Herkese merhaba. Öncelikle kendimden bahsedeyim sessiz içine kapanık , sosyal fobisi olan biriyim. Sınıf öğretmenliğini istemeyerek okudum sosyal fobim aşırı derecede fazla sunumlarda derslerde çok kötü anlar yaşadım. Şimdi mezun oldum çocukluğumdan beri okuldan nefret eden biriyim hep okul bitsede kurtulsam derdim ama şimdi ömür boyu okula gitmek istemiyorum sizden ricam başka hangi alanlara yönelebilirim lisans mezunu biri nerelere başvurabilir bazende ikinci üniversite okumayı düşünüyorum polisliğide isterdim ama boyum kısa bir şeyler yapmak sevdiğim bir meslek olsun istiyorum yardımcı olursanız sevinirim..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Canım benim, hemen hemen aynı yaşlarda olduğumuzu düşünüyorum. Psikologa gidemiyorsan eğer Youtube'da İzzet Güllü'nün Sosyal Kaygı videolarını izlemeni öneriyorum. Ben de üç sene kadar sınıfta konuşamadım, bildiğim sorulara dahi cevap veremedim. Son sene kendimle ilgili öyle bir farkındalık yaşadım ki artık beni susturabilene helal olsun. Hiçbir mekan, kişi, kalabalık, ciddiyet vs. demeden saygı ve samimiyet çerçevesinde istediğim ve aklıma gelen her şeyi söyleyebiliyorum. Ben meğersem bulunduğum ortamda erkekler var diye ve küçükken de bulunduğum kalabalık ortamlarda bekar kızlara alıcı gözle bakıldığı için suspus olmam dolayısıyla konuşamıyormuşum. Konuşmaya kendi çevrende küçük küçük başla, günlük basit olaylardan, komik veya sinirlendirici, üzücü anılardan, yemek tariflerinden, karışık meselelere kadar ne istiyorsan anlat. İnstagramda da Barış Muslu'yu da takip et. Sen de temeline in, hangi nedenden dolayı bu duyguyu yaşıyorsun, ne zaman başladı, bak gör seninki de benimki gibi geçecek inşallah <3 Kendine iyi bak, sen çok değerli ve kıymetlisin. Hepimiz Allah'ın ayrı ayrı yarattığı biricik kullarız, herkes kendi olduğu için özel ve kimse anasının karnından bu dünyaya çatır çatır konuşarak veya özel bir yetenekle gelmedi, bunları hiç unutma olur mu :) İstediğin şeyi yapman için gerekli olan tek şey sağlık olup nefes almak, diğer her şey azimle olur zaten, haydi bastır bakalım :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba daha önce sosyal fobi geçirmiş biri olarak her şeyden önce mutlaka yenmeniz gerektiğini düşünüyorum. Sosyal fobisi yenmedikçe her meslekte zorlanırsınız, zorlanmayacağiniz meslek olmaz gibi. Yenmek için de psikolog, psikiyatri yerine bol bol ortamlara katılın özellikle de en çok çekindiğiniz ortamlara girmeye kendinizi zorlayın önce titrer geri durursunuz sonra alışır çok seversiniz bir bakarsınız sosyal fobikten; gezme meraklısı olup çıktınız
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet her meslekte zorluk yaşıycam eminim ama ben kaç yıldır üstüne gitmeye çalıştım çok daha kötü hale geldim evden çıkamıyorum artık sunumlar okul hayatım hepsi üst üste geldi.
- +1 yıl
Okul hayatında bu durumu aşmak çok zordur ama iş hayatına girince bir özgüven gelecek ve kolaylıkla aşacağinizi düşünüyorum. Bir de eğitim gittikçe zorlaşıyor, mesleklerin önü her geçen gün kapanıyor. şu an imkanınız varken, puanlar iyice artmadan atanmaya bakın bence. Atandıktan sonra fobiniz devam ederse en azından rahat kafayla alternatif düşünüyorsünüz
Soran+1 yılHaklısınız evet inşallah bi yolunu bulurum
- +1 yıl
Şansınız açık olsun 🤍
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
16Cevap
+1 yılmeslekler
https://tr. wikipedia. org/wiki/Meslekler_listesi
buradan kafana uygun meslek seçiver.
liste eksik olabilir. artık, eksiği sen tamamlarsın00 Yorumla
+1 yılSertifika alabileceğin ve işi devam ettirebileceğin bir alan araştır.
02 Yorumla
Soran+1 yılSorunum o zaten hangi alanlara girebilirim bilgim yok
- +1 yıl
Onu sen araştır, şimdi hangi meslekler bilemem. Sen ilgi alanına göre araştırma yap.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 304 cevap paylaştı.
+1 yılBizim şirkette yönetici de var uzman da var öğretmenlik mezunu olup is bulmuş
02 Yorumla
Soran+1 yılÖzel değilde hangi alanlara başvurabilirim bilmiyorum
- +1 yıl
Şirketler kabul etsin yeter ki bir çok alanda bulabilirsin
Ne gibi alanlara ilgin var mesela teknolojiye meraklıysan eğer bir yazılım programlama dili öğren böylece freelancer olarak bile çalışabilirsin genelde yazılımcılar da asosyaldir.
02 Yorumla
Soran+1 yılSosyal hizmetler aklıma yattı aslında
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 635 cevap paylaştı.
+1 yılKeşke baştayken bıraksaydın.
18 Yorumla
Soran+1 yılOkurken üniversite sınavına girmiştim ama yüksek alamadım
- +1 yıl
Bende öğretmenlik okurken 2. Sınıfta bıraktım hayatımda aldığım en doğru karardı
Soran+1 yılHangi bolume gectiniz
- +1 yıl
Mimarlığa geçmiştim şu an mezunum
Soran+1 yılKeşke bende daha cok calissaydim Şu an mezun oldum kpssyi kazanamadim yillarim bosa gecti
- +1 yıl
Şu kpss belası zaten bütün gençleri genç yaşta yaşlandırdı. Gerçekten işiniz zor özel sektöre yönelin
Soran+1 yılAilem karşı devlete girmemi istiyor üstelik kazanamadım diye yok sayılıyorum evde ve online dersaneye yazılmak için para istemem gerekiyor utanıyorum zoruma gidiyor insan kendi ailesine bile sığınamıyor bazen
- +1 yıl
Senin yerinde olsam bir işe girer akşamlarıda yeniden sınava hazırlanırım biraz para kazanıncada kursa yatırırım
Hostes lik başvurusu yap fiziğin iyiyse yapabilrsn
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen yazılımcı ol bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence öğretmen olur güzel meslek
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSosyal hizmetlere gır
01 Yorumla
Soran+1 yılÇalışma alanı nereler peki
+1 yılDiplomaya bakıyorlar artık bulursun
04 Yorumla
Soran+1 yılNerelere başvurabilirim
- +1 yıl
Hava alanında tgs falan zevkli diyorlar araştır
Soran+1 yılŞirket tarzı değil devlet işi istiyorum
- +1 yıl
O zaman kpss üzerinden sadece sanırım ona da rehber bir hoca bul dershanelerden
+1 yılKarakter yapınızı ve benliğinizi inceleyelim mi
00 Yorumla
+1 yılKutsal meslek
00 Yorumla
+1 yılKendi firmanı aç
00 Yorumla
+1 yılbankacı ol
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbaska bır meslegın var mı pekı?
04 Yorumla
Soran+1 yılYok şu an kpss sonucumu bekliyorum
Cevap sahibi+1 yılpekı alan ne
Soran+1 yılSınıf
Cevap sahibi+1 yılpekı soyle yapasak senınle senyazbana ordankonusalımolurmu
Dominant biri misin
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır birde sosyal fobim var :(
Cons olabilirsiniz
00 YorumlaDershaneler falan
00 Yorumlabankacı ol
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Öğretmenlik mezunuyum ama öğretmen olmak istemiyorum. Başka hangi alanlara yönelebilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat