Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba. :)
Kabin Memuru/ Hostes Nedir?

Yolcu taşımacılığı yapan havayolu şirketlerinde yolcuların güvenliği ve konforu ile ilgilenen gerekli emniyet ve güvenlik uygulamalarından sorumlu olan gerektiği takdirde kaptan pilot ve yardımcı pilotun kokpit dışındaki talimatlarını yerine getiren görevlilerdir. Erkek kabin memurları host kadın kabin memurlarına hostes denir.
Kabin Memurlarının Görev Ve Sorumlulukları Nelerdir?

Kabin memurları bir uçuş sırasında havayolu şirketlerinin görünen yüzüdür. Bir yolcunun uçağın havalanmasından başka bir havalimanına inişine kadar gördüğü muhatap aldığı kişiler kabin memurlarıdır. Bu sebeple kabin memurlarının uçuş esnasında yaptığı görevler oldukça önemlidir. Öncelikle kabin memurlarının görevlerinin Hem normal durumlar hem de acil durumlar için geçerli olduğu bilinmelidir.
Host ve hosteslerin görev alanı Kokpit kapısından başlayarak uçağın arka kısmı mutfak kısmına kadar olan bölgeyi kapsamaktadır. Host ve hosteslerin yapmaları gereken, uçuştan bir saat kadar önce havalimanında olmaları ve kaptan pilotun yaptığı toplantı ve uçuş yönergesini okuyarak o bilgileri yolculara aktarılmasıdır. Bunun yanında yolcular gelmeden önce uçuş esnasında ve uçuş bittikten sonra uçağın temizliğini kontrol ederler. Acil çıkış kapısı olarak da adlandıran uçağın güvenlik noktalarını kontrol ederler. Ve acil durumlarda kapıyı açmak ve kapatmak ile görevlidirler. Yolcuların uçağı yerleşmesi konusunda yardım ederler. Yolculara koltuk bilgileri hakkında yardımcı olurlar. Özel ilgiye ihtiyacı olan insanlarla ilgilenirler. Örneğin Yaşlı insanlar engelli insanlar hamile kadınlar ve benzeri şekilde örnekleri sıralayabiliriz.
Yolculuk öncesi uçuş güvenliği hakkında işitsel ve görsel olarak bilgi verirler. Ve tehlike anında yolculara ne yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak gösterirler. Bunun yanında uçuşla ilgili bilgileri yolculara vermekle yükümlüdürler. Uçuş esnasında yiyecek ve içecek servisi yaparlar. Bu görev tanımı biraz şirketten şirkete değişmektedir. Kimi şirket uçuş esnasında yolcuların her istekleri ile ilgilenirken kimi şirkette belli aralıklarla yolcuların istekleri ile ilgilenirler. Tabi bu belirttiğim tanım yiyecek ve içecek servisi ile alakalıdır. Ve bunun yanında uçak inişe geçtiği zaman hostlar ve hostesler Yolcuları kontrol ederler. Ve eksiklik anında yolculara müdahale ederler. Kabin memurlarının görev ve sorumlulukları bu şekildedir.Nasıl Kabin Memuru Olunur?

Havayolu şirketleri yılın belirli tarihleri arasında kabin memurluğu alımı için işe alış ilanları açmaktadır. Havayolu şirketlerinin aradığı şartlar ise şu şekildedir: Öncelikle sizden lise mezunu olmanızı istemektedirler. Ama tabii ki günümüzde lise mezunu olup ta kabin memuru olmak oldukça zor. Çünkü uluslararası anlamda iş yapan havayolu şirketleri tabi ki üniversite mezunu lisans veya ön lisans diploma sahibi insanları tercih etmektedir. Bunun yanında bir dil bilmeniz gerekiyor. Yabancı dil olarak İngilizceyi bilmeniz gerekiyor. Olmazsa olmazlardan bir dildir. Bunun yanında kitle iletişim, halkla ilişkiler, iletişim, psikoloji gibi bölümlerden mezun olduğunuzda da kabin memurluğu için size artı bir olanak sağlar. Bir de işin mutfağı vardır. Üniversitelerin sivil havacılık kabin hizmetleri sıfırdan kabin memuru yetiştirmektedir. Kabin Hizmetleri bölümünden mezun olmanız da sizin Host veya hostes yani kabin memuru olmanız için size oldukça avantaj sağlar.
Kabin memuru olabilmenin önemli noktalarından biri de fiziksel şartları karşılayabilmektedir. Havayolu şirketlerinin sizden istediği fiziksel şartlar vardır. Kabin memuru olabilmek için belirli bir dış görünüşe sahip olmalısınız. Ilk olarak yaş mevzusu vardır belirli bir yaşta olmanız gerekmektedir. Mesela Türk Hava Yolları açtığı son ilanlar da kabin memurluğu için başvuru yaşını maksimum 38 olarak belirlenmiştir Ama bu durum Ülkeden ülkeye değişkenlik gösterir mesela Hindistan'da bir havayolu 19 ile 27 yaş aralığını tercih ederken Avrupa ülkeleri genelde 19 ile 38 yaş arasını kabul etmektedir. Bunun yanında aranan en önemli fiziksel şartlardan biri de boy ve kilodur. Yine Ülkeden ülkeye değişiklik gösterse de havayolu şirketleri genel olarak boyunuzun ve kilonuzun orantılı olmasını ister. Erkeklerde boy durumu minimum olarak bir 1.65 santimdir. Maximum olarak 1.90 santimetredir. Kadınlarda ise minimum 1.60 santimdir. Maksimum 1.80 santim olarak belirlenmiştir.
Aranan fiziksel şartlardan bir diğeri ise görme probleminizin olmaması gerekir. Gözlük veya lens kullanıyor iseniz mülakatlarda elenme ihtimaliniz yüksektir. Tabiki Gözlük veya lens kullanan kabin memurları da illaki vardır. Ancak havayolu şirketleri çok fazla tercih etmezler. Bunun yanında ses tonu oldukça önemlidir. İnsan ilişkilerinde ses tonunu ne kadar önemli oldu hepimizce bilinmektedir. Kabin memuru olmak isteyenler ses tonunu çok iyi ayarlamaları gerekiyor. Çok yüksek bir ses tonu ile konuşmamalıdırlar. Ve yine çok alçak bir ses tonuyla da konuşmamalıdırlar. Onun Ayarlamasını iyi bir şekilde yapmalıdırlar. Kabin memuru olmak isteyen kişilerin herhangi bir sağlık sorunu olmaması gerekir. Kabin memurluğuna başvurduğunuz zaman sivil havacılık genel müdürlüğünün istediği şartlara uygun olan bir sağlık kuruluşundan sağlık belgesi almanız ve kuruma ibraz etmeniz gerekmektedir.Kabin memuru ne kadar maaş alır?

Tabiki her meslekte olduğu gibi kabin memurluğunda da bu soruya net bir cevap vermek mümkün değildir. Çünkü her meslekte maaş durumu spesifik durumlardır. Kişinin kalifiye olup olmamasına göre yeni mezun olmasına göre sektörde 15 yıl çalışmış olmasına göre dil bilmesine göre yani kişinin cv'sine göre değişen bir durumdur. Ama maaş konusunda şöyle bir bilgi aktarabilirim: minimum olarak 2300 TL maksimum olarak 8000 TL brüt olmakla beraber söyleyebilirim. Ortalama maaş ise 4400-4500 TL arasındadır. Ve şirketlere bağlı olarak 4000 TL -5000 TL yeni işe başlayan bir kabin memurunun alacağı Ücret olarak belirlenebilir Ama bu fiyat şirketlerin belirlediği ortalamaya göredir.
Okuduğunuz için teşekkürler. :)20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
49Cevap
+1 yılUçan garson da deniliyor ama şey ben sivil havacılık kabin hizmetlerini kazandım. Bu sene okuyacağım aynı zamanda dil lazımmış. En az 2 dil bilsen iyi olur ama çok iyi bilmen gerek. Özellikle THY’ye girmek için ve girersen ciddi rakamlar kazanırsın ve de 40-45 yaşında emekli olmak zorunlu oluyor. Bu da güzel bir yer haa bir de ülke ülke şehir şehir geziyorsun. Bir ülkede 2-3 gün kalman gerekirse hava yolu şirketi barınmanı, yemeğini, otel paranı karşılıyormuş, haa oteller de lüx oteller oluyormuş.. Bizzat hostes birinden duydum ve yazdım.
30 YorumlaBen 2 senelik yüksek okul olarak okudum ama aksine benim de yapabileceğim bir meslek değildi onun için bıraktım. Öncelikle ingilizcenin çok akıcı olması gerekiyor sadece mülakatları geçmek için daha sonrasında pek işine yaramayacak zaten yanında da ek bie il bilmen gerekiyor ben İspanyolca seçmiştim mesela, yanı sıra yüzmeyi çok iyi bilmen gerekiyor ki derslerden geçesin (yüzme dersi vardı ve ben yüzme bilmiyordum) boy kilo orantısına çok dikkat ediyorlar ve sürekli topuklu ayakkabı giymen gerekiyor dersler de uygulamalı olarak gömlek kalem etek giyip, yürüyüş yaptırıyolardı
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı.
s +1 yılBoy ve kilo koşulları var öncelikle. Boy mevzusu önceden 1.75 falandı ama azaltıldı deseler de pratikte pek azaldığı söylenemez. Bir de yabancı dilin varsa şansın artar. Ve asıl önemli konu torpil😂 torpilin yoksa %1 ihtimalin var o da eğer çok güzelsen olur
00 Yorumla
+1 yılGünümüzde özellikle fiziğe göre kadınların hostes olduğu ve gecesi gündüzü olmadığı için her zaman seyahat etme durumundan dolayı da ilerleyen zamanlarda sıkıcı ve yorucu bir hal alacağından pek tavsiye ettiğim bir meslek değil ikinci üniversite olarak geçici bir şekilde hevesini alana kadar oyalanabileceğin bir meslek diye düşünüyorum zaten belli bir yaştan sonra almıyorlar genelde genç 20-30 yaş arasına kadar alıyorlar boy fizikte varsa okul okumasan bile olursun. Ama dediğim gibi geleceği olan bir iş değil sırf seyahat için sadece bu mesleğe yönelmek doğru olmaz.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle her işte olduğu gibi gerçekten istediğinden, severek yapacağından emin olman lazım. İnsan severek yaptığı bir işte başarılı ve istikrarlı olur ancak. İyice bir araştırıp düşünmeni tavsiye ederim o yüzden. Sonraki süreçte ise fiziksel şartlar tutuyorsa eğitimini almanı ve yabancı dilini geliştirmeni öneririm. Ne kadar çok yabancı dil, o kadar avantaj. Diğer şartlar malum, biliyorsun zaten. Kolay gelsin.
00 YorumlaAçık konuşacağım ben thy bir kafede çalıştım yer hostesi olmayı düşünmüştüm cafe de müşterilerle çok rahat sohbet ve arkadaşlıklar kurulabiliyordu.Özellikle işe alım yapan kişilerle sohbet etmiştim bana hava ve yer hostesliği için ilan açılıyor ama öncelikli eğer bir belediyeden bile ismi lazım değil ( parti ) mühürlü bir kağıt getirsen seni hemen alırlar dedi dedim ama ben lise mezunuyum kadın güldü ilkokul mezunu bile var :) burada önemli olan bir tanıdığın varsa hiç önemli değil bana başka detaylarda anlatmıştı tgs ve tk diye ikiye ayrılıyor tgs olanlar çoğunluklu ve %90 torpil girdiğini söylediler ilan veriliyor yer ve hava hostesi diye ama tanıdığın varsa hemen alınıyorsun thy zaten kendinde gitsen insan kaynakları var orada form dolduruyorsun girişte güvenliğe söylersin thy ik geldim diye yöndirirler ama özel onur , atlas gibi kuruluşların kendi sitelerinden başvuru yapıyorsun...
00 YorumlaBölümünü okuman lazım ama bu aşamada da kendini geliştirmek önemli. Arkadaşımın bir akrabası hostes 32 yaşında. Ana dili gibi İngilizce ve Fransızcası var. Almanca da konuşuyor gayet iyi bir şekilde. Ne kadar dil o kadar iyi. Hatta kadın işe başlamadan 1 ay önce beden dili kursuna göndermişler. Allah korusun herhangi bir sorun olursa yolcuları sakinleştirmek için vs.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle hosteslerde dış görünüm çok önemli, güzel bir cv sizi bir adım öne koyacaktır tabi ki ingilizce bilmeniz çok önemli.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım