Şimdi ben 4 senelik halkla ilişkiler bölümü okuyorum okuduğum okul iyi bir okul burslu okuyorum ingilizcem çok iyi eramus düşünüyorum bu sene ve ikinci dileme başlıycam italyanca.. Bir arkadaşımla konuştum dandik bir üniveristede 2 senelik halkla ilişkiler okuyormuş. 2 yıllıkla 4 yıllık arasında fark yok kendini geliştirmekle alakası var dedi senden daha iyi işlerde çalışabilirim mevzun olunca dedi. Bu mümkün müdür ya? ben üniversiteyi kazanmak için okadar sıktım kendimi 4 yıllık burslu kazandım yabancı dil öğrendim. ama iki yıllık çalışmadan bir bölüm kazanan benden iyi olucak böyle bişi yok değil mi?
Cevabın nedir?
+1 yılyok yok 2 yıllıkla 4 yıllık arasında çok fark var önlisans ve lisans oluyor ve bir işe başvuru yaptığınızda mesela beraber aynı işyerine başvuru yapsanız öncelik sizinki çünkü 4 yıllık bir eğitim süreniz var bide gördüğün derslerde farklı dersler alıyorsun seninki daha iyi
04 Yorumla
Soran+1 yıldimi mantıklı olanı bu
- +1 yıl
evet çünkü eğitim süresi uzun birde lisans yapan kişilerin iş bulma imkanı daha çok o istediği desin 4 yıllık daha avantajlı mesela bir iki yıllık elektrik okuyanla 4 yıllık bir elektrik okuyan birmi değil çünkü biri eleman diğeri mühendis
Soran+1 yılçok iyi bir örnek oldu
- +1 yıl
evet :)
+1 yıliş hayatı başka okul hayatı başka ben cok dandik unıversıtelerde okuyup daha kötüsü okumayıp ıyı karıyer yapan ınsanlar gordum cok parlak kısılıkler oldugu ıcın degıl dayıları torpıllerı saglam oldugu ıcın uzulerek soluyorum iş hayatında nıce mal yonetıcılerın olacak
02 Yorumla
Soran+1 yılo illa olucak ama ben çalışmamın karşılığını alıcam
- +1 yıl
farketmez ama ilerde goreceksınkı okulun ne oldugunu soran bıle olmayacak dıplomanı bıle ıstemeyen ozel sırketler var su an 2 sene 4 sene durumu takılabılır ama cok onemsız oldugunu sende goreceksın benım yegen bırıncılıkle bıtırdı o bolumu ama şu an calısmıyor yenı mezun bıraz gezecen dayı dedı bakalım o napacak
Deseydin arkadasina o zaman dört yilligini nie acmislar sacmalik bnce. sen bakma oku devam et. murat 131 ile mercedes aynimi ikisinde araba lavta sen hizina bakicaksin ona benziyor.:) devam et oku
13 Yorumla
Soran+1 yıldimi:) harika yorum sağol:)
Soran+1 yıl:))
+1 yıllisans ile önlisans arasındaki farkı arkadaşın idrak edememiş. gülüyorum şu an :D
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
14Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılşimdi burslu olmak var burslu olmak var. yani özel bir üniversitede yüzde yüz burlu tıp okumakla başka özel bir üniversitede yüzde elli halka ilişkiler okumak arasında dağlar kadar fark var. anlatmak istediğim üniversitede dereceler düştükçe öğrenciler arasında fazla fark kalmıyor. ister burslu oku ister burssuz. ister 2 yıllık ister 4 yıllık.
14 Yorumla
Soran+1 yılya olur mu öyle şey 2 yılllık okumak için 160 puan almak lazım benim okuduğum gibi okumak için 338le girdim bu nedemek biliyomusun aradaki fark yani?
Cevap sahibi+1 yıliyi de senin gece gündüz çalışarak aldığın o puanı yata yata 100 fazlasını alan öğrenciler var.
yani dediğim gibi üni dereceleri düştükçe öğrenciler arasında fazla fark olmuyor.
Soran+1 yılnasıl fark olmuyor yaa birinde üniversite mevzunu bile olmuyorsun önlisans sadece
Cevap sahibi+1 yılarkadaşım ben endüstri mühendisiyim ve çalıştığım yerde birçok 2 yıllık halkla ilişkiler mezunu yönetici var. hoş ben onların 2 misli kazanıyorum ama mühendisis olsun o kadar.4 yıllığı bitirenler de ayak işlerine koşuyor. yani çok çalışman lazım. bak son kez anlatıyorum iyi oku:
ege tıp mezunu bir doktor ile erzincan tıp mezunu arasında dağlar kadar fark vardır
odtü elektrik elektronik mezunu bir mühendis ile 9 eylül elektrik elektronik mezunu arasına yine dağlar kadar fark vardır. neden? çünkü bu meslekler çok zor kazanılan ve rekabetin yüksek olduğu alanlardır.
ama yaşar üni halka ilişkiler 4 yıllık ile atıyorum celal bayar 2 yıllık halka ilişkiler arasında fazla fark yoktur. neden? çünkü bu meslekler diğerlerine nispeten daha kolay edinilen ve aynı düzeyde öğrencilerin okuduğu alandır.
aralarından sıyrılman için 2. yabancı dil (almanca önerim) ve yüksek lisans yapman gerek.
Böyle salakça konuşan birisini nasıl dikkate aldın ve bunu sorunmuş gibi düşündün onu merak ettim
13 Yorumla
Soran+1 yıldimi bunu yapmam bile salaklık benimde.)) ama baksana yorumlara hak verenler bile var
- +1 yıl
Kesinlikle ben sadece nasıl buna inandın ve dert ettin ona takıldım.
Hak verenler ise şöyle bazı mesleklerde geçerli iki kişinin de aynı yerde aynı konumda çalışma durumları olur. Mesela ben bilgisayar programcısıyım (2 yıllık) standart büyüklükte bir firmada bilgisayar mühendisi ile aynı yerde çalışırım ve tecrübem ve işimi daha iyi yapıyorsam orada mühendis arka planda kalır ve işe alırken de sorarlar neleri biliyorsun diye.
Ama büyük şirketlerde mühendisin departmanı direk farklı oluyor, dolayısı ile otomatikmen statü farkı yerim. Tabi zaman içerisinde bilgi ve başarı ile yükselirim ama farklı çabalar gerektirir.
Senin işin ve sektörün tamamen bunun dışında. Bu yüzden sen direk bir büyük şirkete müdür olma imkanın varken o ise personeldir.
Soran+1 yılçok iyi açıkladın teşekkürler
Gizli Üye(36-45)+1 yılhalkla ilişikiler bölümü ise 4 yıllığından da bir cacık olmaz. ikisi de aynı kefede diye düşün. zaten 2 yıllık halkla ilişikiler okuyanlar 3 ten devam edip işletme de bitiriyorlar. onlar hem halkla ilişkiler hem de işletme mezunu olup iki diploma alıyorlar.
210 Yorumla
Soran+1 yıl2 yıllıktan 4 yıllığa genelde açıktan devam ediyorlar buda bir işe yaramıyor. birde bilgin yok sanırım. işletme açıktan en çok okunan en çok mevzun veren bölüm olduğu için pek değeri çok iyi üniveriste 4 yıllk okuyup kendini geliştirirsen şanslısın işletmede
Cevap sahibi+1 yılben 4 yıllık halkla ilişkiler mezunuyum. yaşım da 34. iş hayatını senden daha iyi biliyorum 12 yıldır iş hayatının içindeyim. hiçbir artısını görmedim 4 yıllık halkla ilişkilerin. açıktan işletme bitirenler işletme fakültesi mezunu olduğu için işletme müdürü bile olabiliyorlar ki olanları biliyorum. iso standartlarına işletmelerin mevzuatlarında müdür olabilmeleri için mühendislik fakülteleri ya da işletme fakülteleri mezunu olması şart. o beğenmediğin aöf işletme mezunları müdür oluyor. bizler de küçük beyaz yaka işlerinde çalışabiliyoruz.
Cevap sahibi+1 yılbunları söylememin amacı daha yaşın genç baka bölümlere yönelmen için zamanın var. ve değerlendir.
Soran+1 yılbenim ablam okuda işletme açıktan bir bok olamadı doğal olarak. acaba kendinizimi geliştirmediniz? ben bukadar çalışmayla boşta kalacağımı sanmıyorum
Cevap sahibi+1 yılben diyeceğimi dedim. ileride benim yazdıklarımı anlayacaksın zaten. Halkla ilişkiler i duyan burun kıvırıyor emin ol. zaten iki yılık sanıyorlar. 4 yıllık diye her seferinde belirtmek zorunda kalıyorsun. ismi bile itici yani. ne olursa olsun. şöyle düşün. şahin marka araba sın ama içine BMW motoru koymuşsun. motoru kim takar karşıdan bakınca albenisi yok.
Soran+1 yıl'Halkla ilişkiler işini yapmak için okulunu okumaya ne gerek var'' sözü de bu yanlış uygulamalardan kaynaklanıyor. Halkla ilişkileri bu saçma sapan şeylerden ibaret zannedenlerin, bu işi basit bir sekreterlikmiş gibi algılayanların o sözü söylemesi gayet normal. Halkla ilişkilerin Türkiye'de daha emekleme seviyesindeyken imajı zedelenmiş olduğundan, toplumdaki bu algıyı silmek zordur. ''halkla ilişkiler okuyunca halkla ilişkiye mi gireceksin'' gibisinden saçma esprilere de maruz kalabilirsin. Ama bu tür düşüncelere sahip insanlar genellikle cahil-bilgisiz insanlardır. Çünkü halkla ilişkileri iyi bilip onu özümseyen bir insan, onun böyle olmadığını bilir. Sen bunlara takılmadan gerçekten dediğin şeyleri gerçekleştirebilirsen, ve gerçekten halkla ilişkiler olgusuna önem veren, onu hedef kitleyle ilişkilerinde merkeze oturtan bir kuruluş bulabilirsen eminim iyi paralar kazanabilirsin. Aslında halkla ilişkilerin önemi git gide artıyor
Cevap sahibi+1 yıldaha fazla yazmayacağım. kendini kandırma ve yol yakınken daha iyi bir bölüm seç. önceleri bende aynı senin gibi düşünüyordum ama emin ol en tahsillisi bile aşağıda yaptığın yorumu yapmıyor hımm deyip geçiyor. bu arada benim de ingilizcem Upper Intermediate.
Cevap sahibi+1 yılUpper Intermediate te olsan imaj ve marka yok. kendimizi kandırmayalım.
Soran+1 yılben çok isteyerek seçtim bu bölümü işletme iktisat hepsi oluyordu değiştirmeye niyetim yok
Cevap sahibi+1 yılok. benden söylemesi. Halkla ilişkiler. ezik bir bölüm olduğunu sende biliyiorsun ama kabullenmek istemiyorsun. sana hayatında bol şans.
Öyle saçmalık mı olur.2 yıllık önlisans olarak geçer.4 yıllık her zaman ayrıcalıktır takma kafan..
07 Yorumla
Soran+1 yıloh be içimi rahatlatan yorum:) 2 yıllıktaki bu özgüven ne
Soran+1 yılyaşar üniversitesindeyim izmirin en iyi özel üniversitesi ve gercekten zorrrr
Soran+1 yılasıl bizim okulda hocalar yardımcı olmuyor 5dk geç kalsak almıyorlar bide bırakmak için gözünün içine bakıyorlar uf zorlanıyorm devamsızlıkta yuzde 10 bir sene için.
Soran+1 yılçokkkkk
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKısmen haklı okul her şey değil lakin sen 2-0 önde başlayacaksın.
10 Yorumla hiç ikisi bir olur mu ya? bende Halkla ilişkiler mezunuyum ve ingilizcem ileri seviyede. şimdi aynı özellikteki bir önlisans mezunu gelse benim önüme nasıl geçebilir? torpille ancak.
04 Yorumla
Soran+1 yıldimi mantıklı olan bu sen çalışıp çabalamışsın
sallamış arkdaşın iş hayatına geçince görür o iki yıllığı :D sen dinleme boş ver ama kendini geliştir...
03 Yorumla
Soran+1 yıltabi kendini geliştirmek en önemlisi:)
Soran+1 yıl:))
+1 yılaslında bakarsan bek bir fark yok ben 2 yıllık mezunuyun 4 yıllığa tamamlaya biliyorum hangi okul
07 Yorumla
Soran+1 yıltamamlıyabiliyorum diyosunda tamamlarsan tamamlamakta zor değil mi Yaşar üniversitesi
- +1 yıl
yook canım calıştıktan sonra üniversite adamı bozar sen adam akıllı okuluna gider derslerine çalışırsan gano nu yüksek tutarsan dgs sınavına girersin benim çook arkadaşım var dgs kazanan ben işimden dolayı açıköğretime yazıldımm
Soran+1 yıldgs yapsaydın keşke
- +1 yıl
kazandım bile kırıkkale ama çalışmam lazım dı değişen bir şey yo açıktan son senem hemde antalya nın tadını çıkarıyorum kendine dikkat et üni de erkeklere fazla güvenme ben çook şey biliyorum bir kere içki içmeye gitmee sakın
- +1 yıl
dudaklar fizik harika kendine dikkat et çook koşan olacak peşinden :)
Soran+1 yılilla olur
- +1 yıl
offff diyorum sana git yoldan çıkaracan beni kendine iyi bak kendini üzecek bir hata yapma aldığın kararlar ya da yapacağın şeyleri yapmadan önce seni bu yaşına getiren aileni düşün onları üzmene hakkın yookk onların hakkı ödenmez özeliklede annenin tamam sarışın ;)
Gizli Üye(30-35)+1 yılneden bizim okulda böyle kızlar yoktu arkadaş. tuvalette ağzımda ekmekte çiğnemedim. ne bu bendeki şanssızlık beee
01 Yorumla
Soran+1 yılnealaka şimdi
Ön lisansla lisans diploması bir olur mu mal mıdır nedir kıskanıyordur seni bok tövbe ya
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler yorum içinnn
Gizli Üye(30-35)+1 yılİsterz2 istersende 4 oku hatta 10 sene oku kendine bir şey katamazsan boşsun boş. Dil bilmeyle bitse keşke
03 Yorumla
Soran+1 yılneyle bitir iş ne lazımmış? iyi bir üniversiteyi burslu kazandım iki dilim olucak daha ne lazım eramus yapıp yurt dışı eğitimide yapacağım bu sene? sende nevar
Cevap sahibi+1 yılSenden bir farkım yok , kısmet bu işler
Soran+1 yılozaman boşsun demiyeceksin
bu güzellikle işsiz kalmazsın
01 Yorumla
Soran+1 yılgüzellik yüzünden şimdide iş veren olur ama önemli olan emeğinle gelmek biyerlere
+1 yılsaçmalamış
01 Yorumla
Soran+1 yılbencedee
+1 yılhayırlısı olsun
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği