Umudunu yitirmeni istemem ama Harvard'dansa MIT'yi düşünebilirsin, bir tanıdığımızın eşinin ablası (çok ciddiyim gerçekten) lise ve üniversite sınavlarında birinci oldu ismi Reyhan mı neydi, Türkiye'den Harvard'a başvurdu ama kabul alamadı, MIT'den kabul aldı ve şu anda burslu bir şekilde MIT'de okuyor veya yeni bitirdi. Bir de yine Amerika'da yaşayan bir aile var ve kızları Harvard'da okuyor, aslında buluş falan yaptığı da yok kızın, özel bir liseden başvuru yapmış, girebilmesindeki en büyük etkenin doktor olan amcasının yanında yaptığı hasta bakıcılıpı olduğunu düşünüyor, Cerrahpaşa'da mı Çapa'da mı ne yapmış, Harvard'da çok büyük etkeni olan bir şey ise gönüllü olarak bu tarz şeyler yapmak ve en az bir spor veya müzik dalıyla ilgilendiğini belgelemek. Bu bahsettiklerimin ikisi de Türk
50 Yorumla
+1 yılAmerikanin yapmis oldugu universiteye gecis sinavlari var SAT ve ACT gibi bunlardan birine girerek oldukca yuksek puan alman ve sosyal açıdan bircok sertifikaya sahip olman lazim cunku sadece yuksek puan yetmiyor
365 Yorumla- +1 yıl
Bu SAT sınavına YGS sen önce mi giriyoz sonra mı? Sertifika derken kastın nedir?
- +1 yıl
Ygs lys sinav takvimiyle hicbir alakasi yok ulkemizde belirlenen tarihlerde yapılıyor bunu takip edip basvuru yapman gerekir. Sertifika ise şöyle aciklayayim diyelim ki harvard iki ogrenci arasinda kaldi biri sadece ders olarak basarili oburu ise derslerde basarili oldugu gibi ayni zamanda sosyal mesela okul spor turnuvalarina katilmis veya munazaralara katilmis harvard sosyal olani seçiyor ve katildigin bu etkinliklerin kaniti olarak da aldigin sertifikalari gormek istiyor yani sadece yuksek puan yetmiyor ayni zamanda etkinliklere de bilca katilman gerekiyor
- +1 yıl
Anladım kardeşim ben simdi eşit ağırlık oğrencisiyim. Bu üniversiteye girmem için bana tavsiyelerin nedir? Ayrıca nerden sosyallesirim? Dediğin faaliyetlere nerden katılcam?
- +1 yıl
Tavsiyem sudur her seyden once ingilizceni halletmen lazim sorular ingilizce olacak bu yuzden sorulari anlamalisin ayrica amerika edebiyatini da gelistirmen gerekir cunku sinavin edebiyat kisminda tipki bizimki gibi paragraf sorulari eserler ve "kelime hangi anlamda kullanilmistir" gibi sorular oluyor. Onlarin en meshur edebi eserlerinin orjinalini alip okuman gerekir. Sayisal kisim ise cok kolay oluyor sayisal icinse tavsiyem şudur: sat veya act sivavlarindan indir matematikte hangi tarz soruyorlar bak bazi sorular kalem oynatilmadan yapilacak cinsten o kadar kolay aslinda tum mat sorulari kolay ama bazi problem sorularini cozebilmen icin yine ingilizce sart.
- +1 yıl
Sosyal aktiviteye gelince o senin bilecegin is hobilerin nelerse onlarin uzerine yogunlas mesela futbolu seviyorsan evinin yakinindaki bir kulube uye olup ordan katilim sertifikasi alabilirsin veya okulunda belli zamanlarda mesela baharda senlikler oluyorsa onlara da katilabilirsin
- +1 yıl
Tamam çok teşekkürler :) Sağol arkadaşım. Peki ben bu deminki dediğin sosyal faaliyetlere nerden katılcam, nereden ve nasıl başvurucam?
- +1 yıl
Rica ederim ne demek bakarsın birlikte gideriz harvard üniversitesine :) sosyal faaliyetlerde dediğim gibi ya okuldaki etkinlikler ya da civarında bulunan etkinlik kulüpleri vb. Mesela yüzmeye gideceksen belediyenin yüzme tesislerine gidebilirsin veya karete yapmak istiyorsan yine devletin spor merkezine gidebilirsin her ilçede olan seyler bunlar
- +1 yıl
Anladım evet İNŞALLAH beraber gideriz :) Ben lise 3'deyim. Simdi eşit ağırlıktayım. Biz bu Sat'a görmemiz gerekiyor ya. Ygs'yede girmemiş gerekiyoer mu? Yoksa ikisinden biri mi?
- +1 yıl
Bunu ise soyle izah edeyim bu sınavlar ygs lys gibi sadece bir kere olmuyor sene içinde birkaz kez oluyor hangisinden en yüksek puanı aldıysan onunla basvuruyorsun ve sat act hazırlanacam diye ygs lysyi aksatmamanı öneririm önceligin her zaman ygs lys olsun hem sat veya actye gir hem de ygs lysye gir olur da harvard kazanamazsan türkiyede bir üniversiten olsun burada basarılı olup harvard ünisinin seni çagırmasını saglayabilirsin türkiyede güzel yeri kazananları burslu cagırıyorlar
- +1 yıl
Mesela ne gibi yerleri kazananlar? hukuk fakültesi falan gibi mi?
- +1 yıl
Ben sayısal oldugum icin sayısallardan cagırdıklarına sahit oldum fakat bolumden bolume degisir her bolum kendi icinde kimi cagıracaklarına karar veriyor
- +1 yıl
Harvard da hukuk bölümüde var diye okumuştum. Hukuk esitten alıyor. O zaman eşittende alırlar demi :)
- +1 yıl
Varsa tabi alırlar eminim ki aldıkları da vardır orada okuyan her turk sınava girmedi ki turkiyeden cagırılıp gidenleri de vardır aralarında kesin sayısalda varsa esitte de var :)
- +1 yıl
İNŞALLAH senle gideriz oraya :) gidemesekte İNŞALLAH çağırılırız :) Acaba ne yapanları cağırıyolar. Üniversitesinde en sosyal olanı mı :) acaba
- +1 yıl
Ben gitmeyi istesem zaten alıyolar beni fakat istanbuldan ayrılmak istemiyorum universitelerdeki en basarılılar listesine bakıyolar sosyal olanı seciyolar fakat baktıkları universiteler de turkiyenin enleri insallah hakkında en hayırlısı nasip olur senin icin :)
- +1 yıl
Çok sağol teşekkürler senin içinde olur İNŞALLAH. Beni zaten alıyorlar derken parayla mı girceksin sen?
- +1 yıl
Hayır hahaha aldıgım bir madalyadan dolayı amerikada mit universitesine bile sınavsız girme hakkı kazandım :)
- +1 yıl
Ooo bayağı iyimişsin evet baktım matematik dalında almışsın. Keşke temelin sağlam olsa diyorum. Bize giren matematik hocaları hep dandikti. Ben birde solağım daha başarılı olur derlek matematikte falan. Ama nerde maalesef :(
- +1 yıl
Her seyin hayırlısı is bizde bitiyor dert etme dua et takıldıgın mat sorusu olursa bana sorabilirsin :)
- +1 yıl
Sağol :)) Hic anlamadigim konu trigonometri :)
- +1 yıl
En sevdigim :D
- +1 yıl
Ben anlamıyorum onu bir taktiği falan yok mu onun :)
- +1 yıl
Formulleri ezberlemek ve bolca soru cozmek baska turlu halledemezsin :)
- +1 yıl
Ben sözelde başarılıyım maalesef. Dil bilgisi falan. Keşke sayisalda basarili olsam :(
- +1 yıl
Dert etme dua et :)
- +1 yıl
Doğru evet ama bakalım harvard kabul etcek mi beni :)
- +1 yıl
Sen calıs gerisini Allaha bırak kabul etmezse harvard utansın
- +1 yıl
Utansın doğru :) Aslında hedefim şirket kurmak ya da bir şirketin CEO'su olmak.
- +1 yıl
Ne guzel hedefler bunlar insallah basarirsin
- +1 yıl
Sağol canım arkadaşım. Teşekkürler. İNŞALLAH BAŞARIRIZ BERABER. GERÇİ SENDEN ŞÜPHEM YOK BAŞARIRSIN AMA :) İNŞALLAH SENDE İSTEDİĞİNİ BAŞARIRSIN VE İSTEDİĞİN MESLEĞİ YAPARSIN VE İNŞALLAH KARŞILAŞIRIZ SENLE :)
- +1 yıl
Amin amin amin hahaha
- +1 yıl
Amin :) Sağol ya iyi geldi konuşmak. Hem bilgi edindim, hem moral oldu ve senin gibi iyi bir insanı tanıdım :)
- +1 yıl
Benim iyi oldugumu nerden anladin hahaha belki kotu biriyim tesekkur ederim :)
- +1 yıl
Hissettim diyelim :) Sezgi.
- +1 yıl
Tamam oyle olsun tekrar tesekkur ederim
- +1 yıl
Ne demek :) Asıl ben teşekkür ederim. Beni aydınlattığın için ve güzel bir sohbet olduğu için. Peki senin hedefin ne onu sormadım ben :)
- +1 yıl
Genetik muhendisligi ve rica ederim :)
- +1 yıl
Vayy genetik mühendisliği hakkında biraz bilgi verir misin ne iş yapıyor?
- +1 yıl
Hastaliklara careler arar klonlama calismalari son zamanlarda hiz kazandi ilaclarin kimyasal formullerini yapar yeni ilaclar üretir vs eglenceli yani
- +1 yıl
Çok faydalı bir iş yapıyorsun bence :) Parası da çoktur, sevabı da :) Başarılar canım arkadaşım :)
- +1 yıl
Tesekkur ederim Allah basariyi herkese nasip etsin inşallah :)
- +1 yıl
AMİN arkadaşım çok sağol :) Bu arada genetik mühendisi olursan eğer benim hastalığa da çare arar mısın? :)
- +1 yıl
Tabiki neyden şikayetçisin :)
- +1 yıl
Ya doğuştan bir göğüs kemiğim diğerine göre biraz daha gelişmiş, çıkıntılı. Aslında bu hastalık. Güvercin göğüs diye tabir ediliyor. Tıp ismi Pektus carinatum. Benimki Allah'a şükür bana bir zararı yokmuş ve gözle belli olmuyor bakıldığında. Bunu ancak genetik mühendisleri neden olduğunu anlar diyorlar, ve çaresini onlar çözer diyorlar. Genetik diyorlar, ailesel diyorlar. Ama hiç ailemde böyle bir şikayeti olan yok garipliğe bakar mısın ya.
- +1 yıl
Insallah hele bir olayim da. Rabbim acil sifalar versin
- +1 yıl
SAğol canım kardeşim Amin. Allah razı olsun. Doktorlar falan üzülme bu kusur değil, hastalık değil diyorlar. Hem sağlığıma zararı yok gözle de belli olmuyor. Bu yokmuş gibi sanki. Peki niye üzülüyorsun o zaman dersen, yinede hiç olmamasını isterdim. Var olduğunu bilmek beni üzüyor.
- +1 yıl
Bunu secmek elinde degildi cunku seni Yaratan böyle olmasini istemis O istedikten sonra biz istesek de istemesek de sonuc degismiyor hastalik da degil belli de olmuyor bu yuzden canini sikacak hicbir durum yok bence hicbirimiz mukemmel degiliz bence hic bosuna dertlenme her zaman senden daha kötü durumda olanlarin da oldugunu aklinda tut ve haline sukret bunu yaparsan senden mutlusu olmayacak bu dunyada
- +1 yıl
Biliyorum Rabbimi seviyorum, ve sevmeliyim tabii ki zaten. Allah böyle olmasını istemiş doğru. Yanlış bir şey demek istemiyorum, Allah'ıma nedenini sorar gibi olması haşa. Onun işine karışılmaz ama beni böyle yaratmasının sebebi nedir tahminin varsa eğer ve acaba Rabbim sevmiyor mu beni?
- +1 yıl
Aaa oyle sey mi olur herkes seni var oldugu icin sever Allah seni sevdigi icin var eder Rabbim seni cok seviyor ki seni yaratilanlarin en ustunu ve halifesi yani insan olarak yaratmis ve seni diger milyarlarca insanlardan farklı olarak dogru yol uzerine yaratmis Rabbim sana Islam gibi kurtarici bir hediye vermis bu sana vermis oldugu nimetlerden sadece biri Rabbim seni sevmeseydi bunlari sana verir miydi butun duyayi yaratilmislari senin hizmetcin kilmis her seyi senin emrine sunmus cunku Allah sana deger veriyor. Bu rahatsiz oldugun duruma gelirsek, unutma ki biz bu dunyada sadece misafirler iz ve herkesin imtihani başka Allah kimine cok kimine az dert verdi bu dunyada hstaliksiz sikintisiz kimse yok ve Allah vermis oldugu bu sikintilarla bizim kalitemizi olcuyor bakalim kulum sikayetci mi olacak yoksa sabredip sukretmeyi mi sececek diye. Basina gelen musibetler sakin seni sasirtmasin bu dunyada cektigimiz her cile rahatsiz oldugumuz her durum ahirette bizi bekleyen surprizlerin +
- +1 yıl
Habercisidir bize dusen sabredip sukretmryi bilmek cunku isyan edenler her zaman kaybedenlerden olmustur. Rabbim etrafini binlerce guzel nimetlerle kusatmisken sadece kendisinin mukemmel oldugunu kullaruna unutturmamak icin bize vermis oldugu birkac sikintili rahatsiz edici halden sikayetci olmak nankorluk olmaz mi
- +1 yıl
O kadar güzel konuştun ki :) Yaşama sevinci geldi içime :) Biraz önce ki konuştuklarımızı hatırlasana. Çok iyi bir insansın demiştim ve yanılmamışım, sen melek gibi bir insansın. Dediklerine harfiyen katılıyorum :) Bu söylediklerin bana çok iyi geldi. Doğru bu hayat geçici, öbür dünya sonsuz hayat. Orada ölümsüz olacağız. Ben zaten bu derdi hiç kafama takmıyordum, ama bir yerde bir yazı okudum. Askeri okullara girmeyi çok istiyordum veya polis olmayı. Bu şart varmış. fiziki kusuru olanlar giremiyormuş. Benimki belli olmasa bile askeriyenin kuralları işte. Her yerde kusur olarak geçmesi, askeri okullara alınmamam falan beni üzüyor. Kusur diye bahsetmeseler dayanırdım ben. Ama dediklerinden sonra daha bir iyi oldum :) İyi ki varsın :)
- +1 yıl
Bence polis olmanin senin icin hayirli olmayacagini bilen Rabbim seni boyle yaratıp kötülüklerden koruyor çünkü Allah bizim bilmediklerimizi bile biliyor ve hakkımızda neyin en hayırlı olacağını en iyi O biliyor anneler çocuklarini korumak için onlara bazi yasaklar koyar ya biz cocuk aklıyla anlamayiz sinir oluruz iste senin durumun da buna benziyor annelerin cocuguna gösterdiği şefkat ve sevginin binlerce kat fazlasını kullarına gösteren Allah hiç bizi üzmek ister mi Kuran diyor Allah alemlere zulmetmez diye. İste Allah da seni bazı sıkıntılardan korumak için seni boyle yaratmış ki kulunun basina kötü bir sey gelmesin fakat şeytan bizi yoldan cikarmaya çalıştığı icin her olayi bize kotu gosterip Allaha isyan ettirmeye çalışıyor az önceki ayet ne diyordu insan kendine zulmeder biz bize verilen bu nimetleri goremedigimizden şeytana cabuk kandigimizdan kendimize zulmediyoruz halbuki uyanık olup hicbir şeyin boşa yaratilmadiginin farkına varsak bu dünya da bize guzel olacak ahiret de
- +1 yıl
Sağol canım arkadaşım senle konuştum ya, artık benden mutlusu yok iyi ki varsın. Sen beni mutlu ettin, Allah'ta seni mutlu etsin :) İlerde de karşılaşırız İNŞALLAH :)
- +1 yıl
Allah hepimizi mutlu etsin amin :)
- +1 yıl
AMİN canım arkadaşım sen tam bir meleksin ya :)
- +1 yıl
Hic oradan goruldugu gibi degilim keske melek gibi olsam :)
- +1 yıl
Neden kendini kötülüyorsun ki?
- +1 yıl
Ben nasil oldugumu soyledim beni cook oven abartan sensin
- +1 yıl
Yok iyi birisin belli bence :)
- +1 yıl
Insallah oyleyimdir tesekkur ederim
- +1 yıl
Canim mezun olduğun lisenin bu tur uygulamaları yok muydu. Sosyallik sertifikası veriyor bilkent lisesi ayrıca ib diplomasi felan
- +1 yıl
Dksllsslwlwllwlqşwşwşwşqşw
- +1 yıl
Sence sadece özel okullardan mı seçile bilirler?
- +1 yıl
@Sweetflower07 ne kadar iyi bir insansın bütün konuşmayı okudum başarılarının devamını dilerim. Sana bir soru sormak istiyorum bilgin varsa cevaplarsan sevinirim ben de Harvard için biraz araştırma yapıyorum ve belgeler arasında öğretmen mektubu istiyorlar ben sağlık sorunları sebebiyle liseye gidemedim ve açıktan okuyorum yani öğretmenim yok kendi kendimin öğretmeni oldum diyebilirim bu sorun olur mu nasıl halledebilirim doldurabilirim orayı? Ayrıca acik liseden mezun olmam bir sorun olur mu? Ben bunun avantaj olacağını düşünüyorum sonuçta bir okuldan eğitim görmeden kendi kendimi geliştirip biyerlere gelmişim saglik sorunlarımı bahane ederek pes etmedim gibi şeyler düşünüyorum sizin fikriniz ne?
+1 yılBu boğaziçine git şunu yap bunu yap diyenleri zikleme kardeşim. Sen dil sınavlarına gir. Üni sitesinde programlarla ilgili bilgi vardır sanıyorum. Sonra mümkünse o üniversiteden bir hocayla yazışmaya başla. Tanış ve kişisel gelişiminden eğitiminden bahset ki sende ışık görsün ve sana burs ayarlasın :) o da olmazsa burs programlarına basvurursun. O da olmazsa zaten dili halledince ve belli bir seviyenin üstünde olumca parayla da okuyorsun
21 Yorumla- +1 yıl
Çok sağol kardeşim. Allah razı olsun.
Harvard'ı bilmiyorum ama ben yurtdışında Arizona State'de okudum 3 sene. ABD'ye gittim, orda önce İngilizce kursuna yazıldım. Sonra TOEFL sınavına girdim. Türkiye'den okuduğum üniversitenin ve lise ve öncesi transkriptlerimi verdim. Daha sonra TOEFL'a 2 sene sonra tekrar girmek şartıyla kabul ettiler. Harvard da benzerdir muhtemelen ama istediği puanlar fazladır. Bol şans.
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim kardeşim çok sağol :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Amerikadaki üniversitelere girmenin birkaç yolu var
1. SAT Sınavı (ygs-lys gibi)
2. Olimpiyatlar (Uluslararası başarı)
3. Kendini ispat ettiğin bir buluş
4. Aklıma gelmeyen birkaç şey daha :D7215 Yorumla- +1 yıl
Peki kardeşim SAT sınavına nasıl girilir nereden başvurucam falan? Ulusrarası başarı derken kastın nedir?
- +1 yıl
Tamam bir buluş bulsam bile kim görcek ki yani nasıl göstercem?
- +1 yıl
Mesela ne gibi buluş bayağı önemli mi olması gerekli? Telefon falan gibi mi :)
- +1 yıl
Vayy bunu tüm dünyaya nasıl duyurcam işte. Gazetecileri mi çâğırcam :)
- +1 yıl
Anladım çok sağol :)
- +1 yıl
İNŞALLAH kardeşim. SAT sınavına YGS lys sen sonramı giriyoz önce mi?
- +1 yıl
SAT sınavına nasıl başvuru yapiliyor ve yfs te görmemize gerek yok o zaman demi?
- +1 yıl
Girmesi bayağı zor gibi. Ben eşit ağırlık öğrencisiyim bölüm zorunluluğu yok demi. İlla sayısal almiyor demi?
Gizli Üye(30-35)+1 yıl60 Yorumlahngi lisedesin? amerikaa okumak için gerekli sınavlarda üst seviye puanlar alman lazım.. toefl sat vs ne varsa şu an benim zmnımdan degişmiştir sistem...
12 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim ben eşit ağırlık okuyorum, Hardvar'a girmek için lys ygs ye gerek var mı peki?
+1 yılharvard paralı okul
sende 40 50 bin doların varsa çantanı topla git
o kadar paran yoksa
ülkende sağlam bir üniversite bitir master doktora bişeylere gidersin02 Yorumla- +1 yıl
Yok kardeşim burslu olarak girmek varmış Hardvar'a.
- +1 yıl
ona türkiyeden gitmek kolay değil maalesef
türkiyedeki hiçbir sınavı saymazlar
böyle bişey var dediğine göre sınavı olabilir ama o da belli okul mezuniyetini ister gibi
+1 yılBizim okuldan bir çocuk daha geçen hafta aldı Harvard üniversitesinden kabulü. hatta yüzde yüz burslu olarak. çocuk her türlü sosyal etkinliğe katıldı. dersleri çok iyi hani 90-100 arası hepsi, hentbol takımında, gitar çalıyor, sosyal sorumluluk projelerine katılıyor. İngilizce seviyesi de bayağı iyi. isterseniz youtube'dan videolaraını izleyebilirsiniz 3-4 tane var. kanalının ismi uluç kadıoğlu 10 abonesi var
20 Yorumla
+1 yılSınavına gireceksin. Türkiyede ki dil sınavlarına da girmen lazım.
112 Yorumla- +1 yıl
Dil sınavları derken?
- +1 yıl
Yani liseden beri derece yapmış olman lazım.
- +1 yıl
Ben eşit ağırlık okuyorum, sınavlara girersem derece yapmam lazım değil mi?
- +1 yıl
O şekilde gidemezsin. Ygs lys işi değil ki bu olay.
- +1 yıl
Biliyorum SAT sınavı diye birşey varmış. Ona ne zaman giriliyor. Lise son sınıfta mı?
- +1 yıl
Bilmiyorum uzmanla görüş
- +1 yıl
Rehberlik hoca gibi bir şey mi?
- +1 yıl
Hayır onlar hiç bir şey anlamaz. Dil dershanelerine git orada ki hocalarla konuş ve ciddi olduğunu kanıtla. Anca o zaman ilgilenirler.
- +1 yıl
Ben yabancı dil kursuna gidiyorum, oradakiler bilir değil mi? :)
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Ama yabancı dil kursundan artık ayrıldım bıraktım nasıl yapcam ki şimdi?
- +1 yıl
Orada tanıdığın bir hocana sor. Bak şimdi normalde çok üşenirim anlatmaya ama Bilkent bu konularda çok iyi. İlk 1000'e girip Bilkent üniye gir. Ve ordan da harvard.
+1 yıltoefl ve ielts kesin gerekli ingilizceni kanıtlaman için böyle etenkli olman lazım birşey bulman lazım bide bir tane sınav var ona giriyosun tamam :D
05 Yorumla- +1 yıl
Toefl ve ielts sınavı nedir peki kardeşim? Biraz açıklayabilir misin?
- +1 yıl
toefl bizdeki ygs lys gibi onun inglizce olanı tüm dersler inglizce sorular bizim edebiyat soruları gibi paragraflar falan var öyle işte 80 üstü alırsan diploma laıyorsun
- +1 yıl
Oooo bayağı zordur ya
- +1 yıl
harvarda gitmek o kadar kolay değil :D
- +1 yıl
Aynen ha zenginler için kolaydır o. Bastır parayı oku :)
+1 yılkardeş helal olsun güzel bir hedef çok çalışırsan olabilir olmasada türkiyede güzel bir üniye girersin inşallah
02 Yorumla- +1 yıl
Çok sağol canım kardeşim İNŞALLAH CÜMLEMİZE. ALLAH'IM SENİNDE İSTEDİĞİN MESLEĞİ SANA KAVUŞTURSUN İNŞALLAH. HERŞEY GÖNLÜNE GÖRE OLSUN.
- +1 yıl
eywallah sağol
+1 yılHarvard üniversitesinde sayılı Türk var çoğu her dk çalışan insanlar. Ks'de takılan yok sanırım. 1-0 Geridesin anlıyacağın.
43 Yorumla- +1 yıl
Normalde 10-0 üzülmesin diye :D
- +1 yıl
Bilmişlere bak sanki Harvard'da okumuşlar :)
hocam üniversiteyi bilmiyorum ama türkiye de iyi bir üniversiteyi boğaziçi odtü bilkent gibi yerleri en aşağı 3.80 le bitireceksin sonraaa yüksek lisans için başvuracaksın ben böyle biliyorum..
04 Yorumla- +1 yıl
Peki sağol kardeşim :) Anca hiç zayıf yapmamaya çalışıcam yani değil mi?
- +1 yıl
Ben eşit ağırlık okuyorum, sadece sayısaldan almıyor değil mi harvard?
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen önce bir odtüye boğaziçine gir de sonra harvarda mastera doktoraya gidersin canım önce bir sakin ol
01 Yorumla- +1 yıl
Ben sakinim zaten :)
Sinavlar var bildiğim kadarıyla ama sen bir okula uğrayıp rehperlik ile görüşebilirsin daha faydalı olur
013 Yorumla- +1 yıl
Doğru kardeşim iyi söyledin. Ama okulun rehberliği Harvard'ı falan biliyor mudur ki? Ya da Harvard'a nasıl girildiğini biliyorlar mı ki?
- +1 yıl
Bende ingilizce kursuna gidiyorum kardeşim. Evet dil bayağı önemli. Okulun rehberliği bilir mi ki Harvard'ı :)
- +1 yıl
Sağol kardeşim :) Ben eşit ağırlıkta okuyorum. Harvard sadece sayısalları almıyor değil mi?
- +1 yıl
O bölümde var mı Harvard'da :)
- +1 yıl
Vayy süper yav :) Bir üniversite bu kadar mı güzel olur :)
- +1 yıl
Gel beni oku diye bağırıyor üniversite demi kardeşim :)
- +1 yıl
Oraya Sat diye bir sınavla alınıyormuş. Ne soruluyor acaba?
+1 yılSimdi Inşallah bende orada okumak istiom bu yuzden her seyi arastirdim sat sinavina girmelisin sinav yilda 5 kez yapilir cok zordur ve ingilizcedir. yilda 5 kezde girebilirsin sinirlama yok sinava girmek icin para ödemelisin
00 Yorumlaelını kolunu sallaya sallaya
00 Yorumla
+1 yılpara ile
15 Yorumla- +1 yıl
Param yok o kadar. Burslu girme imkanı varmış. Bende öyle girmeyi planlıyorum.
- +1 yıl
bursu kara kaşına kara gözüne göre vermiyorlar...
- +1 yıl
Biliyoz.
- +1 yıl
bildiğine göre soru çözülmüştür :)
- +1 yıl
Sen cevaplamasan sorun yok zaten bir kardeşim cevapladı zaten :)
Kapidan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılharvard ne la küfürmü ediyon a. mk.
10 Yorumla
+1 yılHedef buyuk :)
010 Yorumla- +1 yıl
Evet kardeşim ama girmesi çok zormuş ya :)
- +1 yıl
Umarim olur sen vazgecme mucadelenden :)
- +1 yıl
İNŞALLAH OLUR CÜMLEMİZE KARDEŞİM. SENİN HEDEFİN NEDİR?
- +1 yıl
Ben hedefimi tamamladim. Bitti okul hayatim.
- +1 yıl
Hangi meslektensin öyle soruyum o zaman :)
- +1 yıl
Mimarlik
- +1 yıl
Vay süpermiş :) Bende Şirket kurmayı ya da şirketin CEO'su olmayı hedefliyorum.
- +1 yıl
Hadi hayirlisi olsun aenij icin
- +1 yıl
Senin* icin demek istemistim
- +1 yıl
Çok sağol teşekkürler :)
+1 yılFakirler giremez
03 Yorumla- +1 yıl
Yoo burslu girenler var kardeşim. Zaten o okula verecek param yok.
- +1 yıl
Allah kolaylik versin kardesim
- +1 yıl
Amin kardeşim sağol, cümlemize.
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne