kadinin varligina alismak zorunda. Universitede, trafikte, calisma hayatinda kadin olacak, olmalı. Son donemlerde bu durumlar hosuma gitmiyor. Pembe otobüs, kadin universitesi falan filan. Erkek ve kadin bir arada durmaya alisacak. Erkekler kadini kabul edecek.
Cevap sahibi+1 yılBu kadin uni durumu sadece babalar icin degil ki erkekler öğrencilerde diyecek madem burda okumaktan, bizden rahatsizsin gitseydin kadin universitesine ne isin var burda. Demek ki bir seyler yapayim, erkeklerle yakin olayım, evlenecek birini bulayim diye geldin gibi igrenc seyler soylenecek. Zaten bu toplumda kadina oyle kotu igrenc ithamlar soylenirken bu uni ve yayginlasmasiyla birlikte kadınlara artik y*llu gozuyle bakilacak karma bir okula gittigi icin. Simdi bile oyle degil mi? Kiz guzel bir bolum kazanmis ya da istedigi bolumu kazanmış bazi kara zihniyetliler demiyor mu artik simdiki kizlar okumaya degil sey yapmaya geliyor diyen kesim yok mu bugun de. Var ama bu uniyle daha da cogalacak. Toplum yuzunden kiz istemese bile bu uniye gitmek zorunda kalabilir. Millet kiz ogrencilere niye karma okula gelmis ki diyecek, igrenc seyler soyleyecekler arkasından.
Cevap sahibi+1 yılBu durumun daha cok kotu yani var. 2023 de beklenmemis. 2021 de aciliyor ki kadını daha soyutlayalim diye. 2023 teki secimi kaybedecegi cok net. Kaybetmeden, gitmeden iyice ortaligi karistirayim da gideyim diyorlar. Japonyanin sadece bu yonunu almalari da ilginc. Ekonomisine baksaniza, teknolojisine baksaniza. Ama yok nerde b*kluk var. Nerde kadina ve topluma zarar verecek bir eylem var onu secip uygulamaya geciyorlar. Yahu apartmanimda imamhatip ortaokuluna giden bir kiz var. 6. sinifta. Yasi da sanirim 11. Kucucuk kız. Bildigim kadariyla daha bulug cagina ermemis. Gecen karsilastim markete gidiyorum abla dedi bende oraya gidiyorum gel beraber gidelim. Yahu kız yolda nerde erkek varsa arasına 2-3 metre mesafe koydu. Covidden bile bu kadar mesafe konulmuyor. Erkeklerin yanlarindan gecmiyor. Ayni yolda yururken sag tarafimdan erkek gecerse soluma geciyor kiz. Markette dikkat ettim gidip kız elemanlara soruyor soracagi ne varsa. Yani ergenliktende olabilir bu utancgaclik falan ama kiz resmen erkekleri öcü gibi görür olmus. Bu kiz simdi ilerde nasil evlensin, nasil esine yaklasabilsin, nasil calisma hayatına girebilsin. Bazilari her kiz boyle olsun istiyor sanirim. Erkeklere komple dunyayi birakalim o zaman. Ne isimiz var bu dunya da. Ben bu olayi tasvip etmedim. Beni anlamamissin ustune eksi vermissin. Ben bu duzenin degismesini istiyorum. Bu igrenc zihniyetin, karanlik rusuncelerin degismesini istiyorum. Bununda kadinlari ayristirarak gerceklesmeyecegi apaccik ortada
En İyi Cevaplar
+1 yılLaiklik, eşitlik, hürriyet içinde yaşama ve önce kendi ülkesine sonra dünyaya yayma amaçlarıyla kurulmuş bir ülke ne ara bu kadar gerici ve yobaz bir zihniyete büründü acaba. Yani gerçekten artık utanıyorum ya bu ülkeden. Biz kadın erkek eşittir diye bas bas bağırırken, bunu insanların kafasına sokmak için çabalarken bu ayrıştırma neden? Kadın ve erkek aynı okulda, aynı sınıfta okuyunca ne oluyor? Ne kadar da zihni sadece sapıklığa, pisliğe çalışan ve bunun arkasına sığınıp kendini haklı göstermeye çalışan insanlar varmış ya ülkede. Yazıklar olsun...
11 Yorumla
+1 yılAçılsın sıkıntı yok devlet herkesin tercihine göre hizmet sunmak zorunda. İsteyen orayı tercih etsin bu özgürlüktür. Ama şunun garantisini kim verecek? Orada okumak istemeyen kızlarını oraya zorla göndermeye çalışan aileler olmaması lazım kızlarının hayallerini yikmamali aileleri. Benim tek tereddütüm bu.
00 Yorumla
Yanlış olduğunu düşünüyorum bu şekilde yıllarca avrupada ruhban okulları vardıa ordaki rahibelerin ne durumda olduğu ortada karma eytim en iyisi kadın ve erkeği ayrı düşünmek şaçma altında iyi sebebler yok.. Bunu yapanlar sosyolojiden gram haberdar değiller..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
62
Cevap
42Cevap
+1 yılDoğru bir fikir degil bence. Ortadaki tacizleri tecavüzleri durdurmaya çalışmak yerine kadınları kaçırmaya çalışıyorlar. Bi gün universitede bi kız tacize uğradığında diycekler ki; o zaman o da kadınlar üniversitesine gitseydi tacize uğramazdı, diyecekler. Bunu dedirten bi sistem yapıyorlar yazık.
40 YorumlaSaçma buluyorum çünkü kadın üniversitesi yerine diğer ünilere giden kızlarımıza aranıyor gözüyle bakılacak vs vs. Bu üniversiteden mezun olunca erkeklerin olmadığı yerlerde mi çalışılacak anlayamadım doğrusu.
Bir şeyi düzeltmek istiyorlarsa temelden başlayacaklar.
Toplumun her yerinde kadın ve erkek karşılalıyor bu önlenemez bir gerçek. O yüzden tek kelimeyle SAÇMA buluyorum.50 Yorumla- Gündem konusunda 520 cevap paylaştı.
+1 yılKadin universitesi acalim..
Kiz lisesi...
Ergen kiz ilkokulu...
Kiz cocuklari anaokulu...
İyice ayristiralim..
Sistemi ya da egitim sistemini diyelim duzeltmeyelim..
Mevcut erkek bakis acisinin yanlisligini degistirmeyelim...
Kadinlari aytistirarak birseylerin duzelecegini umalim...
Sonra bu okullara gitmeyenlere farkli gozle bakilmasina seyirci kalalim..
Ayni o saatte orda ne isi vardi..
Sort giymeseymis gibi...
Kotuye dogru bir hamle daha... yazik20 Yorumla
+1 yılAçılsa ne olacak ki okulun kapısında erkekler yine kızları dikizlemeyecek mi?
Kız Meslek Liselerinin önlerini görüyoruz durum ortada...
Ayrımcılık yapılacaklarına yeni nesili biribirine düşmanca yetiştiremeden, insana insan olduğu için değer verilmesini öğretmeleri gerek...
Bunlar çözüm değil bunlar daha çok tetikleyici olur.
Aslında okul öncesi eğitimden başlayıp köklü değişimin yapılması gerek.
Her iki cinsiyeti de aşağılamadan çözüm bulmak zor olmasa gerek bence...20 YorumlaSacma buluyorum kadin ve erkek toplumda bir butundur ayristirilmamali. Diyelim ayirdilar okul bitti meslege atildi o zaman da kadin ve erkek ayri mi çalışacak. Ayristirilan ogrenciler okuyup is hayatina atildiginda bir doktor bir ogretmen veya aklimiza gelen her turlu meslekte nasil karsi cinsi gormezden gelebilecek ya da uzak durabilecek. Kadin ve erkek toplumda ic ice ve uyum icinde yasamali cinsiyet ayrimi olmadan bir birey olarak gorulmelidir..
20 Yorumla
+1 yılSadece kadinlarin geidebildigi üniversiteler mi? saçmalık Kiz liseleri bana hep sacma gelmiştir orada okuyan arkadaslarim bölümleri söylediğinde hiç sasirmamisrim dikis nakış çocuk bakimk cunku bu basimidakilwre göre bir kadın sadece bunlardan anlar mühendis mimarlık kadın yapamaz anca çocuk baksın yemek yapsın kıyafet diksin ha farklı bir bölüm varsa da affola duymadım Hani şu kız ve erkeklerin ayrı okuması daha iyidir yalanı varya neymiş kizlar DHA guvenli oluyormuş tamamen yalandır.
12 Yorumla- +1 yıl
Ya yok öyle bir şey bilişim teknolojisi adalet hasta ve yaşlı bakımı grafik tasarımı gazetecilik ilahiyat ve daha bir sürü bölüm var aşçılık bölümünde de kadınlardan çok erkekler çalışıyor meslek lisesinde mühendislik ve mimarlık gibi bazı bölümler yok onun için üniversite okuyorsun
- +1 yıl
@Deryabulut
Bilgi için teşekkürler
Ama bana yine de saçma geldi
+1 yılFırsat eşitliğine ters bir durum derim. Eğitim insan hayatında birleştirici rol oynar. Kadinlarin daha cok söz sahibi olmasını istemem erkek hegomanyasina karşın daha cok ayakta durabilmeleri is dünyasında sosyal yasanridadaha çok on planda olabilmeleri onlara ayrı bir üniversite yaparak olmaz. Tam aksine erkeklerle kadınların aynı ortamdaki uretimleriyle sorunlara cozumcu yaklaşımlarıyla olur. STK ve Kadın Hakları savunuculugunun bu ayrı üniversite hakkındaki katkilari desteği var mi bilmiyorum ama kutuplaşmaların önüne geçilmeli artık sonra da erkek üniversiteleri diye üniversiteler acilmasin. Eğitim kurumları universiyeler liseler bakıldığında güncel sorunların çözümü içinde insan yetistirmeli insan egitmeli. Sınavda sorulan sorular bugünün virusu hakkinda da olmalı doğu akdeniz suriye azerbeycan ermenistan olayı , libya ege sorunu konuları hakkında da olmalı kadına tecavuzle şiddetle alakalı da olmalı sik sık sempozyumlar olmalı tiyatrolar düzenlenmeli..
10 Yorumlagecen haziran ayindaki japonyaki g20 zirvesinde erdoganin japon kadin universitelerinden etkilenmesi uzerine Turkiye de dusunulen model ama Turkiye de acilacak kadin universitesi anca tekstil uzerine olur... japonyadaki gibi ileri endustri 4.0 altyapisi Turkiye de yok hem de japonyadaki kadinlar gibi Turkiyedeki kadinlarin kazanilmis statu sahipligi yok.. Turkiyedeki kadin nufusunun %70 lumpen %30 isgucune katiliyor.. Turkiye de bu model tutmaz..
10 Yorumla
+1 yılTamamen rezalet. Çok iyi bir eğitim sistemi var ya zaten. Bide bu çıktı. Karma eğitimi yok edip arap ülkesine döndürmek istiyorlar ülkeyi. Şeriat gelecek yakındır.
32 Yorumla- +1 yıl
Her yerde kadınlar kötü şeyler yaşıyor. Dolmuşta işte evde.. kadınları çocukları korumak için onları ayırmak çözüm değil. Kadınlara şiddet uygulayanları taciz edenleri adaletli bir şekilde cezalandırmak. E taciz edeni tecavüz edeni sal dışarıya ama kadınları korumak için kadın üniversitesi aç. Bumu çözüm
Bence çok saçma. Ee orda okuyanlar nerde çalışacak her yerde erkek var o zaman yine kadınlara özel iş yeri mi açılacak. Her yere üniveriste açmak yerine bunu düşünmek yerine iş yerleri acın da onca üniveriste mezunu gençler iş bulsun
03 YorumlaAçılmalı tabiki, zorunlu eğitim değil isteğe bağlı eğitim minvalinde kişiler tercihleri doğrultusundaki üniversitelerde eğiim almak istiyorlarsa alabilmeliler. Kadınlara özgü oluşum, birim ve kurumlarin japonyada çok örneği var. Lakin türkiyede cehalet, ataerkil erkek hegemonik tavır ve ahlak yoksunu deyyusslar yüzünden karma üniversiteye giden kadınlara yanlış bakan yobaz bir zümre oluşacaktır. O zümreyi arabistana sürmekte fayda vardır
10 Yorumla
+1 yılNe saçmalık ya erkeklerle birarda olunca ne oluyormuş sanki? Oldu ayrı gezegenlerde yaşayalım bu kadar günahsa Allah niye aynı dünyaya koymuş? Bu kafa anca sorun yaratır ama sorun çözmez
10 Yorumla
+1 yılKadinla erkegi birbirinden ayirdikca doganin dengesini bozduk herkes abaza oldu Allah sonumuzu hayir etsin memleketin kaderini emin ellere teslim etsin insallah
11 Yorumla- +1 yıl
Begenmeyenler yallah Arabistana🙃zkdkf
+1 yılİyi olur
Hayır bazıları var anlamıyorum, erkeklerle aynı ortama konduklarında biz kadınız derler bişey bulup kavga çıkarırlar ayrı otobüs ayrı sınıfa konduklarında niye bizi ayırıyor aşağılıyorsunuz derler, ah şu tecavüzcüler böylelerine denk gelse jsjjsjs
İyi olur amacı farklı olanlar okulu bırakır amacı ders olanlar daha iyi odaklanır02 Yorumla- +1 yıl
Hoşşşşttttt
- Gündem konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılOrya giden kişilerden zaten bir zikim olmayacağı için iyi de olur kimle muhatap olmayacağımzı anlarız. Bu zihniyete katkı sağlayan kişiler de hatalı.
40 Yorumla
+1 yılMillet ileri gider bizim ülke geriye gitmek için elinden geleni yapıyor
30 Yorumla
+1 yılBu ülkeden gitme vakti geldi. İyice cılkı çıktı anasını...
22 Yorumla- +1 yıl
Al işte hadsiz... Sonra niye hala burdayız? Bizim ülkede tartışmamız çözüm bulmamız gereken onca önemli konu varken. Sırf bu ve bunun gibi benyinler yüzünden burdayız. Kelime israfı oldu nasıl olsa idrak edemiyceksiniz kendimden özür dilerim.
+1 yılSadece kız meslek liseleri de var onlara noye bu kadar tepki gosterilmedi dndnd
20 Yorumla- Gündem konusunda 490 cevap paylaştı.
+1 yılBöylece okumayan kadının kalmayacağını ümit ediyorum.
Çünkü bir kadın okumazsa, eğitimsiz bir nesil yetişir.00 Yorumla Erkek ortamından rahatsız olan ailesi bunun için göndermeyen insanlar için güzel bence
10 Yorumla- Gündem konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılAllah aşkına çoğalsın bu ünilerde kızlarda öğrensin erkeksiz durulmayacağını değerimizi bilsinler
10 Yorumla Genel olarak umurumda değil ama bunu yaptıran fikriyatın ülkemde barınması üzüyor beni bayağı
113 Yorumla- +1 yıl
O fikriyat sahibini bu memleketin insanı seçti yüzde 52 oyla sen kimsin ki sen çek git bu memleketten ait olduğunuz yere basit şeyy
- +1 yıl
18 yıldır halk getiriyo boru değil daha nice 18 yıllara reisimmm
- +1 yıl
@Bankerçılgın ulan amc1k ağızlı senin halkını seveyim aptal bacım ç0cuğundan başka bi s1k değilsiniz dolar olmuş 8 cebinde para yok haşa reis diyon zihniyetini ziktigimin arabı hadi oradan lan türkiye bura türkiye
- +1 yıl
bacım yazmış program orul orul 0rzbu cocuğusun
- +1 yıl
Eğitimsiz Çomarlar sizi
- +1 yıl
ÜLKENİN %52 Sİ GERİZEKALI
- +1 yıl
ya bu canım toplum yüzünden benim gençliğim de gidiyo parasız pulsuz bide sevinio yarяak ağızlılar ya
- +1 yıl
@bankercılgın yallaah arabistana
- +1 yıl
Mezarını görelim or0zbunun s1ker1m parmaklıkları
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılAmac egitimse ne fark eder acilmasinda bir tuhaflik olmaz
10 Yorumla İslam a gelince para var üniversite yapalim fakire ekmek kapısına gelince asla yok.
10 YorumlaJaponyanin kadın üniversitesi varmış vs vs. Japonyanin her bokunu yaptık. Bu kalmıştı
10 Yorumla
+1 yılGüzel bir şey yapmışlar karma sistemi hepten kaldırmak yerine
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDedikodu yapmak için tuvalete gitmelerine gerek kalmaz artık. Zaten Allah böyle buyurmuş. Erkeğin yeri ayrı, kadının yeri ayrı olmalı.
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@WhiteMr Bunu kur'an a anlat koçum.
Sadece kadinlarin calisabilecegi islerde mi calisacaklar ki?
00 Yorumla
+1 yılAilesi bu yüzden göndermeyenler var. Bence daha çok kadın okuyacak demektir. İyi olmuş
00 Yorumla
+1 yılCinsiyet ayrımı başladı. Bu yapılmamalı. Çünkü amaçları belli
00 YorumlaBurası türkiye cumhuriyeti kardeşin siz arabistanda mı yaşıyorsunuz allahın belaları
00 Yorumla
+1 yılOlabilir neden olmasın isteyen istediği yerde okuyabilir.
00 Yorumlaİyi dusunmuyorum bunlar politik ve siyasi dusunceler.
00 YorumlaAynen millete kadın erkek ayır kendine bilmem ne...
00 YorumlaOda iyi bazı babalar kuzlarını üniye göndermiyor belki bu şekilde fikirler değişir
00 YorumlaKız meslek gibi olmasın 😐😂😂 Saçma ve yanlış bir fikir bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürk olmaktan gurur duyuyorum ama bu ülkede yaşamaktan utanıyorum.
30 Yorumla
+1 yıltamam lezbiyenler dolar artik tamda onlarin istedi ortam 🤣🤣🤣
00 YorumlaPipim oldugu icin bu kadar dislanacagim aklima gelmezdi..
11 Yorumla- +1 yıl
Hahahahaga
+1 yılya millet zaten koca bulmaya gidiyor, kim napsın kadın üniversitesini :D
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSüper olur, saçma salak triplere giren kişileri oraya atar kaçarız.
28 Yorumla- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
Öğretmen misin
Cevap sahibi+1 yılHayır :)
- +1 yıl
Öğrenci annesi mi 😊
Cevap sahibi+1 yılHayır, öğrenciyim. 24 yaşındayım.
- +1 yıl
X per puanın var mı
Cevap sahibi+1 yılEvet, neden sordunuz?
- +1 yıl
M. s. j için
Gizli Üye(18-24)+1 yılHarika bu uygulama olur kim uygulamaya koyduysa allah ondan razı olsun 😍
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOlm niye eksiliyonuz la kız kıza takılsak iyi olmaz mı işte ünide, her şeye karşı çıkıyonuz siz de
+1 yılNiye cinseyet ayrımcılığı yapıyorlar hani eşittik biz güya?
02 Yorumla- +1 yıl
Imamhatiplerde öyle aga erkek kız ayrı 😏
- +1 yıl
He o ayrı knk onlar acilsin yapicak birsey yok
Cinsiyetçiliği ortadan kaldırmak istendikçe eşitlik istendikçe daha da ayrımlaştırılması oluyo bu çok saçma
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılmanitsiz üniversite hayatı yaşamak isteyen dindarların hoşuna gidebilir belki ndndnndjd
00 YorumlaBu sistem Japonya'da var millet ileri gider biz geri gideriz diyenler olmuş. Sizin niyetiniz okumak mı başka bir niyetiniz mi var? Önce onu bir sorgulayın.
01 Yorumla- +1 yıl
Japonya kadar gelişelim ondan sonra ayrı olur. Onların amacı haremlik selamlık yapmak
Japonya’dan esinlenerek alınmış bu karar Türkiye eğitimini onların eğitim sistemi kadar iyi yere getirmek istiyorsun öncelikle temelden başlamalısın buna ilkokullardan anaokulularından başlamalısın
01 Yorumla- +1 yıl
Japonya değil de Arap kafası olabilir mi
Korkunç bir hareket. Bir kısım kendi isteğiyle gidecek tabii ama birçok kız çocuğu aile zoruyla o üniversiteye gönderilecek. Üzüldüm
01 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerin gittiği okula gidince ne oluyor okumak isteyene her yer uygun
Yine cinsiyetçilik yine ayrımcılık. Saçma 😒
50 Yorumla
+1 yılToplumu ayırma çabasından başka bir şey değil Türk Kürt Laz Çerkez olarak bölemediler şimdi cinsiyetçilikle bölücekler
00 Yorumla
+1 yılEşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak diye bi deyim var o geliyo aklıma eğitim sistemi çok iyide sanki tek derdimiz bu kaldı ya
00 Yorumla
+1 yılKadınlara özel üniversite mi? Ne? Biz ne zaman bu kadar araplaştık?
10 Yorumla
+1 yılbakıcaz görücez iyimi olacak kötümü
40 YorumlaAyrımcılık bunun başka bir cevabı mı var anaç ne yani bunda?
00 Yorumla
+1 yılböyle bi şey yaparlarsa harika olur keşke daha erken yapılsaydı
00 YorumlaBir de çarşaf giyip deveyle gidelim
42 YorumlaFeminist ve peceliler icin iyi haber.
10 Yorumla
+1 yılCinsiyet ayrımcılıklarının başlama noktası bu
10 Yorumlaaslında yapılması gereken birşeydi
00 YorumlaSaçmalık. Hangi cagdayiz?
00 Yorumla- Devamını Gör (44)
Devamını Gör(89)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!