a q 16 yıl okuyorsun, eğer çok çok iyi bir üniversiteden mezun olmadıysan işsiz kalıyorsun, işini alabilmek atanabilmek için bir sürü gereksiz snava daha giriyorsun bir sürü gereksiz uğraş veriyorsun. o emekler yerine bir işe çırak olarak girseydim? ya hiç değilse ilkokul bitince mesela, olum çok iyi olurdu. 25 yaşında biri üniversiteden mezun olunca işe başlasa ortalama 5 k geliri olur, ama okul yerine herhangi bir işe çırak falan olarak gien biri 25ine geldiğinde kendi işini kurabilir artık ve geliri kat kat fazla olur. Okumak boş iş ya dimi :(
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Okumak boş iş değil buna katılmıyorum ama şöyle bir çelişki var. Okul okurken geçen süre zarfında herhangi bir gelire sahip olamıyorsun ve mezun olunca da bir işe giremezsen aileden de destek yoksa kendin bir iş sahibi olamıyorsun. Ama diğer türlü sen okurken okumayan birisi bu süreçte iyi bir birikim yaparsa çırak olduğu dükkanın sahibi oluyor. Ama herhangi bir eğitimi olmadığı için eğitimsiz bir iş yeri sahibi oluyor. Muhtesem devletimizin normal şartlarda 0 faizli krediler falan verip teşvik etmesi lazım yeni mezun gençlerimizi ama onlar Suriyeli milyonlarla ilgileniyorlar. Veya eğitim sistemini ortaöğretimden başlayarak yenilemesi ve saçma sapan imam-hatip liseleri yerine daha teknik ve ihtiyaca yönelik okullar yapmaları lazım ama cami ve imam-hatip yapmaktan bunada sıra gelmiyor. Kisaca coğrafya kaderdir dostum ne diyeyim.
37 Yorumla- +1 yıl
Haklsın, zaten eğitim sistemi böyle olmasa. İş bulmak hak ettiğin halde zor olmasa, o zman tamam elbette oku okumazsan malsın. Ama sistem müsaade etmiyor, 16 yıl okuyup da bim kasiyeri olamam ben
- +1 yıl
Çok mezun var ama çok iş yok, olan işlerde de ucuz iş gücü diye mülteci çalıştırıyorlar. Bu en alt gelir grubu içinde olan tarım işçileri ve görece iyi gelir grubu dahilinde olan daha kalifiye işlerde dahi böyle, her yerde mülteci var. Bir hastanede Suriyeli doktor bile gördüm. Kendi halkına düşman bir devlet olmaz ama malesef bu ülke vatandaşlarının zaten az olan işleride ellerinden çalındı.
- +1 yıl
bir de gene barajı düşürdüler. mk sanki herkesin üniversiteye yerleşmesi bir halta yarıyor. off çok çok kötü bir ülkedeyiz, ama kemal dedem geldiğinde iyileşeceğiz ehehem
- +1 yıl
Bir cacık olmaz, bu ülkede siyaset veya ak parti sorunu yok, cehalet sorunu var. Herseyin sorumlusu bu halk ve millettir. Okumayi sevmez, araştırmayı sevmez, herşeye çabuk inanmayı sever, aldatmayı kandırmayı sever, şark kurnazidir, çikarcidir, kolay manipüle edilebilir ama bilmediği birşey var. Bedava peynir sadece fare kapaninda olur. Hersey toplumsal yozlaşmanın sonucu, aslında okumakta önemli değil, bir insan okumadanda eğitimli olabilir, kendini geliştirebilir. İş için okuma hiçbir üniversitede, gerçekten ilgini çeken bir bölüm veya okul varsa onu oku daha başarılı olursun.
- +1 yıl
Bak canım benim. Halkın cahil olmasında devletin de parmağı vardır, bak insanlar müzee gidemiyor, kitap alamıyor, tiyatroya gidemiyor. Kimisi internete bile zor bağlanıyor. Bunlar vatandaşın suçu değil, ülkemizi bile gezemiyoruz çünkü enflasyon. Eskiden hiçbir şey bu kadar kötü değildi, Yolsuzluğu arttırıyorlar, cinayetlere göz yumuyrolar hayvanlara değer vermiyorlar tecavüz iddiasında kanıt istiyorlar. Kökten bir değişim gerek
- +1 yıl
Ya devleti yönetenler de cahilse, mesela devlet başkanın prompteri arıza yapınca dut yemiş bülbüle dönüyorsa, doğaçlama iki cümle kuramiyorsa, bakanlar, külhanbeyi gibi mantıktan uzak hamasetvari konuşup yine saçma sapan kararlar alıyorsa ve yine benzer özelliklere sahip halk doğru kişileri nasıl seçebilir. Daha doğrusu kendi cehaletini görüp kabullenemeyen bir toplum, kendisini daha ileri götürecek kişileri nasıl seçebilir.
Çocukluğumda çoğu Anadolu köyünde gerçekten bir şekilde eğitim alamamış çoğu yaşlı insan cehaletini kabul eder ve çocuklarının okuması için elinden geleni yapardı ama bugünkü onlardan bir tık daha eğitimli ortaokul, lise veya ilkokul mezunu kişiler cehaleti kabul dahi etmiyor. Konusunda uzman yüzlerce kişi bildiklerine ters birşey söylese küplere biniyor. Celal Şengör ün bir lafı var, Ya bilimi adam gibi öğreneceksin ya da bilmin içinde olan kişilere saygı göstereceksin diye, aslında bu her alanda geçerli, doğru söylüyorsun aslında kendi halkının gelişmesine engel olan bir siyasetle de yuzlesiyoruz bu günlerde ama halkta birşeyler yapabilir. Tam bir demokrasi paradoksunun içine saplanmış vaziyetteyiz bu günlerde.
- +1 yıl
Haklısın aslında... Bu insanlara bırakıyoruz kaderimizi maalesef...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
6Cevap
Bu memlekete amelede lazım. Çok mantıklı düşünüyorsun. Herkes okuyor. İş bilen kimse kalmayacak böyle giderse.
13 Yorumla- +1 yıl
Evet, ayrıca şu an bir sanayi ustası diplomal bir memurdan daha fazla kazanıyor. Okumak harbi boş
- +1 yıl
hehehehe
+1 yılBen kafamı duvarlara vuruyorum mk keşke meslek öğrenseydim diye üni bok yolundan farksız
41 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle. Küçük yaşta öğrenmek lazım
Okumak bos ic gerçekten. hobi olarak yapılabilir ama. Çıraklık yapmak istediğin bir is var mi
16 Yorumla- +1 yıl
Yok maalesef...
- +1 yıl
Yok ya hobim falan. alım satım yaparım herhalde ben, üretici köledir, üreticiyle tüketici arasındaki aracı daha fazla kazanır
- +1 yıl
Aynen, ama onları başa bir gelirin varken yapsan daha iyi. Bak benim ailem hep üretici, fındık üreticisiyiz ama çok karsız bir iş
- +1 yıl
Üretici iseniz ufak bir is tecrubesi yaratabilirsiniz.
N11, GittiGidiyor, hepsiburada, Trendyol
Çiçek sepeti , Amazon , istegram , YouTube aracılığı ile internetten fındık satabilirsin. İlk zamanlar cok misterin olmayacaktır aama zaman geçer guzel yorumlar aldıkça satışların artacaktır. Sonra sizin yornin receli olur peyniri yagi olur onları da eklersin satarsin.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu soruyu dört bes sene önce sorsan degil derdim ama evet öyle maalesef ki
21 Yorumla- +1 yıl
Ülke yokuş aşağı gidiyo
+1 yılBilgiyi reddeden insanlardan oluşan ülkelerin durumu ortada. Birinde yaşıyoruz görüldüğü üzere.
17 Yorumla- +1 yıl
Evet maalesef...
- +1 yıl
Oruya bak yoruma cevaba bak. Tutarlılıktan eser yok.
- +1 yıl
lskajx bilgi sadece okulda mıymış? Eğiitim sistemine bak, ne öğretir sana?
- +1 yıl
Eğitim sistemi öğretmez, insan öğrenir. Zaten öğrenmeyi reddeden derken eğitim sistemini değil kişinin hayata bakışına gönderme yaparak cevapladım.
- +1 yıl
Yani... Ben de insan öğrenmeli diye düşünüyorum zaten... Ama okulda öğretilenler boş.. tamam mı yani... öyle işte yani...
- +1 yıl
Okuma sakın, kazara bişey öğrenirsin falan... Ne gerek var durduk yere iş alıcan başına.
- +1 yıl
kjdvmnönxcn lan
ya da dayın varsa hiç çalışmadan Bi yere geliyosun
14 Yorumla- +1 yıl
bak çok haklısın işte. hay skeyim ya
- +1 yıl
gerçekten öyle... ben gidip de felemenkçe çalışayım
+1 yılKafam karışmaya çok müsait sus lütfen hahsfb
20 Yorumla
+1 yılÜlkemizde ne yazıkki durum bu olmuş
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet katılıyorum
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Okumak yerine çıraklık yapmak milyon kat daha akıllıca değil mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat