ilk mülakatımda saha mühendisi olarak iş başvurusu yapmıstim insan kaynakları mulakat icin çağirdi :) malum bu soru soruldu ; şantiye şefinizin yaşı ilerlemiş birinin onun ayağını kaydırması lazım... demistim :) ama şantiye şefi cok sevdigim bir kisi ve tanışıyorduk halada görüşürüz :) işe alınmıştım baska soruda sormamıslardı ama 9 ay sonra ya istifa et ya biz çıkartalım dediler :) istifa etmiştim :)
Aradığınız pozisyona ve tecrübeye uygunum.. Bunun yanında dürüstlük ve iş ahlakı istiyorsanız, sorun çıkaran değil, sorunları çözen biri istiyorsanız, bunu temin edeceğimi; orda yazdığım önceki çalıştığım yerlere sorabilirsiniz..
18 Yıllık tecrübe ve içeriğinde; Bağlı bulunduğu işletmenin varlığını koruyacak kadar benımseyen, varlıkların uzun vaadede çalışır halde olmasını sağlayacak kadar otokrat. Eğitimin insan kalıtesıne pozitif etkilerini ve mesleki gelişimini sürdürebilir bir yapıda olmasını sağlayacak kadar öğretici. Mesai mevhumu gözetmeksizin daha iyiye ve insan, müşteri ve misafir kavramlarını harmanlayıp bir aile olgusu ile benimeseyecek kadar çalışkan. Sistem ve kalıte yönetiminin işletmenin kimliğini ve merkezi sürdürebilir bir yapıda olmasını sağlayacak kadar takipçi. Amortisman’ a bağlı kalmaksızın duran ve hareketli malların korunmasını sağlayacak kadar denetçi. Kâr marjını arttıracak tasarruf tedbırlerı ve yenilikçi satış politikasıyla bütçe kontrolü ve takıbını sağlayacak kadar matematikçi. İletişimin kökenindeki insan faktörü ve işletme ve misafir arasındaki diyalogların surdurebilirliğini ve sadık misafir profili olusturmayı amaç edinmiş bir iletişimci biri olduğum için.
Bu soru bana her zaman saçma gelmiştir peki sen neden beni işe alma gereği duydun da kadro açtın diye sorarım genelde sonuçta senin işçiye benim de işe ihtiyacım var o kadar saçma sorular soruyorlar ki sanırsınız elçilik ya da çok önemli bir yere işe giriyorsunuz altı üstü verdikleri asgari ücret 8.10 saat çalışma bir zorluk bir böyle eleme çabası içinde o zaman hiç açmayın kardeşim çalıştırmak için eleman hiç aramayın insanlarda zor duruma sokmayın.
Eğer işi biliyorsam ve uzun yıllar tecrübem varsa İş Konusunda en az 3 sene veya 5 sene tecrübeli olduğumu ve işin püf noktasını bildiğimi bir dönem çalışmakta olduğum şirketin üst kademesinde yer aldığımı ve yöneticilik yaptığımı ve işin erbabı olduğumu söylerim.
İşini düzgün temiz dürüst yaptığım için, aile geçindiriyorum bana ekmek verdiğiniz taktir size sevap vesilesi olduğum için ve işimi severek yaptığım için, kafa yorarak çalışmam çünkü kafa yormak işten/çalışmaktan men eder insanı.
klasik cümleler her daim İK uzmanları duymak istemez seni farklı kılan sözlerin ve seni diğerlerinden ayrıracak bir özelliğin yoksa benim gözümde sende onlardan bir farkın yoktur
En İyi Cevaplar