Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 477 cevap paylaştı. Nasıl pilot olabilirim? Pilot olma süreçleri nelerdir?

Merhaba, pilot olmak çoğu kişinin hayalidir. Bir uçağı uçurmak, bulutların üzerinde süzülmek ve dünyaya kuş bakışı bakmak harika görünüyor. Peki pilot olma şartları nelerdir? Pilot maaşları ne kadar?
Pilot maaşları

En çok merak edilen soruyu en başta cevaplayayım. Bir pilot ortalama olarak, aylık 20 bin lira ile 30 bin lira arasında para kazanır.
Pilot olmanın avantajları

Eğer hayalinizde pilot olmak varsa, pilotluk size yüksek maaş dışında çeşitli avantajlar da sunuyor. Örneğin;
- Ücretsiz seyahat: Birçok kişi farklı yerlere gitmek için para öderken, pilotlar bu işi bedavaya getirir.
- Farklı kültürleri tanımak
- İndirimli ulaşım ve konaklama
- Ayın büyük bölümünü evde geçirmek: Pilotlar belli bir saat dilimi çalışır.
Pilotlar kaç saat çalışır?

Pilotların çalışma süresi maksimum olarak haftalık 56 saattir. Aylık olarak hesaplandığında bir pilot, ortalama 8 gün çalışır. Yani ayın geri kalan 22 günü dinlenme sürecidir. Bu da pilot olmak isteyenleri cezbeden bir özelliktir.
Nasıl pilot olunur?

Türkiye’de yaşıyorsanız, pilot olmak için 4 seçeneğiniz bulunuyor. Kariyer yolunda adım atarken, hangisini tercih edeceğiniz size bağlıdır.
1. Hava Harp Okulu

Bir uçağı kullanmak kolay değildir. Örneğin benim bir tanıdığım Hava Harp Okulu mezunudur. Kendisi sürekli okuyor. Kalın kitapları var. Hava Harp Okulu, askeri bir okuldur. Rütbeniz olur. Zamanla rütbeniz yükselir. Diğer seçeneklere göre daha sıkı bir disipline sahiptir. Eğitim için farklı ülkelere gönderilebilirsiniz. Aylar, bazen yıllar boyunca yurt dışında kalabilirsiniz.
2. Türk Hava Yolları Akademi

Türk Hava Yolları, bu işi mutfağında öğrenmek isteyenler için en iyi seçenek diyebilirim. 140 bin Euro ücreti bulunur. Tabii tüm eğitim masrafları THY tarafından karışlamış. Pilot olarak işe başladığınızda, maaşınızdan kesinti yapılarak bu ücret 10 yıl içinde alınır. Her isteyen THY akademi için başvuru yapamaz. Başvuru süreci ve gerekli özellikler, THY kariyer sayfasında yayınlanır. Sürekli bir ilan değildir, takip edilmesi gerekir. THY akademi mezunu olanlar 2. pilot adayı olarak işe başlarlar.
3. Pilotaj bölümü

Pilot olmak için hangi bölümü okumalıyım sorusunun cevabı; pilotaj bölümüdür.
Üniversitelerin pilotaj bölümü mezunları da pilot olarak çalışabilirler. Üniversite sürecinde bir pilotun öğrenmesi gereken bilgiler öğretilir. Mezuniyet sonrasında da havayolu şirketlerine başvuru yaparak, pilot olarak işe başlayabilirsiniz. Her pilotaj mezunu, pilot olacak diye bir kural yoktur. Havayolu şirketlerinin pilot ilanlarına bakarak, ne gibi özellikler istendiğini görebilir. Eğitim süresi boyunca bu yönde kendinizi geliştirerek, kariyer yolunda sağlam adımlar atabilirsiniz.4. Ücretli uçuş okulları

Ücretli uçuş okullarında belirli bir düzeyde eğitim verilir. Bu eğitim sonunda da eğitim aldığınıza dair belge verilir. Belge sizin bir pilot olarak çalışabileceğinizi, şirketlere göstermenin yoludur. Ücretli uçuş okulundan eğitim aldıktan sonra, şirketlerin kriterlerini de taşıyorsanız pilot olarak işe başlayabilirsiniz.
Pilot olmak için İngilizce gerekiyor mu?

Pilot olmaya karar verdiniz. Peki gerekli kriterleri sağlıyor musunuz? Pilot olmak için boy, kilo ve sağlık dışında en önemli kriter İngilizce bilgisidir. İngilizce bilginizin iyi olması, sizi bir adım öne çıkarır. Başvurularda istenen minimum puan TOEFL için 60 puan, IELTS için de 6 puandır.
Pilot eğitiminde ne öğretilir?
Pilot olmak, sadece koltukta oturmak değildir. Pilot, uçuş için gerekli farklı bilgileri öğrenir. Pilot eğitiminde;
- Hava trafik kontrolü
- Navigasyon
- Uçak sistemi
- Meteoroloji
- Uçuş teorisi gibi dersler verilerek uçuş anında güvenli bir sürüş için hazırlık yapılır.
“Nasıl pilot olabilirim, pilot olma süreçleri nelerdir” sorularına cevap vermeye çalıştım. Umarım faydalı olmuştur. 🍀
46 Yorumla- +1 yıl
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻 - +1 yıl
@KızlarSoruyor Tebrikler <3
s +1 yıl@KızlarSoruyor Çok teşekkür ederim 🤗🍀
- +1 yıl
Özlenen Kimikio sahalara geri dönüş yaptı <3
s +1 yıl@KürkMantoluHayri ❤️🎈🍀
En İyi Cevaplar
Nasıl Pilot Olunur? Pilot Olmak İçin Nasıl Bir Yol İzlenmeli?
Çoğu insan pilot olma konusunda nasıl bir yol izlemesi gerektiğini tam olarak bilmiyor. Bunun başlıca sebeplerinden bir tanesi, pilotlara ulaşmak diğer mesleklere ulaşmaktan çok daha zor bir işlemdir. Çevrenizdeki bir doktor veya öğretmenden mesleği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz lakin bir pilotla mesleği hakkında konuşmanız pek mümkün olamayabiliyor.

“Nasıl pilot olunur?” sorusunun cevabına gelecek olursak, pilot olmanın 4 yolu vardır. Bu yollar; Hava Harp okuluna gitmek, Üniversite Pilotaj bölümüne gitmek, Ücretli Uçuş okulları ve THY Akademi olmak üzere toplamda 4 yoldan oluşuyor. Tabi bu yöntemlerin kendine göre şartları, avantaj ve dezavantajları bulunuyor. Şimdi “Nasıl Pilot Olunur?” sorusunun cevabı neymiş hep birlikte görelim.
Hava Harp Okulundan nasıl pilot olunur?

Milli Savunma Üniversitesinden pilot olmanın şartları diğer pilot olma yollarına göre daha serttir. Gerek sağlık şartları gerekse fiziksel beklentiler çok detaylı bir şekilde incelenir. Askeri pilot olmak isteyen pilot adaylarının izleyebileceği iki yol bulunuyor. Kişi lise tercihlerinde gerekli askeri liseyi kazanarak pilotluk kariyerine ufak ufak başlayabilir lakin lisede pilotluk tercihini sadece erkek öğrenciler yapabilir. Bir diğer yöntem ise, üniversite tercihlerinde Milli Savunma Üniversitesini kazanmak olacaktır.
Üniversitede Pilotaj bölümü seçerek nasıl pilot olunur?

Üniversitede pilotaj bölümünü tercih ederek pilotluk kariyerinin basamaklarını tırmanmaya başlayabilirsin. Tabi ki pilotaj bölümünün puanları biraz yüksek lakin avantajları göz ardı edilemeyecek kadar güzel. THY Akademide aldığın dersleri dolu dolu 4 yıla yayarak alıyorsun ve mezun olduktan sonra şirketlere başvuruda bulunuyorsun. Başvuru sonucunda gerekli sınavları geçtikten sonra pilot olabilirsin.THY Akademi

Pilotaj bölümünü tutturamadıysanız asla üzülmeyin çünkü akademiden de pilot olabilirsiniz. Mezun olduğunuz bölüm fark etmeksizin bu 2 senelik bir bölüm de olabilir, mezun olduktan sonra şirketlerin ilanlarını karşıladıktan sonra başvuruda bulunabiliyorsunuz. Başvurusu kabul edilen üyeler çeşitli sınavlara tabi tutulur ve sınavları başarıyla geçen üyeler 140 bin Euro karşılığı imza atarak. eğitimlerine başlarlar. Teorik ve uygulamalı dersler 18-24 ay sürer. Eğitim bitiminde kişiler pilot koltuğuna oturur ve 10 yıl ücretleri maaşlarından kesilir ve böylece borç ödenmiş olur.
Ücretli uçuş okullarından nasıl pilot olunur?

Ehliyet alıyormuş gibi ücretli uçuş okullarına para ödeyerek uçuş derslerine başlayabilirsin. Derslerin bittiğinde şirketlere başvurabilir ve başvurulardan olumlu sonuçlar aldığında pilot koltuğuna oturabilirsin. Ücretli pilot okulları hem ülkemizde hem de yurt dışında bulunuyor lakin bu okulların fiyatı bildiğin gibi biraz fazla.
“Nasıl Pilot Olunur, Pilot Olmak İçin Nasıl Bir Yol İzlenmeli?” gibi soruların cevabını verdiğimi düşünüyorum.
İyi okumalar…22 Yorumla- +1 yıl
Şahane bir görüş olmuş şahane <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri Teşekkür ederimm <3
+1 yılNasıl Pilot Olunur?
Türkiye'de 4 yolu vardır:
1 Hava Harp Okulu
Hava Harp Okulu'na alınan öğrenciler, subay pilot olarak daha sonraları sivil havacılığa geçiş yapabilirler. Bugün THY, Pegasus gibi firmalardaki pilotların bir kısmı Türk Silahlı Kuvvetleri'nden gelmektedir. Ancak bunun için uzunca bir süre TSK'de hizmet etmiş olman gerekir.
2 Üniversitelerin Pilotaj Bölümleri
Anadolu Üniversitesi ve 2 özel üniversitede olmak üzere Türkiye'de üç üniversitede pilotaj bölümü mevcuttur. Gerekli puanı alıp burada alacağın eğitimle pilot olmaya hak kazanabilirsin. Pilotlar, pilotajdan yetişenlerin daha bilgili olduklarını iddia etmektedirler.
3 Uçuş Okulları
Türkiye'de 20 civarında uçuş okulu bulunmaktadır. Tıpkı ehliyet almak gibi düşünebilirsin. Ancak fiyatlar daha yüksektir. Sivil havacılık için ATPL tipi lisans alman gerekir ki ücretler 60-90 bin Euro arasında değişebilmektedir. Önce PPL belgesi alınır ve devam edilir. Eğitim tamamlandıktan sonra Sivil Havacılık Kurumunun tertiplediği sınava girer ver 70 üzeri alman durumunda tecrübesiz ikinci pilot unvanını alırsın. Bu aşamadan sonra hava yolu firmaların alım ilanlarına başvurarak işe girmeye çalışırsın.
4 THY Akademi
Benim o kadar param yok, pilotaj kazanamam ve başka bir bölüm bitirdim diyorsan eğer, senin için alternatif ve kolay bir yol daha var: THY akademi. Ön lisans örgün veya açıköğretim öğrencileri TOEFL en az 60 puan alarak bazı kriterleri karşılamaları durumunda başvuru yapabilmektedirler. Başvurular internet üzerinden olup onaylananlar DLR sınavı için çağrılırlar. Bilgi ve yetenek aşamalarından müteşekkil bu sınav geçilirse CRM için tarih verirler. CRM de başarıyla neticelenirse bu sefer THY'nin tertiplediği mülakat yapılır ve akabinde sağlık kontrolleri. Tüm aşamaları geçen adaylar 80-90 bin euroya imza atıp eğitime başlarlar. 2 yıl sürecek eğitimde THY maaş öder ve eğitim tamamlandıktan sonra adaylar kokpite geçerek pilot koltuğuna otururlar. 2 yıllık eğitim masrafı ise THY tarafından her ay 10 yıl sürecek şekilde kesilir ve böylelikle borç ödenmiş olur.
710 Yorumla- +1 yıl
Korona pandemiden dolayı kapatıldı. Süreci yarıda kesilen öğrenciler bekliyor hâlâ. THY'de pilot ihtiyacı var lakin çoğu uçağın yerde olduğu, uçuşların az olduğu bir dönemde alımı durdurlar. Tekrar açılacaktır.
- +1 yıl
@Kâl-Ell Eskiden sadece mühendislik fakültelerinden alıyorlardı. Sonra sayısal yaptılar, en sonunda sözel bölüme de kapılarını açtı. Hatta 4 yıllık bitirmene de gerek yok, 2 yıllık açıktan bitirenler dahi başvurabiliyorlar artık. Eskiden TOEFL için 75 isterlerdi, şimdi 60'a çektiler. Sağlık için aranan boy-kilo şartlarını da esnettiler. Çünkü ihtiyaç var. Pilotlar bu ihtiyacın 4-5 yıl daha devam edeceğini düşünmekteler. Zaten yeni havalimanı yapıldı; İstanbul Havalimanı ve buna bağlı olarak filo giderek büyüyor, uçak sayısı artıyor. Yeni siparişler var çok sayıda. Dolayısıyla pilota da ihtiyaç var.
- +1 yıl
- +1 yıl
CRM, DLR'den daha zordur aslında. Mülakat daha sıkıntılı. DLR'de çalışmanın ve yeteneğinin karşılığını alırsın ancak bu mülakat kısmında torpil de var maalesef.
İngilizceyi iyi bilmen lazım hatta konuşabilmelisin. TOEFL, bizdeki YDS'ye benzemez. Yazma, okuma, dinleme, konuşma şeklinde 4 kısımdan oluşur ve speaking kısmından en az 18 alman gerekir 30 üzerinden. - +1 yıl
Fırsat sorusuymuş la şimdi fark ettim 😂
- +1 yıl
Valla şahane bir görüş, çok mutluşum <3
+1 yılPilot Nasıl Olunur?
Hatırladığım kadarıyla bildiklerimi anlatacağım. Eğer yanlışım varsa şimdiden kusura bakma. Pilot olmak için 4 senelik bir üniversiteyi bitirmen şart. 2 senelik mezunlarda olabiliyor ama şansları çok ama çok düşük. Ardından ise çeşitli özel okulların açmış olduğu ilanlardan başvurunu yapıyorsun. Buraya dolar üzerinden ödeme yaptığın için durumun yoksa iş zora giriyor.
Okula başlamak içinde çeşitli ingilizce sınavlarından belirli bir puanı alman gerekiyor. Bunların detaylarını ilanlardan bulabilirsin. Çeşitli sağlık taramlarından geçtikten sonra okula başlıyorsun. Okuldan okula değişiyor ama belli bir dönem teorik eğitim alıyorsun.
Sınavlardan başarılı olduktan sonra ise uçuş hayatın başlıyor. Burada da başarılı olman şart. Okullar sana belli bir tekrar hakkı veriyor. Eğer sınavda örnek veriyorum 3 defa başarısız olursan sınavlara belli bir ücret ödedikten sonra giriyorsun. Eğer ki başarılı olursan sadece pervaneli uçakları uçurmak için lisans veriliyor. Daha büyük uçakları uçurmak için birkaç eğitimden daha geçmen gerekiyor.
Her şey dört dörtlük olduktan sonra yardımcı pilot olarak işe başlıyorsun. Belli bir süreden sonra kaptan pilot oluyorsun. Sağlık kontrolleri ise belirli aralıklarda yapılıyor. Her an sağlık kontrolüne girebilirsin. O yüzden yediğine içtiğine dikkat etmen gerekiyor.
Özel uçuş okulları dışında THY'nin kendine ait uçuş okulu var. Pilotluğa başladığın andan itibaren maaşından para otomatik olarak kesiliyor ve 10 sene içerisinde tüm borcun bitmiş oluyor.
Pilotluk kolay meslek değildir. Birçok zorluğu vardır. Anlık kararlar vermen gerekebilir ki bu da insan hayatını ciddi şekilde etkiler. Bunun için iyi düşünüp, iyi taşınman gerekiyor. Umarım hedefine ulaşırsın ve mesleğini seve seve yaparsın.
Bildiklerim bu kadar. Eğer bir yanlışım varsa tekrardan kusura bakma. Birkaç sene sonra güzel haberlerle gelmen dileğiyle.11 Yorumla- +1 yıl
Şahane bir anlatım olmuş :)
Merhaba. Öncelikle sizlere nasıl pilot olabileceğiniz hakkında detaylı bir bilgi vermek istiyorum.

Nasıl pilot olabilirim?

Bildiğiniz gibi pilotluk en çok hayal edilen meslekler arasında yer almaktadır. Pilotluk oldukça meşakkatli mesleklerden bir tanesidir. Bunun için oldukça çaba sarf edecek eğitimlerden geçmeniz gerekmektedir.
- Gerekli eğitimlerin tamamlanması
- İngilizce bilmek
- 18 yaşına erişmek
- Sağlık sorunun olmadığına dair belge
- Ticari pilot lisansı
- Boy sınırı erkeklerde 1.65 cm
- Boy sınırı kadınlarda 1.57 cm
Şartlarını taşımanız gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için web sitelerindeki bilgileri okuyabilirsiniz.
Pilot olmanın avantajları nelerdir?

- Diğer mesleklerdeki gibi eve iş götürmek durumunuz asla olmamaktadır. Uçağı piste indirdikten sonra işleriniz tamamen bitmektedir.
- Bir ay içerisinde sadece 8 gün çalışabilir. Kalan diğer zamanlarında isteği gibi dinlenebilir ve vakit geçirebilmektedir.
- Yeni kültürler tanırlar
- Bir çok ülkeye ücretsiz uçuş işlemi gerçekleştirerek hem para vermez hem de maaş alırlar.
Pilot olmak için hangi üniversitede okumalıyım?

Pilotaj bölümü okumak için pilotaj eğitimi bölümünün bulunduğu üniversitelerin herhangi birinde pilotaj bölümünü okumalısınız. Sizlere ülkemizde bulunan pilotaj olan üniversiteleri hakkında bilgi vermek istiyorum.
- Girne Amerikan Üniversitesi
- Eskişehir Teknik Üniversitesi
- Özyeğin Üniversitesi
- Atılım Üniversitesi
- Okan Üniversitesi
- Bahçeşehir Üniversitesi
- Türk Hava Kurumu Üniversitesi
- Antalya Bilim Üniversitesi
- Girne Üniversitesi
Bu bölümlü üniversiteleri okuyarak kolay bir şekilde hedeflerinize ulaşabilirsiniz.
Pilot eğitiminde neler öğretilir?

- Temel fizik,
- Matematik,
- Meteoroloji,
- Uçak sistemleri,
- Navigasyon,
- Yönetmelik,
- Fizyoloji,
gibi bölümleri sevmeniz ve eğitimlerini almanız gerekmektedir.
Pilot Maaşları ne kadardır?

Pilot maaşları uzmanlık derecesine göre değişlik göstermektedir. Henüz yeni mezun olmuş ve işe yeni başlayan bir pilot 20 – 30 bin arası maaş alabilmektedir. Bu durum kıdem derecesine göre 50 bine kadar yüksek maaş alan pilotlar bulunduğu söylenmektedir.
11 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel bir anlatım olmuş beybi <3
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
26Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılPilotluk dünyanın en havalı işi olsa gerek gadası
00 Yorumla
+1 yılPİLOT NASIL OLUNUR?
Pilot olmak isteyen vatandaşlarımız için birçok yöntem vardır. Pilotaj okumak için ne yapılır? Sorusunun yanıtına bakacak olursak; askeriye, sivil havacılık okulu veya ücretli pilotluk kursları yer almaktadır. Ancak bu işe ne kadar erken başlarsanız kendinize o kadar çok katıp daha çok yol olma şansınız vardır. Belirlenen mevzuat sistemine göre lise mezunu olarak da uçuş eğitimlerine dahil olabilirsiniz ancak bu konuda lisans mezunları lise mezunlarına göre avantajlı olmaktadır. Eğer üniversite mezunuysanız da bu size işe başlamada avantaj olarak geri dönecektir. Çünkü diğerlerine göre daha önde olacaksınız.
PİLOT OLMAK İÇİN HANGİ BÖLÜM OKUNUR?
Pilotaj bölümü okumak için pilotaj eğitimi bölümünün bulunduğu üniversiteler şunlardır:
Okan Üniversitesi
Bahçeşehir Üniversitesi
Türk Hava Kurumu Üniversitesi
Antalya Bilim Üniversitesi
Girne Üniversitesi
Girne Amerikan Üniversitesi
Eskişehir Teknik Üniversitesi
Özyeğin Üniversitesi
Atılım Üniversitesi
PİLOTLUK EĞİTİMİ
Pilot eğitimi için temel fizik, matematik, meteoroloji, uçak sistemleri, navigasyon, yönetmelik, fizyoloji gibi bölümleri sevmeniz gerekir. Pilot eğitiminde en önemli konulardan biri de iyi derece İngilizce'den geçer. ICAO Havacılık İngilizcesi eğitimi alıp dil seviyenizi geliştirmelisiniz.
Pilotaj eğitimi alarak eğitimi başarılı tamamladığınız takdirde Private Pilot Licence – Hususi Pilot Lisansı alabilirsiniz. Pilot olmak için de eğitimlerin ardından ehliyet alımlara geçmektedir. Tek motorlu uçak ehliyeti almak için ise 165 saat yer dersi ve buna ek 40 saat uçuş yapmanız gerekmektedir. Bunun ardından kontrol uçuşu sınavına gireceksiniz.
Hava yolu nakliye pilotu sınavından başarılı geçmek için ise 823 saat ders alıp 160 saat sürecinde uçuş yapacaksınız. Bu lisansı aldıktan sonra derslere girip hepsinden geçerseniz ATPL Frozen sertifikası almaya hak kazanacaksınız.
Daha sonra TİP eğitimlerine başlamanız gerekecek. Bu işlemi de başarılı olarak tamamlarsanız üçüncü pilot olarak kabine girme hakkına sahip olacaksınız. Bu işlemde 100 saat gözlem aşaması yer almaktadır. Bunu da tamamlarsanız 2. pilot olarak göreviniz başlatılmaktadır.
PİLOT OLMA ŞARTLARI
Gerekli eğitimlerin tamamlanması
İngilizce bilmek
17 yaşına erişmek
Sağlık sorunun olmadığına dair belge
Ticari pilot lisansı
PİLOT OLMAK İÇİN BOY-KİLO SINIRI
Boy sınırı erkeklerde 1.65 cm
Boy sınırı kadınlarda 1.57 cm
THY'DE PİLOT NASIL OLUNUR?
Herhangi bir 4 yıllık üniversite eğitiminden sonra, THY'nin Uçuş Akademisi'ne ücretsiz başvurabilirsiniz.
T. C. Vatandaşı olmak,
En az lisans derecesi mezunu (örgün veya açıköğretim) olmak,
01.01.1990 tarihinden sonra doğmuş olmak,
Erkek adaylar için boy 157 cm'den kısa, 195 cm'den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığında) uygun olmak,
Bayan adaylar için boy 157 cm'den kısa, 195 cm'den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığında) uygun olmak,
Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek,
Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak,
Daha önce THY A. O. veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmış olmamak.
Daha önce THY A. O. ve THY A. O.' nun iştirak şirketlerinden fesih yoluyla ayrılmış olmamak.
Başvuru tarihi itibariyle son 2 yıl içinde aşağıda belirtilen İngilizce dil sınavlarının birinden istenen minimum puanı belgelemek.
TOEFL (IBT): 60 (speaking : min.18)
IELTS (Akademik): 6 (speaking : min.6)
PİLOT MAAŞLARIPilot maaşları uzmanlığa göre değişmektedir. Yeni işe başlayan pilot 20 – 30 bin arası maaş alabilmektedir. Kıdeme göre 50 bine kadar yüksek maaş alan pilotlar vardır.00 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/embed/uVySUNvE0X4aynı soruyu bende duşundum vede iyi bir şekilde ingilizce öğrene bilirsem akademi başvurusunda bulunmayi düşünüyorum
akadaminim şöyle güzel bir avantaji var ama her kurum bazen bunlara uymuyor kimi 4 yıllik üni bitirmeni kimi 2 yıllık bitirmeni istiyo , iyi yani şu okul masrafini pilot olunca maasinda kesiyor lar özel okul gibi para ödemiyor sun
bu attim linki ben kendim dinledim sizinde baştan sona dinlemenizi tavsiye ederim10 Yorumla
+1 yılPilot olmak için üniversiteye gitmene gerek yok. Pilot okulları var bu iş için, kişisel uçağın için yani özel jetin için PPL lisansı yetecektir. Ticari pilotluk ayrı, yolcu uçağı pilotu olmak ap ayrı lisanslar var. Ehliyet gibi düşünebilirsin.
https://istanbulhavacilik.com.tr/?gclid=CjwKCAjwx8iIBhBwEiwA2quaq3KNbZ_9SZ_SBzihB0gYO7fir3IgtzUDN82KyWqmDyt-EA9hCdj8DRoCmeMQAvD_BwE11 Yorumla
+1 yılPilot olmak okadar kolay değil arkadaşlar. iki formul var birincisi önce yaşınız uygunsa askeri okul yani karahavacılık okulunu kazanmak ya da yine eğitim durumuna göre havaharp okulunu kazanmak ya da 80 bin tl minimum rakam paran olacak gene bazı sınav engellerini asmak kaidesiyle sivil havacılık okuluna yazılarak bazı eğitim aşamalarını simülasyon v. s gibi gecerek pilot olunabiliyor bu bildiklerimin dısında farklı bir yöntem varsa yazın lütfen benim bilgim bukadar
10 Yorumla
+1 yılHavacılık veya pilotaj bölümlerini bitirip dil bilmen gerekiyor diye biliyirum bunun yanında tabiki bu bölümleri ozel üniversitelerde okursan daha iyi ama fakat ve lakin diğer bolumlerde olduğu gibi bu bolumlerde cok pahalı ustelik bu daha pahalı 200 bin 300 bin diye biliyorum.
10 Yorumla
+1 yılBenim de hayalim. Ilk olarak universite yoluyla olabilirsin çok yüksek bir puan alıp pilotaj bölümü okuyabilirsin. Hem burslu olarak var hem de devlet üniversitesinde var. Veya baska 2 yıllık bir üniversite bitirip Türk hava yolları akademisine basvuru yapabilirsin. Veya 4 yıllı üniversite okuyup aynı şekilde yanılmıyorsam pegasus havayollarina başvurabilirsin pilotluk egitimi için. Bunlar haricinde eger imkanin varsa para olarak uçuş okullarıyla 2 senede pilot olabilriisn ama baya maliyetli bir iş. Baska bir secenek olarak da herhangi bir havacılık bölümü okuyup gecis yaparak pilotaja gecis yapmayi deneyebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılDisiplin yetenek sağlik akil saglam psikoloji gerekir. Pilot olmak başli basina bir sanattir. Takdire şayan tesekkuru ve tebrigi hak ederler. Karayolunda otomobil ve motorsiklet kullanmaktan çekinen biri olarak Uçak kokpitinde direksiyon sallamak harikulade bir duygudur diye dusunuyorum.
Gökyuzunde uçuyorsun illaki zorluklari vardir. Buradan pilot olmak isteyen öğrenci kardeslerime eğitim ve meslek hayatlari boyunca basarilar diliyorum. İyi Uçun Çocuklar.00 YorumlaPilot olman için öncelikle ya pilot okulu okumalısın ya da mühendislik mezunu olman gerekiyor. Sınavlarına girip iyi bir puan aldıktan sonra eğitime başlıyorsun. Ya da bunlarla hic ugrasmayıp direkt ücretli olarak pilotluk eğitimi alıyorsun. O da yine bir 80 bin filan tutuyor. Tüm bunları yapabilirsen maaşı cok iyi oluyor. Mesleğin iyi tarafı bu. Maaşı cok iyi. Ama hep ucarak zaman geçireceksin, tehlikesi de var. Ama seviyorsan ve hayalinse birşey diyemem.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende plotum ama balon plotuyum öncelikle plot olmak istiyorsan yabancı dilin iyi derece olması gerek okul falan da bitirmen gerek ama en önemlisi maddiyat İn iyi olmalı eğitim uçuşu lisans vs saat doldurmalı uçuşlar falan yani herşey para bu işler okumakla okul bitirmekle olmuyor
132 Yorumla- +1 yıl
Abi Balon Pilotu tam olarak ne oluyor?
- +1 yıl
Yani nerelerde çalışıyorsunuz ve maaş durumu nasıl?
Cevap sahibi+1 yıl@malesra233 turizm amaçlı yolcu taşımacılığı oluyor türkiyede kapadokya ve pamukkale de var maaşlar değişkenlik gösterir yeniysen 5 bin kabiliyetine göre 30 bine kadar gider yurtdışında da bir çok yerde var oradaki maaşlara dolgundur günde 1 saat uçarsın bazen 2 saat yani sabah erken saate başladığın için en geç sabah 9 da biter işin
- +1 yıl
Anladım abi
- +1 yıl
Sorması ayıp siz ne kadardır yapıyorsunuz bu mesleği ve maaşınız ne kadar acaba? Merak ediyorum da
Cevap sahibi+1 yıl@malesra233 20 yaşında başladım 8 yıldır yapıyorum bunun 2 yılı yurtdışı benim maaşım 27 bin lira
- +1 yıl
Hmm abi peki iş imkanı nasıl? Yani iş var mı bu işte ve yorucu mu?
Cevap sahibi+1 yıl@malesra233 hayır yorucu değil zevk alarak yapıyorsun her gün yerli yabancı farklı insanlarla uçuşuyorsun keyifli oluyor kabiliyetin olursan iş sıkıntısı yaşamassın
- +1 yıl
Anladım abicim çok tesekkur ederim peki aile hayatı nasıl oluyor?
- +1 yıl
Yani haftanın kaç günü ailenizle vakit geçirebiliyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yıl@malesra233 insan kendini işsiz gibi hissediyor bazen çünkü günün tamamını onlara ayırabiliyorum çünkü işim zaten sabah 9 da bitiyor
- +1 yıl
Oooo çok iyimi o zaman abi
- +1 yıl
Balon Pilotu nasıl olunuyor peki?
- +1 yıl
Okulu var mı yani
Cevap sahibi+1 yıl@malesra233 balon plotu olman için sivil havacılık a gidip kayıt olman gerekli yani uçak helikopter te istenilen şartlar ne ise bundada aynı sivil havaxılığın wep sitesinden ayrıntılı öğrenebilirsin
- +1 yıl
Peki abim çok teşekkürler iyi günler
- +1 yıl
Nasıl yani ben anlamdım lisans mı okudun
Cevap sahibi+1 yıl@adımsevimli lisans okumuyorsun sivil havacılığa şartların uygunsa müracaat edip eğitim alıyorsun öyle çok uzun zaman değil 3 ayda olursun tabi bununda bir bedeli var... Yani bedelini ödedikten sonra uçakmış helikoptermiş balonmuş istediğini olursun
- +1 yıl
Bedeli nedir
Cevap sahibi+1 yıl@adımsevimli şu an tam bilmiyorum eğitim masrafları falan yolcu uçuşu içinde saat dolduran gerekli bunlar hep ücretli tahminimce en az 200 bin lira
- +1 yıl
Aylık gelirin zaten 40 milyar hemen ödenir kcndsöxk
Cevap sahibi+1 yıl@adımsevimli bu işin tecrübesi olmaması yabancı dilinin iyi olması ve bölgede iyi uçan biri olmalısınki o maaşları alırsın yoksa 4 5 bine talim edersin hele birde tuezm durursa asgari ücrete bile düşersin
- +1 yıl
Yok artık askeri ücret alan pilot mu var sen ne kadar alıyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@adımsevimli dediğim gibi turuzm bitik olursa talep az olursa buda maaşlarına yansır iyi bir plotsan o kadar yansımaz
- +1 yıl
Sen kaç alıyorsun şimdi ben onu merak ettim
Cevap sahibi+1 yıl@adımsevimli 27 bin
- +1 yıl
Benimle evlenir miisn kdnzsşzm
Cevap sahibi+1 yıl@adımsevimli teşekkür ederim
- +1 yıl
Hayır mı demek oluyor hahahaha
- +1 yıl
Zaten otomatik pilot uçuruyor oh
Cevap sahibi+1 yıl@adımsevimli 😊😊😊
- +1 yıl
İyi uçuşlar dilerim 🙏 iyi akşamlar
+1 yılBende çok olmak istiyordum ama puanları yüksek ama yazılımın pek fazla yüksek değil üstelik maaşlari eger işinizi profesyonel yaparasaniz pilotla yarışır bence yazılımcıligi dusunun
10 Yorumla
+1 yılSivil havacılık okuyan kız arkadaşım var ne iş olursa yaparım kafasında, hiç bulaşma ayrıca özel olduğu için okul aşırı pahalı. Hava Harp Okulu’nu dene derim
00 YorumlaPilotaj okuman gerek okumak için de çok çalışmak gerek :)
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 992 cevap paylaştı. Stress yönetimin nasıl? Anlık reflekslerin? Kriz yönetebilme? Soğukkanlılık?
Kağıtlarda yazan şartlar falan halledilir ama aslolan budur.00 Yorumla
+1 yılEn iyisi hava harp okulu sivil havacılık pek tavsiye etmem sonuçta can taşıyorsun milletin hayatı senin elinde
00 Yorumla
+1 yılThyao mülakat sistemi olduğu sürece kimlerin pilot olacağı bellidir. Dlr sınavını geçseniz bile mülakatı geçemezsiniz. Kimlerin geçeceği bellidir
00 Yorumla
+1 yılYaklaşık 2 yıl süren ücreti uçuk bir sertifikasyon programı var. O şekilde olabilirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılMikrosoftun similasyonu var orada kendinj geliştirebilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTHY pilot alımı var en az önlisans mezunu olman lazım İngilizce sınavına geçerek mülakata girmelisin bazı sınavları da geçmelisin…..
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOldun mu pilot
+1 yılPilot olmak için pilotoj bölümünü okuman gerekir fakat bu bölüm oldukça zordur yani toptan bile yüksek puan alman gerekli bunun için de çok fazla çalışmalısın özellikle sayısalı nın iyi olması gerekir :) kolay gelsin sana
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılPilotaj bölümü okuman gerekir ve günümüzde üniversitelerde pilotaj taban puanları tıp'tan daha yüksek
10 Yorumla
1 yıl4 yillik pilotaj bolumunu okuyabilirsin bilim üniversitesinde ilk 500 bin yapman yeterli 90 bin euro gibi fiyat cikariyolar bunun yerine bi ucus okulunu tercih edebilirsin benim okulum 65 bin euroydu mesela daha uygun oluyor
00 Yorumla
+1 yılPilot olmak için ayt de mat fen çözmelisin lise de mf bölümünde olmalısın üniversitenin pilotaj bölümünden mezun olmalısın param var diyorsan ücretli eğitim de alabilirsin
10 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/embed/I542wH1aFBYAklıma bu geldi :)
00 YorumlaPilot olmanın bir çok yolu var.
1. Üniversite okuyarak
2. Özel uçuş okullarında okuyarak
3. Askeri pilotluktan geçiş yaparak
Aklıma gelenler bunlar.00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 707 cevap paylaştı. sivil havacılık okulu
özel okullar var ama çok pahalı00 Yorumlapilot olmak için gözünün numaralı olmaması gerekiyor diye duymuştum ne kadar doğru acaba bilgisi olan varsa
01 Yorumla
+1 yılPilot olmak mi? Bence bir kere boy 1.80 ile 1.90 arası olacak karizma olacak ve bol maaş Birde yabancı dili iyi olacak biri olmalı
00 Yorumla
+1 yılKnk ben de senin gibi Pilot olmak istiyorum ve Pilot Adayıyım:)
10 Yorumla
+1 yılÇok zor uğraşlı hayalinse bırakma
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 4,5b cevap paylaştı. Pilotluk bitecek bir meslek
00 YorumlaBence hostes bayan ol öyle de uçmak kolay 😂😎
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılOnun yerine hostes de olabilin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZengin koca ve özel uçak 🛬
00 Yorumlaen son kadın pilot olduğunda 11 eylül oldu
00 Yorumla4 yıl Uni eğitimi var
00 Yorumla
+1 yılokuluna gidip mezun olacaksın
00 Yorumla
+1 yılbölümünü oku
00 YorumlaAraştırarak okuyarak
00 Yorumla
+1 yılOkuyarak