şu an 23 yaşındayım, birkaç yıl farklı bir alanda çalıştıktan sonra yüksek lisansa başlamak istiyorum. Çok mu geç olur?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, size şöyle söyleyeyim. Ben bu yaşlarda yani 29 yaşında yeniden bir lisans ve sonrasında yüksek lisans düşünürken sizin yaşınız çok ideal ve gayet makul bir yaş. Yaş olarak 30'u aşmama rağmen geç olarak görmüyorum ve ruhumun genç olduğunu hissediyorken, siz kesinlikle çok genç kalıyorsunuz bana göre ve asla geç olduğunu falan düşünmeyin o yüzden. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
02 Yorumla
Soran+1 yılGörüşünüz için teşekkür ederim :) Araştırma görevliliğinde 35 yaş sınırı var, ben de 27 yaşında başlasam 33-34 gibi bitiyor YL ve doktora süreci. Kadro bulabilir miyim o kadar kısa sürede belirsiz. Gerçi 10 sene sonradan bahsediyoruz (YL sonrası araştırma görevlisi olmak için yine kadro araştırırım ama çıkmama ihtimali yüksek) o yüzden yaş meselesi biraz aklıma takılmıştı.
- +1 yıl
Rica ederim :) Öncelikle burası Türkiye yani her an her şey değişebiliyor. 35 yaş meselesini o zaman kaldırabilirler ya da şöyle düşünün o zamana kadar birçok üniversite veya bölüm açılacak ve o zaman yine akademik kariyer yapma şansınız artacak. Benim de hedefim akademisyen olabilmek ama akademisyenliği sayısal lotoyu tutturmak gibi görüp başka alternatiflere yönelirseniz, gelişim açısından sekteye uğramazsınız ve akademisyenlik işi olmazsa da kendinizi çaresiz hissetmezsiniz. Doktorayı çok katmayın yani o yüksek lisans için geçerli. Önceliğiniz yüksek lisansı bitirdikten sonra kaç yaşında olacağım diye düşünmek olmalı.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
5Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 702 cevap paylaştı.
+1 yılHicbirsey icin gec degil.
Bir an once harekete gec.
Tuh vah dememis olursun.
Aklindaysa devam...02 Yorumla
Soran+1 yılHazır hissetmiyorum açıkçası ya, işe girdim çalışıyorum. Hazırlık yapıyorum. Kaynak okumaları yapıyorum, dil öğrenimi vs akademi için gerekli olan her şey
- +1 yıl
Ama mutlaka siraya sok. 27 gec olur diye dusunme iste...
Gizli Üye(36-45)+1 yılYL nin yaşı olur mu yahu. 1-1.5 sene süren birsey. senin 26 27 dediginde millet lisans 1 den baslıyor. hatta 30da baslıyorlar uniye
06 Yorumla
Soran+1 yılAkademisyen olmak istiyorum ve 35 yaşından sonra olmuyor, o yüzden öyle düşündüm
Cevap sahibi+1 yılnasıl olmuyor? nerden biliyorsunuz? öyle bir şey yok. 35 den sonra da oluyor
Soran+1 yılEvet öyle bir yaş sınırı var. Linkten bakabilirsiniz.
"Dolayısıyla araştırma görevlisi kadrosunda 35 yaş sınırı var mı sorusuna cevap evettir. 33/a kadrosu olarak da bilinen araştırma görevlisi kadrosunda 35 yaş sınırı halen mevcut olup, kadroya başvuracak adayların sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olması gerekir."
buken.av.tr/.../
Cevap sahibi+1 yılkadro olmak zorunda degilsin. hedef prof degil mi?
kadroda olmadan da doktora yapabilirsin. illa ogretim uyesi olacaksan da dısarıdan da okutman olabiliyorsun. doktoradan devam et
Soran+1 yılTamam diyelim ki 27 yaşında YL'ye başladım, 29'da bitti. Hemen ardından doktoraya başladım, o da 33 civarı biter çünkü dört sene sürüyor. Tabi bu süreler uzayabilir de. Kalan 2 sene kadro bulmaya çalışmakla geçecek. O süre içinde bulunur mu bilmiyorum. Hedefim evet profesörlük, o yüzden yaş konusu önem kazanıyor
Cevap sahibi+1 yılbence devam et. ve tezlerini kitap haline getir. bazı ek calısmalarla tv programı vs maddi yönden de gidersin. ayrıca yaş her okulda problem gibi gorunuyor ama degil.
yüksek lisans akademisyen olmayacaksan boş bir şey
04 Yorumla
Soran+1 yılAkademisyen olmak istiyorum ama şu sıralar yüksek lisansa başlamaya da hazır değilim, işe girdim çalışıyorum. Yüksek lisans için de hazırlık yapıyorum, kaynak okumaları, dil öğrenimi vs
Soran+1 yılBen de öyle düşündüm. 35 yaşından sonra akademisyen olunamıyor gerçi, o yaşa kadar tezler biter mi bilmem 😂
+1 yılşu an yap bence ne mezunusun
02 Yorumla
Soran+1 yılSanat tarihi. Hazır hissetmiyorum bunun için, işe girdim çalışıyorum ama yüksek lisans için de entelektüel birikim yapıyorum
- +1 yıl
Ne iş yapıyorsun şu an
+1 yılGayet ideal yaş.
00 Yorumla
+1 yılyoo iyidir.
00 YorumlaDeğil
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > 26 veya 27 yaş, yüksek lisansa başlamak için geç bir yaş mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat