Merhaba! Resmi Gazete’de yayınlanan ‘2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nın ‘eğitim’ başlığı altında ise yine kadın üniversitelerine ayrı bir parantez açıldı. -“2022'de kadınlara özel üniversitelerin hizmete gireceği açıklandı. Ne düşünüyorsunuz?”
2022'de kadınlara özel üniversitelerin hizmete gireceği açıklandı. Ne düşünüyorsunuz?
Olması olmamasından iyidir. Seçmek isteyen kişiler seçebilir. Bu özgürlüğü onlara verebilmek lazım. Ben de mesela kadınların olmadığı bir üniversitede okumak istiyorum. Onu da açarlarsa güzel olur hem de adaletli olur. Erkeklerin olmadığı üniversitede okumak isteyenler okusun da bu sefer mezun olunca da erkeklerin olmadığı iş yerleri isteyecekler. İşyerlerinde erkekler de var o zaman ne yapacaklar?
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Orta okullarda cinsiyet ayrıldı, liselerde de ayrıldı hadi üniversitede ayrıldı, hadi diyelim otobüste de ayrıldın, metroda da... eeee nereye kadar?
Karşı cinsle bir kere iletişim halinde (ilişki demiyorum iletişim diyorum) olmadan büyüyen birinin sonraları iş hayatında nasıl çalışacağını sanıyorsunuz? İş hayatını, tüm her yeri heramlik selamlık yapamazsınız ki.
neden bu kadar yükseldiniz ki üniversite eğitim yeri karşı cinsin olmaması daha iyi tabiki dikkat dağıtıyor çünkü sanki komple kadın erkek ayrı ülkelere yollanıyor gibi konuşuyorsunuz üniversitede sınıfta hiç erkek olmasa ya da hiç kadın olmasa ne olacak okul dışı her yer erkek her yer kadın okulda da olmayıversin hem daha rahat olur bence yeniden üni okusam bende giderdim
Bu hükumet döneminde cinsiyet eşitsizliği yeterince ayyuka çıkmışken, erkeklerin bok kadar değeri kalmamışken, kadına ayrımcılık yapacağız diye her kadına cumhurbaşkanı yetkisi verilmişken, bir onlara özel üniversitemiz eksikti. Tayyip efendi şaşırma!
Yahu saçmalamasınlar, bilim yuvası haremlik selamlık mı olur? Afganistan mı burası? Ha iyice kopsun karşı cinsler birbirlerinden, sonra hemcinslerine hallensinler, veya bir karşı cinsin elini bile tutamadan mezun olsunlar. G. zekalılar 🤬
@ExecutionerX sosyalleşmelerinden bahsediyorum, anlama kapasiteniz kıtsa ben ne yapayım, karşı cinsin daha iyi tanındığı, sohbet edildiği yerdir üniversite, ilişki şart değil. Bu da üniversitedeki sosyal hayatın parçasıdır. Bir karşı cinsle oturup iki laf etmeyen 22 yaşında kazık kadar bireyler olurlar.
Al işte zihniyetin belli yazık kafana. Sosyalleşmekmiş hahaha. Sen burada erkeklerin muhabbetini gör bazılarının karşı cinse nasıl baktığını gör ondan sonra konuş bunları
Buradaki oradaki diye bir şey yok eğitimi ayıracağız dememişler zaten. İsteyen o üniversiteyi tercih edebilir. Tercih meselesi bu. Erkek üniversitesi olsa ve gidebilecek imkanım olsa bende düşünürüm gitmeyi.
Toplumdan ayrılması gerekenler kadınlar değil. Sözde savunma adı altında kadınları toplumdan ayrırmak yerine pis zihniyetli insanları, sapıkları, tedavüzcüler ayırsanız keşke.
Başarı ile de alakası yok dünyada en başarılı ünilere bakalım; University of Oxford- karma Stanford University- karma Harvard University - karma California Institute of Technology - karma Massachusetts Institute of Technology - karma
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben daha kolay sorunları çözücek bir öneri sunuyorum; Alacaksın Türkiye haritasını bir tane de cetvel düz çiziceksin Kuzey-Güney olarak bölünecek sonra "o piti piti karemala sepeti..." diye tekerlemeye başlıca ilk çıkan tarafa kadınlar yerleşecek orada kısım üreme bölgesi... Anladınız işte. Kademe kademe ayırmak yerine tümden ayırın daha iyi olur. Uğraştırmayın bizi.
Kadınlara özel üniversite olur da hayatin her alaninda kandinla erkegi ayiramazlar sonuçta. Sadece kadin doktorlarin çalıştığı hastane mi acacaklar ya da sadece kadınların öğretmen oldugu okul?