2 yıllık bölüm kazandım 2 yıl sonunda üniyi bitirdiğimde dgs ile 4 yıllık bölüme geçersem toplam 6 yıl mı okumuş olacağım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 568 cevap paylaştı.
+1 yılhayır. 2 yıl okuduktan sonra 4 yıllık bölüme dikey geçiş yaptın diyelim zaten 1 ve 2. sınıfta okutulan derslerin bir çoğunu almayacaksın. muaf olacaksın. birbirine yakın bölümler ise. belkide alttan hiç ders almayacaksın. ama alakasız bölümler ise dersleri farklı olacağından alttan eksik derslerini alacaksın. 3. sınıf olacaksın ama.
03 Yorumla
Soran+1 yılağız ve diş sağlığından hemşireliğe geçiş yapacaktım
- +1 yıl
büyük ihtimalle dersler benzerdir bir çoğunu almazsın.
Soran+1 yılevet öyle, tesekkürşer
En İyi Cevaplar
+1 yılTranskriptini alıyorsun, yeni üniversitene gidiyorsun, karşılaştırma yapılıyor. Daha önceden almış olduğun dersleri almıyorsun, kalanları da artık kaç sene de tamamlarsan. Minimum 2 sene.
01 Yorumla
Soran+1 yılagız ve dis saglıgndsn hemsirelige gecis istiyorum benzer alakalı bölümler minimum 2 sene ise cok tesekkür ederiim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
11Cevap
Şimdi canım benim iş öyle olmuyor bak 2 yıl okudun şimdi mesela iktisada giriş dersi aldın işletme dersi aldın işte 2 yıl bittilten sonra 4 yıllığa geçince bu aldığın derslerin aynısı orada da varsa aynı derslerden muaf oluyorsun yani orada 2 ya da bilemedin 3 yıl daha okuyup mezun olursun
Mezun olunca 4 yılda iki üniversite bitirmiş olursun 2 tane diploman olur anladın mı can31 Yorumla
Soran+1 yılŞu an gayet iyi anladım, cok tesekkür ederim güzel yorumun icin
+1 yılHayır. İntibak yani ortak derslerin sayıldığı, alman gereken derslerin olduğu bir yıl olur muhtemelen. 3 yıl daha okursun en fazla.
12 Yorumla
Soran+1 yılcok sağoll
- +1 yıl
Rica ederim.
Aof devam edersen 3. siniftan başlarsın direk.
Örgün devam edersen bazı okullar ortak dersleri sayar ama kimi baştan başlatır kimi de 2,3 başlatır ama alttan ders verdirir bir şekilde uzayabilir.20 Yorumla
+1 yılHayır 😂 maksimum 1 senen uzar o da dersler çakışırsa yok 4 e tamamlarsın yani totelde 4 sene okumuş olursun
20 Yorumla
+1 yılVerilen yorumlardan anlamış olman şazım canım benim sana başka bi sorum var. Peki anestezi veya paramedik okumak ister miydin onlar da 2 yıllık sonuçta.
03 Yorumla
Soran+1 yılevet bu şeyde anestezi tıbbi sekreterlik ve paramedik en popüler bölümler ama benim tam istedigim olmadı cok aceleye geldi durumum karısık
- +1 yıl
Allah kolaylık versin 🙏🏻
Soran+1 yılAmin sana da 🙏🏻❤️
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 376 cevap paylaştı.
+1 yıl2 yıllık yazandığın bölümde dersini aldığın dersi tekrar almazsın. Almadığın dersi alırsın. Muhtemelen 2 yıl en fazla 3 yılda bitirirsin.
02 Yorumla
Soran+1 yıltesekkürler 💖
- +1 yıl
Ricalar.🌸
Çok zekisiniz. Bu zekayla 9 yılda okursunuz. 3. Sınıftan başlıyorsunuz. Yani iki yıl daha okuduyup başarılı olursanız lisans mezunu oluyorsunuz.
12 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka ne saçmalıyosun kardeşim
+1 yılHayır tabi ki. Eşleyen derslerin olacak, eğer dersin içeriği de tutuyorsa o derslerden muaf olacaksın, kalan dersleri alman gerekecek sadece.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMuaf sayılan Derslere göre değişir çok muaf dersin varsa çabuk biter yoksa uzar ama 6 yıl değil en fazla 5 olur
21 Yorumla
Soran+1 yılcok tesekkürler
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet 6 yıl okuma ihtimalin var üniversiteye göre değişir. Büyük ihtimal 6 yıl olur
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaman ha aman. Sen geçiş yapma boş ver. sen 2 yıl oku diplomanı al. Onu da çerçelevet hatta duvarda asılı kalsın herhangi bir yere de başvuru yapma iş için. Mazallah sıkıntı olur.
00 Yorumla
+1 yılKafanın dikine geçiyorsun sonra Dgs mağduruyuz olmaz ama😄😄
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu soruyu soruyorsan daha en az 15 sene okursun sen🙄
03 Yorumla
Soran+1 yılof ne biliyim be
Cevap sahibi+1 yıliste bende onu demek istedim kafan cok karisik ve kararsizliktasin... istersen özelden yaz..
Soran+1 yılyok artık değil eyvallah
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet ama bölümüne göre değişir bazen 2. sınıftan başlatıyorlar
02 Yorumla
Soran+1 yılagız ve disten hemsirelige gecis
Cevap sahibi+1 yılAraştır üniversiteleri sen farklılık oluyor ama 2. sınıftan başlama ihtimalin yüksek
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 382 cevap paylaştı. hayır 3. sınıftan başlarsın.
22 Yorumla
Soran+1 yıltesekkür ederim
+1 yılÜniversiteye göre değişiyor
20 Yorumla3ten başlarsın
22 Yorumla
Soran+1 yıltesekkürler ask
+1 yılHayır dersleri saydırıp 3 den devam edersin
20 Yorumla
+1 yılSen geçiş yapma bence.
03 Yorumla
Soran+1 yılne alaka
- +1 yıl
Sazansın çünkü.
Sazanlar eksik kalsın
Soran+1 yıltamam bilir kişi:D
+1 yılBu kafayla hiç uğraşma bence.
01 Yorumla
Soran+1 yıltm knk
+1 yılBildiğin tıp mk ne gerek var.
03 Yorumla
Soran+1 yılyok 2 sene olurmus toplam 4 sene yani 6 degil o yüzden yapıcam
- +1 yıl
He ben aynı bölümü tekrardan dört seneliğini falan okucan sandım. O dört yıllığa tamamlama olayı normal, olması gereken.
Soran+1 yılHa yok evet dikey gecisle kast ettim <3
+1 yılMuaf olduğun dersleri pas geçersin
00 Yorumlahayır +2 yıl daha okuyorsun :)
01 Yorumla
Soran+1 yılCok tesekkur ederim icim ferahladıı
+1 yılEvet
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle değilmiş
Hayirr 4
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > 2 yıllık bölümden 4 yıllığa geçiş yaparsam 6 yıl mı okuyacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat