Anadolu üniversitesi açık öğretim fakültesi lisans bölümü olan görsel iletişim tasarımı bölümü açık öğretim sistemi ile okunacak bölüm olabilir mi çünkü bölüm ile alakalı uygulama gerektiren bir çok ders var sanırım bu bölüm iletişim fakültelerin de okutulan uygulama ağırlıklı bir bölüm
Görsel iletişim tasarımı bölümü açık öğretim sistemi ile okunur mu?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,7b cevap paylaştı.
Merhaba, açık öğretim sistemi tabii ki örgün sistem gibi olmaz yani uygulama konusunda pek çok şey eksik kalır ama diplomada statü olarak örgünle eş değerdir. O yüzden size tavsiyem, imkanınız varsa örgün okuyun yani dediğiniz gibi uygulaması bol olan bir bölüm olduğunu düşünüyorum bende. Ancak açıktan okumak durumundayım diyorsanız da açıktan okuyun ama dışarıda yani piyasada da staj yapabileceğiniz alanlar bulup öğrencilik döneminizde gönüllü olarak staj yapmaya başlayın. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
örgün ile eş değer olması sadece ikisinin de yasal olarak lisans diploması olmasıdır. buna bakarak okumak oldukça mantıksızdır gereksizdir. Üniversite kariyer edinmek meslek öğrenmek için okunur. hobi geliştirme kursu değildir. Açık Öğretim de tam bu olumsuz benzetmeye çok uygun gereksiz bir fakülte sistemi, bak ne güzel ifade etmişin şu bölümün bence açık öğretim sistemine geçmesi bile devletin ne kadar eğitimi gereksiz bir işlev gördüğünü sadece para gelsin de nerden gelirse gelsin mantığı ile hareket ediyor, yahu be devlet Psikoloji bölümünü bile Açık Öğretim yaptı da Psikologlar ayağa kalktı zar zor iptal ettirdiler aynı şekilde Görsel İletişim tasarımı gibi bol uygulama ağırlıklı tecrübe gerektiren mesleklere AÖF gibi bir kötü damga vurmamaları lazım O yüzden bu Bölüm AÖF okunur mu diye düşünmek lazım
açık öğretim sistemi türkiye de üniversite de fakülte bile sayılmayacak kadar niteliksiz gereksiz bir sistem, ben 2 diploma aldım bu sistem den kardeşim bir keresinde ciddi bir bir program olsa bir keresinde sadece eğitim değilde ekonomik amaçlı açılmazdı gereksiz alakasız alanlarda bile Dikey geçiş yapılıyor :) amaç para kazanmak
genel olarak bakarsan öyle düşünüyorsun evet ama devlet üniversitelerinde birinci örgün öğretimler dönem sınırını aşmadığın sürece harç parası ödemiyorsun, bazı bölümler hariç ama türkiye de örgün devlet üniversitesi okumak açık öğretimden daha fazla maliyetli bunlar ayrı mevzu ama nitelikli eğitimde geldiğimizde bak her zaman örgün eğitim açık öğretime göre daha niteliklidir. Türkiye de ise açık öğretim sistemi çok farklı ve niteliksiz bir iki bölüm dışında hiçbir bölüm de uygulama ağırlığı ve staj zorunluluğu yok, burada kişi kendi imkanları ile staj yapıp geliştirecek Açık Öğretim bana göre bir Fakülte bile değil :D
Ben yıllar önce açık öğretim bitirdim, yaşıtlarım o zamanları örgün okurken ben uzaktan eğitim alıyordum, çevremdekiler beni aşağılıyordu sen üniversite falan okumuyorsun ne öğreniyorsun ki dediler, o zamanları tepki gösteriyordum, ama örgün okuduğunda yeni insanlarla tanışıyorsun, ekip ruhu ile faliyet halindesin işin içindesin belki devlet üniversitelerin çoğu iyi eğitim vermese de yeni insanlarla tanışmak ve ortamında eğitimini almak farklıdır şimdi beni aşağıdan görenlere bugün hak veriyorum
ortam derken ben sana kariyer aşamasında öğreneceğin deneyimlerden bahsediyorum arkadaşlık ortamını üniversiteye gitmeden de yaparsın orası ayrı, açık öğretim kişinin bağımsız tek başına elektronik ortam da uzaktan bilgiye ulaşarak eğitim almasıdır bu bilgiler teorikdir pratik uygulaması sana kalmış ama sadece 1-2 gün için yılda iki kere gittiğin kimseyi tanımadığın insanlarla ortam yapamazsın adamları haaytında ilk kez görüyorsun belki bir daha göremeyeceksin tanımadığın insanlardan da iletişim bilgisi alamazsın çok saçma açık öğretimi fakültedeki ortamlarla karıştırma :) zaten oraya insanlar sınava giriyor bir dönem de çalıştığı sınavlara giriyorlar sonra evine gidiyorlar aynı ortamdaki kişiler ikinci gün bile birlikte olamazlar buna sosyoloji de kuru kalabalık deniyor :)
Birşeyi öğrenmek ve kariyer etmek istiyorsan yerinde yüzyüze örgün ve deneyimleri olan insanlarla bildiğin ortamlarda staj yaparak öğrenirsin uygulama teoride önemlidir açık öğretimde öğrendiğin bilgilerle bir halt olamaz insan önemli olan bilmekden çok uygulamaktır. Örgün eğitim de de öğrendiğin teorik bilgileri uygulamazsan staj yapmazsan örgünün de açıkdan farkı kalmaz
En İyi Cevaplar