Çoğu kişi 'İşsiz kalma ihtimalin aşırı yüksek' falan diyorlar. Sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Merhaba 💫
Bence 2 yıllık veya 4 yıllık bölüm fark etmeksizin okuduğunuz bölümün önü açık olması ve sizin girişimleriniz kadar ileri de sorun olabileceği ya da rahat edebileceğiniz konuları belirlenir
Yani 4 yıllık okuyan biri de işsiz kalabiliyor, 2 yıllık okuyan biri de. Bu nedenle direkt 2 yıllık okuyan biri işsiz kalır diyemeyiz. Sevdiğiniz ve ilgiliniz olan mesleğe yönelmelisiniz fakat ayrıca önü açık diye ifade edebileceğimiz bölümleri tercih ederseniz iş bulma açısından geleceğinize rahat etme olanağı bırakmış olursunuz.
2 yıllık önü açık bazı bölümler şunlar:- Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü
- Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü
- Ameliyathane Hizmetleri Bölümü
- Anestezi Bölümü
- Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü
- Çevre Koruma ve Kontrol
- Çocuk Gelişimi
- Denizci Sağlığı
- Diş Protez Teknolojisi Bölümü
- Diyaliz Bölümü
- Eczane Hizmetleri Bölümü
- Elektronörofizyoloji Bölümü
- İlk ve Acil Yardım Bölümü
- Odyometri Bölümü
- Optisyenlik Bölümü
- Ortopedik Protez ve Ortez Bölümü
- Otopsi Yardımcılığı Bölümü
- Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü
- Perfüzyon Teknikleri Bölümü
- Radyoterapi Bölümü
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBölümün ne. Bende 2 yıllık okudum kpss 90 la kapatmış en son. 2 yılda bir sınav ve alım oluyor zaten. Yani zor. Ama şöyle bir şey de var 4 yıllık olup işsiz kalanda çok.
111 Yorumla
Soran+1 yılBankacılık
- +1 yıl
Kpss den yüksek alırsan işin olur yoksa hani 2 ya da 4 yıllık olması fark etmiyor
Soran+1 yılAma ben kpss'ye değil tyt sınavına girdim ve ordan kazandım yani üni bittikten sonra kpss'ye mi girmem gerekiyor?
- +1 yıl
Evet üniversite bittikten sonra önlisans kpss ye gireceksin, hatta istersen üniden mezun olmadan ortaöğretim kpss ye de girebilirsin
Soran+1 yılPeki çocuk gelişimi nasıl sence? Onu da tercihe ekledim
- +1 yıl
Çocuk gelişimi bence iyi bir bölüm hani özel kreşler de falan rahat çalışırsın, 2 yıllık sağlıklarda iyi ama işte devlete ataması 90 la kapattı işte anca özel kurumlarda falan.
- +1 yıl
Sen bu bölümlerin dgs ile geçiş yapılabilen 4 yıllık bölümlerine de bak belki dgs de düşünürsün. Mesela çocuk gelişimini dgs ile 4 yıllık çocuk gelişimine tamamlayabilirsin ama şunu da diyeyim dgs sınavının kontenjanları çok az
Soran+1 yılBide ben ilk tercihime bankacılık yazdım. Puanım da gayet yetiyor. Yani gelme oranı yüksek mi yoksa çocuk gelişimi de gelebilir mi? Çocuk gelişimini en sona yazdım ama.. yazdıklarımın heosine puanım yetiyor ama ilk baştaki kesin gelir dimi? Çünkü puanım yetiyor da
- +1 yıl
Kesin gelir mi bilmiyorum ama gelmesi yüksek, sistemi şöyle düşün mesela senin puanın 9, 1. tercih üniversitede son kisiyi puanı 10 olan kişiyi alıp kontenjan tamamlanıyor ve sen 2. terciğe göre değerlendiriliyorsun. Ve 2. tercihte de son olarak puanı 9 buçuk olanı alıyorlar sen bu sefer 3. terciğe göre değerlendiriliyorsun. Bu bölümün tercih edilmesi ve tercih edenlerin puanlarına göre değişir. Ama dediğim gibi ilk baştakinin sana gelme ihtimali yüksek
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim çünkü bakıyorum çevremde, puanı gitmek istediği bölüme tam yetenler ilk tercihe gayet rahat bi şekilde girebiliyor
- +1 yıl
Rica ederim. İnşallah istediğin bölüm gelir. 😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
13Cevap
+1 yılAlakası yok. Kendini ne derece geliştirdiğin yetiştirdiğinle alakası var daha çok. Ben işe alım yaparken kaç yıllık okumuş diye bakmıyorum mesela
02 Yorumla- +1 yıl
Her işyerinde bu liyakat yok...
- +1 yıl
@Hayatgercek iki kisi aynı şartlar ve koşullarda ise tabii ki lisans mezunu tercih edilir. Ama lisans mezunu kendini diğerinden az gelistirdiyse kimse lisans mezununu seçmez sırf okumuş diye.
Eczane Hizmetleri bölümü mezunları çok rahat iş buluyor.
00 Yorumla2 yıllık üniversite okuyup iş aramak ❌
2 yıllık üniversite okuyup astsubaylığa başvurmak ✅00 Yorumla
+1 yılYılımdan çok hangi bölüm ve hangi üniversite olduğu önemli
01 Yorumla
Soran+1 yılBankacılık
+1 yılBölümüne göre değişiyor. Bir de tabi bölümü bitirmekle okumuş sayılmıyoruz. O bölümü bitiren diğer insanlardan farkın olmalı bu da geliştirmek için çabalaman demek. Bunlar olursa neden olmasın.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbölüme göre degisir. Dgs ile gecişi herkes dusunuyor sen de dusun.
00 Yorumla
+1 yıl4 yıllık bölümlerden ekmek çıkmıyor o halde 2 yıllık bölümlerden kesinlikle ekmek çıkmaz.
00 Yorumla
+1 yıl4 yıllıktan zor çıkıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten emek veren birinin emeğinin boşa çıkacağını sanmıyorum ama
+1 yıl2 yıllık bölüm çöptür, asgari ücretr çalışırsın.
00 Yorumla
+1 yılÇıkmaz ben de 3 yıllık mezunum iş yok.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 676 cevap paylaştı. 2 kez 4 senelik okusan bile zor
00 Yorumla
+1 yılSağlık olursan ekmek çıkar
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'nin yarısı işsiz
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıl4 yıllıktan bile çıkmıyor
00 Yorumla Sanmam, iyi bir bölümse atanman kolay olabilir.
00 Yorumla
+1 yılcikmiyo
00 Yorumla
+1 yılHangi bölüm
00 YorumlaÇok zor.
00 Yorumla
+1 yılHangi bölüm
06 Yorumla
Soran+1 yılBankacılık
- +1 yıl
Kendini ne kadar geliştirdiğine göre değişir bence şansın var
Soran+1 yılPeki çocuk gelişimi
- +1 yıl
Bankacılığa göre daha zor bence o bölüm doygunluğa ulaştı
Soran+1 yılEvet herkes onu tercih ediyor
- +1 yıl
Anaokulunun zorunlu hale gelmesiyle muazzam alım yapıldı insanlar öyle gidecek sanıp koşa koşa o bölüme yazıldı ama artık doldu özellikle devlette beklentiye girmemek lazım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne