Arkadaşlar merhaba ziraat mühendisliği geliyor ataması nasıl kamuda ya da özelde kendimi geliştirebilir miyim?
Ziraat Müh (tarım ekonomisi) ve s. b kamu yönetimi arasında kaldım.
Lütfen yardım edebilir misiniz?
Ziraat Müh (tarım ekonomisi) ve s. b kamu yönetimi arasında kaldım.
Lütfen yardım edebilir misiniz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Ziraat Mühendisliği... Tabii ki!
Türkiye'de değeri anlaşılamamış bölümlerden ve mühendislik dallarından bir tanesi Ziraat Mühendisliği. Bugün dünyadaki en kıymetlik mühendislik bölümleri arasında. Günlük yaşamımızı gözden geçirdiğimiz zaman hangi mühendisliklerin daha kıymetli olduğunu anlayabiliriz. Elimizden bilgisayar ve telefon düşmüyor. O zaman yazılım, elektronik ve bilgisayar mühendisliği dalları çok kıymetli.
Bununla birlikte insanların en çok konuştuğu ve zaman harcadığı konu yemek. O zaman sofistike profesyonel aşçılık, gıda mühendisliği, genetik mühendisliği biyoloji mühendisliği ve tabi ki ziraat mühendisliği çok kıymetli.
Organik meyve ve sebze diyoruz, organik tarım diyoruz. Bunlar insanlığın sağlığı ve geleceği diyoruz. Bu konuyu hangi uzmanlar şekillendiriyor? Tabii ki Ziraat Mühendisleri. Okul yıllarında vasat/sıradan bir ziraat mühendisi olursan iş bulman zor. Ama hangi meslek dalında okursan oku, meraklı değilsen, öğrenmeye çalışmıyorsan, araştırmıyorsan sıradan biri olarak mezun olacaksın ve iş bulmakta zorluk çekeceksin. Ama okul yıllarından itibaren her türlü staj, iş tecrübesi, akademik araştırma konularına ilgi gösterirsen yıldız bir Ziraat Mühendisi olabilirsin.
Yıldız ziraat mühendisine sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde ihtiyaç ar.
Türkiye'de birçok insan, istediği için değil, son tercih olarak Ziraat Mühendisliği'ne girdiği için bölümde mutsuz ve umutsuz öğrenciler görmek mümkün. Bölüme girersen, bu bölümün en az bilgisayar mühendisliği kadar kıymetli bir bölüm olduğunu bilerek, gurur duyarak gözlerini, aklını ve kalbini açarak okursan harika bir dört yıl geçirebilirsin.
Ziraat Mühendisi olarak kamuda iş bulabilmek için KPSS sınavına girmen gerek.
Çalışabileceğin yerler
Melih Bey çok teşekkür ediyorum ilgi ve alakanızdan dolayı.