Ben mesela eşit ağırlıktan bir bölüm okudum ama iş bulamadım elimde çok iyi seviyede ingilizce+ek bir yabancı dil daha var tercüman olabilir miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, ben de tercümanlık mezunuyum. Yapmasına yaparsınız ama yasal ve ahlaki olmaz. Sonuçta bizler de 4 yılımızı verip üniversite bitiriyoruz ve çeviri alanına dair her şeyi A'dan Z'ye öğrenmeye gayret ediyoruz ve bu öğrenmelerimizin sonucunda bu diplomayı alıyoruz. Dolayısıyla bizim diplomamız çok kıymetli ve bu işi resmi olarak yapanlar, merdiven altı dediğimiz olmayan çeviri büroları da diplomasız sizi zaten işe almayacaklardır. Eğer bu mesleği gerçekten hakkıyla yapmak istiyorsanız 4 yıllık bir üniversitenin mütercim tercümanlık bölümü programına kaydolmanızı tavsiye ediyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
14 Yorumla
Soran+1 yılYabancı dil sertifikası işe yaramaz mı zaten ben daha tercih dönemindeyim okuyacağım bölümde iş bulamazsam ne yapabilirim diye düşünüyorum
- +1 yıl
Dil bildiğinizi gösteren önemli bir sertifika ama çevirmenlik yapabileceğiniz anlamına gelmiyor bence. Bu işin yetkinlik alanı da var sonuçta. Tercümanlık yapmayı seviyorsanız her türlü iş bulursunuz, buradan ekmek yersiniz yani merak etmeyin.
- +1 yıl
Ya bende sözel ya da esit ağırlık secicem dil bölümü yok bizim okulda. yinede tercüman ya da İngilizce öğretmeni olabilir miyim
- +1 yıl
@fazlasiylayirgunum67 tabii ki olabilirsiniz. YKS'ye dilden girerseniz yani ikinci oturuma, bir sıkıntı olmaz.
En İyi Cevaplar

Merhaba 🍃
Tercüman olabilmek için üniversite eğitimini tamamlamak şart değil ancak bazı kurum ve kuruluşlarda tercümanlık yapmak istediğinizde bu bölümden lisans mezunu olmanız istenebiliyor. Yani yetkileriniz kısıtlı oluyor desek daha doğru olur. Eğer ilginiz varsa bu bölümü lisans eğitimini tamamlamanızı tavsiye ederim. Tabi bu alanda kendiniz öğrenerek iş bulunabilirsiniz ama dediğim gibi her işe alınmazsınız.
Başarılar dilerim.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
1Cevap
Diplomasız çalışanı çoğu şirket kabul etmez. Bir kurstan falan diploma alma şansın var mı? Ya da başvuru yap belli kabul ederler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbazen formalite icin diploma isterler
ama tercüme yapılması farklı bir olay. dil bilmek yetmeyebiliyor.00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOlabilirsin ama elinde bir belge olsa daha iyi olurdu
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği