Uygun özel bir bölümü yok die biliyorum. mesela tıp fakültesini okursam, okuduktan sonra nasıl bilim dünyasına atılabilirim?
Cevabın nedir?
bilim adamı genel bir tabirdir. Aslında artık bilim insanı , çünkü bayanlarda bilim üzerinde çalıştıkları için "bilim adamı" kavramı ırkçı duruyor :) Bilim herşeyi inceler. Öncelikle üzerinde çalışmak istediğin alanı belirmelisin. Örneğin fizik ile ilgilenen biriysen fizik bölümünü okursun. Bilim adamı dediğimiz şey ise akademik çalışmalar yapan insanlardır. Yani mezun olduktan sonra yüksek lisans , doktora yapıp bir üniversitede fizik üzerinde yeni ve halihazırda bulunan teoriler üzerinde çalışırsın böyle kişilere bilim adamı (insanı) denir.
02 Yorumla- +1 yıl
açıklayıcı olmuş :) tıp fakültesini okusam ve aynı şekilde bir üniversitede akademistyen olsam olur mu?
- +1 yıl
O zaman eğitim görevlisi olursun bilim kadını değil
+1 yılBilim doguştan sonra ögrenilecek herşey sayılabilir ve bilim insanı ögrenilmemiş şeyleri keşfeden kişi denilebilir bu durumda bilim insanı olmak bir bölüm ya da branşla kısıtlanamaz ve üniversite okumakla çokta baglaştırılamaz neredeyse tüm bilim insanları lise düzeyinde bile egitim almamıştır, nasıl bilim dünyasına atılırım dediniz bilinmeyen birşeyi bulun ve kanıltlarla destekleyin tezinizi oluşturun teziniz bittiginde buldugunuz şey sizi bilim insanı yapıcaktır
24 Yorumla- +1 yıl
araştırsam, bilinmeyen bşyler bulsam, kanıtlarla desteklesem, tezimi oluştursam;bunları göstermem gerekecek. Yani tezimi kime sunabilirm? Bilim insanları araştırmalar yapar, öncelikle araç gereç ve labaratuara ihtiyacım olur yani bunları yapsam bile kime sunabilirm?
- +1 yıl
Tübitak
- +1 yıl
anladım, teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim aynı zamanda bir projeniz varsa Tübitak ile iletişime geçip maddi destekte alabilirsiniz hatta Size labaratuarlarını kullanma izni bile verebilirler
+1 yılHerhangi bir bölümde akademik çalışma yapanlara bilim insanı denir. Mesela ben bölüm okuyorum ve hocalarımız bize sizi bilim insanı olmanız için yetiştiriyoruz biz diyorlar
01 Yorumla
Benimdw çocukluk hayalim. Bir bir seyler konusabilir miyiz?
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılBiyoloji, fizik, astronomi, gen mühendisliği, kimyagerlik, Eczacılık ve bu tarz kendisini geliştirmekte olan bölümleri bitirdikten sonra, yüksek lisans, doktora, doçent ve sonunda profesör olursun. Bu süreç içerisinde mutlaka üzerine araştırdığın yıllarını harcadığın bir tezin olacaktır. Ve bu seni bir bilim insanı yapacaktır.
02 Yorumla- +1 yıl
tıp fakültesi de o saydıgın mesleklerden olabilir sanırım. teşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılElbette ancak yüksek lisans ve doçentliğe koşturmak gerekli :)
Devlet memuru ol yattığın yerden para kazan napıcan ülkeyi yükseltip 😂
32 Yorumla- +1 yıl
Komikmi, vizyonsuz asalak seni.
- +1 yıl
@antimonoton Ne güzel söylemişsin.
Bilim insanı tek çeşit değil bir sürü farklı branşları var
13 Yorumla- +1 yıl
nedir o branşlar? nasıl ulaşabilirm, öğreneblrm?
- +1 yıl
Fizik, matematik, biyoloji, kimya, nöroloji, sosyoloji, psikoloji, antropoloji, jeoloji, astronomi, zooloji.. böyle uzun uzadıya gidiyor zaten -loji takısı bilim olduğu anlamına gelir içlerinden hangisine merakın varsa seç birini üstüne git, araştır, öğren sonra hakkında uygulamalar, deneyler, incelemeler yap otomatikman bilim insanı oluyor. Bilim insanı deyince insanın aklına nedense laboratuvar falan geliyor.
- +1 yıl
teşekkür ederim :)
+1 yılBilimin çeşitli alanları var matematik doğa tıp teknoloji senin hangisi
10 Yorumla
+1 yılgenetik bolumu olabilir
10 Yorumla
+1 yılbilmiyorum
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi