Yks de bu sene olmadı diyenler?

Arkadaşlar bu sitede çok denk geliyorum buna. Yapamadım, olmadı, yaşım mi geçiyor? Gerçekten size deneyimlerimi anlatmak istiyorum. Sağlık meslek lisesine gittiğim için zaten 11 ve 12 de ders görmedim, son senede de staj derken ilk girdiğim sene 420k gibi çok berbat bir sıra yaptım. Sonra dedim ki ben dershaneye gider yaparım ve dershaneye yazıldım çok çabaladım haftanın her günü etüt aldım, yapamadıklarımı hocalara sordum soru çözüm gruplarına katıldım, indirmediğim uygulama kalmadı. İkinci senemde 360k yaptım ve sabaha kadar ağladım, bu mu çalışmamın karşılığı diye, sonra ertesi gün dershane rehber hocamla görüştüm. "Sen çok şey başardın, temelin yokkenden 15 tyt 10 ayt yaptın, ilk geldiğinde denemelerde matematiğe dokunuyordun bile." Dedi. Annemler tekrar mezuna kalmamı istemedi ama ben Zar zor ikna ettim ve kaldım. Tabii bu sefer dershane yok dediler çünkü 7000 TL vermek de az buz değildi. Ben yine tabiri caizse eşek gibi çalıştım, her gün çözdüğüm soruları bile not ediyordum ki motivasyonum artsın diye. Her gün 100 soru altına inmemeye çalışıyordum. O sene sonunda ben sınavdan 320k yaptım çünkü yığılma olmuştu, normalde o netlere 270k geliyordu daha önceki senelere baktığımda ama sınav kolay olduğu için ben yine mahvoldum. Yine günlerce ağladım, yeteneksiz berbat yetersiz biriyim bu hayatta hiçbir şey başaramıyorum diye kendimi yedim. Sonra dedim ki el mahkum yapacak bir şey yok bari sağlık ek puanını kullan diyip 2 yıllık bir sağlık bölümü yazdım. Neyse iyi kötü başladık kasıma doğru falan İngilizce hocamız bir ödev verdi, bir konuyla ilgili yazı yazacaktık, ben yazdım gönderdim falan ben o ödevden 100 aldım. Sonra hocam bana mesaj attı ve "Sen burayı ikinci üniversite olarak falan mı okuyorsun? " dedi. Ben de hayır deyince diğerlerinin yazdıkları basit cümlelerken sen gerçekten ileri seviye yazmışsın dedi. İngilizce hayatım boyunca en başarılı olduğum dersti hatta en sevdiğim dersti. O yüzden kendi kendime baya bir ilerleyip seviye yapmıştım lisedeyken ama dil sınıfı falan olmadığı için meslek liselerinde hiç sınava oradan girmeyi düşünmemiştim. Sonra arkadaşım dedi ki sen salak mısın mis gibi dilin var girsene dilden, ben mühendislik okuyorum ama benim İngilizcem hellodan ibaret dedi. Ben de aman zaten okuyorum bir bölüm gireyim ne olacak dedim ve kendime bir iki tane konu anlatımı test aldım ve müzik açıp eğlenerek çözdüm hayatımda ilk defa yks ye hazırlanırken eğlenerek hazırlandım yemin ederim. Neyse bu sene girdim ve hayatımda ilk defa 5 haneli bir sıralama elde ettim 32k yapmıştım çünkü obp beni geriye atmıştı buna rağmen bile oturup saatlerce ağladım çünkü hayatımda ilk defa bir şeyi başarabilmisim gibi hissettim. Şu an tercih yaptım Tercümanlık okuyacağım. Bunu benim gibi ise yaramaz olduğunu düşünen veya yaşım geçiyor, ne yapacağım diyenler için yazdım. 4 kere girdim bu sınava ve 4. De kendimi bulabildim.
Bazen gerçekten hayat fırsatları bize geç verebiliyor önemli olan geç olması değil olması. 🌸🌸
Yks de bu sene olmadı diyenler?