"Evde öylece oturup dört duvarı seyretmektense iş hayatına atılmak daha cazip geldi" derim. Böyle sorular gerçekten soruyorlar mı ya? Cidden ne mana, ne saçma? Param olsa ne diye çalışayım. İşverenlerin altında ezilme meraklısı değil. Çalışkan biri de olsam bu çalışkanlığı hayatın daha farklı alanlarında değerlendirmek isterdim...
Öncelikle eğer başvurduğun işle ilgili bir tecrüben yoksa vaya yeni mezunsan. Dürüst olmak gerekirse yeni mezunum her ne kadar eğitim hayatımda teorik olarak bir eğitim aldıysakta pratik eksiğimizin olmadığı bir gerçek. Sizler gibi firmalar bize kendimizi ispatlama şansı vermese hiç bir zaman o tecrübeye sahip olamayacağız. Sizden talebim bana bu şansı verin, bir senenin sonunda sizinle tekrar bir mülakat yapalım ve o zaman bendeki değişimi, firmaya kattıklarımı kendi gözlerinizle görün. Tecrübeli biriysen eğer zaten ne yapman gerektiğini biliyorsunuzdur. Bol şanslar dilerim..
CV'm iş gereksinimlerine mükemmel şekilde uyuyor ve gerekli deneyim ve becerilere sahibim. Şirketin sunduğu ürünler veya hizmetler hakkında bilgim var.
Veya boyle Tabii diğer adayların neler sundu size bilmiyorum ama istediginiz tüm şartları sağladığımı söyleyebilirim. Şirketle, sektörle ve hizmetlerinizle bir bilgim var. Son yıllarda kendimi oldukça geliştirdim ve ekibinize ve şirketinize iyi bir katkı olacağıma inanıyorum.
"Neden beni işe almanız gerektiğini söylemek yerine çalışarak göstermeyi tercih ederim Emin olun Beni işe aldığınız için hiç pişman olmayacaksınız." Derim ne kadar etkili olur bu sözler bilemem ama şansımı yinede denerim
Bu soruyu bana sormamislardi 😏 pazartesi basla demislerdi sadece. Ama sorsalar siz bana ben size uyuyorum arada guzel bir sinerji olustu gibi alin beni ise pisman olmazsiniz derim 😅
Direk Sınavla girdiğim için böyle bir soru ile karsilasmadim benim zamanimda mulakatta yoktu şimdi mulakat diye saçma sapan bir şey getirdiler.. Hep insanların hakkını yiyorlar.🙄