Soruyu soran taraf: "Biz size bir şey vaad edemiyoruz, bari siz bize ne vaad edebiliyorsunuz?" Tadında gülünç bir saptırmacadır. Bana bu soruyu sorarlarsa teşekkür eder giderim. Çünkü onların bana bir şeyler vaad etmesi gerekiyor. İşe başvuran benim, benim beklentilerim var. Eğer bana bir şey vaad edemiyorlarsa kusura bakmasınlar ama onlara bir şey vaad edemem.
Önceliğim Her şeyden önce kimse sıcak yatağından kalkarak çalışmak istemez Elbette bir amacım Bir gayem var bu hayati sürdürebilmem için belli bir paraya ihtiyacım var ve bu parayı da bir işe girerek kazanmak istiyorum ismi sevdiğim sürece ve bu işe ihtiyacım olduğundan dolayı severek ve bağlanarak gerçekten içimden gelerek çalışacağımı düşünüyorum gerçekten ihtiyacı olmayan insanlar pek önemsemez ama benim gerçekten ihtiyacım olduğu için bir iş ne kadar çabuk öğrenilirse o o kadar kısa sürede öğrenmeye çalışacağım. Gireceğim veya Tercih ettiğim işe göre nasıl bir şey sergileyeceği mi Elbette görerek öğrenebiliriz görmeden bir şeylere karar veremeyiz O yüzden Herkesin bir şansı vardır Ve ben de bu şansı hak ettiğimi düşünüyorum
Bir staj başvurusunda bu soruyu sormuşlardı ama öncesinde de saçma sapan meslekle alakasız sorular sorulunca kendi kendime ne alaka diyip kızmıştım ve bu soru gelince cevap olarak "Asıl ben sizinle neden çalışayım" yazmıştım qsafs😃
Ama bu soruya ciddi cevap verecek olsaydım cevabım bir mühendiste olması gereken en önemli özelliğe yani yaratıcılığa sahibim ve yaratıcılık sonradan değil doğuştan sahip olunabilecek bir yetenektir ve ben bu yeteneğimi cv de belirttiğim projeler ile taçlandırdım derdim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Özel sektörde çalışırken bu soru soruldu ve kendime iş alanım adına güvenim sondu çünkü bildiğim işti. 5 yıl önce bana seni neden işe alalım dediklerinde müdürünüzün koltuğuna talibim demiştim ve müdür deliye döndü portföyün yanında patron geldi seni işe aldım dedi. 3 yıl sonra şirkete satış müdürü oldum. Çünkü kendimi şartlamıştım o hırsla daha özverili çalışıyordum. Ayrıca iş alanım üzerineydi. Daha sonra kamuda çalışmak istedim ve mülakata gittim. Bana seni diğerlerinden ayıran bir söz söyle ( tarih , atasözü , özlü söz , vecize ) her anlamda yani. Mülakatta özel sektörde işe girerken bahsi geçen konuyu anlatıp ardından Isparta' ya vali olma niyetim var dedim. şu an müsteşarlık sınavına hazırlanıyorum ☺️
@mhael5006 Adam soruya ne cevap verirsiniz demiş , hayal dünyamızı da mı renklendirmeyek. zaten işsiz aşsız geziyoz para yok bırak hayalimiz para etsin. Birde kimsenin bunu bileceği aklıma gelmezdi burda helal olsun tebrik ediyorum seni 👍
"Benim gibisini bulabilirsiniz ama benden iyisini bulamazsınız." derim. Sonrasında ilk iş günü gelir ve vasat bir performansla işten kovulurum... Yani demem o ki, çok da özgüvenli olmamak gerek. Ben iş, siz de çalışan arıyorsunuz. Bu yüzden işe alabilirsiniz derim.
Başta başak burcu özelliklerinin %90 ını taşıdığımı bilmenizi isterim aynı zamanda pratik, disiplinli, düzenli, güvenilir, sorumluluk sahibi, dakik birini istiyorsanız almalısınız, batarsak bile yüzerek ilerleriz😅 almıyorsanız sizin kaybınız daha ne diyeyim...
gitmeden önce şirketi öğrenirsin. İnsan kaynaklarından tut da yönetimdeki herkesi iyice öğrenmeye çalış. Hatta eşlerini aldatanları dahil. Beni neden işe almalısınız biliyor musun. Saçınızı yeni boyatttınız güzel olmuş veya sanırım bu günler de eşinizden dolayı canınız sıkkın deyin. Evet saçma gelebilir ama işe almanız için ben öngörülerime güveniyorum. Ama siz bendenki farklılığı göremediniz. Sonuçta bütün şirketlerin ortak amacı satışa odaklıdır.
Bir ara bana sorulduğu zaman onu siz bileceksiniz dedim.. İşe almak isteyen sizsiniz işin bana uyup uymadığına ve benim yapıp yapamayacağıma karar vermek için buradasınız.. Yalvarma moduna asla geçmeyin kendinize güvenin.. Daha iş görüşmesinde başını dik tutamıyorken böyle birine iş mi teslim edicez dedirtmemek adına.. Keyifli geceler..
Mülakat yapan birisi olarak tavsiyem bu soruda kendinize olan güveninizi ortaya koymanız. Örneğin iyi bir takım üyesiyseniz bu yönünüzü öne çıkaran örnekler verebilirsiniz, bu soru sıkça sorulur bu nedenle cevabınızı önceden düşünmüş olun. Tabii cevaba olan beklenti söz konusu pozisyon için değişiklik gösterebilir :)
Siz bana “5 yıl sonra kendinizi şirketimizde nerde görüyorsunuz”diye soruyorsunuz. Bende “5 yıl sonra kendimi şirketiniz de başarılarımın sonucunda üst taraflarda görüyorum diyorum. Peki neden biz diye soruyorsunuz... ben ise.. “siz dünyanın en iyi 10 firmasından 1 tanesi siniz kendimi sizin şirketinizde daha iyi geliştireceğimi bildiğim için siz” diyorum... sonra arkalarından sacma sapan sorular soruyorlar bu sefer bende hanım efendi siz ne diyorsunuz diyorum iyice bir kapak edip kalkıyorum. Hayır sacma sapan sorular sormasanız yine devam edeceğim bir nevi ama oda yok.
bir şirkette gönüllü calismak istiyorsam nasıl basvurmaliyim? bilgisayar m. okuyorum. Yaza kadar birkaç şey öğrenip bir şirkette gönüllü calismak istiyorum. Tavsiyeniz var mi?
@gecelerinmisafiri Gönüllü çalışmak istediğini sadece deneyim kazanmak amaçlı olduğunu ve kendini tanıtan bir yazıyla birlikte CV’ni yetkili kişilere göndererek başvuru yapabilirsin :)
peki çok fazla beklentileri olur mu? temel, giriş seviyesi bilgiyle başvurursam alırlar mi acaba? ve isi yapamazsam, rezil edersem korkusu var. Çok onemli isler vermezler elbette ama yine de bu korkuyu aşamıyorum. Sizce sorun olur mu?
Benden iyi öğretmen mi bulacaklar mış !😁 Hem okul öncesi, ilkokul , lise ve 20 yaş üstü için ayrı ayrı nasıl ders anlatacağımi ve nasıl diyaloğa gireceğimi bilirim. Insan psikolojisinden anlarım. Güzel ve yararlı ders anlatırım.
Beni neden ise alman gerektiğini ise aldıktan sonra görürsünüz derim. :) sonra nasıl çalıştığımı ve nasıl bir ortam kuruduğumu görür. şu an çalıştığım yerde bunu sordular siz işe alın tekrar konuşalım dedim şu an yöneticiyim nerden nereye işte. :)
Bu işi dalı benim ilgim çekiyor. Size ve kendime faydalı olacağımı düşünüyorum. Hızlı öğrenen biriyim. Nankörlük yapmam. Hatta isterseniz beni iki hafta maaşsız çalıştırın kabul ederseniz burada çalışmaya devam ederim.
Ben 4dil bilen, çalışkan, işini seven okul yılında başarılı olan, yüksek puanla universiteyi kazanan, zekamla sınıf arkadaşlarımı hayran bırakmış bir insanım.
Türkiye'de yaşamıyorum ama Türkiye'de nasıl bir adam kayırma olduğunu gayet iyi biliyorum. Mevcut işimi bulmam benim için çok kolay olmuştu ve bana pazartesi gel başla dediler
içimden geçen şu = ya çocuğu paraya ihtiyacım var -- gerçekte söylediğim = sizleri mahcup etmem şirketinize layık olurum. verilen görevleri düzgün yaparım.
Sırf bu soruyu sormak için mi çağırdınız beni ya, insan şirketin bilançosunu, ürün bilgilerini, şirketin müşteri memnuniyet derecesini sorar. Biraz geliştirin kendinizi 😂
Bu alanda çalışarak hem şirketinize hemde kendime katma değer sağlayarak daha başarılı olmak ve kariyer yapmak istiyorum. Derdim. Tabi önce çağırmaları gerek
Nefsine duygularında dokuma yakin eski zengin ve yeniden hayatını düzene sokmak isteyen biriyim ve bunun için çok çalışan biri olacağımdan emin olabilirsiniz
Kurumsal, büyük firmaysa anlatırım, sunumumu yaparım. Ama kıytırık firmaysa ne haddine ulan kıcı kırık derim. Şükur ki bu gibi sıkıntım yok, turkiye is dünyası cehennemi çekilmez
Dil öğrenmek tamam iyi ama sadece bu yetersiz diyorum mesleğini yapabilmesi için... ve 5 dil öğrenmek kolay poligot denen birsey var biraz kafani kullanirsan yaparsin
İyi iş yerlerine kaliteli çalışanlar lazım o yüzden
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben bi iş gorusmesine gittigimde neden burada çalışmak istiyorsunuz demisti yönetici bende çünkü sizin yerinizde gözüm var yan odaniz boş demi demistim evet dedi beyefendi tamam bikac ay sonra orda odamı hazirlarsiniz demistim
Genelde bizimle çalışmak ister misin cümlesini duyduğumdan cevap arayacağım bir soru değil bu... Davet edenler zaten her adımımı biliyor oluyorlar...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gelecekte siz de kendinizi misyon sahibi olarak, rakiplerine taş çıkartan iyi yerlerde görüyorsanız ya da arzu ediyorsanız bana bu iş konusunds şans vermeniz olumlu teesir oluşturan bir hareket olacaktır efendim.
Valla beni neden işe almamalısınız cevabını veririm 🤣beni ise almazsaniz çok şey kaybedersiniz derim
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İşe alacak olan patron ise İK değilse koltuğa uzun süre bakarım dikkatini çekinceye kadar "neye bakıyorsun?" gibi bı soru gelirse işe alinirsam en fazla ne kadar yükselebilirim onu hesapliyorum derdim 👍
Ben cv lerimde klasik şunu yazarim. Misyon ve vizyonunuzdan oldukça etkilendim. Kendimi alanimda gelistirebilecegim en iyi sağlık kurumu. Sizinle calismayi cok isterim. Birlikte çalışarak hasta memnuniyetini katlayabilirz
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Almak zorunda değilsiniz Herkes erikli içmiyor seçenekler çok çene suyu var Sırma var Lağım suyu bile var.