alınmaca gücenmece yok, ayrımcılık yapmadan fikirlerimizi söyleyelim. ben kadınların daha detaycı, işlerinde titiz olduklarını düşündüğümden kadınlar diyorum. peki sizce kim daha başarılı ve neden?
Kadınlar
Erkekler
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce kadınlar mı iş hayatında daha başarılı, yoksa erkekler mi?
Beğen
Paylaş
Takip Et
5 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu objektif bir karsilastirma degil. Erkegin is hayatinda tek bir yuku var o da işini yapmak. Ama kadin oyle degil. Kadinin ev isleri osrumlulugu var, cocuklarinin sorumluluğu var. Erkekte bunlar yok. Sorumlu olsalarda bu sorumlulul bizim ulkemizde daha cok kadina yıkılıyor. Erkekler sadece o yuzden işine odaklanabiliyor. Erkekler isini yaparken cocuklar ne yapiyor acaba, beslenmelerini yediler mi, aksama ne yemek yapsam, evde cok daginik eve döndüğümde enerjim olur yprgun olmazsam supurge tutayim. Of bugunde misafirler gelecek ne yapacagim vs vs. Bunlar kadinlarin gun icinde dusundukleri. Iş yerindeykende dusundugu seyler. Bunlarin erkeklerin kafasinda oldugunu sanmiyorum. erkekler gun boyu eve gitsemde uyusam, dinlensem, tv izlesem, ayaklarimi uzatsam, soyle de guzel vir yemek yesem sıcak sıcak, hanim aksama ne yapacak acaba diye düşünüyor. Bu durumdayken objektif bir karsilastirma en azindan benim icin soz konusu degil ama kadinlarin uzerinde bunca yuk ve sorumluluk varken bir de üstüne is yerinde başarılı olabiliyorlar bunca yogunluga ragmen. O yuzden kadinlar diyorum. Ulkemizde ev islerini ve cocuklarin sorumlulugunu iki cinsiyet eşit olarak paylastigi zaman, iste o zaman kadin mi erkek mi daha basarili sorusunun objektif ve adaletli olarak yorumunu yapabiliriz.
yani bu ailenin modernliğine göre değiştiği için bence bu yazdığın da yeterince objektif değil. açıklamam gerekirse erkeğin de çocuklara baktığı örnekler var ya da kadınların işe gitmediği, bir yandan da bu geçiş dönemi olabilir artık siz de çalışıyorsunuz yakında erkeğin de evi temizlediği günler gelir muhtemelen
Erkekler ama suç tabiki kesinlikle kadınların değil bizim en büyük engelimiz adaletsizlik ve iş hayatında eşitsizlik. Eski zamanlarda hangi kadınlar kariyer için desteklendi ki? Mesela matematikçi olan Hypatia kadına neler yapıldı cadı denildi. Burada en büyük engel erkeğe bu hak yüzyıllar hatta belki binlerce yıl önce verildi bize ise son yüzyılda.
kadınlar olaya daha farklı bir boyutta bakabiliyorlar. başarılı oldukları çok fazla alan var. ama iş ortamına uyum sağlama konusunda çok fazla sorun yaşadıklarını görüyorum. ben bugüne kadar çalışan erkekler arasında şikayetçi olan çok az insan gördüm. adamın ağzına etseler de adam işine devam edebiliyor ama kadınların bu durumlarda ufak şeyleri bile problem ettiğini görüyorum. hatta ortada problem yokken problem yarattıklarını dahi gördüm. en azından benim gördüğüm kadarıyla durum bu şekilde. birde sürekli ben kadınım diye vurgulamaları ve bunu sürekli belirtme ihtiyaçları beni şaşırtıyor. dışarda da meslekleriyle ön plana çıkmaya çalıştıklarını görüyorum. tabi dediğim gibi gördüklerim neyse onu anlatıyorum, düşüncelerim işlerini yapmalarında cinsiyetin bir öneminin olmadığı yönünde. fakat uyum olarak problemliler.
En çok mutlu olan tarafın erkekler olduğunu gördüğüm için erkekler diyorum. Olaya sürekli duygusal değilde olduğu gibi bakabilen erkek tarafı olduğu için erkekler daha mutlu oluyor. Kadınlar kendilerini mutsuz edecek birçok neden bulabiliyorlar ama erkeklerde bu yok. Söylemlerimin de doğru olduğunu düşünüyorum. Her türlü münazara ve münakaşaya hazırım. D:
ne kadar kadıncı olsam da erkekler abi bizim kafalar her yere odaklanıyo her detaya takılıyoruz ee sonuç bir işe odaklanmak erkekler kadar kolay olmuyo bak annem yemek yapar nefiste olur ama babam girdimi (hafta bir kaç gün babam hazırlar yemeği ) başka bişi oluyo ulan adam makarnayı italyadan gelmiş şef gibi yapıyo ya nasıl yaniiii? ya da iş yerimde ekekler daha odaklı çalışıyo mükemmelliyetçiler çünkü işlerine laf gelince hemen geriliyolar buda çalışmlaarını etkiliyo
Bu kişiden kişiye ve çalıştığı sektöre göre değşir bence. Ben Turizm sektöründeyim şu an, shiftimi kadin arkadaşa teslim edince öyle bir sevniyor ki, bir temizlik yapılmamış öyle teslim ediyorum :D
Kadınlar daha disiplinli ve daha acımasız olduklarında var olan işte oldukça başarılı olurlar ama riske girmeye pek fazla yanasmadiklarindan büyüme konusunda geri kalirlar.
cinsiyete bağlı olmadığını herkesin birbirinden farklı olduğunu düşünüyorum birebirde tanıdığım işini çok iyi yapan kadınlar da erkekler de var. bu tip soruları hoş bulmuyorum.
Her ikisi de başarılı olabilir ama kadınların daha titiz olduklarını düşünüyorum. Genelde duygusal davrandıklarını düşünüyorlar ama bence mantıklı ve iş bitiriciler
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her ikisinde. Önemli olan kişilik melesesi iş tecrübesidir.
Kadınların risk alma korkusu olmasa erkekten çok daha başarılı olacağını düşünüyorum ama erkeklere oranla kadınlar risk almaktan daha çok korkuyor. Ama yinede kadınlar erkeklerden daha iyi.