Satış danışmanı olmak istiyorum mağazada ama zor mu acaba kimisi zor diyor? Çalışma saatleri vs nasıl? Çalışan var mi?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılgerçekten kaliteli bir spor ayakkabı al. uzun süreler ayakta duracaksın. öğrenciyken çok çalıştım bu işte. özellikle giyim üzerine bir firmada çalışacaksan elin çok hızlı olmalı. devamlı elbise katlayacaksın. teknoloji üzerine bir mağaza olursa da ürün bilgin olmalı ve karşındaki kişiye kendini bu konuda bilgili olduğuna inandırmalısın.
konuşurken eee ımmm gibi zaman kazanma cümlelerin müşteride bu bi halt bilmiyor izlenimi oluşturur. ve müşteriyi kaybedersin..
bir diğer konuda inanılmaz canım seviyesiz insanlarla karşılaşacaksın.. cidden çelik gibi sinirlerin olmalı..20 Yorumla
+1 yılgenc yasta unıversıtede okurken yapabılecegınız guzel gecıcı bır meslek. lakın satısta bulunacagız urunu herseyı ıle bılmek musterının durumlarına göre yaklasmak yardımcı olmak musterılerın cogu sıkayetcı sekılde gelebılır sabır ıle yardım ettıkce ınsanlara guzel yaklastıkca bu sızın ıs ıle performanızı bılgınızı artırarark zamanla sızın dıkkat cekmeye daha ust bır kıdeme sahıp olmanıza yol acacaktır.. herzaman arastırıp ögrenmek bılen bır ınsanın yanında ısı ögrenmek sıze artı katıcaktır.
10 Yorumla
Haftada 45 saat günde 8 saat çalışıyorsun hafta sonları izin kullanamazsın hafta için mağazanın durumana göre izin kullana bilirsin iyi bir satış danışmanı olursan yani satışların iyi olursa ve firmanın prim sistemi iyiyse güzel para kazanırsın He bu arada bayram seyran gibi zamanlarda izin kullanamıyorsun bu işi seversen yapabilirsin zor bir iş değil iletişim kuvvetli ve insan ilişkilerin iyiyse yaparsın zevkli bir iş
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
14Cevap
+1 yılBildiğin her şeyi unut ve mağazadan içeri giren herkese satış yapmak üzere odakla kendini. Satacağın şey sakız bile olsa ihtiyacı varmış da alması gerekiyor gibi hissettirmelisin. Aşırıya kaçmadan muhabbet kurmalısın ve kesinlikle güleryüzlü olmalısın. Sana yavşayan olursa satış yapmayı falan boşverip direkt tepkini koymalısın.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılbi arkadaşım zara da satış danışmanı olarak başladı şimdi mağaza müdürü maaşı 25 bin başarılı olacaksan gir
12 Yorumla- +1 yıl
Yabancı dil bilmesi şart mı sence?
+1 yılKolay bir şey yok ki, sabırlı nazik ve ilgili ol. Israrcı olma
10 YorumlaMüşteriye asla ısrarcı olma ters psikoloji her zaman işe yarar 🤷♂️
10 Yorumla
+1 yılGiyimine kuşamına dikkat et rüküş olma vs regl olduğun zaman temizliğine dikkat et pis pis kokma
10 Yorumla
+1 yılBen oldum eğer sabrın çok yüksekse olabilirsin. İnsanlarla uğraşmak çok zor gerçekten
10 YorumlaPek zor değil uyumlu çalıştıktan sonra. Tabii zor olmaması için de çalışma arkadaşlarınla iyi anlaşabilmen lazım
10 Yorumla
+1 yılFiziğin iyiyse hiç birşeye dikkat etmene gerek yok benim güzel ülkemde 😂😂😂
10 Yorumla
+1 yılzor evet geçiçi bir iştir
114 Yorumla
Soran+1 yılGecici derken anlamadım
- +1 yıl
Bu işi en fazla 1 sene yapabilirsin en fazla dayanma süresi :)
Soran+1 yılSenelerce yapan yok mudur sence yani ne var ki
- +1 yıl
Senelerce yapanda vardır elbet ama 2-3 sene. dediğim gibi kalıcı iş değildir.
Soran+1 yılNeden ama bende bunu merak ediyorum
- +1 yıl
İş yükünü ağırlıgını hem fiziksel olarak hem mental olarak hem psikolojik olark kaldırmak zordur. Mobbing dönüyor. Ruh halin sürekli değişken olacak. Tüm bunları kaldırabilecekmisin
- +1 yıl
Belli bir zamana kadar kaldırabilirsin sonrası sana kalmış
Soran+1 yılPeki sence bu işi yaparken insanın birde sevgili yapcak hali vakti olur mu
- +1 yıl
Neden olmasın aşk karşına ne zaman çıkar belli olmaz:)
Soran+1 yılNe bilim insanın kafasını kaldırır mi bu
- +1 yıl
Yapabileceğin başka bir iş var mı?
- +1 yıl
@Medodan Senin adına sevindim :)
- +1 yıl
+1 yılOtomotiv sektöründe yap bunu
10 Yorumla
+1 yılİstanbul'da isen benimle iletişime geç çikom 🖤
10 Yorumla
+1 yılSıkıcı geliyordu bana
00 Yorumla
+1 yılUmarım başarılı olursun ne diyeyim
00 Yorumla
+1 yılSatmaya dikkat et yeter
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 904 cevap paylaştı.
+1 yılsatışa gelme
10 Yorumla
+1 yılSatmamaya dikka et
00 YorumlaZor diyorlardı
00 YorumlaHangi firma
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Satış danışmanı olmak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Satış danışmanı, satış temsilcisi, satış mümessili, adı ne olursa olsun işin özünde en doğru karşılığı satış severek ve doğru yapılırsa, çok keyifli ve bir çok işletmenin lokomotifidir.
Bir satışçı için ne sattığından çok nasıl sattığı önemlidir. Satış sevilmeden yapılacak bir iş değildir. Ama öncesinde insan odaklı olması sebebiyle bir çok yetkinliğin olması ya da geliştirilmesi gerekir.
Şöyle sıralayacak olursam;
Gibi özellikleri bir araya toplamak başarıya taşıyacak en önemli araçlardır. Bir satışçı faaliyet alanında kendisini eğitmeli, uzmanlık kazanmalı, deneyim edinmeli ve hatta rakip firmanın satışçıları dahil herkesle iletişim halinde olmalıdır.
Başarılı bir satışçının mutlaka bir iş ve zaman yönetim planı vardır. Disiplinlidir, kurumuna uygun ve kurumsal kimliği doğru yansıtan imaja sahiptir. Bu insanların telefonları pek susmaz işleri gereği sahadadırlar o doğrultuda çevreleri geniştir ayrıca geniş bir çevreye sahip olmaları gerekir.
Kurumları tarafından eğitilmişlerdir ama öncesinde satış adına gerekli tüm yetkinlikleri kazanmışlardır. Aktif ve dinamiktirler çünkü iş dünyasında, şartlar, koşullar sürekli değişebilir bu nedenle yeni dengeleri kurabilmek ayrıca maharetleridir. Konuya bu çerçeveden bakarsanız dikkat edilecek bu özellikler oldukça yol göstermektedir.
Her firmanın sahibi ya da yöneticisi bu özellikle donanmış satışçıyı elinde tutmak ister. Özellikle satışı gerçekleştireceği kitlenin dilinden ve isteklerinden anlamak, teknik konularla müşterilerini boğmadan faydaya ve çözüme odaklı yaklaşmak, satış açılışı, satış, satış kapama ve satış sonrası iş takibiyle işine olan hakimiyeti aranılan satışçı olmanıza sebep olacaktır.