aslında hep resim öğretmenliğini istedim ama atanma sorunundan korktuğumdan dolayı cesaret edemiyorum artık, iç mimarlık düşünüyorum ama nasıl iş olanakları nedir yeni mezun olan birisi iş bulabilir mi ve ne kadar maaş alır en düşük? benim için en önemli olan iş bulabilmek iş imkanı var mı bu meslekte Türkiye için?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılİç mimarlık çoğu üniversitede Güzel Sanatlar Fakültelerine bağlı bölümlerdir. Bende GSF mezunuyum ve pek çok İç Mimar arkadaşım var. Bu bölümde okuyan arkadaşların hemen hepsi Mimarlık Ofislerinde çalışmaya başladılar. İlk olarak portfolyana yani okulda yaptığın çalışmalara bakarak seni işe alıyorlar.
Ardından 2000 liraya yakın bir maaşla işe başlıyorsun ve deneyim kazandıkça maaşın artıyor. Eğer başarılı bir akademi geçirirsen özel tasarımcı olabiliyor ve freelance çalışabiliyorsun. İş olanağı oldukça fazla bölüm arasındadır. Ancak dediğim gibi pek çok üniversite de yetenek sınavı ile alınmaktadır.06 Yorumla
Soran+1 yılevet yetenekle olduğunu biliyorum zaten güzel sanatlar lisesi son sınıftayım teşekkürler yorumun için :)
Cevap sahibi+1 yılSınavda başarılar. Bu arada Anadolu Üni artık İç mimarlığı yetenekle almıyor.
Soran+1 yılgerçektenmi bundan hiç haberim yoktu benim ya bir de öncelikle istediğim üniversite orasıydı kötü oldu yaa
Cevap sahibi+1 yılEvet malesef artık Endsüstri ürünleri binasına taşındı. İlle buralar olucak diyorsan Kütahya'yı da düşün derim.
Soran+1 yılhiç araştırmadım orayı ama yaşadığım şehre çok uzak olmasını istemiyorum ama kütahya olabilir
Cevap sahibi+1 yılKütahya acaip bağnaz memleket, ama yavaş yavaş öğrenciler orayı da ele geçirmeyi başladı :) Buraya da 45 dk. otobüsle zaten.
İmza yetkiniz olmadığı için biz mimarlar gibi çok iş olanağınız yok tabi çünkü türkiyede şu mantık var her kartonpiyer ustası tasarım yapabilir bu görüş olduğu için ve daha uygun olduğu ücret olarak müteahit veya işveren için en iyi iç mimar ustadır. İstanbul da iç mimar piyasası daha çok ayrıca mobilyacılarda çalışma olanağı yüksek ama tasarımsal yönün çok iyi olmalı ve gerçekten işe yarar şeyler tasarlaman gerekiyor tamamen yeteneğinle para kazanabileceğin mesleklerden biri.
04 Yorumla
Soran+1 yılmerak ettim mimarların imza yetkisi oluyoda iç mimarların neden olmuyo bunu hiç araştırmamıştım
- +1 yıl
Mimarların proje çizmeye yetkileri var eğitimleri bunun üzerine ve yetenek sınavı ile değil lys ygs vs sınavlarlar alınıyor. İç mimarlar yetenek sınavı ile alınıyor evet proje çizme onlarada öğretiliyor ama daha çok bir odanın tasarımı nasıl yapılır üzerine yetiştiriliyorlar. Mimarlar ise genel olarak tüm konularda bilgi sahibidirler ve ona göre eğitim alıyorlar. Yani İstanbul'da yaşıyorsan bence iyi bir seçenek olabilir ama diğer şehirlerde pek iş imkanı sanmıyorum.
Soran+1 yıldesene o zaman istanbula taşın :)) çok teşekkür ederim
+1 yılMezun oldugun okula bagli genelde, mimarlarda bu isi yapiyo ama parasicok iyi cunku sadece ev degil cafede tasarliyosunuz, ne kadar cok istiyosan o kadar iyi olursun ve yukselirsin hersey sana bagli
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
''laz müteahhit'' gibi sembolik bişey var ülkede. Değil iç mimari dış mimara bile verdiği parayı havaya attığını düşünen insanlar var malesef bu ülkede mimarın işini mühendis yapmaya çalışıyor 3 kuruşa, işinde çok iyi olmasın ki kendin gibi profosyonellerle çalışarak para kazanabilesin. Bende benzer bir işle meşgul olduğumdan biliyorum.
00 YorumlaEğer çevren varsa çok büyük paralar kazanrsın.. Eğer çevren yoksa ofislerde çalışmaya başlarsın uzatmaya gerek yok aslında...
Kendini geliştir gerisi zaten gelir... O yüzden iş imkanını felan düşünme00 Yorumla
+1 yılbüyük işlerde çalışırsın ama iyi bir firma bulursan , zaten küçük inşaatlarda tasarımı usta yapar :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYapma etme bak seneye daha iyi yer kazanırsın ek tercih yapma.
00 YorumlaAha meslek tasimi buldum ;))
09 Yorumla
Soran+1 yılpeki bir fikrin yok mu?
Soran+1 yıl:) :)
Soran+1 yılyani sordum zaten iş olanaklarından behsediyorum :) şu an okuyomusun yoksa iç mimar mısın bilmiyorum ama
Soran+1 yılmezun oldun ve çalışmıyosun yani :) neden bakmadın ki
Soran+1 yılanladım geçmiş olsun
iç olma piyasa iyi değil
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > İç mimarlık nasıl iş olanakları iyi mi mezun olursam iş bulabilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat