Ben Kıbrıs’ta tam burslu Hukuk kazandım ama gitmek istemiyorum o yüzden mezuna kalıcam tekrar ama sorun şu ki obp puanım düşücek buna rağmen hukuk kazanabilir miyim?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence git not ortalaması yüksek tutarak yatay geçiş yapabilirsin aşağıda pahalı olduğunu yazmışsın benim kuzenim ve arkadaşım orada okuyordu biri hemşirelik diğeri dış okuyordu biri not ortalamasının yüksek tutarak türkiyede yatay geçiş yapabildi bu arada ben de öyle biliyordum çok fazla pahalı diyorlardı yarım litre su 9-10 TL diyorlardı ama öyle değilmiş arada pek fazla fark yokmuş bir de artışı kıbrısts kyk yurdu başvuran herkese neredeyse çıkıyormuş burada ki kadar zor değilmiş bence git benim arkadaşımın ve kuzenimin ekonomik durumu çok iyi değildi seninki nasıl bilmiyorum ama babaları normal memurdu yani zengin falan da değillerdi inşallah yardımcı olabilmişimdir kırıp obp ile tekrar sınava girmek yapilabi. ir ama normal çalıştığından daha fazla çalışman gerek
14 Yorumla
Soran+1 yılGirne de KYK yok ve Maddi olarak altından kalkamam
Cevap sahibi+1 yılo zaman şöyle yap bence daha mantıklı okula kaydını yaptır ve dondur sonra tekrar hazırlanabilrsin her halükarda ben bu yıl sınava gireceğim dersen böyle yap çünkü tercih yaptın ve tuttu sen kayıt yaptırsan da yaptırmasanfa obp kırılacak en azından dondurduğunda sınavda istediğin sıralamayı elde edemesende sonuçta elimde bir okul var sonrasınıda sonra düşün tekrar dondurup tam obp ile de bir sonraki yıla üniversite sınavına girebilirsin
Soran+1 yılOnu ben de düşündüm ama okul kayıt parası altında her dönem 3 bin 600 TL istiyor ve tam burslular bile bu parayı ödemek zorundaymış o yüzden istemiyorum.
Cevap sahibi+1 yılkusura bakam bilmiyordum yapabileceğinden eminsen bence tekrardan gir sınava
Gizli Üye(25-29)+1 yılKardeşim sana kendimden örnek vereceğim
2019 da 22k sayısal sıralama yaptım diş geliyordu tıp için mezuna bıraktım tıp 20k sayısaldan kapattı
2020de sınav kolay soruldu haklarımız yendi 18k yaptım tıpa yerleştim
2021 de bu sene tekrar girdim 95.92 ortlamayla bitirdim lisemi bu arada
Eşit ağırlıkta 16k yaptım sayısalda 22k yaptım öylesine girmiştim
sayıslada 22k dan 40 k ya eşit ağırlıkta 16k dan 39 k ya attı beni
obp kırık olduğu için gerisini sen düşünürsün ben sana canlı örnek verdim11 Yorumla
Soran+1 yılÇokta geri atmamış seni
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
3Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılNiye girmiyosun la ne güzel Kıbrıs tatlısı yersin orda mis daha ne istiyon
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok pahalı şehir orda hayat çok pahalı
Cevap sahibi+1 yılE o zaman niye yazdın orayı?
+1 yılTanıdığım 23 - 24 yasinda çok var hukuk kazanan onlarında düşmüştür ama nasil kazanıyorlar?
03 Yorumla
Soran+1 yılDevlette kazandılar değil mi?
- +1 yıl
Evet devlet dgs ile dikey geçiş yapmisda olabilirler tam bilmiyorum
- +1 yıl
çünkü sadece ilk yıl düşüyor sonraki yıllar düşmüyor tam obp geliyor
Neden gitmek istemiyorsun?
01 Yorumla
Soran+1 yılKıbrıs çok pahalı çünkü
Gizli Üye(18-24)+1 yılBişi dicem gitmek istemediğin yeri neden yazdın?
02 Yorumla
Soran+1 yılBen gelmez diye düşünmüştüm öylesine yazım çünkü 28 bin sıralama ve 60 puan vardı arada.
Cevap sahibi+1 yılVay be 2.5 sene geçmiş..
Birincilikle mezun oldum şu an, dgs hazırlanıyorum. Tanrı herkesin yardımcısı olsun, herkes mutlu olsunn
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet tabiki kazanabilirsin.
00 Yorumlaİnan yeter
00 YorumlaEvet
00 Yorumlabacım yah
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar,
Öncelikle kırık OBP olduğu için üzüldüğünün farkındayım kırık OBP öğrenci geriye atıyor evet doğru ama bu sadece böyle olacak ve bu senin kaderinmiş gibi bir algı var ortamda, etrafında.
"İşte bu yanlış bilgi neden yanlış bilgi?" gel birlikte ispatlayalım. Şimdi şöyle düşün atıyorum 90 OBP'en var, 54 puan getirir. Okul puanın kesildi diyelim yarısı 27 puan yapar AYT'de.
Ortalama bir net üç puana denk geliyor, dokuz tane AYT neti fazla yaparak o farkı çok rahat halledebilirsin. Yani kırık OBP kaderin değil hedeflediğin netlerden fazlasını planlayarak çalışırsan kırık OBP ile hazırlanmak senin için pişmanlık olmaz.
Çıktığın, yürüdüğün bu yolda sana başarılar dilerim.
Kolay olmayacak, zaten kolay olan hangi yol güzel olmuş ki? Bu yüzden zorluklarla mücadele edeceğin bu yolculuk kolay olmayacak, bu zaman diliminde bazen düşüşler yaşayacaksın.
Bazen duracaksın bazen koşacaksın ama sürekli ileriye gideceksin hedefini gerçekleştirmen ümidiyle kolaylıklar dilerim.
Çok teşekkür ederim sosyal medyada arada denk geliyorum videolarınıza cidden çok iyi moral verdiniz 😊🙏🏻
merhaba size sormak istediğim sorular var nasıl ulaşabilirm
@Laziraaa senin kaç puanin