Ama lütfen puanlara göre yorum yapmayalım veya mimarlığın bir adı var diye de onu yazmayalım.. Önemli olan iş alanı. Gerçekten iş alanları hakkında bilgisi olanlar yorumlarsa daha iyi olur :P
Cevabın nedir?
+1 yılBİR ARKADAŞA YANIT OLARAK YAZMIŞTIM OKUMAK İSTEYENLER BURADAN TEKRAR OKUYABİLİR.
BİRİNCİSİ BİR YAPIDA PROJEDE Kİ HER ŞEY MİMARA DANIŞILMADAN YAPILMAZ VE DEVLETİN BELİRLEDİĞİ YASALARDA O YAPI 1 KİŞİNİN ESERİ OLARAK SAYILIR ODA MİMARDIR MÜHENDİS DEĞİL.
(2) İKİNCİSİ MİMAR MEZUN OLDUKTAN SONRA MÜHENDİSLİK VE İÇ MİMARLIK DALLARINDA RESTORASYON ALANINDA AYNI ŞEKİLDE YÜKSEK LİSANS YAPABİLİYORKEN MÜHENDİS MİMARLIK ALANINDA YAPAMAZ.
(3) MİMARLIK BÖLÜMÜ ASIRLAR ÖNCESİNE DAYANIRKEN MÜHENDİSLİK BİR KAÇ YILLIK BİR BÖLÜMDÜR VE MİMAR OLMADAN MÜHENDİSİN BİR ÖNEMİ YOKTUR. Örn: KİMYAGER MADDELERİ AYIRIP SINIFLANDIRIP SUNMADAN KİMYA MÜH O MADDELERDEN BİR ÜRÜNÜN ÜRETİLMESİNİ YAPAMAZ YAPSA DA BAŞARILI OLAMAZ.
VE SON OLARAK MİMARLAR OKURKEN STATİK VE MUKAVEMET DERSİ GÖRÜRLER OKULUNA GÖRE DEĞİŞİR BU MÜHENDİSLİKTEN İYİ GÖSTEREN OKULAR DA VARDIR! FAKAT MÜHENDİSLER MİMARİ TASARIM DERSLERİ GÖRMEZLER ALMAZLAR!!!
KONUYA GEÇ BİLGİ VERDİM YENİ OKUYACAKLAR BURADAN OKUYABİLİRLER
SAYGILARIMLA...20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMimarlık okuluna göre çok değişiyor.. Onu araştırman lazım. Odtü mimarlıktan bir sürü arkadaşım var. Orası için çok kolay bir 1. sınıfı var diyebilirim..
00 Yorumla
Ben Balıkesir Üniversitesinde inşaat mühendisliği okuyorum. 3. sınıfa geçtim ama bu sene bölümümü değiştirip fizyoterapi ve rehabilitasyon okuyacağım. Yine de sana bir fikir vereyim. Mühendislikte en iyisi inşaattır. Kurucu mühendisliktir. Diğer mühendislikler ondan ayrılmıştır. Mimarlar genelde inşaat mühendislerinden daha çok kazanır. Ama bana sorarsan inşaat mühendisliğini tek geçerim. Her zaman son kararı o verir çünkü mesleki olarak otoritesi daha ağır basar. Bu arada fikrin olsun diye söylüyorum mesela Balıkesir Üniversitesi'nde ilk yılın sonunda ortalaman iyiyse mimarlığa geçiş hakkın da var. Ayrıca ortak dersler çok olduğu için herhangi birini kazandığın takdirde diğerinden çift anadal yapma şansın var. Yani hem inşaat mühendisi hem mimar olarak mezun olabilirsin. Bu arada ikisinin de dersleri oldukça ağırdır haberin olsun..
16 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim cevabın için.. Akdeniz Üniversitesini kazandım.. Evet Mimarlığın da kendine göre zorluğu var haklısın projeler vs. Ailem bu işin içinde ve ilerde bunu devam ettireceğim için İnşaat Mühendisliği daha çok işime yarar diye düşünüp ilk tercihimde onu seçtim :) .. Neyse hayırlısı artık :) ..
Bu arada neden ftr ye geçtin desem? - +1 yıl
Hayırlı olsun bence doğru bir karar vermişsin. Ben çocukluğumdan beri hep sağlık sektöründe olmak istemiştim. Üniversiteye girdiğim yıl hemşirelik hariç diğer sağlık meslekleri olmadı. O zaman özeli de ben hiç düşünmemiştim. Bu sene üniversite puanına göre yatay geçiş imkanı tanınınca ben de bir vakıf üniversitesinde Ftr okumaya karar verdim. Ama mühendislik okumam gerekse yine inşaat okurdum pişman değilim :)
- +1 yıl
ŞİMDİ BU BAYAN ARKADAŞIMIZ BİLMEDEN HATTA MEZUN DAHİ OLMADAN MİMARLIĞI MÜHENDİSLİKTEN ALTTA GÖRÜP SON İŞİN MÜHENDİSTE BİTTİĞİNİ SÖYLEMİŞ.
BİRİNCİSİ BİR YAPIDA PROJEDE Kİ HERŞEY MİMARA DANIŞILMADAN YAPILMAZ VE DEVLETİN BELİRLEDİĞİ YASALARDA O YAPI 1 KİŞİNİN ESERİ OLARAK SAYILIR ODA MİMARDIR MÜHENDİS DEĞİL.
(2) İKİNCİSİ MİMAR MEZUN OLDUKTAN SONRA MÜHENDİSLİK VE İÇ MİMARLIK DALLARINDA RESTORASYON ALANINDA AYNI ŞEKİLDE YÜKSEK LİSANS YAPABİLİYORKEN MÜHENDİS MİMARLIK ALANINDA YAPAMAZ.
(3) MİMARLIK BÖLÜMÜ ASIRLAR ÖNCESİNE DAYANIRKEN MÜHENDİSLİK BİR KAÇ YILLIK BİR BÖLÜMDÜR VE MİMAR OLMADAN MÜHENDİSİN BİR ÖNEMİ YOKTUR. Örn: KİMYAGER MADDELERİ AYIRIP SINIFLANDIRIP SUNMADAN KİMYA MÜH O MADDELERDEN BİR ÜRÜNÜN ÜRETİLMESİNİ YAPAMAZ YAPSADA BAŞARILI OLAMAZ.
VE SON OLARAK MİMARLAR OKURKEN STATİK VE MUKAVEMET DERSİ GÖRÜRLER OKULUNA GÖRE DEĞİŞİR BU MÜHENDİSLİKTEN İYİ GÖSTEREN OKULARDA VARDIR! FAKAT MÜHENDİSLER MİMARİ TASARIM DERSLERİ GÖRMEZLER ALMAZLAR!!!
KONUYA GEÇ BİLGİ VERDİM YENİ OKUYACAKLAR BURADAN OKUYABİLİRLER
SAYGILARIMLA... - +1 yıl
Bahsettiginiz cift anadal cok dikkatimi cekti. Acaba nasil oldugunu biraz açarmisnz?
- +1 yıl
Bende aynini dusunuyorm. Yani kendi isimi yapmak istiyorm ve bu konuda insaat muh. bana daha cok faydasi olucagini dusundm. Senin bu yorumunu gormek cok iyi geldi
Mimarlık temiz para inşaatlarda dolanmadan risk almadan rahat iş
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
3Cevap
Mimarlık inşaat mühendisliği 2 side güzel aç kalınmaz
08 YorumlaBence mimarlık. Okul sonrası ve okul esnasında ki iş imkanları bakımından.
00 YorumlaBen olsam mimarlık seçerim
00 YorumlaBen mimarlığı tercih ederdim ama bilemiyorum..
00 Yorumla
+1 yılTüm açıklamalar bu videoda arkadaşlar
00 Yorumlamimarlık ! ! !
00 Yorumlamimarlık
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmimarlık
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi